galiba birimi farklı, bizimkinde referans üst değeri 5’ti. yani sizinkine göre 40’a tekabül ediyor.Ben de 400ü anlamadımcrp 0,5 den büyük olmamalıymış yani test kağıdında değer aralığı <0,5 diyor. Bizimki de 16 civarı yani 30 kat dedi doktoru.
400 nasıl olabilir ki?
Teşekkür ederim umarım toparlar çok yıprandık.
Siz 1 hafta mı kaldınız hastanede?
Sürekli serum takviyesi mi aldınız?
Çok teşekkür ediyorumÇok geçmiş olsun. Geçen sene kızımı 60 civarı bir crp ile yatırmıştık hastaneye. 3 günde toparlıyorlar merak etmeyin. Hastane ortamı en iyisi. Acil şifalar dilerim.
Aslında oğlum iki yaşına gelene kadar rahat bir anneydim. İki yaşında ateşli havale geçirdi hayatımın en berbat günüydü, bilinci gidince onu kaybettim sandım. Ambulans hastane süreci derken ciddi travma oldu bende.Keşke daha sakin kalabilen bir anne olabilseydim çok imreniyorum öyle annelere. Ama biraz sıkıntılı bir sürece girdiğimiz zaman aynı hisseleri yaşıyorum yani kaybetme korkusu. Hastane ortamı da sanırım tetikledi.Hastane doktor kaynayan bir yer. Hemşireler serumlar elinizin altında. Orada iyileşmeyecek de nerde iyileşecek. Bence iyi olmuş hastaneye yatması, evde size sıkıntı olacakmış belli ki. Çok geçmiş olsun.
38 çok çok yüksek değil. Dert etmeyin. 38den sonra ilaç verin der doktorlarBugün 4.gün. Ölçmeye geldiler az önce yine yükselmiş 38 e doğru..
Hiç bu
Sağlıkla ilgili okuduğum olumsuz konulardan epeyce etkilenen biriyim. Şimdi de aklıma en olumsuz durumlar geliyor işte.
Bi de ateş yükselince hemen çocukta belli ediyor kendini beti benzi atıyor mayışık keyifsiz haller. Şu an tam da öyle.
Evet farklıymış burada önemli olan doktor yorumu sanıyorum..galiba birimi farklı, bizimkinde referans üst değeri 5’ti. yani sizinkine göre 40’a tekabül ediyor.
evet. iki farklı antibiyotik verildi, günde toplam 5 kere. alt solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için 5 gün boyunca da hava desteği verildi. ilk gün ve gece inanılmaz zordu fiziksel ve psikolojik olarak ama çok şükür geçti. inşaallah sizin çocuğunuz da bir iki güne iyice kendine gelmiş olur
Laboratuvarın verdiği değer aralığı farklıymış sanırım. Genelde yüksek değerde yatış yapılıyor. Doktorunuz düşük gördüğü için ilaç desteği vermedi sanıyorum. Yüksek değerler antibiyotiksiz geçmiyormuş maalesef.Benim oğlumun tahlilinde crp 29 ve doktor düşük dedi. Yanında da 0-5 diyor. Hatta 9 aylık. Benimkininde düşmedi ilk iki gün 38/39, sirkeli suyla destekledim ancak öyle düşüyordu ki düştü dediğim 37. İlk defa bugun normale yakınlaştı. Birde diş çıkartıyor onun da etkisi var. O yüzden insanlar şaşırdı bence değerinize.
Beyaz kanı Nötrofil değeri nasıl düşmüş mü? Benim küçük oğlumunda ara ara öyle durumu oluyor Neu düşük oluyor.Çok teşekkür ederim. Viral, her yerden olabilirmiş..
Şimdi açtım baktım ama neu diye bir değer yok. Biraz araştırıdım wbc değeri var beyaz kan hücrelerinin sayısı diye geçiyormuş, Bu değer olabilir mi, o da normal seviyede görünüyor.Beyaz kanı Nötrofil değeri nasıl düşmüş mü? Benim küçük oğlumunda ara ara öyle durumu oluyor Neu düşük oluyor.
Bağışıklık değeri oluyor. Wbc değil oda beyaz kan hücresi o değer iyiyse maşallah..Şimdi açtım baktım ama neu diye bir değer yok. Biraz araştırıdım wbc değeri var beyaz kan hücrelerinin sayısı diye geçiyormuş, Bu değer olabilir mi, o da normal seviyede görünüyor.
Antibiyotik verdi doktorum. Antibiyotiği üçüncü kullanımdan sonra rahatladı oğlum. İnşallah en kısa sürede atlatır çocuğunuz.Laboratuvarın verdiği değer aralığı farklıymış sanırım. Genelde yüksek değerde yatış yapılıyor. Doktorunuz düşük gördüğü için ilaç desteği vermedi sanıyorum. Yüksek değerler antibiyotiksiz geçmiyormuş maalesef.
Ben bir ara 37,7 leri görünce seviniyordum 39lardan sonra.
Çok geçmiş olsun size de, çabucak atlatır umarım
Ben bahsettiğiniz değeri sorayım doktoruna. Bundan önce eski doktoruna bir keresinde kan sayımındaki D-Y diye belirtilen değerler nedir dediğimde en hoş haliyle önemli olsa söylerdim demişti.. Ben de çok üzerinde durmadım..Bağışıklık değeri oluyor. Wbc değil oda beyaz kan hücresi o değer iyiyse maşallah..
Bizde bu viral enfeksiyondan sıkıntı yaşıyoruz. Azıcık burunlarının akması bile yetiyor. Tabi her çocukta böyle olmuyor. Benim oğlumun beyaz kanı yani nötrofili hep düşük 6 aylık aşılarından sonra başladı. Belki aşı o sağlıksız durumu tetikledi bilemiyorum.
Size tekrar şifa diliyorum. Hastane süreci insanı yıpratıyor. Bende sizin gibiyim çocuklar hastalanınca ben resmen yataklara düşüyorum
Aslında bizim durumumuz farklı Nötropeni tanısı aldı benim bebeğim. Mesela sünnetini daha yaptıramadık enfeksiyon riskine karşı.. Canlı aşıları da bize önermiyorlar fakat çocuk doktorumuz çok iyi. Kar zarar durumuna göre karar alıyoruz.Ben bahsettiğiniz değeri sorayım doktoruna. Bundan önce eski doktoruna bir keresinde kan sayımındaki D-Y diye belirtilen değerler nedir dediğimde en hoş haliyle önemli olsa söylerdim demişti.. Ben de çok üzerinde durmadım..
Viral enfeksiyonlarda bağışıklığın önemi çok büyükmüş. Aslında en önemlisi doğal beslenmeyle elde edilmesiymiş.
Aşı konusunda da ben bir ara doktorlara sorular soruyordum türlü türlü söylemler vardı. Sorduklarım aşı ile ilgili olumlu şeylerden bahsettiler mesela havaleyi de ona bağlama potansiyelim vardı benim:) Ama öyle düşünmüyorum artık, rastlantısal şeylerin olabileceğini söylüyorlar. Sizin durumunuzda rastlantısal olabilir belki..
Teşekkür ediyorum tekrar, hepimizin yavruları sağlıkla büyüsün
Kızım daha büyük sizinkine göre, o yüzden de daha çabuk toparlandı belki.Çok teşekkür ediyorum
Epey yüksekmiş sizin de, hatta buradaki değerleri görünce epey şaşırdım en yüksek değerden sanıyordum bizimkini.
Tabi çocuğun verdiği reaksiyonda önemli bazı çocukların bağışıklığı çok daha güçlü olduğu için çabuk toparlıyor.
Biz sadece bu yıl iki iç kez antibiyotik kullandık tam bitiyor beslenme, takviye düzeltmeye çalışırken hoop yine hastalanıyoruz maalesef.
Buradaki yorumlar beni rahatlattı yalnız olmadığımı hissettim. İçinde çok tuhaf bir korku var hâla. Geçsin gitsin şu süreç başka bir şey istemiyorum. Ben de anksiyetem için ilk işim doktora gideceğim. Çöktüm resmen.Kızım daha büyük sizinkine göre, o yüzden de daha çabuk toparlandı belki.
İki çocuğum var, geçen yıl ikisi de yatılı tedavi gördü. Kış boyu da perişan olduk. Onlar toparladı ama ben çöktüm sonrasında. Anksiyete, panik atak ne ararsanız. Antidepresan + terapi ile geçirmeye çalıştım süreci. Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden. İnanın akıl sağlığı en az beden sağlığı kadar önemli. Kendinize dikkat edin, siz iyi olun, evladınız da iyi olur Allahın izniyle. Sevgiler
Bugün bir test daha yapıldı sonuçları bekliyoruz bahsettiğin değerleri hiç bilmiyorum.Kan gazlari ne durumda? Bebeklik caginda yatislar crp'den ziyade kan gazlari sebebiyle verilir, bir de karaciger degerleri (alt-ast)
E-nabiza kisa surede yansiyor bahsettigim degerler, cocuklarim konusunda ben de cok evhamliyimdir.Bugün bir test daha yapıldı sonuçları bekliyoruz bahsettiğin değerleri hiç bilmiyorum.
Göndermişsin teşekkür ederimE-nabiza kisa surede yansiyor bahsettigim degerler, cocuklarim konusunda ben de cok evhamliyimdir.
Bu ara adenovirus salgini var, gozleri kirmizi mi ufakligin?
Gecmis olsun bi arada, eger istersen bahsettigim degerlerin adlarini yollayabilirim sana ozelden.
Merhaba aynı durumu yaşadık 5. Ayda bexsero aşısı sonrası kanda enfeksiyon ve nötrofil değerleri yerle bir… hastanede yattık her ay hemotoloji kontrolündeyiz nötrofil yine düşük çıktı 1 yaşına kadar böyle devam ederse kemik iliği bakılacakmış bebeğime sizde durumlar nasıl süreç basıl gidiyorBağışıklık değeri oluyor. Wbc değil oda beyaz kan hücresi o değer iyiyse maşallah..
Bizde bu viral enfeksiyondan sıkıntı yaşıyoruz. Azıcık burunlarının akması bile yetiyor. Tabi her çocukta böyle olmuyor. Benim oğlumun beyaz kanı yani nötrofili hep düşük 6 aylık aşılarından sonra başladı. Belki aşı o sağlıksız durumu tetikledi bilemiyorum.
Size tekrar şifa diliyorum. Hastane süreci insanı yıpratıyor. Bende sizin gibiyim çocuklar hastalanınca ben resmen yataklara düşüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?