Bebek Beslenmesi Çubuk kraker

• Konu Sahibi Konu Sahibi xeno
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

xeno

Carpe Diem
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
1.614
4
156
İzmir
Çınar arkadaşlarının elindeki krakerlere sarkınca bu işe bir dur demenin zamanı geldiğini anladım. Hazır trans yağlı ürünleri yedirmek yerine kendim yapmak daha çok içime sindi. Sonuç beni ve Çınar'ı oldukça memnun edince sizlerle de paylaşmak istedim. Sevgiler..

2, 1/2 su bardağı un
Yarım paket margarin
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı limon

Unu hamur tahtasına eleyin. Yağı koyup çatalla bulgur kıvamına gelinceye dek ezin. Ortasını açıp bir tam ve bir yumurta akını, yoğurt ve limon rendesini ekleyip yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar yapın. Üzerlerine ıslak bez örterek 20 dakika dinlendirin. Her birini hamur tahtası üzerinde yuvarlayarak 10-15 cm uzunlukta çubuklar yapıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürün orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Güzel tarif..Ellerine ,emeğine ,yüreğine sağlık..
Ben de krakerlerini,kurabiyelerini,çöreklerini,bisküvilerini hep kendim yapıyorum J.Lo nun:)
Hatta ve hatta makarnadan masum cipsleri de öneririrm:* abartılmamak kaidesi ile evde yaptığımız anne usulu fast foodları tek geçerim:)
Sevgiler

Canım makarnadan cips nasıl yapılıyor??? eklermisin?? Sevgiler

1- Hamur tahtası ne?

2- Makarnadan cips nasıl yapılıyor, öğrenmek istiyoz.
:icecream:

Tamam yarın tekrar yapıp tarifi eklerim inşallah..

1- Hamur tahtası ne?

2- Makarnadan cips nasıl yapılıyor, öğrenmek istiyoz.
:icecream:

Ben hamuru tahta bir bloğun üzerinde yoğuruyorum. Böylece daha kolay kıvamlanmasını sağlıyorum ama yoksa büyükçe bir cam kase içinde de yoğurulabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…