Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Ayrıca bana tolincim falan demeyin ben bu bu düşüncede olan kimsenin canımı cicimi olmam!

:9: ben insanlara saygımdan böyle ifadeler kulanırım .direk tolin demek kaba gelirdi bana :9: neyse hiç sorun değil .. ben insanların düşüncelerini tartarakda davranışımı değiştirmem tolin .. iyi günler size .

Son düzenleme:
Tolin seninle aynı görüşteyiz genelde. Bak ben yeni tesettüre girmiş biri olarak kamuya başörtümle girerek laikliği ne gibi bir tehlikeye atıyorum?Laikliğin gitmesi başörtüsüyle hiç alakalı değil. Sorunu yanlış yerden çözmeye çalışıyorsunuz.

Ben açıkken kapalılardan laf yiyordum şimdi de açıklardan laf yiyorum. Böyle olmak zorunda mı ?

Sözlerim her iki taraf içinde geçerli.Ben laikliği savununca başörtüme bakıp imanımı sorgulamaya kalkan mı dersin , başörtüyle görünce Tayyip tayfasıdiye hakareti kendine hak gören mi dersin?

Sofly hadi başı kapalilar giriyor girsin peki buruklusununun cariklisinin uzun sakallisinin ve su an aklıma gelmeyen çeşitli kıyafetlerle girenlere ne diyeceksin?

Sofly hadi başı kapalilar giriyor girsin peki buruklusununun cariklisinin uzun sakallisinin ve su an aklıma gelmeyen çeşitli kıyafetlerle girenlere ne diyeceksin?

yazmayım diyorum ama .. kusura bakmyında bu insanların size ne zararı var ?? yada ne zarar gördünüz? neden insanları giydikleriyle degerlendiriyorsunuz ?polemik için sormuyorum en son istedigim şeydir ,gerçekden merak ettim .

Son düzenleme:

İsteyen istediği şekilde girsin diyeceğim.Benş devletin tepesindeki ilgilendiriyor. İnsanlar inançlarını istedikleri gibi yaşasın diye laiklik var. Ateisti de hristiyanı da musevisi de.

Sözüm sana değil sadece. Sen de kendince haklısın.Başındaki adamın davranışları yüzünden Cumhuriyetin tehlikeye girdiğini düşünüyorsun bunda hem fikiriz.

Ben Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vereceğim dediğim de rezil diyen bile oldu. Din düşmanına oy veriyormuşum.

yazmayım diyorum ama .. kusura bakmyında bu insanların size ne zararı var ?? yada ne zarar gördünüz? neden insanları giydikleriyle degerlendiriyorsunuz ?polemik için sormuyorum en son istedigim şeydir ,gerçekden merak ettim .

Ne zarari mi var? Turkiye'nin cehresini degistiriyorlar, Turk cehresinden cikip Arap gorunumune giriyoruz. Arap milliyetciligine donuyoruz, yetmez mi? Turkiye'nin Kendine ozgu bir havasi vardi, artik Araplarla bir tutulmaya basladik, iyi mi oldu yani? Ne oyle her tarafi papazlar, hahamlar basmis gibi sakallarla cubbelerle okula girmeler, cok merakli iseler o kiyafetleri giymeye din adami olsunlar, universitede baska dallarda okumak neylerine?

Ya burukle carikla geziceksek Atatürk kıyafet devrimini niye yapti ?ya sizinle konuşmak istemiyorum lütfen alinti yapmayin zira size son mesajim

Ne zarari mi var? Turkiye'nin cehresini degistiriyorlar, Turk cehresinden cikip Arap gorunumune giriyoruz. Arap milliyetciligine donuyoruz, yetmez mi? Turkiye'nin Kendine ozgu bir havasi vardi, artik Araplarla bir tutulmaya basladik, iyi mi oldu yani? Ne oyle her tarafi papazlar, hahamlar basmis gibi sakallarla cubbelerle okula girmeler, cok merakli iseler o kiyafetleri giymeye din adami olsunlar, universitede baska dallarda okumak neylerine?

Buna benzer bir şey yazacaktım aynen katılıyorum size. Tekrar beğenemediğim için alıntıladım. :46:

yahu din adamları cübbe ilemi dolışıyor

ona kaldıysa

ben don atlet çıkıp dolaşanı görmek istemiyorum aga :27:

ama özgürlük işte dolaşıyolar
onlara ses edince yobaz gerici katı kuralcı olunuyor

ama başörtülü ce dinin emrine uygun giyineni görünce laiklik vay anam vay:27:

bu arada geçenlerde pikniğe gittiğimizde
yengemin başörtüsü tamdır yani
özeniyorum kendisine bu konuda :21:

adamın biri şeriat geldi demiş o geçerken :1:

bizde anamın bi radyosu var böyle kart falanda takılıyo yeni çıkmış ses bombasımı diyonuz

ondan son ayar açtık ilahileri

bizim adamlara dedim nolur cemaatle namaz kılak diye ama dinlemediler beni:26:

ona kaldıysa

bizde anamın bi radyosu var böyle kart falanda takılıyo yeni çıkmış ses bombasımı diyonuz

kim yolda don atlet dolaşıyor allasen :) binde birdir böyle bir insan o da delirmiş olmalı. zira o da hoş değil. ama cübbeyle sarıkla gezen adam da hoş değil. burası arabistan değil.

ona kaldıysa

Evet, din adamlari cubbe ile dolasiyor tabii.. Hepsi de degil, isteyen, dunyanin heryerinde.. Ozellikle de islerini icra ederken.. Sokakta, okulda da degil. Yengene ozeniyorsan sen de tak, engelleyen mi var? Serbest, niye takmiyorsun ki? Laf ola beri gele..:27:

kim yolda don atlet dolaşıyor allasen :) binde birdir böyle bir insan o da delirmiş olmalı. zira o da hoş değil. ama cübbeyle sarıkla gezen adam da hoş değil. burası arabistan değil.
yok daha geçen gördüm şort kilottan farksızdı aferdesin popiş gözüküyodu
e üsttekinde m.....heleki kızılaya gitsem burası neresi diyorum :27:

ki banane demiyorum kendimce kendi çapımda üzülüyorum
ama gidip ona dik dik te bakmıyorum saygımı koruyorum
insan olduğu için

görüp geçiyorum ve halime şükrediyorum

heeburası avrupada değil isteyen istediği gibi örtünür ve giyerde
zamanında gidirilmediydi inşallah o günler bi daha gelmez

eğer cehape insanların diniyle başörtüsüyle uğrasmayaydı
belki bende verirdim ekmel amcaya
gel görki adamların tek derdi din

Evet, din adamlari cubbe ile dolasiyor tabii.. Hepsi de degil, isteyen, dunyanin heryerinde.. Ozellikle de islerini icra ederken.. Sokakta, okulda da degil. Yengene ozeniyorsan sen de tak, engelleyen mi var? Serbest, niye takmiyorsun ki? Laf ola beri gele..:27:

benim kocam niye dolaşmıyor :37:

ve tanıdığım diğer görevliler

görevlerini icra ederken doktorda poliste giyiyor normal değilmi

beni engelleyen var nefsim

ki feraceliyim ve omuzlarımı kapatıyorum örtümle ( burdan yola çıkarak cevap verme kendi içinde ayrı bi konu çünkü)

toline sormuştum cevap istememiş ala ..

saraylım ben insanları şortlarıyla yada sarıklarıyla degerlendirmiyorum . o yüzden seninle bu konuyu konuşmamın bir anlamı yok ...:34:

Son düzenleme:

saraylım ben insanları şortlarıyla yada sarıklarıyla degerlendirmiyorum . o yüzden seninle bu konuyu konuşmamın bir anlamı yok ...:34:

Hem canım cicim diyip hem de repleyince samimi olmuyorsunuz selametle....

ona kaldıysa

Tabi ki de her din adamı cübbe ile dolaşmıyor, gayet temiz giyimli yakışanı giyenler de var. Genelde çarıktır cübbedir giyenler tarikat mensuplarına ait.
Yengenize yapılanı ayıplıyorum . Benim annem , teyzelerim ve sülalemin çoğu kapalıdır ama üslubunca kara çarşafa bürünmüyorlar.
Açık kapalı ayrıştırımı işte bu noktada kırılıyor , oyuna geliyorlar ...

Tolin sana farkli bir cevap mi verecekti yani.. Uc asagi bes yukari benzer birsey diyecekti.. Bu herkesi rahatsiz eden bir konu, ben de dahil. Sadece ondan cevap istediginde bir zahmet ozelden mesaj yolayiver, biz de burda hic zahmete girmeyelim. Ayrica, kiyafet kisinin aynasidir, bir insani tanimasan bile ilk olarak kiyafeti sana ne oldugu hakkinda ipucu verir, o yuzden degerlendirmemekle gozlerini kapatmak arasinda bir fark yok bence... Sanirim senin de en iyi yaptigin sey bu, yazdiklarindan anladigim kadariyla..

Hem canım cicim diyip hem de repleyince samimi olmuyorsunuz selametle....

ne ilginç bir insansınız .. bana repmi verdiniz farkında bile değilim ,olabilir bu sizin hakkınız her yazdıgımı beğenmek zorunda değildiniz .no problem hiçç takılmam :9:
sizin isteginiz üzere kaldırdım cim ekini . artık rica edicem cevap yazmayın bana gereksiz konu uzadı:34:

not ;

k.kda bu linklere insan yazmaya bi hal oluyor .. farklı görüşe kimsenin saygısı yok, sanırım yıldırıp tek görüş olsun istiyorlar . ne yazık ...

Son düzenleme:
Cumhuriyet tarihinde, arkasında ordusu veya partisi olmayan ilk ve tek cumhurbaşkanı kim mı , ahmet necdet sezer....
En zor gorevide mustafa kemal atatürk 'den sonra o yapti ;)
Bakın abdullah gul'e...iki kelime itiraz edeni memleketten kovmuyormu partisi?
Hiç biri yanlız degildi çünkü....
Sezer hariç
Kolay hedefti
Tek başına geldi
Tek başına gitti.
Oyuzden oyum hiç birine.....

Sarıkta takacaklar cubbede giyecekler üniversiteyede girecekler her bölümü seçme haklarına sahip olacaklar artık istediğiniz gibi meydanda at kosturamayacaksiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ne ilginç bir insansınız .. bana repmi verdiniz farkında bile değilim ,olabilir bu sizin hakkınız her yazdıgımı beğenmek zorunda değildiniz .no problem hiçç takılmam :9:
sizin isteginiz üzere kaldırdım cim ekini . artık rica edicem cevap yazmayın bana gereksiz konu uzadı:34:

Beni niye alintiladiniz ki rep konusunda? Ne size, ne de baskasina rep filan vermedim ben, aaaa... ustume iyilik saglik...:52:

Tolin sana farkli bir cevap mi verecekti yani.. Uc asagi bes yukari benzer birsey diyecekti.. Bu herkesi rahatsiz eden bir konu, ben de dahil. Sadece ondan cevap istediginde bir zahmet ozelden mesaj yolayiver, biz de burda hic zahmete girmeyelim. Ayrica, kiyafet kisinin aynasidir, bir insani tanimasan bile ilk olarak kiyafeti sana ne oldugu hakkinda ipucu verir, o yuzden degerlendirmemekle gozlerini kapatmak arasinda bir fark yok bence... Sanirim senin de en iyi yaptigin sey bu, yazdiklarindan anladigim kadariyla..

Saraylım ön yargılısın çok , her cübbe giyen insanın kötü veya iyi , çıkarcı olma söz konusu olamaz , çünkü gerçekten içlerinde cehaletinden beyni yıkanmış insanlar var ve doğruyu o şekilde biliyorlar . İmanla para kimde belli olmaz sözü bunun içinde geçerli , kimsenin içini bilemeyiz ama tabi ki hiç bir şekilde cehalet TC ye yakışmıyor ...

Back