Ayrıca bana tolincim falan demeyin ben bu bu düşüncede olan kimsenin canımı cicimi olmam!
Tolin seninle aynı görüşteyiz genelde. Bak ben yeni tesettüre girmiş biri olarak kamuya başörtümle girerek laikliği ne gibi bir tehlikeye atıyorum?Laikliğin gitmesi başörtüsüyle hiç alakalı değil. Sorunu yanlış yerden çözmeye çalışıyorsunuz.
Ben açıkken kapalılardan laf yiyordum şimdi de açıklardan laf yiyorum. Böyle olmak zorunda mı ?
Sözlerim her iki taraf içinde geçerli.Ben laikliği savununca başörtüme bakıp imanımı sorgulamaya kalkan mı dersin , başörtüyle görünce Tayyip tayfasıdiye hakareti kendine hak gören mi dersin?
Sofly hadi başı kapalilar giriyor girsin peki buruklusununun cariklisinin uzun sakallisinin ve su an aklıma gelmeyen çeşitli kıyafetlerle girenlere ne diyeceksin?
Sofly hadi başı kapalilar giriyor girsin peki buruklusununun cariklisinin uzun sakallisinin ve su an aklıma gelmeyen çeşitli kıyafetlerle girenlere ne diyeceksin?
yazmayım diyorum ama .. kusura bakmyında bu insanların size ne zararı var ?? yada ne zarar gördünüz? neden insanları giydikleriyle degerlendiriyorsunuz ?polemik için sormuyorum en son istedigim şeydir ,gerçekden merak ettim .
yazmayım diyorum ama .. kusura bakmyında bu insanların size ne zararı var ?? yada ne zarar gördünüz? neden insanları giydikleriyle degerlendiriyorsunuz ?polemik için sormuyorum en son istedigim şeydir ,gerçekden merak ettim .
Ne zarari mi var? Turkiye'nin cehresini degistiriyorlar, Turk cehresinden cikip Arap gorunumune giriyoruz. Arap milliyetciligine donuyoruz, yetmez mi? Turkiye'nin Kendine ozgu bir havasi vardi, artik Araplarla bir tutulmaya basladik, iyi mi oldu yani? Ne oyle her tarafi papazlar, hahamlar basmis gibi sakallarla cubbelerle okula girmeler, cok merakli iseler o kiyafetleri giymeye din adami olsunlar, universitede baska dallarda okumak neylerine?
yahu din adamları cübbe ilemi dolışıyor
ona kaldıysa
ben don atlet çıkıp dolaşanı görmek istemiyorum aga
ama özgürlük işte dolaşıyolar
onlara ses edince yobaz gerici katı kuralcı olunuyor
ama başörtülü ce dinin emrine uygun giyineni görünce laiklik vay anam vay
bu arada geçenlerde pikniğe gittiğimizde
yengemin başörtüsü tamdır yani
özeniyorum kendisine bu konuda
adamın biri şeriat geldi demiş o geçerken
bizde anamın bi radyosu var böyle kart falanda takılıyo yeni çıkmış ses bombasımı diyonuz
ondan son ayar açtık ilahileri
bizim adamlara dedim nolur cemaatle namaz kılak diye ama dinlemediler beni:26:
ona kaldıysa
bizde anamın bi radyosu var böyle kart falanda takılıyo yeni çıkmış ses bombasımı diyonuz
yok daha geçen gördüm şort kilottan farksızdı aferdesin popiş gözüküyodukim yolda don atlet dolaşıyor allasen :) binde birdir böyle bir insan o da delirmiş olmalı. zira o da hoş değil. ama cübbeyle sarıkla gezen adam da hoş değil. burası arabistan değil.
Evet, din adamlari cubbe ile dolasiyor tabii.. Hepsi de degil, isteyen, dunyanin heryerinde.. Ozellikle de islerini icra ederken.. Sokakta, okulda da degil. Yengene ozeniyorsan sen de tak, engelleyen mi var? Serbest, niye takmiyorsun ki? Laf ola beri gele..
Ne zarari mi var? Turkiye'nin cehresini degistiriyorlar, Turk cehresinden cikip Arap gorunumune giriyoruz. Arap milliyetciligine donuyoruz, yetmez mi? Turkiye'nin Kendine ozgu bir havasi vardi, artik Araplarla bir tutulmaya basladik, iyi mi oldu yani? Ne oyle her tarafi papazlar, hahamlar basmis gibi sakallarla cubbelerle okula girmeler, cok merakli iseler o kiyafetleri giymeye din adami olsunlar, universitede baska dallarda okumak neylerine?
toline sormuştum cevap istememiş ala ..
saraylım ben insanları şortlarıyla yada sarıklarıyla degerlendirmiyorum . o yüzden seninle bu konuyu konuşmamın bir anlamı yok ...
ona kaldıysa
toline sormuştum cevap istememiş ala ..
saraylım ben insanları şortlarıyla yada sarıklarıyla degerlendirmiyorum . o yüzden seninle bu konuyu konuşmamın bir anlamı yok ...
Hem canım cicim diyip hem de repleyince samimi olmuyorsunuz selametle....
ne ilginç bir insansınız .. bana repmi verdiniz farkında bile değilim ,olabilir bu sizin hakkınız her yazdıgımı beğenmek zorunda değildiniz .no problem hiçç takılmam
sizin isteginiz üzere kaldırdım cim ekini . artık rica edicem cevap yazmayın bana gereksiz konu uzadı
Tolin sana farkli bir cevap mi verecekti yani.. Uc asagi bes yukari benzer birsey diyecekti.. Bu herkesi rahatsiz eden bir konu, ben de dahil. Sadece ondan cevap istediginde bir zahmet ozelden mesaj yolayiver, biz de burda hic zahmete girmeyelim. Ayrica, kiyafet kisinin aynasidir, bir insani tanimasan bile ilk olarak kiyafeti sana ne oldugu hakkinda ipucu verir, o yuzden degerlendirmemekle gozlerini kapatmak arasinda bir fark yok bence... Sanirim senin de en iyi yaptigin sey bu, yazdiklarindan anladigim kadariyla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?