Çözemiyorum

merveeker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
150
65
28
30
Hanımlar merhaba
Biraz uzun inş karışık değildir:)

Konu eşim. Anlayamıyorum iyi mi kötü mü.
Dün akşam annemelri iftara aldk, sağolsun ne lazımsa her şeyi aldı. Akşam çay içerken anneme dedim ki artık ben seneye bu sıralar iş bakarım. Oğlum şuan 19 aylık. Biraz büyüsün dedim. Eşimde ordan çıktı hemen bayramdan sonra bak ben yetemiyorum. Yo dedim biraz büyüsün şuan küçük.
Neyse annemle Mutfağa gittik. Annem de bana dedi ki kim bakacak çocuğa bak Ekrem çalışmanı istiyor . Yok dedim anne Şakasına diyordur biliyor benim ne zaman çalışmaya başlamak istediğimi. BAyramdan sonra başla diyor ya dedi.
Neyse annemler gittiler, eşime kızdım öyle denir mi diye . Ne var onda ne olacak bilmem saydı.doğru yetemiyorm isteklerine dedi geçen hafta üst üste baya para harcadım elbise aldım kuaföre gittim sağlık için özel hastaneye falan gittim. (1000 lira falan)

NEyse eşimin maaşı 6-7 bin arası. Oturduğumuz ev kayınpederin.
Birikmiş paramız var baya ama eşim peşin almak istiyor. Bende hemen ev alıp taşınmak istiyorum çünkü ev çok küçük misafir ağırlamam zor oluyor oğlum içinde ortam falan pek iyi değil.. ayrıca gider falan aşırı kokuyor

Ben de diyorum ki girelim borca en azından paramızın adı belli olur. Bana dedi ki ben bankalara para ydremem para biriktireceğim.
Eski dede kafasında.

Ev muhabbetti yaptım annemlerin yanında bana dedi ki burda tartışılacak konu değil kapat
Maç açtı sofrada aman dedim boşver şampiyon olmasın . Diyor ki Merve gerildi kapatayım. Böyle saçma sapan triplere giriyor.

Her istediğimi almaya çalışır ama sonra illa lafını yapar gerek var mıydı bak ev alıcaz harcamana dikkat et. Kendine asla kıyafet almaz ben zorla aldırırım. BÖyle değişik bir insan çözmedim 5 yıl olacak evleneli.
Ben akşam ki sözüne çok alındım.
Neyse ,
Bayramlarda sadece 1 gün benim ailemde geçiriyoruz diğer günler hep onun ailesiyle. Benim aile yakın , onun ailesi uzak diye . Ona rağmen hep dediği oluyor ama ben onun gözünde hep para harcayan konumundayım. Dedim ki işe başlayayım her şeyini ödeyeceğim. Benim param da senin paran ne alaka diyor . Offf gece gece sinirlerim bozuldu ağlıyorum o kadar zor karakter ki her şeye alınır.
Bir de bu ara vücudu falan kaşınıyor ölcem diyip duruyor inçey şaşırdı . İnsan eşine böyle yapar mı der mi söyleyin? Ben bu insanı nasıl yontacağım. Birde çevresindeki arkadaşları haftasonları yaylaya gidiyor yalnız yanı eşleri olmadan, o da ailesinin yanına yaylaya gitmek istiyormuş ama gidemiyormuş ben kavga çıkarırım diye , bende altında araba var yolda orda git dedim, ben sizle gitmek istiyorum diyor . Çok zor karakter

Eşiniz harcamalarınızdan rahatsız. Elzem olmayan ihtiyaçları biraz kısabilirsiniz. Belki gerçekten para yetmiyordur.
Bu ara ev kredisi bence çok riskli. Eşinizin düşüncesini doğru buldum.
Ama annenizin yanında çalışmaya başlasan diye konu açması olmamış. Önce siz konuşmalıydınız.

Eşinizle çok yaş farkı var mı?

6-7 bin iyi bir gelir. Kira da yok. Sizin harcadığınız aylık bin lira çok değil başka ödemeniz yoksa. Karakteri zor mu bilemem ama biraz cimri galiba

Ekstra hiç harcamam yok kıyafet alıyorum ara sıra, bu ay üst üste geldi ondan oldu. Başıma ağrılar giriyor düşündükçe . Hep ailemin yanında beni tersliyor. 5 yaş var

6-7 bin iyi bir gelir. Kira da yok. Sizin harcadığınız aylık bin lira çok değil başka ödemeniz yoksa. Karakteri zor mu bilemem ama biraz cimri galiba

Hiç bir yere borcumuz yok. Bu aylık böyle oldu. Üst üste geldi hepsi. Cimri mi onuda çözemedim al diyor giyin diyor sonra çok harcadın oluyor

Ekstra hiç harcamam yok kıyafet alıyorum ara sıra, bu ay üst üste geldi ondan oldu. Başıma ağrılar giriyor düşündükçe . Hep ailemin yanında beni tersliyor. 5 yaş var
Ailenizin yanında terslemesi iyi değil.
Bu sizin aranızdaki özel konular.
Bence eşinizin diline vurmuş.

Şaka yollu bir uyarın bence.

Para biriktirmek istiyor bu sebeple aldiklariniz onu hoşnut etmemiş. Kendisine almıyor bu kadar da tutumlu. sizden de destek bekliyor, çalışmanızı istiyor. Eminevim gibi projeler var Aslında kredi çekmeden. Onları araştırın. Baştan biraz peşinat verip kira gibi ödüyorsunuz

Esin banka konusunda hakli bu devirde bankaya para yedrmek akil isi degil biriktrmek daha mantikli esin tutumlu biri bence cimri değil yoksa hic harcayamazdin bide bence oda yapmak almak gymek gezmek ister ama kafasndaki plani yapma uğruna birikim yapmaya çalışırken madem seninde calisma gibi durumun var destek beklemesi normal

Valla canım benim eşimde cimri değilde böyle yarınını düşünen bir insandır mutlaka tedbirli olurdu. Ben doğum yaptığım zaman evde 10 saat hastanede 24 saat sancı çektim ve eşim yanımdan bir saniye bile ayrılmadı beraber bayılıp beraber ayıldık doğuma bile beraber girdik ve eşim o günden beri hiç bu konuyu açmadı hatta dedi ki ben senin o çocuğu doğururken kaç kere ölüp dirildiğini gördüm insan yarının garantisini veremez yarını boşver anı yasayalım dedi. Ve oğlum 6 aylık oldu hala aynı hatta git gide daha da iyi oluyo resmen o adam gitti ve vambaska biri geldi herşeye okey der nereye istersem götürür ve ne istersem ikiletmeden alır getirir. Ve bunu anlatmamim sebebi de eşim kendisi bin defa seni o halde görüp canımızın aldığımız nefesin kıymetini anladım para da neymiş bize kurban olsun dediği için bunları sana anlatıyorum

Eşinizin ailenizin yanında sizin çalışmanızla ilgili söylediği sözler ne kadar yanlışsa sizin de ev almayı istemediğini bildiğiniz halde ailenizin yanında bu konuyu açmanız o kadar yanlış.

Ayrıca banka kredilerinin bu kadar yüksek olduğu bir zamanda ev almak istememek de çok mantıklı.

Kendine birşey alıp harcama yapmayan bir adammış eşiniz, size harcama yapıyor ama bir yandan içi gidiyor sanırım giden paraya. Ev alma düşüncesinde olduğu içinde dikkatli olmaya çalışıyor sanırım ama sürekli yüksek harcamalar yapmıyorsanız bu konuda size üzmesi de doğru değil elbette. Bu düşüncedeki eş için en iyi yapılacak şey oğlunuz biraz daha büyüyünce çalışmak olacaktır.

Ailesine uzaktaysa bayramda eşinizin ailesinin yanında kalmanız da gayet normal ekstra bir durum değil.

Anlattıklarınız çok büyük meseleler değil aslında tek tek baktığınızda, hicbirimiz dört dörtlük değiliz.

6-7 bin daha neolsun allah aşkına kirada vermiyosunuz.

Nasıl bi yaşam hayal ediyosunuz bilmiyorum.

Eşin bayada harcadığının hesabını yapıyor. Ben kazanıyorum sen harcıyosun kazan harca demeye getirmiş

Hem evden memnun değilsiniz ,hem çalışmiyorsunuz,hem daha güzel ev istiyorsunuz.
Ben eşinizin söylediklerinde kötü birşey görmedim açıkçası.İnsallah dediği gibi bankalara bulaşmadan alabilir.
Kendisi bunun için fedakarlık yapıyorsa pek ala sizden de isteyebilir hayat arkadaşınız olarak.
Ailesi uzakta ise normal zamanda da sizin aileniz ile görüşmenize bir kısıtlama falan getirmiyorsa bayram zamanlarında biraz fazla kalmaya göz yumabilirsiniz .

6-7 bin maasli adamin karisi 1000 lira elbet harcayabilir,onda sorun gormedim ama bu maasla ev kredisi cekerseniz sefil olursunuz. Hadi siz calisiyor olsaniz neyse,sizin maasiniz cocugun bakimina gider,kredi de esinizin maasindan kesilir bir sekilde gecinirsiniz. Para biriktirerek alabiliyorsa evi oyle alsin. Yoksa da kp evine devam.

Neyi çözemediğinizi ben anlayamadım.
Her şey gayet açık.
Oturduğunuz evi beğenmiyorsunuz,
yeni ev istiyorsunuz ama en az bir yıl daha çalışmak istemiyorsunuz.
Bu arada eşimin maaşı iyi deyip,
kişisel harcama da yapmak istiyorsunuz.
Hem pastam dursun,hem karnımız doysun mümkün değil.
Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da iseniz 7000 TL de çok yüksek
bir gelir değil.

Ev konusunu kendi ailenizin yanında niye açtığınızı da anlayamadım.
Bunlar size özel konular,eşiniz yine kibar davranıp,konuyu kapatmış.
ille de ev almak istiyorsanız ya hemen çalışmaya başlayacaksınız ya da birikim için eşinize destek verecekseniz.
Arkadaşlardan biri eşinin geliri iyi,
ayda 1000 TL de sen harcasan çok mu?Demiş.
Çalışan bir kadın olarak her ay 1000 TL harcamıyorum şahsıma.

Diğer konulara yorum yapmayacağım.
Herkesin değişik huyları olabilir.
Kusursuz dost arayan,dostsuz kalır.
Mükemmel eş arayan,huzursuz olur.
Ev-para harcama meselesine dolup,
eşinizin her hareketini irdelerseniz kendinize türlü türlü dert bulursunuz.

Muhtemelen ozel sektorde calisacaksiniz, sartlar belli. 6-7 bin maas alan bir erkek "ozelde 10-12 saat calisip cocugu ihmal etme cocuga bak evde otur" demeli normalde. Kira verilmiyor,6-7 bin maas, birikmis para var, ne diye 19 aylik cocugu bakicilara birakacaksiniz? Ihtiyac mi yani

Düşüncelerinize birebir katılıyorum konu sahibinin davranışlarını ve düşüncelerini yanlış buldum.

Biraz aynaya bakmayı deneyin... Tabi aksi yönleri vardır ama ben eşinizi çok zor bir karakter gibi görmedim. Biraz kendinize '2nasıl birisi olduğunuzu? yaşanılan sorunlarda bir payınızın olup olmadığını sorun derim...

adam ev almayı istemiyor siz ailenizin yanında laf açıyorsunuz
yeri değil
iş ile ilgili konuşmasında da ne var arada
laf etsin
her istediğini laf etse de yapıyormuş
benim babam laf eder yapmaz sonra parayı amcamların kumar borcuna kaptırırdı şükredin halinize
ben burada ağlanacak büyütülecek birşey göremedim
abartılı yaşıyorsunuz bence duygularınızı
senin benim param yapmayın
ben öderim demeyin bu cümleler çok çok yanlış
eşiniz iyi kazanıyormuş, çocuğunuz ile ilgilenin sonra işe girersiniz

Herkes 6-7 bin maaşı çok önemsemiş ama ben 1000 lirayı ev hanımının “sadece” kendisine harcamasını normal karşılayamadım. Ben de çalışıyorum , 1000 lira harcadığım olmaz bir ayda. Konu sahibini gamsız buldum :) bunca talebim olsa eşimden ben de elimi taşın altına koyarım anında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…