Yok zaten yasaklayalım dememiş, ilk mesajımda ben de "bunlar örnek olucu şekilde anlatılmamalı" gibi bir fikir beyan etmek istemiş dedim.
Ha bu fikre de katılmıyorum ama Cumhurbaşkanı sigarayı özendiren kitabı yasaklayalım dememiş sonuçta. Beğenmesek de bir fikir belirtmiş.
Şu yazdığın maddelerde 2.'ye değil ama 3.'ye itirazım olacak.
Bir zamanlar çocuklar Polat Alemdar'a özenirdi, malum.
17 yaşındaki bir ergen kendine güçlü bir figür arar ve evinde, okulda öğretmenlerinin arasında böyle bir figür yoksa tv film karakterine yönelir, eşyanın tabiatı gereği.
Burada sorun yine ailenin içinde bitiyor.
Buna özenen çocuklar, genellikle sorunlu ailelerde büyümüş çocuklar. Ya şiddet hayatlarının bir gerçeği, ya da evde herkes kendi halinde. Ya da öğretmenler, aman mesai bitsin de evime gideyim kafasında.
Hal böyle olunca çocuk da kendisine sunulanı alıyor.
Şiddet içeriğinde yapılacak şey belli saat 8'e koymayacaksın bu yayınları. Ya da televizyon sistemi toptan değişecek müstehcen içerik ve şiddet içeren içerikler sadece satın alınabilen kanallarda olacak.
3.de ise, ben bu fikirde değilim.
Evet örneğin şiddet bir romantizm ögesi olarak sunulmamalı, çünkü tehlikeli, doğrudan 2. şahısları etkileyen bir olay. Yani sigara içen, alkol kullanan bir karakter itin teki olabileceği gibi, işinde gücünde sıradan bir insan olabilir.
Ama örneğin karısını döven adam, tecavüzcü bir adam, özünde iyi biri olamaz.