Covid sonrası çürük kokusu

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.019
5.118
Merhaba arkadaşlar ,
Ben 18 ekimde delta varyantına yakalanıp 14 gün karantinada kaldım bugüne kadar hiç koku almıyordum geçen çarşambadan beri hafif başladı parfümler soğan kavrulurken gelen koku gibi yalnız ben içinde sarımsak olan herşeyi çürük sarımsak olarak kokusunu alıyorum ve çok ağır mide bulandırıcı olacak şekilde bunun için nane yağı ile egzersiz yapılabileceğini okudum evde var deneyeceğim keşke koku almasaydım diyebilecek kadar sinir bozucu bir koku alıyorum resmen yemek yiyemez oldum. Var mıdır bir fikri olup bana yardımcı olacak teşekkür ederim okuduğunuz için

Evet hiç almıyordum dediğiniz gibi şimdi ise aynen tarif edemediğim kokular alıyorum ama bu sarımsak kokusu beni mahvetti hayattan soğudum diyebilirim bu kadar mı kötü olur sanki poşetin içinde saklanmış bir yıldır duran bi sarımsak var ama öylesine ağır ki bu koku bütün yiyecekleri yememi engelliyor ve tiksiniyorum umarım kısa sürer

Bendede yumurta tavuk yoğurt heleki çökelek bu kadarmı iğrenç olur
Kola ve kavun parfüm içiyormuşum gibiydi ama
Sarımsaksız yemeye çalışın bende soğanda değişik kokuyodu dediğin gibi çürümüş gibiydi
Çökelek hariç diğerlerini yedim iyileşmek için ne yapayım
Ama çökelek gerçekten benim gibi pisboğaz birinin yiyemeyeceği kadar berbattı tarif dahi edemem aldığım tadı
Bunlar geçti bu sefer su kokmaya başladı banyodayken burnum sızlıyodu resmen
Mutfakta çeşmeyi açtığım an koku sarıyodu etrafı
Valla yaşayan bilir çok zormuş

Ben galiba delta varyantına yakalandım. Bu anlattıklarınızı Ağustos ayında bende yaşadım. Böyle sanki biri icimde mangal yakmıs yemis icmis bicmis tüm mokunu, cöplügünü pisligini temizlemeden icimden kaybolmus les, cürük kokusuda vasiyetiymis gibi icimde bırakıp gitmis çöp kokmus gibiydi.

Ağlamaktan helak olmustum koku almak istemiyordum. Hatta ara ara bazı kokuları çürük gibi algılıyorum geçmedi.

Abim.bu sebeple 3 kilo verdi.Dunyalari yiyen,istahi tavan olan adam su anda aksam eve girmek istemiyor yemej kokusundan.En son sogansiz kofte yaptirmis.Hayattan zevk alamiyorum sadece acliktan olmemek icin yiyorum diyor.Nasil gececek bu tat durumu hic bilmiyorum.Caresi de yok sanirim.

Tat koku sinirlerine hasar veriyormuş vücut onları onarana kadar bizde bunları çekiyoruz
Geçiyor ama sağlıklı beslenmeye çalışırsak daha çabuk geçer

Kesinlikle bende öyleyim işte benim gibi yemek yemeyi bu kadar seven biri için çok zor hafif hafif başlamıştı cuma günü hatta eşime dedim köfte yiyorduk amma sarımsak koymuşlar içine dedim güldü bana bugün tamamen yoğunlaştı nasıl geçecek bilmiyorum yaşama sevincimi kaybettim resmen hala burnumda aynı koku

Evet işte tarifi zor ama bunlar o tarife çok yakın çürümüş sarımsak atılmamış yıllanmış çöp gibi yanmış lastik tadı gibi o tadı nerden biliyorsunuz demeyin biliyorum valla bende ağladım bu sabah almasam daha iyiydi gerçekten ne kadar sürüyor bu durum peki

Bende sabahtan beri daha kahvaltı dahil hiç bişey yemedim yiyemiyorum her yerde aynı koku öğürerek sofradan kalktım aç yaşasam ondan iyi yeter ki o kokuyu duymayayım

Kendimi tek sanıyordum ya
Bide söylenince yediğin bozuktur diyolardı
He bozuk şeyleri ailecek yiyip yiyip zehirlenmiyoruz bizde
Evet bana da dediler sen bozuk yemişsindir ondan öyle diye hayır ya herşey çürük kokuyo hepsi mi bozuk :) inanın bende sevindim yalnız değilmişim ne kadar sürdü bu durum

Ben Ağustos ayında yaşadım bunu en ağırını daha doğrusu koku tat alma dısında hiçbir belirtim olmadığı icin test yaptırmadım demek ki geçirmisim.
Şu zaman oldu bazı kokuları hala çürük alırım. Özellikle parfüm gerçek kokularını unuttum

Hafif atlatmışsınız demek ki gelmiş geçmiş olsun işin tuhafı benim temaslı olduğum kişilerde böyle şey olmadı bir tek ben bana bulaştıranda da yok kişiye göre farkediyor işte

Erkekler yanık lastik kokusu, kadinlar çürük soğan kokusu hissebilirlermiş. Çok tuhaf gelmisti okuyunca. Sizin durumunuz da o herhalde. Gecmis olsun.
Kesinlikle öyle bende ilk zamanlar sarımsak değişik dedim hala anlamadım çürük kokusu aldığımı sonra öyle bir yoğunlaştı ki ağzıma lokma dolanıyorum ağzım da da aynı tat var

Bnde bakır kokusu,aynı sizin anlattığınız gibi kokular alıyordum.Cok zordu o dönem cidden çok rahatız edici.Su anda düzeldi.Bir kac ay oluyor covid olalı.Tuzlu su ile boğaz gargarasi yapın,bir de bilmeden belki faydası olmuştur bana diye düşünüyorum veya olmamıştır ama deneyin yine de,ben sogani çiğ olarak koklamistim bir kaç kere.Iyice kokusunu burnuma çekmiştim.Sonucta koku egzersizi buda gibi düşünmüştüm.Umarim tez zamanda gelir koku algınız.Nane yağı ile devam edin egzersizlere

Soğan denememiştim onu da yapayım gerçekten zor bi dönem insan ağzına lokma alamıyor hem tat o tat çürük gibi hem de koku çok değişik hayatımda duymadığım yoğunlukta nane yağını günde 3 kez flaan yapıyorum şimdi soğanı da eklerim teşekkür ederim tavsiyeleriniz için inşallah gelir bir an önce

Evet bana da dediler sen bozuk yemişsindir ondan öyle diye hayır ya herşey çürük kokuyo hepsi mi bozuk :) inanın bende sevindim yalnız değilmişim ne kadar sürdü bu durum
Yanlış hatırlamıyorsam 2 ay tamamen yoktu tat koku
sonrasındaki bi 5 ay herşey kötüydü sonra yavaş yavaş azaldı bi kötü geldi bi tadını alamadım falan
Hala tam anlamıyla yiyeceklerin tadını alamıyorum ama kötü tat koku gitti
İki ay öncede değişik kokular alıyordum evden
Bi ara evin holu buram buram zencefil kokuyordu mesela
Eşime soruyorum ne kokuyo burası diye bişey kokmuyo diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…