Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan şiir, roman, film…’

Resepsiyonda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “Açıkçası sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan şiir, roman, film gibi büyük finans yönünün arkasında yattığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazdım bu konudaki büyük çarpıtmanızı zaten:)
Bahsedilen sanat kullanılarak zararlı alışkanlığa teşvik ve bağımlılık oluşturulması. Ama tabi çarpıtmanın ağa babasını yapıyor olmanız traji komik güldüm yani

Bahsedilen sanat kullanılarak zararlı alışkanlığa teşvik ve bağımlılık oluşturulması. Ama tabi çarpıtmanın ağa babasını yapıyor olmanız traji komik güldüm yani
neyseki siz oldu diğer yerde sen demişsinizde.
sahi kimsiniz siz:)
hayır öyle olsa redkit milleti tiryaki yapardı. ama değil.)

“Açıkçası sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan şiir, roman, film gibi büyük finans yönünün arkasında yattığını görüyoruz”
Ya Allah aşkına hiçbiriniz mi şu cümledeki düşüklüğü görmediniz? Cümle yarım yamalak bir şey.. Aradan bir şeyler kesilmiş kırpılmış olduğu bariz..

Alın size gerçeği:

"Sigara endüstrisinin gelişmiş ülkelerde kaybettiği pazar payını diğer yerlerde telafi etme peşinde olduğu anlaşılıyor. Açıkçası sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan alışkanlıkları teşvik eden, müzik, film, roman, şiir tarzı eserlerin arkasında aynı endüstrinin büyük finans gücünün yattığına da inanıyorum."

şaka gibi değilmi. ayy bak şu filmde sigara içiliyor şu romanda içki hemen başlayayım diyen kaç tanedir..
hem katil olurduk hem eroinman hem sigara tiryakisi hem alkolik:) izledigimiz filmlerden bu kadar etkilensek daha kim bilir neler neler yapardık:)

hem katil olurduk hem eroinman hem sigara tiryakisi hem alkolik:) izledigimiz filmlerden bu kadar etkilensek daha kim bilir neler neler yapardık:)
mesela seven.. bir seri katilin yaptıkları. 2 kere izledim. ama seri katilmiyim. sanmam. ama dur birilerini kesmek istedim şu an acaba kimle başlasam. :)

Nasıl yani?
Ben mesela bir seri katilin hikayesini anlatsam, insanları adam öldürmeye mi özendireceğim?
Hitler'in hayatını anlatan filmler insanları soykırıma mı özendiriyor?
Sanatçı didaktik bir şekilde "sigara içmek kötüdür" mesajı vermek zorunda değil.
Eğer çocukları adam gibi yetiştirirseniz, televizyonda Polat Alemdar izleyip küçük mafyacılık oynamaya kalkmaz, onun bir hayal dünyasına ait bir karakter olduğunu bilerler.
İnsanların bir kısmı geri zekalı diye sanatçı kendini kısıtlamak zorunda değil.

N
Ya Allah aşkına hiçbiriniz mi şu cümledeki düşüklüğü görmediniz? Cümle yarım yamalak bir şey.. Aradan bir şeyler kesilmiş kırpılmış olduğu bariz..

Alın size gerçeği:

"Sigara endüstrisinin gelişmiş ülkelerde kaybettiği pazar payını diğer yerlerde telafi etme peşinde olduğu anlaşılıyor. Açıkçası sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan alışkanlıkları teşvik eden, müzik, film, roman, şiir tarzı eserlerin arkasında aynı endüstrinin büyük finans gücünün yattığına da inanıyorum."
Görürler görürlerde UTAÇÇÇ DUYYORUMMM diye bağardıkları şeylerin işinde yüzmekten vazgeçmezler:)
Ne utaç vetici gerçekten yazııık

Nasıl yani?
Ben mesela bir seri katilin hikayesini anlatsam, insanları adam öldürmeye mi özendireceğim?
Sanatçı didaktik bir şekilde "sigara içmek kötüdür" mesajı vermek zorunda değil.
Eğer çocukları adam gibi yetiştirirseniz, televizyonda Polat Alemdar izleyip küçük mafyacılık oynamaya kalkmaz, onun bir hayal dünyasına ait bir karakter olduğunu bilerler.
Size subliminal mesaj konusunu anlatırdım ama o kadar sanbrım yok biraz araştırıp öğrenin.. Öğrenmek güzeldir. Bakın bakalım nasıl yapılıyormuş bu işler.

Size subliminal mesaj konusunu anlatırdım ama o kadar sanbrım yok biraz araştırıp öğrenin.. Öğrenmek güzeldir. Bakın bakalım nasıl yapılıyormuş bu işler.
Ben subliminal mesajın ne olduğunu biliyorum da... Siz fazla komplo teorisi okuyormuşsunuz ben onu anladım. Çocuklarınızı akıllı ve ahlaklı yetiştirin. Çocuğunuzun eğitimini kitaplara ve televizyona bırakmayın.
Bırakıyorsanız da ağlaşmayın.

Nasıl yani?
Sizinle subliminal mesaj konusunu snlatırdım ama o kadar sanbrım yok biraz araştırıp öğrenin.. Öğrenmek güzeldir. Bakın bakalım nasıl yapılıyormuş bu işler.
Ben subliminal mesajın ne olduğunu biliyorum da... Siz fazla komplo teorisi okuyormuşsunuz ben onu anladım. Çocuklarınızı akıllı ve ahlaklı yetiştirin. Çocuğunuzun eğitimini kitaplara ve televizyona bırakmayın.
Bırakıyorsanız da ağlaşmayın.
yok bilmiyorsunuz bilseniz böyle konuşmazdınız:) Zira subliminal mesajın etkisi çocuklara değil sadece. En eğitimli işinde uzman 20 yöneticinin, denemek amacı ile bşr odaya toplanıp subliminal ile erbabı oldukları konuda şaşırtıldığını okuyun da subliminal konusunda, çocuklarınızı bla bla bla konuşmalarınızın yersizliğini anlayın

ben nedense bu subliminal olayına hiç inanmadım. zırvalamanın en önde gideni. ay bir fotoğraf var. arkada bir yazı. seks yazıyor. farketmeden görüyorsunuz ve seks istiyorsunuz. oldu canım
o zaten seks istiyordur bahanesi subliminal mesajdır :KK45: bi ara da heryerde illuminati vardı:))

Sizinle subliminal mesaj konusunu snlatırdım ama o kadar sanbrım yok biraz araştırıp öğrenin.. Öğrenmek güzeldir. Bakın bakalım nasıl yapılıyormuş bu işler.

yok bilmiyorsunuz bilseniz böyle konuşmazdınız:) Zira subliminal mesajın etkisi çocuklara değil sadece. En eğitimli işinde uzman 20 yöneticinin, denemek amacı ile bşr odaya toplanıp subliminal ile erbabı oldukları konuda şaşırtıldığını okuyun da subliminal konusunda, çocuklarınızı bla bla bla konuşmalarınızın yersizliğini anlayın
Hanımefendi iyi misiniz? Konu çocukları ve gençleri özendirmek olduğu için onlardan bahsettim.
Hayır, nedir bu abuk sabuk ego kavganız?
Ben sizin herhangi bir yetersizliğinizden bahsetmemişken, siz neden ısrarla beni "cahil" göstermeye çalışıyorsunuz?
Buyrun, gösterin.
Bugüne kadar hiç öyle saçma bir ego kavgasına girmedim. Zira kendimden de, zekamdan da yeterliklerimden de gayet eminim.
Kendimi daha "başarılı" ve "yetkin" hissetmek için başkalarını eziklemeye ihtiyacım yok.
Sizin varsa dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Açıkça söylüyorum, televizyonda her gün bana uyuşturucunun "faydalarını" da anlatsalar, ben sırf bu sebeple "dur ya belki de haklılardır" diyerek uyuşturucuya başlamam.
Bu sebeple başlayan da geri zekalıdır.

mesela seven.. bir seri katilin yaptıkları. 2 kere izledim. ama seri katilmiyim. sanmam. ama dur birilerini kesmek istedim şu an acaba kimle başlasam. :)

Film kahramanlarını kendine örnek alarak , bir kimlik oluşturma içinde olan seri katillerle ilgili bir belgesel vardı , izlemeni tavsiye ederim .

Özellikle ifadelerinde Hannibal karakterini izleyenler , hatta filmin kızıl ejder serisinde de hannibalı taklit eden adamı taklit edenler vardı .

X