çocuklarımız bile sizin çocuklar bizim çocuklar diyemi ayrılıyor artık ne acı birşey ben kendi adıma tepki verdigim sey bu olayların sadece dini vakıflarda oldugunun söylenilmesi idi ben yurtlarla ilgili birşey yazdıgımı hatırlamıyorum ilk ve orta okular normalde devlet yurdunda kalmaları gerek ihtiyaç olması halinde yönetmelikte izin var sanırım belli şartlarda vakıf yurtlarında kalabilyorlar ama bunun denetlenmesi gerekiyor kaldıkı bunlar teknik konulardır gereken neyse yapılsın tabiki mesele o degil esas mesele can alıcı bir şekilde bütün dindarlar vakıflar tacizci demek ne kadar dogru...
üçüncüsü ben şahsen çocugumu devlet denetimi olmayan devlet tarafından atanmamış egitiminin ne oldugunu çocuk psikolajisi konusunda egitiminin ne oldugunu bilmedigim bir yere göndermem ve aklım yettigi kadar çevremede anlatıyorum devlet denetimi olmayan yerlere çocuk göndermeyin niyet halis olabilir ama insanın oldugu yerde herşey olur kaldıki devlet yurtlarında okularında anaokularında neler oluyor egitimi olmayan insanların elindeki denetimsiz yerler sıkıntılı diye kaç kişiye söylemişimdir
ensar vakfıyla hiçbir dirsek temasım olmadı neyini canhıraç savunalım burda savunulan şey ima edildigi gibi bütün dindarların sapık falan olmadıgı
yada şöyle söyleyim kendi adıma bunu söylemek istemiştim
Evet Metanol'cugum ne yazik ki cocuklarimiz ve cocuklariniz var! Devlet disinda kimsenin yurt acma yetkisi yok, hukumet bunlara cesitli nedenlerle goz yumuyor, alan aciyorlar tipki daha once fetoculara acilan alan, verilen primler gibi!. Iki senedir buralarda olan ve basina yansiyanlarin haddi hesabi yok, hasiralti edilen de eminim bir cok olay vardir(aynen yukarida anlattigim hikayedeki gibi). Buralar yasal degil ki denetlenmesi olsun, devlet bir suru farkli fraksiyondan insanin vatandaslik bagi ile bagli oldugu ulkeyi yonetmekle ile mukellef bir kurum, herkese esit mesafede durmasi gerekir. Demokratik devletlerde farkli fraksiyonlardan bir suru insan bir arada calisir, sen cocugu istismar mi ediyorsun, digeri gider sucunu ortaya cikarir. Kendiliginden bir denge olusur, eger dogru duzgun bir denetleme mekanizman olmasa bile, BU gibi kurumlarda bu durumlar hasiralti edilir cunku " bunlar duyulursa bizim inancimiza, memleketimize, kurumumuza" zarar verir ayagina, bu isler hasiralti edilir. Olan cocuga olur.
Ortaya cikan cinsel istismar olaylarindan sonra, ciddi bir tavir alinip bu sahislar, bu iste ihmali olan kamu yoneticileri hakkinda bir yaptirim uygulansaydi, biz de derdik ki " evet burada boyle bir sorun var ama yapilan cezalandirildi, ustu kapatilmadi" ama surekli aksi yonde gelismeler oluyor. Buradan tek cikan bu kuruluslar bir sekilde korunuyor.
Kimse tum dindarlara falan laf etmedi, ama kimse de vakif, tarikat, cemaat sevmek zorunda falan degil. Sunni Islam'i sadece tarikatlara, cemaatlere gidenler yasamiyor. Ve herkes sunni islami bu tarikat ve cemaatlerin yasadigi gibi yasamak zorunda falan da degil. Insanlarin kendilerinin de mensup oldugu dini inanci elestirmek, mensuplarinin yaptigi hatalari gostermek, bunlari elestirmek en dogal haklari, buraya gelip "benim dinim, benim bilmem neyim laf ettirmem" demenin alemi yok, cunku hic bir sey kimsenin tapulu mali degil!
Seni az cok biliyorum ama siyasal islami da biliyorum; onun icin demokrasi bir aractir, bu duraktan biner otekinde iner. Ihtiyaci bitince demokrasiye, onu oraya getiren butun demokratik yollari kopru yikar gibi yikar, Gucu eli gecirene kadar mazlumu oynar, gecirince ister ki herkes onun gibi yasasin, onun gibi dusunsun, onun gibi inansin. Butun kamusal alani kendi dini inanisina gore duzenlemek icin ugrasir. Git Sudan ic savasini oku, baka bakalim neler goreceksin, Pakistana bak, Afganistana bak! Sevgiler!