Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Ben o abla gibileride anlamıyorum malesef.
Burda CHP ye cumhurbaşkanı seçilmiyor ki partiden biri aday gösterilsin.
Kaldı ki sosyal demokrat bir parti herkese aynı mesafede olmalıdır, insanları İslamcı, hristiyan veya zenci diye ayırmamalıdır.
Farklı sebeplerle oy vermek istemeyenlere saygı duyarım, tabii ki zorla oy kullanacak halleri yok, ama sebep bu olmamalı.
Kendi adıma Koyun diye tabir ettiğim bir seçmen yok karşımda, korktuğum tekşeyde eleştirilmeyen, sorgulanmayan bir tek adamın bulduğu güçlü hergün dahada kibir sahibi olması, dolayısıyla "Yargı'da yürütme de yasamada benim "tavrı.

Herşeyin hakkımızdan hayırlı olması duasıyla vatanımıza milletimize inşallah ezanlar hürmetine şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum 😘

Nasip et ya Rabbimm 👪

Ben pes ettim kesin kazanacak kişi belli, ben de ona oy vericem. Ne zaman ki muhalefet Erdoğan'ın karşısına adam gibi adam çıkarır, işte oyum o zaman onundur. Adamlar resmen Erdoğan'ın oyları kapması için elinden geleni yapıyor.

Türkiye'nin en çok girilen haber sitelerinden biri olan Rota Haber, 30 Haziran'da başlattığı, Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketinden çok tartışılacak sonuçlar çıktı. İnternete giren kullanıcıların oy verdiği anketin sonucunda Çatı aday ekmeleddin İhsanoğlu ilk turda seçiliyor ve 12.Cumhurbaşkanı oluyor.

30 Haziran'da başlatılan ankette şu ana kadar 77175 kişi ve oy kullandı.

Rotahaber'in anket sonuçları şöyle:

CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ankete katılan 52833 kişinin oyunu alarak yüzde 68,46 oranıyla ipi göğüsleyen isim oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 18067 kişinin oyunu alarak yüzde 23,41 oranıyla 2. sırada yer aldı.

HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş da 3429 kişinin oyunu alarak yüzde 4,4 oranıyla 3. sırada yer aldı.

Ankete katılan 2850 kişi de henüz karar veremedi ya da 10 Ağustos'ta oy kullanmayacak..
http://secimanketi.tv/haber/cati_aday_ekmeleddin_ihsanoglu_bu_ankete_gore_ilk_turda_seciliyor-1428

Bu secimlerin sonunda bir takim kisiler "oh canima degsin, catla da patla" diyemeyecekler gibi gorunuyor, biz de oyle umuyor ve bekliyoruz. Bu secimlerde Turk ulusunun basina Cumhurbaskani olarak gecmek isteyenlerden ikisi "Turkum" bile diyemiyor, aralarindaki tek Turkum diyen Ihsanoglu'dur, yalniz o halki tek bir isim altinda esit olarak toplayip kendisi de bu milletin bir ferdi oldugunu ifade edebilmistir, en az on degisik irkin bir araya gelerek olusturdugu yuce Turk milletinin basina gelecek Turkiye Cumhurbaskanini secerken bunu da aklinizdan cikarmayin e mi.

tabi ki de RECEP TAYYİP ERDOĞAN a oy vericem.. hedef 2023... :16:
zaten başkada aday yok :51:

Şu konuşmayı dinleyene kadar oy kullanmayacağım demiştim. Bir kaç kez buraya da yazdım. Oyumu da kullanmayacağım şeklinde ankete katıldım..
Önyargılarım kırılıyor sanırım. Türklerin çektiği acıları ağzına alan biri çıktı sonunda...
Henüz kesin kararlı değilim, tüm konuşmalarını dinleyeceğim İhsanoğlu'nun...

[video=youtube;LyHj8yCAdW0]http://www.youtube.com/watch?v=LyHj8yCAdW0[/video]

Bir kac kisiyi gri gordum merak ettim ne olmus meger toplu ban yapilmis buradan.
Bu kadar mi ayristik birbirimizden, millet resmen birbirine nefretini kusmus :(

Benim esas endişem oy sayımı, yani oy çalımı. Yerel seçimlerden sonra adaletli bir seçim olacağına zerre inancım yok.

genç bakışa bağlanan avukatı dinlediniz mi? belediye seçimlerinde otobsülerle huzurevinden yaşlıları ve zihinsel özürlü yüzlerce kişi getirmişler. müşahitler soru sorunca cevap veremeyen adını bilmeyen ışığa oy atacağız diyenlere oy kullandırmışlar. kadın karşı çıkmış, şöför kadını dövmeye kalkmış falan filan.

ankara'da çankaya hariç tüm sandıklar açılmışken nasıul öne geçtiklerini unutmadık.

bu seçimi de gasp edecekler gibi.

genç bakışa bağlanan avukatı dinlediniz mi? belediye seçimlerinde otobsülerle huzurevinden yaşlıları ve zihinsel özürlü yüzlerce kişi getirmişler. müşahitler soru sorunca cevap veremeyen adını bilmeyen ışığa oy atacağız diyenlere oy kullandırmışlar. kadın karşı çıkmış, şöför kadını dövmeye kalkmış falan filan.

ankara'da çankaya hariç tüm sandıklar açılmışken nasıul öne geçtiklerini unutmadık.

bu seçimi de gasp edecekler gibi.

Daha neler duymadık ki. Oy kullanmaya gitmeyen arkadaşım kendi ağzıyla söyledi babası halletmiş onun yerine başkası kullanmış diye. Bu ülkede çok kirli işler dönüyor, yazık çok yazık.

Türkiye'nin en çok girilen haber sitelerinden biri olan Rota Haber, 30 Haziran'da başlattığı, Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketinden çok tartışılacak sonuçlar çıktı. İnternete giren kullanıcıların oy verdiği anketin sonucunda Çatı aday ekmeleddin İhsanoğlu ilk turda seçiliyor ve 12.Cumhurbaşkanı oluyor.

CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ankete katılan 52833 kişinin oyunu alarak yüzde 68,46 oranıyla ipi göğüsleyen isim oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 18067 kişinin oyunu alarak yüzde 23,41 oranıyla 2. sırada yer aldı.

HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş da 3429 kişinin oyunu alarak yüzde 4,4 oranıyla 3. sırada yer aldı.

Ankete katılan 2850 kişi de henüz karar veremedi ya da 10 Ağustos'ta oy kullanmayacak..
http://secimanketi.tv/haber/cati_aday_ekmeleddin_ihsanoglu_bu_ankete_gore_ilk_turda_seciliyor-1428

Bu secimlerin sonunda bir takim kisiler "oh canima degsin, catla da patla" diyemeyecekler gibi gorunuyor, biz de oyle umuyor ve bekliyoruz. Bu secimlerde Turk ulusunun basina Cumhurbaskani olarak gecmek isteyenlerden ikisi "Turkum" bile diyemiyor, aralarindaki tek Turkum diyen Ihsanoglu'dur, yalniz o halki tek bir isim altinda esit olarak toplayip kendisi de bu milletin bir ferdi oldugunu ifade edebilmistir, en az on degisik irkin bir araya gelerek olusturdugu yuce Turk milletinin basina gelecek Turkiye Cumhurbaskanini secerken bunu da aklinizdan cikarmayin e mi.

Saraylım internet anketlerinde sonuç hep böyle.
Burdaki ankete baksana,yerel seçimlerdede internet anketlerine baksan %35 lerde Erdoğan ın oyu.
Demekki adamın seçmen kitlesinin bir kısmıı internet kullanıcısı değil.

Şu cümlene sonuna kadar katılıyorum bu arada.

Türk olanlar ben Türküm diyemeyenlere oy vermez olur biter.
Birşeylerden şikayet etmek istemiyrsak; herkes sandığa gitmelidir

Saraylım internet anketlerinde sonuç hep böyle.
Burdaki ankete baksana,yerel seçimlerdede internet anketlerine baksan %35 lerde Erdoğan ın oyu.
Demekki adamın seçmen kitlesinin bir kısmıı internet kullanıcısı değil.

Şu cümlene sonuna kadar katılıyorum bu arada.

sen anketlerin nasıl yapıldığını bilmiyorsun galiba . hiç sana sordular mı kime vereceksin diye. o dediğin anketlerde internet üzerinden yapılıyor. gayet iyi internet kullanıyorum merak etme

sen anketlerin nasıl yapıldığını bilmiyorsun galiba . hiç sana sordular mı kime vereceksin diye. o dediğin anketlerde internet üzerinden yapılıyor. gayet iyi internet kullanıyorum merak etme

Bak burda sordular(sonuçta ortada:27:),nasıl yapılıyormuş burdaki anket anlat bakim,bizde öğrenelim.

Bu arada şu üslubunuzu değiştirirsseniz iyi olur pembe.
Burda kavga bile ederken insanlar birbirne SİZ diye hitap ediyor,biraz terbiyeli olalım olur mu?
Karşınızda asker arkadaşınız yok.

Son düzenleme:
Bu arada şu üslubunuzu değiştirirsseniz iyi olur pembe.
Burda kavga bile ederken insanlar birbirne SİZ diye hitap ediyor,biraz terbiyeli olalım olur mu?
Karşınızda asker arkadaşınız yok.

terbiyeyi senden öğrenecek değilim. siz deyince de siz biz kim diyorsunuz. bide onu açıklamak zorunda kalıyorum. haddini bil

terbiyeyi senden öğrenecek değilim. siz deyince de siz biz kim diyorsunuz. bide onu açıklamak zorunda kalıyorum. haddini bil

siyaset topiğinde sürekli yorumlarınıza denk geliyorum da ne kadar kışkırtıcı ve nezaketten uzak cevaplarınız var :ssz:
siz erdoğanı savunmazsanız adam koltugundan inecek değil merak etmeyin :34:

Şu konuşmayı dinleyene kadar oy kullanmayacağım demiştim. Bir kaç kez buraya da yazdım. Oyumu da kullanmayacağım şeklinde ankete katıldım..
Önyargılarım kırılıyor sanırım. Türklerin çektiği acıları ağzına alan biri çıktı sonunda...
Henüz kesin kararlı değilim, tüm konuşmalarını dinleyeceğim İhsanoğlu'nun...

[video=youtube;LyHj8yCAdW0]http://www.youtube.com/watch?v=LyHj8yCAdW0[/video]

İhsanoğlu Irak'lı Türkmenlerin temsilcileriyle görüştü
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Türkiye olarak Arap kardeşlerimizle nasıl ilgileniyorsak, Türk kardeşlerimizle de ilgilenmemiz lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların çatışmaları nedeniyle, Irak'taki Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin, "Türkiye olarak Arap kardeşlerimizle nasıl ilgileniyorsak, Türk kardeşlerimizle de ilgilenmemiz lazım" dedi.

İhsanoğlu, Swiss Otel'de, Türkiye'de yaşayan Irak Türklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, Irak Türkmenlerinin temsilcilerini, dernek başkanlarını ve Kerkük'ten gelen Türkleri dinlediğini kaydetti.

"İtiraf etmek isterim ki, ben durumu yakından takip eden insan olarak, bu kadar eksik bilgi sahibi olduğumu bilmiyordum" diyen İhsanoğlu, Kuzey Irak'ta yaşayan Türklerin kendi topraklarında mülteci duruma düştüğünü söyledi.

Irak Türkleri tarihinde ilk defa kızlara tecavüz edildiğini, bunların videoya çekildiğini ifade eden İhsanoğlu, 13-14 yaşındaki kızların, elektrik direklerine asılarak, idam edildiklerini ileri sürdü.

Bu korkunç manzara karşısında, bir Türk olarak büyük bir sıkıntı içinde olduğunu dile getiren İhsanoğlu, "Türkiye mazlum insanlarla hep beraber olmuştur. Son bir haftadır hepimiz Gazze'deki kardeşlerimiz için ağlıyoruz, üzülüyoruz. Bazılarımız nutuk atıyor, bazılarımız gözyaşları döküyor. Ama Irak'taki kardeşlerimiz için biz herhalde meseleyi unutmuş bulunuyoruz" dedi.

Irak'ta nüfus kaydırmasıyla başka bir yere sürülen Türklere, Türkiye'nin sahip olması gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"1991'de Güvenlik Konseyi Kürt kardeşlerimiz için güvenli bölgeler yaratmıştı. Bugün Türkiye, Türkmenlerin savunucusu olarak bu teşebbüste bulunması lazım, güvenli bölgeler yaratması lazım. Türkiye, 1988'de Kuzey Irak'tan gelen mültecilere rahmetli Özal zamanında kucağını açmıştı ve bir müddet misafir edip, selametle ülkelerine göndermiştir. Türkiye 2011'den itibarın 1 milyon Suriyeli'yi de burada, şu veya bu şekilde misafir etmektedir. Türkmen kardeşlerimiz gidecek yer bulamıyorlar. Türkiye'nin bunlara kamplarını açması lazım. Onların da bir müddet burada, huzur, güven içerisinde, tecavüze, katliama uğramayacakları şekilde sığınmalarını sağlamak lazım. Daha sonra inşallah şartlar daha iyi bir noktaya gelir, Ortadoğu'da huzur döner ve Türkmen kardeşlerimiz tekrar vatanlarına iade edilir. Türkiye olarak Arap kardeşlerimizle nasıl ilgileniyorsak, Türk kardeşlerimizle de ilgilenmemiz lazım."

"Kürt siyasi grupları yönetimi ele geçirdi"

Kerkük Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Nakip de Irak'ta son günlerde cereyan eden ve tamamiyle Türklerin yok olmasını hedefleyen olaylar hakkında İhsanoğlu'na bilgi verdiklerini söyledi.

IŞİD'ın baskısı sonucu, Telafer'de yaşan 350 bin Türkmenden, 200-250 bininin şehri terk etmek zorunda kaldığını belirten Nakip, "Telafer'in bir güvenlik bölgesi olmasını arzu ediyoruz. Türkiye'nin bu konuda anavatan olarak üzerine düşen, bu meseleyi Birleşmiş Milletler'e taşıyabilmektir" dedi.

IŞİD'i bahane eden Kürt siyasi grupların, yönetimi ele geçirdiğini ileri süren Nakip, Telafer'den gelen göçmen Türklerin, Kerkük'te ağırlanamadığını, Kürt yönetiminin buna karşı geldiğini kaydetti.

Kerkük'te Türkmen memurların işlerine son verildiğini ve uzaklaştırıldığını öne süren Nakip, kendilerini dinlediği için İhsanoğlu'na teşekkürlerini sundu.

Kerkük'ten gelen Ammar Kahyaoğlu da IŞİD'in Irak'tan en çok Türkleri öldürdüğünü ifade ederek, Türkmen kadınlarının kaçırıldığını, tecavüze uğradığını anlattı.
http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/ihsanoglu-irakli-turkmenlerin-temsilcileriyle-gorustu

Back