Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim" cümledeki "bizde" aslında "biz de " olmalı çünkü -de bağlaç. Yani başkaları bu eylemi gerçekleştiriyor biz de yapalım manasında. ^^

Konu dışı oldu ama en azından gerilen ortama sakinleştirici etkisi olur.

Ayy çok haklısınız, ben nedense anketin başlığına yani "Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?"
"seçiminde" ki de`ye bakmışım.
Haklısınız ve böyle konu dışıya can kurban:16:

Son düzenleme:
-de eki;

''Bizde bugün matem var.''

''Biz de bugün matemdeyiz.'' gibi, duruma göre bitişik veya ayrı yazılmalıdır.

Ancak; Konu başlığında aslen ne düşünülmüş olduğunu bilmeden bir şey söylemek zor.

Şöyle ki;

Seçimler yaklaşırken bizde (yani KK daki - bizdeki - buradaki) nabzı ölçelim'' Bakalım bizde durum nasıl?

manasında düşünülmüş ise eğer başlık, bitişik yazılması doğru olur.

Başörtüsü meselesi sadece bir örmekti geçmişte bunu mesele haline getiren ve burnumuzdan getiren liderler şuan dini alet ediyorlar baktılar ki bizim bu politikamız tutmadı o kemalist o laik kesim islam birliği başkanını aday gösterdi çok sevdiğim bi ablam gerçekten bu yola baş koymuş siyasi ve dini düşüncesi beni ilgilendirmez chpye gönül vermiş bi ablam istemiyo kadın ekmeleddin ihssnoğlunu gerçekten hiç anlamıyorum oy kaygısı nelere yol açıyor ve mhp ile birleşmesinide anlamıyor madem halk secicek diyor neden kendi partimizden aday göstermiyoruz kadın haklı ... Çünkü korkuyorlar sizin deyiminizle sizin derken karsıt görüştekilerin deyiminizle bu koyun halktan korkuyorlar ...!!!

Nasip et ya Rabbimm ��

Ben o abla gibileride anlamıyorum malesef.
Burda CHP ye cumhurbaşkanı seçilmiyor ki partiden biri aday gösterilsin.
Kaldı ki sosyal demokrat bir parti herkese aynı mesafede olmalıdır, insanları İslamcı, hristiyan veya zenci diye ayırmamalıdır.
Farklı sebeplerle oy vermek istemeyenlere saygı duyarım, tabii ki zorla oy kullanacak halleri yok, ama sebep bu olmamalı.
Kendi adıma Koyun diye tabir ettiğim bir seçmen yok karşımda, korktuğum tekşeyde eleştirilmeyen, sorgulanmayan bir tek adamın bulduğu güçlü hergün dahada kibir sahibi olması, dolayısıyla "Yargı'da yürütme de yasamada benim "tavrı.

Son düzenleme:
-de eki;

Ancak; Konu başlığında aslen ne düşünülmüş olduğunu bilmeden bir şey söylemek zor.

Şöyle ki;

Seçimler yaklaşırken bizde (yani KK daki - bizdeki - buradaki) nabzı ölçelim'' Bakalım bizde durum nasıl?

Kafam karıştı yorumunuzu okuyunca:1:
Şöyle olsaydı daha iyi olurdu sanki;
"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde ki nabzı ölçelim !"
Neyse konu dışı oldu ama, en iyisi Kazen`nin böyle düşündüm demesini beklememiz:1:

:14: Şahsen ben hiç umutlu değilim ne bu seçimlerden ne geleceğimizden...
Bir de şu adaylarla seçim yapacağız, şaka gibi yahu! Hoş kesseler içlerinden birine asla oyumu vermem ama diğerleri de hiç iç açıcı değil hani... güven telkin etmiyor hiçbiri:31: Benim durumumdakilerin sayısı da hiç az değil, biliyorum.. Resmen çaresizliği kabullendik de için için yiyoruz kendimizi...
Sonumuz hayrolsun :26:

Son düzenleme:
-de eki;

Şöyle ki;

Aaa evet haklısınız, nedense dediğiniz anlamda düşünemedim ilk olarak. Ama bu defa da "bizdeki nabzı" tamlamasını kullanmak daha yerinde olur gibi çünkü "bizde nabzı" derken tam anlamıyla açık bir ifade olmuyor gibi. Neyse teşekkürler. ^_^

Bu arada sevgili Kazen konu dışı yorumlarımız için kusura bakma lütfen.:)

Son düzenleme:
Kafam karıştı yorumunuzu okuyunca:1:
Şöyle olsaydı daha iyi olurdu sanki;
"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde ki nabzı ölçelim !"
Neyse konu dışı oldu ama, en iyisi Kazen`nin böyle düşündüm demesini beklememiz:1:

Madem yazım kurallarından bahsediyoruz burada ki eki de birleşik yazılmalıdır.
Ağaçtaki kuş, camdaki leke, sokaktaki kedi, duvardaki böcek, bizdeki nabız gibi sıfat tamlaması oluşturan ki eki birleşik yazılır :):)

Önüne ad gelmesine bakarak ayrım yapabiliyoruz..:31:

Son düzenleme:
Madem yazım kurallarından bahsediyoruz burada ki eki de birleşik yazılmalıdır.
Ağaçtaki kuş, camdaki leke, sokaktaki kedi, duvardaki böcek, bizdeki nabız gibi sıfat tamlaması oluşturan ki eki birleşik yazılır :):)

Önüne ad gelmesine bakarak ayrım yapabiliyoruz..:31:

Ayrı yazmışım şimdi farkettim kırmızı yapmaya çalıştım ki`yi olmayınca mesajı göndermiştim
Teşekkürler uyarınız için :16:

ne güzel yazmışsınız, sahi sıkıntı ne? 20-30 sene öncesinden daha mı fakir herkes, içki mi yasaklandı yoksa sokakta mini giyemez mi oldu bayanlar? Bence bunların hiçbiri değil, sorun sadece RTE takıntısı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Vallahi güldürdünüz beni okurken :52::52: Çok yaşayın siz!
20-30 sene öncesinden daha fakir değil millet diye mi şükredelim şimdi? hoş ekonomiden az çok anlayan rakamların, bunu göstermediğini de görüyor neyse ki yoksa meydanlardan atılan yalanlara inanacağız..
Medeniyet? Gelişmiş ülke olmak? Sağlam ekonomi? İstihdam? Bunlar önemli değil mi şimdi? Herşey güllük gülistanlık mı canım ülkemde...
Hepsini geçtim böle böle yönetiyorlar biz de geliyoruz oyuna..
Ayrıca bu ülkede kadınlar mini etek giyerek gezebiliyor istediği şehirde istediği saatte öyle mi?
Son on yılda kadın cinayetleri neden arttı bunu sorgulamak lazım... baba koca abi cinayetleri tavan yapmış, çocuk tacavüzcüleri serbest, çocuk gelinler neredeyse yasal olacak....
15 yıl önceki izmir ile şimdiki izmir bile farklı... ama tabi gavur izmir burası, zaten sınır dışında sayılırız değil mi?

Üstelik herkesi kucaklayan bağrına basan bir bb var başımızda, ama biz takıntı yapıyoruz yine de...

Bulaşmayacağım bu konulara diyorum dayanamıyorum :27:

Son düzenleme:
cnn türki açında adam izleyin kendi gazetecisine köpek gibi davraran adam değilde herkesin karşısında dik duran adam izleyin

Benim esas endişem oy sayımı, yani oy çalımı. Yerel seçimlerden sonra adaletli bir seçim olacağına zerre inancım yok.

Benim esas endişem oy sayımı, yani oy çalımı. Yerel seçimlerden sonra adaletli bir seçim olacağına zerre inancım yok.

Aynen...
Adayı beğenmesek de bir şekilde oy kullanmak gerektiğine inandık bunca zaman..
Ama son rezaletlerin ardından çok umutsuzum :31:

Aynen...
Adayı beğenmesek de bir şekilde oy kullanmak gerektiğine inandık bunca zaman..
Ama son rezaletlerin ardından çok umutsuzum :31:

Diyecek şey yok arkadaşım, maddi manevi çok şey çalındı, sömürüldü. Allah görüyor başka bir şey demiyorum.:31:

Diyecek şey yok arkadaşım, maddi manevi çok şey çalındı, sömürüldü. Allah görüyor başka bir şey demiyorum.:31:

Bir gün elbet memleketin dingonun ahırı olmadığı anlaşılacak... O günleri de göreceğiz, inanıyorum...
Ama işte bu süreçteki verilen kayıplar... hiçbiri geri gelmeyecek... çok acı çok...
Ama tabi duble yollar yapılmış, lütfetmişler içki yasaklanmamış, iyi kötü kadınlar belli şehirlerin belli semtlerinde mini etek giyebiliyor...
Çok şükür... daha ne isteriz ki milletçe...

Son düzenleme:

iste-trafodaki-kedi-caps-leri-kedi-caps-trafo-elektrik-1423816.jpg

kedi_9397.jpg

10172644_709961829055465_1367084549_n.jpg

:1: :1: :1: :60: :60: Bu seçimde kedilere sahip çıkalım :27:

Bir gün elbet memleketin dingonun ahırı olmadığı anlaşılacak... O günleri de göreceğiz, inanıyorum...
Ama işte bu süreçteki verilen kayıplar... hiçbiri geri gelmeyecek... çok acı çok...
Ama tabi duble yollar yapılmış, lütfetmişler içki yasaklanmamış, iyi kötü kadınlar belli şehirlerin belli semtlerinde mini etek giyebiliyor...
Çok şükür... daha ne isteriz ki milletçe...

Dünya lideri(!) var başımızda daha ne isteriz :31:

Back