"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim" cümledeki "bizde" aslında "biz de " olmalı çünkü -de bağlaç. Yani başkaları bu eylemi gerçekleştiriyor biz de yapalım manasında. ^^
Konu dışı oldu ama en azından gerilen ortama sakinleştirici etkisi olur.
Başörtüsü meselesi sadece bir örmekti geçmişte bunu mesele haline getiren ve burnumuzdan getiren liderler şuan dini alet ediyorlar baktılar ki bizim bu politikamız tutmadı o kemalist o laik kesim islam birliği başkanını aday gösterdi çok sevdiğim bi ablam gerçekten bu yola baş koymuş siyasi ve dini düşüncesi beni ilgilendirmez chpye gönül vermiş bi ablam istemiyo kadın ekmeleddin ihssnoğlunu gerçekten hiç anlamıyorum oy kaygısı nelere yol açıyor ve mhp ile birleşmesinide anlamıyor madem halk secicek diyor neden kendi partimizden aday göstermiyoruz kadın haklı ... Çünkü korkuyorlar sizin deyiminizle sizin derken karsıt görüştekilerin deyiminizle bu koyun halktan korkuyorlar ...!!!
Nasip et ya Rabbimm ��
Nerden biliyosunuz liderliğinde nasıl olacağını
Nasip et ya Rabbimm 👪
Kafam karıştı yorumunuzu okuyunca-de eki;
''Bizde bugün matem var.''
''Biz de bugün matemdeyiz.'' gibi, duruma göre bitişik veya ayrı yazılmalıdır.
Ancak; Konu başlığında aslen ne düşünülmüş olduğunu bilmeden bir şey söylemek zor.
Şöyle ki;
Seçimler yaklaşırken bizde (yani KK daki - bizdeki - buradaki) nabzı ölçelim'' Bakalım bizde durum nasıl?
manasında düşünülmüş ise eğer başlık, bitişik yazılması doğru olur.
-de eki;
''Bizde bugün matem var.''
''Biz de bugün matemdeyiz.'' gibi, duruma göre bitişik veya ayrı yazılmalıdır.
Ancak; Konu başlığında aslen ne düşünülmüş olduğunu bilmeden bir şey söylemek zor.
Şöyle ki;
Seçimler yaklaşırken bizde (yani KK daki - bizdeki - buradaki) nabzı ölçelim'' Bakalım bizde durum nasıl?
manasında düşünülmüş ise eğer başlık, bitişik yazılması doğru olur.
Kafam karıştı yorumunuzu okuyunca
Şöyle olsaydı daha iyi olurdu sanki;
"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde ki nabzı ölçelim !"
Neyse konu dışı oldu ama, en iyisi Kazen`nin böyle düşündüm demesini beklememiz
Madem yazım kurallarından bahsediyoruz burada ki eki de birleşik yazılmalıdır.
Ağaçtaki kuş, camdaki leke, sokaktaki kedi, duvardaki böcek, bizdeki nabız gibi sıfat tamlaması oluşturan ki eki birleşik yazılır :):)
Önüne ad gelmesine bakarak ayrım yapabiliyoruz..
ne güzel yazmışsınız, sahi sıkıntı ne? 20-30 sene öncesinden daha mı fakir herkes, içki mi yasaklandı yoksa sokakta mini giyemez mi oldu bayanlar? Bence bunların hiçbiri değil, sorun sadece RTE takıntısı.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim esas endişem oy sayımı, yani oy çalımı. Yerel seçimlerden sonra adaletli bir seçim olacağına zerre inancım yok.
Aynen...
Adayı beğenmesek de bir şekilde oy kullanmak gerektiğine inandık bunca zaman..
Ama son rezaletlerin ardından çok umutsuzum
Diyecek şey yok arkadaşım, maddi manevi çok şey çalındı, sömürüldü. Allah görüyor başka bir şey demiyorum.
Diyecek şey yok arkadaşım, maddi manevi çok şey çalındı, sömürüldü. Allah görüyor başka bir şey demiyorum.
Bir gün elbet memleketin dingonun ahırı olmadığı anlaşılacak... O günleri de göreceğiz, inanıyorum...
Ama işte bu süreçteki verilen kayıplar... hiçbiri geri gelmeyecek... çok acı çok...
Ama tabi duble yollar yapılmış, lütfetmişler içki yasaklanmamış, iyi kötü kadınlar belli şehirlerin belli semtlerinde mini etek giyebiliyor...
Çok şükür... daha ne isteriz ki milletçe...
Bu seçimde kedilere sahip çıkalım
Dünya lideri(!) var başımızda daha ne isteriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?