Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan şiir, roman, film…’

ben nedense bu subliminal olayına hiç inanmadım. zırvalamanın en önde gideni. ay bir fotoğraf var. arkada bir yazı. seks yazıyor. farketmeden görüyorsunuz ve seks istiyorsunuz. oldu canım:))
İşte herşeyi internet bilgi kirliliği ortamından öğrenmenin sonu:) "Oku internetten öğren " sonu. Kitaplardan bilimsel araştırmalardan hatta Freud un oğlunun yaptığı ve büyük gelirler elde edilen çalışmalardan bile bi haber, bilgi olmadan fikir üretmek...

İşte hrşeyi internet bilgi kirliliği ortamından öğrenmenin sonu:) "Oku internetten öğren " sonu. Kitaplardan bilimsel araştırmalardan hatta Freud un oğlunun yaptığı ve büyük gelirler elde edilen çalışmalardan bile bi haber, bilgi olmadan fikir üretmek...
okumadığımı nerden biliyorsun okudum ve seçmelerden saçmalar olduğuna karar verdim. bu konuda çok makale okudum. ve abukluk olarak görüyorum. bana ne freudun oğlundan. burada millet kalkıp darwini takmıyor eleştiriyor..
inanmıyorum bitti

Hanımefendi iyi misiniz? Konu çocukları ve gençleri özendirmek olduğu için onlardan bahsettim.
Hayır, nedir bu abuk sabuk ego kavganız?
Ben sizin herhangi bir yetersizliğinizden bahsetmemişken, siz neden ısrarla beni "cahil" göstermeye çalışıyorsunuz?
Buyrun, gösterin.
Bugüne kadar hiç öyle saçma bir ego kavgasına girmedim. Zira kendimden de, zekamdan da yeterliklerimden de gayet eminim.
Kendimi daha "başarılı" ve "yetkin" hissetmek için başkalarını eziklemeye ihtiyacım yok.
Sizin varsa dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Açıkça söylüyorum, televizyonda her gün bana uyuşturucunun "faydalarını" da anlatsalar, ben sırf bu sebeple "dur ya belki de haklılardır" diyerek uyuşturucuya başlamam.
Bu sebeple başlayan da geri zekalıdır.
Siz kendinizi yetersiz hissediyorsanız başka ben, " nadıl yeaa şimdi kiralık katil filmi izleyip katil mi olceam, çocuklarınızı iyi yetiştirin bitti gitti" tavrınızın gerektirdiği cevabı yazdım:)

okumadığımı nerden biliyorsun okudum ve seçmelerden saçmalar olduğuna karar verdim. bu konuda çok makale okudum. ve abukluk olarak görüyorum. bana ne freudun oğlundan. burada millet kalkıp darwini takmıyor eleştiriyor..
inanmıyorum bitti
Makale:)
Bilimsel araştırmalara inanmam ama Erdoğanı iyi çarpıtırım, demediğini dedi Gibi inanırım ve öyle gösterrim diyor kişi burada:)

Film kahramanlarını kendine örnek alarak , bir kimlik oluşturma içinde olan seri katillerle ilgili bir bir belgesel vardı , izlemeni tavsiye ederim .

Özellikle ifadelerinde Hannibal karakterini izleyenler , hatta filmin kızıl ejder serisinde de hannibalı taklit eden adamı takşit edenler vardı .
İyi ama orada sorun film karakterinde mi? Yoksa onu örnek alanda mı Aus? Yani o karakter olmasa, yazılmasa o seri katil acaba seri katil olmayacak mıydı?
Seri Katillerin neredeyse çoğunun çocukluğunda fiziksel ve cinsel tacize uğradığı bilinen bir gerçek. Yani çoğunluğu atıyorum Hannibal karakteri hiç yaratılmasa da ki Hannibal da zaten bir seri katil olan Ed Green'den (inşallah doğru hatırlamışımdır, googlelar düzeltirim) esinlenmiş.
Yani orada zaten çarpık olan bir karakter, dışsal bir etkiye maruz kalıyor ki bu film olmasa karısını döven komşu olur, mahallenin hayvanlara eziyet eden adamı olur.

Siz kendinizi yetersiz hissediyorsanız başka ben, " nadıl yeaa şimdi kiralık katil filmi izleyip katil mi olceam, çocuklarınızı iyi yetiştirin bitti gitti" tavrınızın gerektirdiği cevabı yazdım:)
Ben kendimi yetersiz hissetmiyorum. Sabahtan beri millete "oku da gel, cahil" diye çemkiren ben değilim.
Siz de o kadar okumuşsunuz ki Türkçe derya deniz maşallah. Ne harfler doğru, ne kelimeler, ne noktalama işaretleri yerli yerinde.

Ben kendimi yetersiz hissetmiyorum. Sabahtan beri millete "oku da gel, cahil" diye çemkiren ben değilim.
Siz de o kadar okumuşsunuz ki Türkçe derya deniz maşallah. Ne harfler doğru, ne kelimeler, ne noktalama işaretleri yerli yerinde.
Bana kendinizi anlatmışsınız burada belli:) Kişi kendinden bilir malum

İyi ama orada sorun film karakterinde mi? Yoksa onu örnek alanda mı Aus? Yani o karakter olmasa, yazılmasa o seri katil acaba seri katil olmayacak mıydı?
Seri Katillerin neredeyse çoğunun çocukluğunda fiziksel ve cinsel tacize uğradığı bilinen bir gerçek. Yani çoğunluğu atıyorum Hannibal karakteri hiç yaratılmasa da ki Hannibal da zaten bir seri katil olan Ed Green'den (inşallah doğru hatırlamışımdır, googlelar düzeltirim) esinlenmiş.
Yani orada zaten çarpık olan bir karakter, dışsal bir etkiye maruz kalıyor ki bu film olmasa karısını döven komşu olur, mahallenin hayvanlara eziyet eden adamı olur.

Sorun tabi ki de örnek alanda . Evet Hannibal meksikalı bir seri katildi bende yanılmıyorsam .

Dizisi de hit listemin ilk sırasında . Henüz yamyamlık belirtilerim yok . Ara ara çok bölüm izlersem geyikler görüyorum rüyamda o kadar :rolleyes:

Bu konuda üç nokta var bence . Biri zaten haberin yanlış anlaşıldığı (yasak yok yani , rahat )

İkincisi kahramanlar eşliğinde sunulan şeyler kişileri özendirir mi ?

Üç peki bazı aklı evveller özeniyor diye sansürlemek , kaldırmak doğru mu ?

Ben ikincisine evet diyorum kesinlikle , eksiklik özenen de olsa da , taklit edilme duygusu pokemonda da var hannibal da , bir yaş ve eylem sınırı yok yani .

Üçüncüye cevabım ise , evet nasıl ki ; şu saçma sapan dizilerin topluma sunduğu kötü örnekleri eleştiriyorsak , dizilerdeki kadına şiddetten , erkeğin mafyalığından , çok eşlilikten dem vuruyorsak (çünkü topluma örnek teşkil ediyor ) zararlı alışkanlıklarda göze sokulunca maalesef kontrolsüz duygu sahibi insanlarda , özendirici oluyor .

Sorun tabi ki de örnek alanda . Evet Hannibal meksikalı bir seri katildi bende yanılmıyorsam .

Dizisi de hit listemin ilk sırasında . Henüz yamyamlık belirtilerim yok . Ara ara çok bölüm izlersem geyikler görüyorum rüyamda o kadar :rolleyes:

Bu konuda üç nokta var bence . Biri zaten haberin yanlış anlaşıldığı (yasak yok yani , rahat )

İkincisi kahramanlar eşliğinde sunulan şeyler kişileri özendirir mi ?

Üç peki bazı aklı evveller özeniyor diye sansürlemek , kaldırmak doğru mu ?

Ben ikincisine evet diyorum kesinlikle , eksiklik özenen de olsa da , taklit edilme duygusu pokemonda da var hannibal da , bir yaş ve eylem sınırı yok yani .

Üçüncüye cevabım ise , evet nasıl ki ; şu saçma sapan dizilerin topluma sunduğu kötü örnekleri eleştiriyorsak , dizilerdeki kadına şiddetten , erkeğin mafyalığından , çok eşlilikten dem vuruyorsak (çünkü topluma örnek teşkil ediyor ) zararlı alışkanlıklarda göze sokulunca maalesef kontrolsüz duygu sahibi insanlarda , özendirici oluyor .
Yok zaten yasaklayalım dememiş, ilk mesajımda ben de "bunlar örnek olucu şekilde anlatılmamalı" gibi bir fikir beyan etmek istemiş dedim.
Ha bu fikre de katılmıyorum ama Cumhurbaşkanı sigarayı özendiren kitabı yasaklayalım dememiş sonuçta. Beğenmesek de bir fikir belirtmiş.
Şu yazdığın maddelerde 2.'ye değil ama 3.'ye itirazım olacak.
Bir zamanlar çocuklar Polat Alemdar'a özenirdi, malum.
17 yaşındaki bir ergen kendine güçlü bir figür arar ve evinde, okulda öğretmenlerinin arasında böyle bir figür yoksa tv film karakterine yönelir, eşyanın tabiatı gereği.
Burada sorun yine ailenin içinde bitiyor.
Buna özenen çocuklar, genellikle sorunlu ailelerde büyümüş çocuklar. Ya şiddet hayatlarının bir gerçeği, ya da evde herkes kendi halinde. Ya da öğretmenler, aman mesai bitsin de evime gideyim kafasında.
Hal böyle olunca çocuk da kendisine sunulanı alıyor.
Şiddet içeriğinde yapılacak şey belli saat 8'e koymayacaksın bu yayınları. Ya da televizyon sistemi toptan değişecek müstehcen içerik ve şiddet içeren içerikler sadece satın alınabilen kanallarda olacak.
3.de ise, ben bu fikirde değilim.
Evet örneğin şiddet bir romantizm ögesi olarak sunulmamalı, çünkü tehlikeli, doğrudan 2. şahısları etkileyen bir olay. Yani sigara içen, alkol kullanan bir karakter itin teki olabileceği gibi, işinde gücünde sıradan bir insan olabilir.
Ama örneğin karısını döven adam, tecavüzcü bir adam, özünde iyi biri olamaz.

bir konu olmuştu seneler önce kkda bu bölümde. fatmagülün suçu ne özgeccanın katilleri izlemiş etkilenmiş diye. şimdi o diziyi izlemedim. ama okuduklarımdan tecavüzün çok kötü bir şey olduğunu anlatan bir diziymiş. işte bu tarz filmler olmasın deniyordu.
buna bakarsak,karısını aldatan konulu filmler olmasın. adam etkilenir aldatır. çocuğuna şidet uygulayan bir dram filmi olmasın anneler etkilenir döver. bunun sonu neye varır biliyormusunuz o yasak bu yasak. o zaman toptan filmleri,kitapları kaldıralım. şiirler yazılmasına gelir. yasaklar yasakları doğurur. kısaca marilynin dediği gibi,ailedir kişidir önenli olan. sapık zaten yapacaktır yapacağını.

Yok zaten yasaklayalım dememiş, ilk mesajımda ben de "bunlar örnek olucu şekilde anlatılmamalı" gibi bir fikir beyan etmek istemiş dedim.
Ha bu fikre de katılmıyorum ama Cumhurbaşkanı sigarayı özendiren kitabı yasaklayalım dememiş sonuçta. Beğenmesek de bir fikir belirtmiş.
Şu yazdığın maddelerde 2.'ye değil ama 3.'ye itirazım olacak.
Bir zamanlar çocuklar Polat Alemdar'a özenirdi, malum.
17 yaşındaki bir ergen kendine güçlü bir figür arar ve evinde, okulda öğretmenlerinin arasında böyle bir figür yoksa tv film karakterine yönelir, eşyanın tabiatı gereği.
Burada sorun yine ailenin içinde bitiyor.
Buna özenen çocuklar, genellikle sorunlu ailelerde büyümüş çocuklar. Ya şiddet hayatlarının bir gerçeği, ya da evde herkes kendi halinde. Ya da öğretmenler, aman mesai bitsin de evime gideyim kafasında.
Hal böyle olunca çocuk da kendisine sunulanı alıyor.
Şiddet içeriğinde yapılacak şey belli saat 8'e koymayacaksın bu yayınları. Ya da televizyon sistemi toptan değişecek müstehcen içerik ve şiddet içeren içerikler sadece satın alınabilen kanallarda olacak.
3.de ise, ben bu fikirde değilim.
Evet örneğin şiddet bir romantizm ögesi olarak sunulmamalı, çünkü tehlikeli, doğrudan 2. şahısları etkileyen bir olay. Yani sigara içen, alkol kullanan bir karakter itin teki olabileceği gibi, işinde gücünde sıradan bir insan olabilir.
Ama örneğin karısını döven adam, tecavüzcü bir adam, özünde iyi biri olamaz.

3. yazarken bende içime sindirerek yazmıyorum . Aslında 3 . madde bir noktada şu son günlerde hep tartışılan '' o saatte sokakta olmak / taciz tecavüz / çıkmasaydı / e o çıktı diye diğeri tecavüz mü etmeli konusu gibi .
Birileri hayvan diye , sokağa çıkma saati konulmayacağı gibi ; birileri özeniyor diye izlediğimiz , okuduğumuz şeylere sürekli kota konulması da bizim haklarımıza tecavüz .

Ama ben kendi haklarımızdan dönem dönem toplumun sosyal bozulmasını önlemek adına feragat edilebileceğini düşünüyorum . Bunun için feryat figan etmem yani .Tabi yasaklama zincirinin boyutu da önemli.

Evet , bazı şeyler ulusal kanallarda olmasa da olur . Ne yapalım , elinde kumanda olan ve izlediğinden kötü örnek alacak bir toplum kesimi varken özellikle . Mesela güzeller güzeli Özgecan olayını hatırlarsın , bir kaç hafta önceki sosyal paylaşımları toplanıp şu meşhur Fatmagül dizisi izlenmiş .

Tabii ki bu örnek , birinin True Detective izleyip Rust gibi ağzından sigara düşürmemesi kadar masum değil . Ama madem alkol ve tütün ürünleri sağlığa zararlı , özendirici şekilde göze sokulmaması da doğru olan önlem olabilir .

Ha göze sokulma derken , buzlama fikri de tarihi bir gaflettir bu konuda . Buzlanan kısım normalde çekmeyecek dikkati çeker . Bu sahneler , sinema endüstrisinde bilinçli olarak bolca yer almasın yeter .(bence)

redkit böyleydi böyle oldu:)
red-kit--i2081.jpg

AFOFS48Z_400x400.jpeg

Hannibal aşığıyım nickten de belli olduğu üzere ama daha cinayet işlemedim düşünmedim bile:KK70:

Bende . Film serisini defaatle , dizisini soluksuz izledim .

Bazen evde eşime tehditler savuruyorum ama :rolleyes: henüz onu yemeyi planmadım .

Ama örnekleri çok . Özellikle yamyamlık ve seri katillik üzerine , bildiğin bir taklit etme furyası vardı bir dönem .

Evet bu adamın zaten ruhunda var , bir ateş bekliyor fitil çakılsın diye , hop fitil bazen bir diziden gelebiliyor ne yazık ki.

3. yazarken bende içime sindirerek yazmıyorum . Aslında 3 . madde bir noktada şu son günlerde hep tartışılan '' o saatte sokakta olmak / taciz tecavüz / çıkmasaydı / e o çıktı diye diğeri tecavüz mü etmeli konusu gibi .
Birileri hayvan diye , sokağa çıkma saati konulmayacağı gibi ; birileri özeniyor diye izlediğimiz , okuduğumuz şeylere sürekli kota konulması da bizim haklarımıza tecavüz .

Ama ben kendi haklarımızdan dönem dönem toplumun sosyal bozulmasını önlemek adına feragat edilebileceğini düşünüyorum . Bunun için feryat figan etmem yani .Tabi yasaklama zincirinin boyutu da önemli.

Evet , bazı şeyler ulusal kanallarda olmasa da olur . Ne yapalım , elinde kumanda olan ve izlediğinden kötü örnek alacak bir toplum kesimi varken özellikle . Mesela güzeller güzeli Özgecan olayını hatırlarsın , bir kaç hafta önceki sosyal paylaşımları toplanıp şu meşhur Fatmagül dizisi izlenmiş .

Tabii ki bu örnek , birinin True Detective izleyip Rust gibi ağzından sigara düşürmemesi kadar masum değil . Ama madem alkol ve tütün ürünleri sağlığa zararlı , özendirici şekilde göze sokulmaması da doğru olan önlem olabilir .

Ha göze sokulma derken , buzlama fikri de tarihi bir gaflettir bu konuda . Buzlanan kısım normalde çekmeyecek dikkati çeker . Bu sahneler , sinema endüstrisinde bilinçli olarak bolca yer almasın yeter .(bence)
İşte o kadar saçma insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz ki aklımıza bile gelmeyecek önlemleri sadece çocuklarımız, kendimiz güvende olalım diye savunmaya razı oluyoruz.
Şu konuda haklısın, mesela 19 yaşında bir kızım olsa gece 3'te dönecek olsa eve, giderim olduğu yerden alır, eve getiririm, dolmuşla, taksiyle, sokakla uğraşmasın diye.
Çünkü biliyorum ki kızımın başına bir iş gelse, ama o da diye başlayan cümleler kuracaklar. Oysa ki benim çocuğum sokakta gecenin bir vakti tek başına yürüyebilmeli, o herif kızıma dokunmamalı. Bu teoride doğru ama ben pratikte kızımı düşünürüm.
Örneğin çocukların ekran başında olduğu/olabileceği saatte içki, sigara vs gibi alışkanlığa sebep olacak maddeler kullanılmayabilir.
Sadece kullananları topa tutma işine karşıyım ben. Çünkü o diziyi ya da filmi yazan adamın topluma örnek bir karakter yaratma gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum.

"Bu sahneler , sinema endüstrisinde bilinçli olarak bolca yer almasın yeter ."
Şu kısımda haklısın. Örneğin, ben sinemada cinsellik yüklü öğelerin yer almasına karşı olmayan bir insan olmamama rağmen, gerekli gereksiz sahneye bir cinsel içerik yerleştirilmesinin, özellikle ergenliğe yakın dönemdeki çocukların uyanışını vaktinden önce gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Ahlaki gelişimi tam oturmamış bir gencin bu kadar sert ve fazla cinselliğe maruz kalması işi çok ciddi noktalara götürebilir.

X