- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.579
- 178
diger arkadasin soylediginr karsilik bu cevabi yazmistim .
Tolin için yazmıştım neyse..
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...
Afedersin o zaman yanlış anlaşılma oldu .
Ablatiyorsunuz ama yanliş boş şeyler anlatiyorsunuz neden ben mi istemedim okumamayi siz başörtülü bayanlarin okuna hakkini elinden alirsaniz onlarda tabi erkekler boyun eğer buda bizim suçumuz oldu oyle mi özgürlük nedir si bi bunun cevabini verinben basimi Rabbim emrettiği icin örtüyorum peku sen başini kimin için ne için aciyorsun birde biraz onceki sorularimin cevabini alamadim hala basin acik diye seni kim özgür kıldı bu düşüncelere nerden variyorsunuz..Okuyamamanizi kendinize borclusunuz tabii ki... Okula gitme yasagi mi vardi bu memlekette? Tercih meselesi... Hic bilmiyorum bahsettiginiz basarili kadinlar kimler, nasil basarili olmuslar, bir ornek verir misiniz?
Beni ozgur kilan basimin acik olmasi degil, fikrimin ozgur olmasi. Kendimi ortu ile, din ile kisitlamamam. Ruhum ve bedenim ozgur, hic bir erkek de bana nasil yasamam gerektigini soyleyemez, babam disinda, o da yok, bitti. Ozgurluk iste bu. Basini neden bagladigini bir dusun, sonunda bir erkege tevekkue kadar gidersin. Cunki inancina gore Allah onu erkekler seni gorup gunaaha girmesin diye emretmistir, oyle degil mi? Ben ise hayatimi hic bir erkegin keyfine gore yasamiyorum. Sadece kendi aklim, hissettiklerim, fikirlerim ve dogrularim var. Dayatma dogrular degil, anlatabiliyor muyum?
Mune abla valla ben kimseye hakaret etmedim banlama beni , banlanınca restoran da dışarıdan pişen pilice bakan adam gibi hissediyorum kendimi
[h=1]Dârülmuallimât[/h] Vikipedi, özgür ansiklopedi
1870 yılında Osmanlı Devletinde, ilk ve orta öğretim kız okullarına öğretmen yetiştirmek için açılan eğitim kurumu. Kız öğretmen okulu.
Osmanlı Devleti'nde, kızlar için ilk iptidâiye (ilkokul) ve rüştiye (ortaokul) mektepleri, 1858 yılında açıldı. 1869 Maârif-i Umûmiyye Nizamnâmesinde (Genel Eğitim Yönetmeliği'nde), bu okullara öğretmen yetiştirmek amacıyla bir kız öğretmen okulunun açılması öngörüldü. Okulun açılması, 26 Nisan 1870te gerçekleşti; Dârülmuallimât adıyla, İstanbulda Sultanahmet semtinde bir konakta açılan okulda eğitime başlandı. Tanzimat süresince de tek bir okul olarak kaldı.
Bu ilk kız öğretmen okulu, Dârülmuallimât-ı Sıbyan ve Dârülmuallimât-ı Rüştiye bölümlerinden meydana geliyordu. Ayrıca bu bölümler de müslim ve gayri müslim olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Sıbyan muallimliğinin öğretim süresi iki, rüştiye muallimliğinin dört yıldı.
ki daha devamı var
kadınlar okulu sadece cumhuriyet ile görmedi yani !!!!
Saraylim senin anlamadığın bir durum var,ilim irfan nedir .
Benim çevremde ki çoğu kapalı olan kızların hepsi okuyor senin bal çalmaktan kastın ne .
Açık bayanlar emniyet sibobumuz mu , sen kendine nasıl sibop diyorsun
Ya cidden yapma , örtünün zekayı örtmediğini kuzum sen de ben de biliyoruz.
Tamam anladık , böyle gezmek istiyorsun endişe ediyorsun elinden gideceği için , özgürlüğün için savaşıyorsan benim özgürlüğüm için de savaşmalısın , karşım da değil yanım da olmalısın .
Mune abla valla ben kimseye hakaret etmedim banlama beni , banlanınca restoran da dışarıdan pişen pilice bakan adam gibi hissediyorum kendimi
biliyorum cano2. dünya savaşı 1945 de bitti.
Ayıp valla, hepiniz kadınsınız, siz böyle yaparsanız başkaları ne yapmaz ki, kim ne isterse giyer, nedir bu kapalı kadın veya açık kadın fobisi.
İsteyen poposunu gösterir, isteyen tırnağının ucunu göstermez, siz yaşam şekillerine, insanların hak ve hürriyetlerine karışmıyor muymuşsunuz, hadi ya, ya kapalı insana kafayı takıyorsunuz ki size ne oluyorsa ya da açık kadına laf sokuyorsunuz.
Birbirinizi kovuyorsunuz pessss...
Bildirimlere bakıyorum hiç merak etmeyin, polemikmiş, hakaretmiş hepsi hak ettiği cezayı alacak, kimse kusura bakmasın.
Eki Görüntüle 1209731
bu resmin yazısız olanın bulamadım :26:yani bana bişey demeyin desenizde
yazmıcam işte yazmıcam tuşlar beim değilmi yazmıcam
he bide bu var
Eki Görüntüle 1209732
şimdi diyorumki
neyse bişey demiyorummm
Ayıp valla, hepiniz kadınsınız, siz böyle yaparsanız başkaları ne yapmaz ki, kim ne isterse giyer, nedir bu kapalı kadın veya açık kadın fobisi.
İsteyen poposunu gösterir, isteyen tırnağının ucunu göstermez, siz yaşam şekillerine, insanların hak ve hürriyetlerine karışmıyor muymuşsunuz, hadi ya, ya kapalı insana kafayı takıyorsunuz ki size ne oluyorsa ya da açık kadına laf sokuyorsunuz.
Birbirinizi kovuyorsunuz pessss...
Bildirimlere bakıyorum hiç merak etmeyin, polemikmiş, hakaretmiş hepsi hak ettiği cezayı alacak, kimse kusura bakmasın.
Az sonra herkes kavga etmekten vazgeçecek, zorunlu olarak tabii...
Ablatiyorsunuz ama yanliş boş şeyler anlatiyorsunuz neden ben mi istemedim okumamayi siz başörtülü bayanlarin okuna hakkini elinden alirsaniz onlarda tabi erkekler boyun eğer buda bizim suçumuz oldu oyle mi özgürlük nedir si bi bunun cevabini verinben basimi Rabbim emrettiği icin örtüyorum peku sen başini kimin için ne için aciyorsun birde biraz onceki sorularimin cevabini alamadim hala basin acik diye seni kim özgür kıldı bu düşüncelere nerden variyorsunuz..
Birde din kisitlamaz bahanelerin arkasina sığınmayin Rabbimin ilk ayetidir oku okumak nedir sizden ogrenmedik bizi birbirimize düşünenlere hakkimi helal etmiyorum özgür bir ulke değiliz sizde iyi biliyorsunuz müslüman bir ulke olduğumuz haldw başörtüme laf ediyorsunuz ama okumam icin amerikaya gitmem lazim değil mi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?