Cuma Zayıflama Yarışması Üyelerinin Paylaşım Alanı

seaBahAR seaBahAR cımm :KK200: Daha öncede söylemiştim yine söylüyorum aynı şeyi. Bu oylamada hayır oyu kullanan takımları çok samimi bulmuyorum açıkçası. Fotoğraf çekmek insanın saniyelerini alıyor sadece. Bu bir bahane olamaz, olmamalı. Daha önce bu konuyla ilgili bir sürü sorun yaşadık. Nickini hatırlamadığım bir kişi aylarca kandırmıştı insanları. Ben hem kendi samimiyetime, hem takımıma sonuna kadar güveniyorum. Tartı fotoğrafı her yerde bulunur demişsiniz ama her zaman birbirine tutarlı tartı fotoğrafları bulunamaz maalesef. Onunla uğraşan üye de zaten çok durmaz gider bence. 5. ve 9. takımların bu konuyu yeniden değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta her gün bildirim yapmıyoruz. Sadece haftada bir yapılan bir bildirim için fazladan 2 dk ayırmak zor olmamalı. toplight toplight kaptanım :KK200: , Handandandan Handandandan :KK68:
LAydLiNe LAydLiNe

Burada istediğimiz şeyleri ifade etmekte özgürüz ancak had aşan ve itham edici üsluplarla değil.

"Samimi bulmuyorum" fikrini neye göre yazdığını bilmiyorum ve kabul etmiyorum.

"İnsanları sevmek, saymak, güvenmek ve kişilerin sınırlarını ihlal etmemek" hayat felsefemdir, gerçek hayat yada sanal ortam farketmeksizin buna riayet ederim.

Bu felsefem doğrultsunda takım arkadaşlarıma güvenim sonsuzdur.

Örnek vermek gerekirse; kendimde listeyim ve son bir aydır 76 bandındayım ve takım kaptanı olmama rağmen asla yanlış beyanda bulunmayı düşünmedim bile...

Yine listede olan bir arkadaşımın kilosu fazla olmasına rağmen son 2-3 ayda toplamda verdiği kilo 4-5 kilo bandında, kimi zaman artı ,kimi zaman sabit, kimi zaman eksi bildirimde bulundu.(art niyet olsa artı bildirim yapmazdı)

Ayrıca burada 1. olan takımın üyelerine beşi bir yerde altın dağıtmıyoruz, bu neyin hırsı.

Burada zaman harcayıp, takımlarda emek veripte yalan yanlış beyanda bulunanlar var ise bu durumun kaybedeni o kişidir. (veremediği kilolarla, buraya ayırdığı zaman ve verdiği emek boşa gitmektedirler)

Daha önce de dediğim gibi kendine yalan söyleyecek kadar özsaygısı olmayan kişi varsın bana da yalan söylesin

Bence Cuma yarışmalarında aranan kriterlerin başında sorumluluk, takım bilinci, diğer üyelerle sevgi saygı içerisinde diyalog geliştirme olmalıdır.

Gerçek hayatın sorunlarındn kaçıp burada eğlenerek zayıflamaya çalışırken hiçbir üyeme kolluk kuvveti gibi davranmak istemiyorum.

Oylamayı başlatan arkadaştan sonra ilk oyu ben kullandım, oyum "HAYIR" idi. Eğer fikrimde tereddütlerim olsa idi yada sizin ifadenizle "samimi olmasaydım" herkesin oy kullanmasını bekler, oyların ne yönde gittiğine bakardım

Üslubu ve ifadeleri önemsiyorum, bundan sonra üslupsuz serzenişlerin hedefinde olmak istemiyorum.

Sağlıcakla

SEvgili kaptanlarım ve seaBahAR seaBahAR 40. tur 7. hafta performans sonuçları aşağıdaki linktedir, bilginize
Ellerine saglik kaptanim. :KK200:

seaBahAR seaBahAR cımm :KK200: Daha öncede söylemiştim yine söylüyorum aynı şeyi. Bu oylamada hayır oyu kullanan takımları çok samimi bulmuyorum açıkçası. Fotoğraf çekmek insanın saniyelerini alıyor sadece. Bu bir bahane olamaz, olmamalı. Daha önce bu konuyla ilgili bir sürü sorun yaşadık. Nickini hatırlamadığım bir kişi aylarca kandırmıştı insanları. Ben hem kendi samimiyetime, hem takımıma sonuna kadar güveniyorum. Tartı fotoğrafı her yerde bulunur demişsiniz ama her zaman birbirine tutarlı tartı fotoğrafları bulunamaz maalesef. Onunla uğraşan üye de zaten çok durmaz gider bence. 5. ve 9. takımların bu konuyu yeniden değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta her gün bildirim yapmıyoruz. Sadece haftada bir yapılan bir bildirim için fazladan 2 dk ayırmak zor olmamalı. toplight toplight kaptanım :KK200: , Handandandan Handandandan :KK68:
Merhaba,
9. Takımın kaptan yardimcisiyim ve uzun bir süredir 9. takımla birlikte kilo veriyorum. Takım içinde oluşan bir sinerji var. Haftaici tökezleyen kaçamak yapan bir arkadaş varsa (buna ben de dahilim) zaten menülerinden takımdaki muhabbetinden mutlaka anlıyoruz artı gelecegini. Ya da bir üye o hafta çok enerjik oluyo yeni kararlar aliyor güzel listeler uyguluyor ve cuma eksi gelmesi hicbirimizi şaşırtmıyor. Açıkçası takımı kandıran bir insanın bizimle bu kadar samimi hoş muhabbet olabileceğini zannetmiyorum. Ve takımdaki her arkadaşımın bildirimine kesinlikle güveniyorum. Tartı resmiyle bildirim bana çok abes gelmiyor neden olmasın. Ama kaptanimiz da baktigi açıdan çok haklı bence. Öne sürdüğü düşünceler de çok ikna edici ve mantıklı. Burada üzerinde durmamız gereken asıl nokta ise bizim fikrimizden olmayanları "samimiyetsizlikle" itham etmek. Maalesef grubun sinerjisini, enerjisini, uyumunu, muhabbetini bilmeden bu şekilde itham ediliyor olmak ( hele ki bir takım kaptanı tarafından) çok üzücü.
İfadenizi duzeltmeniz veya bir açıklama yapmanız herkesi mutlu edecektir.
Saygılarımla..

Merhaba,
9. Takımın kaptan yardimcisiyim ve uzun bir süredir 9. takımla birlikte kilo veriyorum. Takım içinde oluşan bir sinerji var. Haftaici tökezleyen kaçamak yapan bir arkadaş varsa (buna ben de dahilim) zaten menülerinden takımdaki muhabbetinden mutlaka anlıyoruz artı gelecegini. Ya da bir üye o hafta çok enerjik oluyo yeni kararlar aliyor güzel listeler uyguluyor ve cuma eksi gelmesi hicbirimizi şaşırtmıyor. Açıkçası takımı kandıran bir insanın bizimle bu kadar samimi hoş muhabbet olabileceğini zannetmiyorum. Ve takımdaki her arkadaşımın bildirimine kesinlikle güveniyorum. Tartı resmiyle bildirim bana çok abes gelmiyor neden olmasın. Ama kaptanimiz da baktigi açıdan çok haklı bence. Öne sürdüğü düşünceler de çok ikna edici ve mantıklı. Burada üzerinde durmamız gereken asıl nokta ise bizim fikrimizden olmayanları "samimiyetsizlikle" itham etmek. Maalesef grubun sinerjisini, enerjisini, uyumunu, muhabbetini bilmeden bu şekilde itham ediliyor olmak ( hele ki bir takım kaptanı tarafından) çok üzücü.
İfadenizi duzeltmeniz veya bir açıklama yapmanız herkesi mutlu edecektir.
Saygılarımla..

Konuyla ilgili düşüncelerim değişmedi. Ve ifademi düzeltecek herhangi bir kötü bir kelime kullanmadığımı düşünüyorum. Konuyu uzatmamak adına diğer mesajlara da herhangi bir cevap vermedim ama anladığım kadarıyla siz bu konuyu uzatma taraftarısınız. Neden bu kadar gücenip bu kadar yorum yapma gereği duydunuz onu da anlamadım. 5. Takım kaptanına da aynı sözleri söyledim ama o gayet güzel bir üslupla cevabını verdi. Hala bu konu hakkında özellikle 9. takımın samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada önemli olan sizin üyelerinize olan güveniniz değil, diğer takımların sizin takımınıza olan güveni söz konusu. Şahsen bana böyle bir mesaj yazılmış olsa ve ben kendimden emin olsam cevap verme gereği bile duymam. Kaptanınız gereken cevabı vermiş zaten. Sizin üzerine böyle bir mesaj yazmanız beni daha da farklı düşünmeye sevk etti. Ayrıca bir kaptan olarak, bir kaptan yardımcısı olan size yarışmamızın karar defterinin ilk satırlarında yazan kısmı bir kez daha hatırlatmak isterim.

Bu konuyla ilgili son mesajımdır. Bundan sonra yazılan hiçbir mesaja cevap vermeyeceğim. Sizde konuyu uzatmaz iseniz eminim Cuma zayıflama yarışmaları ailesi olarak herkes mutlu olacaktır.
Saygılarımla..

CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ

GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum.

seaBahAR seaBahAR

Konuyla ilgili düşüncelerim değişmedi. Ve ifademi düzeltecek herhangi bir kötü bir kelime kullanmadığımı düşünüyorum. Konuyu uzatmamak adına diğer mesajlara da herhangi bir cevap vermedim ama anladığım kadarıyla siz bu konuyu uzatma taraftarısınız. Neden bu kadar gücenip bu kadar yorum yapma gereği duydunuz onu da anlamadım. 5. Takım kaptanına da aynı sözleri söyledim ama o gayet güzel bir üslupla cevabını verdi. Hala bu konu hakkında özellikle 9. takımın samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada önemli olan sizin üyelerinize olan güveniniz değil, diğer takımların sizin takımınıza olan güveni söz konusu. Şahsen bana böyle bir mesaj yazılmış olsa ve ben kendimden emin olsam cevap verme gereği bile duymam. Kaptanınız gereken cevabı vermiş zaten. Sizin üzerine böyle bir mesaj yazmanız beni daha da farklı düşünmeye sevk etti. Ayrıca bir kaptan olarak, bir kaptan yardımcısı olan size yarışmamızın karar defterinin ilk satırlarında yazan kısmı bir kez daha hatırlatmak isterim.

Bu konuyla ilgili son mesajımdır. Bundan sonra yazılan hiçbir mesaja cevap vermeyeceğim. Sizde konuyu uzatmaz iseniz eminim Cuma zayıflama yarışmaları ailesi olarak herkes mutlu olacaktır.
Saygılarımla..

CUMA YARIŞMASI KARAR DEFTERİ

GENEL UYARI

Bir yarışmacı, diğer yarışmacıya ve/ya takıma iğneyeleyici, hakaret içeren, küçümseyen, saygı yoksunu mesaj yazamaz. Takımlar arası bu türde tartışmalar olduğunda, ilgili kişiler site kuralları gereği ceza alır ve ilgili takımlar bir sonraki etapta yarışma dışı kalır. Yarışmaya dahil oldukları etapta, ortalamalar ikiye bölünür.
Üçüncü kez aynı sebepten yarışma dışı kalan takım üyeleri ve yönetim kadrosu diskalifiye edilerek, takım kapatılır.
Bu kural içeriğinde; sizlerden bu tür konuşmalara denk geldiğinizde bana ivedi olarak özel mesajla ilgili mesajın linkini paylaşmanızı rica ediyorum.

seaBahAR seaBahAR

Ebrucum seni tanıyan ve ayrıca 9. Takımın bir üyesi olarak;
Mefkurem Mefkurem in ve Handandandan Handandandan kaptanın sana mesaj yazmalarına senin dili kullanım tarzının neden olduğunu görüyorum, senin de bunu analiz etmemen imkansız!
9. Takımı hedef gösteren ifadelere kim olsa cevap verirdi bu beklenen bir hal, tavır senin bunu yadırgamana ve üslubunda seçtiğin kelimeler konusunda ısrar etmene şahsım adına son derece şaşırdım zira -bir hiçkimse olarak- beni bile rahatsız etti, bir hayli özensiz buldum.
Cuma yarışlarını, takımların istikrarını düşünen biri olduğunu varsayarsak - ki senin ifaden bu yönde- cuma yarışlarındaki şahsi performansının nehrin akış yönünün tersine istikrarlı biçimde ilerliyor olması başka bir takımın ferdi olarak beni de etkiliyor ne yazık ki!
Ki bu durum psikolojik demoralizasyon sebebi..
Ütopik bir öneri belki, ama bu sistemde bulunan yöneticilerin de (kaptanların) analiz edilerek değerlendirilmesi, yeterliliklerinin ve performanslarının da bir standarta oturtulması makul ve beklenendir..

Saygılar..

Konunun kapatılması ricasıyla.
Burası kişisel atışmaların yeri değil. Daha önce de oldu, sonrasında neler olduğu da hatırlanacaktır mutlaka.

Ben yine, aynı daha önceki çirkin, kötü ve içine karışanları asla unutmayacağım olaylarda olduğu gibi tarafsızlığımı koruyor ve herkesin söylemlerinde hem doğru hem de yanlış tarafın olduğunu düşünüyorum. Kimin haklı olduğuna karar vermek de haddim değil zaten. Çünkü burası kilo vermek isteyen insanlara adaletli br şekilde yardım etmeye çalıştığımız, buna göre kurallar oluşturmaya çalıştığımız bir yer sadece. Birbirimizle arkadaş/dost olmak zorunluluğumuz yok. Anlayışlı olmaya özen göstermemiz gereken bir yer, neticede zaten her birimiz hayatından zaman çalıyor burası ve kilo vermek isteyenler için. Ayrıca bir de böyle anlayışsızlıklarla uğraşmayalım.

Bir kez daha yazıyorum:
Konunun kapatılması ricasıyla.

Bu konuya dair ilk ve son mesajımdır.

seaBahAR seaBahAR size saygımdan geldiğim gibi gidiyorum, dilerim yazdığınız yatıştırıcı mesaja gereken hassasiyet gösterilir.

Gereken hassasiyetin gösterileceğinden eminim.
Kimi sevgiden, kimi saygıdan, kimi geçmiş tecrübelerden, kimisi de vefadan.

Asıl ben size, gösterdiğiniz ihtimam için teşekkür ederim.

Arkadaşlar izninizle ana konumuza geri dönelim.

Konu: Bir üyenin kilo bildirimi yapmadan izne ayrılmasını nasıl engelleyebiliriz?

Bir kaç kişiden gelen önerileri kendimce düzenlemeye çalışarak oluşturdum taslağı yeniden gündeme alıyorum. Bu maddeler birbirinden bağımsız. Oylanabilir kıvama getirmeyi başarabilirsek oylayacağız. Elbette şu anda karışık.

Üye Cuma günü ortada yoksa öncelikle kaptan kendi sorumluluğunun bilinci ile üyenin mesajlarından o gün siteye girip girmediğini kontrol edebilir. Böylece ilk elemeyi kaptan yapmış olur.
Bu durumda üye ortada yok ise - bildirim yapmadı notu ile listeye yazılır. Ancak bu üye için kırmızı kart olur. Tekrarında üye diskalifiye edilebilir.
Üye sadece kilo bildirerek izne ayrılabilsin. Kilo bildirmediğinde eğer ortada izin durumu yok ise zaten yazılmalı ki üç kez üst üste kilo bildirmemenin diskalifiye şartı atlanmamış olur.
Üye bildirimsiz izne ayrıldığında takım ortalaması yüzdesi belil bir oranda düşürülsün.
Bildirimsiz izne ayrılan üye döndüğünde üyeye yaptırım uygulansın, örneğin yeniden deneme süreci uygulamak gibi.
Bildirimsiz üyeleri denetleyen bağımsız bir gönüllümüz olsun. Bildirim yapmayan üyelerin mesajlarından siteye ne zaman girdiğini kontrol ederek bizlere bilgi aktarsın.

Arkadaşlar izninizle ana konumuza geri dönelim.

Konu: Bir üyenin kilo bildirimi yapmadan izne ayrılmasını nasıl engelleyebiliriz?

Bir kaç kişiden gelen önerileri kendimce düzenlemeye çalışarak oluşturdum taslağı yeniden gündeme alıyorum. Bu maddeler birbirinden bağımsız. Oylanabilir kıvama getirmeyi başarabilirsek oylayacağız. Elbette şu anda karışık.

Üye Cuma günü ortada yoksa öncelikle kaptan kendi sorumluluğunun bilinci ile üyenin mesajlarından o gün siteye girip girmediğini kontrol edebilir. Böylece ilk elemeyi kaptan yapmış olur.
Bu durumda üye ortada yok ise - bildirim yapmadı notu ile listeye yazılır. Ancak bu üye için kırmızı kart olur. Tekrarında üye diskalifiye edilebilir.
Üye sadece kilo bildirerek izne ayrılabilsin. Kilo bildirmediğinde eğer ortada izin durumu yok ise zaten yazılmalı ki üç kez üst üste kilo bildirmemenin diskalifiye şartı atlanmamış olur.
Üye bildirimsiz izne ayrıldığında takım ortalaması yüzdesi belil bir oranda düşürülsün.
Bildirimsiz izne ayrılan üye döndüğünde üyeye yaptırım uygulansın, örneğin yeniden deneme süreci uygulamak gibi.
Bildirimsiz üyeleri denetleyen bağımsız bir gönüllümüz olsun. Bildirim yapmayan üyelerin mesajlarından siteye ne zaman girdiğini kontrol ederek bizlere bilgi aktarsın.

Peki üye siteye girdiği halde bildirim yapmadıysa ne yapmamız gerekir?

Merhabalar.:KK25:
Listelerde sorun ve karışıklık olsun istemediğim için, danışmak istediğim 2 konu var.

1. Konu: mezun bir üye geri döndü ve ilk bildirimini salı günü yaptı, motivasyonunun düşmemesi amacıyla bu hafta listeye dahil etmek isterim. Bildirimini salı günü yapmış olmasının sizler için bir sakıncası var mıdır?

2. Konu: bildiğiniz üzere geçen etap 12. takım kapandı ve üyeleri genelde izne ayrıldı. Bir üye bize geldi ve eğer yarın listede olmak isterse izinini iptal edebilir miyiz?

Teşekkür ederim.:KK200:

Dn: Her iki üye de geçmiş dönemlerde aynı takımda bulunduğum ve tanıdığım kişiler, o sebeple deneme süresine tabi tutmuyorum.

Peki üye siteye girdiği halde bildirim yapmadıysa ne yapmamız gerekir?
Konumuzdan azıcık bağımsız bu.
Bizim derdimiz "bildirimsiz izne çıkmak" kavramını tarihe gömmek.

Senin soruna gelince bu zaten kaptanın yetkisinde. Bana kalırsa fark edildiği anda özel mesajla konuşurum. Üyeden gelen reaksiyona göre de kararımı veririm.
Diskalifiye durumunda da bugüne kadar benimle iletişime geçen kaptanlarımdan gördüğüm ortak tutum da hepsinin, üyenin siteye yaptığı en son ziyaretin tarihini kontrol etmeleri. Sitede dolanıyor ve takıma gelmiyorsa takımda kalmak istemiyor, anlamına gelse de peşin hüküm vermemek adına üye ile özelden iletişimden yanayım.
Takımda onun görüp benim görmediğim bir sorun olabilir, beklentisini karşılamıyor olabilirim vs.

Son düzenleme:
Merhabalar.:KK25:
Listelerde sorun ve karışıklık olsun istemediğim için, danışmak istediğim 2 konu var.

1. Konu: mezun bir üye geri döndü ve ilk bildirimini salı günü yaptı, motivasyonunun düşmemesi amacıyla bu hafta listeye dahil etmek isterim. Bildirimini salı günü yapmış olmasının sizler için bir sakıncası var mıdır?

2. Konu: bildiğiniz üzere geçen etap 12. takım kapandı ve üyeleri genelde izne ayrıldı. Bir üye bize geldi ve eğer yarın listede olmak isterse izinini iptal edebilir miyiz?

Teşekkür ederim.:KK200:

Dn: Her iki üye de geçmiş dönemlerde aynı takımda bulunduğum ve tanıdığım kişiler, o sebeple deneme süresine tabi tutmuyorum.

Yazı dilinin anlaşmazlıklara sebebiyet verme olasılığının bilinci ile anladığıma göre cevaplıyorum monişim.

1. Konu: Karar defterimizde eski üyenin dönüş uygulamasında mezun üye için şu cümle var:
Mezun olarak ayrılan üye geri döndüğünde deneme süresi uygulamak kaptanın inisiyatifindedir.
Yani üyenin yeni başlangıcı Salı günkü kilosu ve Cuma günkü kilosu da etap bitiş kilosu olarak yazılabilir.
Karar defteri yorumu budur. Sen kaptan olarak deneme süresine gerek yok diyorsan, yoktur.

2. Konu: 12. takımın kapanması apar topar oldu kanımca. Bu kanaatimin sebebi de şu: Anka bir mesajında kaptan yardımcısı güncelleme talebinde bulunurken bir sonraki mesajında takımı kapatıyor. Topiğine girip okumadım olan biteni ama belli ki ters giden bir şeyler olmuş.
Üyeleri mağdur etmemek gerektiğini düşünüyorum kendi adıma. Bu nedenle de iznin iptal edilebileceği görüşündeyim. Aksi fikirde olan kaptanım var ise belirtir zaten.

:KK200:

X