yine ve yine devam
ekşiden,
devletin en tepesindeki şahsın söylediği söz. ya çok ağır tanımlarım olabilir de, neyse.
bakın sayın cumhurbaşkanı, brn burada kalkıp sabah akşam "kültürlüyüm lan" deyip, derdimi küfür ve hakaret ile anlatacak birisi değilim. onu yapan hanzolar çok. ben, derdimi size tane tane anlatacağım.
ben dinini bilen, kur'an ile hemhal olan, içki sigara şöyle dursun, ortamında bulunmayan, ibadet etmeye gayret gösteren bir adamım. şu hayatta zevk aldığım şeyler, roman okumak, karakterler oluşturup küçük hikayeler yazmak, şiir okumak ve şiir yazmak, müzik dinlemek, müzik yapmak ve film seyretmektir. dahası da var lakin, şimdinin konusu değil.
şunu söylemeye çalışıyorum, "niçin herkesi bir kalıba ve tanıma uydurmaya çalışıyorsunuz?" bırakın insanlar bildiği gibi yaşasın. alkol mü tüketmek istiyor? tüketsin. şiir okuyup sigara mı içecek? içsin. hayat kendisinin ve biz çoban değiliz. ne yapacağını insanlara söyleyemeyiz. bir kimsenin içki içmesini istememek, bunu dikte ederek değil de, yararına olacağını, yine de kendisinin bileceğini " söylemek ile "bakın şiir alkol içirir" demek aynı şeyler değildir. bir medeniyet, kültür, bir mısra şiirle kurulabilir. tarih bilmenin yollarından birisi de sanat bilmektir. sanattan uzak durarak, modern bir medeniyet kuramayız. insanın toplumsal ödevleri yanında, ferdi gelişmişliği de önemlidir. ferdi olarak gelişmek pekala din ile mümkün olabilir. bence en doğrusu da budur. fakat birisi, din ile gelişmek istemeyebilir. adam kendi gelişimini dinden bağımsız da sürdürmek isteyebilir, hakkıdır. bu insanı öteleyemeyiz. biz ancak yararlı tavsiyelerde bulunabilir, eğer isterse de tebliğde bulunabiliriz. karışamayız.
istirham ediyorum, kültür ve medeniyet adına siz bu amaca tuğla taşıması en lazım gelen makamda olan birisi iken, bu yoldaki tuğlaları sökmeye azmetmeyin. bunca yıldır yazar, çizer, söyler, okur birisiyim, içki ile alakam yok. tekrar tekrar istirham ediyorum, kültür ve medeniyet için edebiyatı sevdirin. unutmayın, siz de bir şiir yüzünden tevkif ve mahkum edildiniz.
edebiyat, sanat, kültür ve medeniyetin, ve dahi tarih bilmenin en önemli unsurlarıdır, vesselam.
bir tane daha
insanin kendi beyninden baska hic bir sey bagimliliga neden olmaz arkadas. sen eger her pisliğe ozenecek ve hic sorgulamadan yapacaksan tam bir beyinsizsin.
ve yine bir tane daha:)
"açıkçası sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan şiir, roman, film gibi büyük finans yönünün arkasında yattığını görüyoruz"
ne demek la bu? yazıldığı gibiyse şiir, roman ve film; sigara, alkol gibi bağımlılığa yol açıyormuş. ve bunlar büyük finans yönünün arkasında yatıyormuş?
yani cümlenin ilk kısmı saçma da olsa bir şeyler anlatıyor ama ikinci kısmı bildiğin boş, anlamı yok.
allahını seven şu adama bi prompter versin. sanırım bize bir şeyler anlatmak istiyor