• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

covid i evde atlatanlar....

cehalet virusten daha beter bir şey.
Instagramda bir grup var,test olduğunuz zaman hastalık daha ağır geçiyor diyor,testin zararlı olduğunu iddia ediyor.sizde testten ertesi gün ateş ve diğer semptomlar başlamış.biraz şaşırdım belkide test tetikliyor bilemiyoruz.
IMG_20201126_162348.jpg

Bunu buraya koymazsam icimde kalırdı 😂😂

Virüsü kapan arkadaşlar. Nasıl kaptığınızı biliyor musunuz? Çok merak ediyorum. Yani biriyle maskesiz mi görüştünüz, eve gelen misafirden mi? Dışarıda yürürken falan maskeden burnunuzu mu açtınız? Birinin evine misafirliğe mi gittiniz?

Biliyorsunuz her şeyden korkar olduk. Nasıl virüs kaptığını bilmeyen var mı içinizde? Mesela ben iki ay maske ve siperlikle dört sınıfa ders anlattım. Maskemi saatte bir değiştirdim, asla burnumu falan açmadım, kapmadım çok şükür.

Her kurala çok dikkat ettim deyip de virüs kapan var mı acaba? Gerçekten merakla soruyorum. Hamile olduğum için daha dikkat etmem lazım
Bunu bende cok merak ediyorum cevapları takipteyim.bitane bilim kurulu üyesi vardi adını hatırlamadım kovid servisinde calısmama rağmen kurallara dkkat ettiğim için 8 aydır hastalanmadım diyordu.. eger öyleyse bu cok dikkat ettimde kaptım diyenler nasıl oluyor anlam veremiyorum

Bunu bende cok merak ediyorum cevapları takipteyim.bitane bilim kurulu üyesi vardi adını hatırlamadım kovid servisinde calısmama rağmen kurallara dkkat ettiğim için 8 aydır hastalanmadım diyordu.. eger öyleyse bu cok dikkat ettimde kaptım diyenler nasıl oluyor anlam veremiyorum
Benim kuzenim sağlıkçı. Çok dikkat ediyorum diyordu. Çocuğunu karşı komşunun çocuğuyla oynamaya sokağa göndermiş. Çocuk kaptı. Biz evlerde tüm gün temiz hava almadan hapis hayatı yaşıyoruz. Çocuk eğlemekten anamız ağladı. Kimisi de çocuk durmuyor deyip sokağa salıyor.

Kızlar maskeliydim ama aldım diyen var mı aranızda? Belirtim olmadığı ve virüs aldığımı bilmediğim için çift maskeli işe gittim. 2 gün sonra belirtim başladı. Başkasına bulaş hemen başlıyor mu? Kaç gün sonra bulaştırıcı olunuyor. Odadaki arkadaşım da maskeliydi. Ona da verdiysem diye çok korkuyorum

Benim kuzenim sağlıkçı. Çok dikkat ediyorum diyordu. Çocuğunu karşı komşunun çocuğuyla oynamaya sokağa göndermiş. Çocuk kaptı. Biz evlerde tüm gün temiz hava almadan hapis hayatı yaşıyoruz. Çocuk eğlemekten anamız ağladı. Kimisi de çocuk durmuyor deyip sokağa salıyor.
Tabi cocuklar bence en riskli tasıyıcı ve semptom göstermiyor çoğu , cocuktan çocuğa ordanda ailelere bulasıyor

Bn de yeni atlattım, tam 20 gün sürdü ilk hafta çok kötüydü , midemmtaş yutmuş gibi ağrıyodu, yemek zor yiyodum, çok halszdm, çok ağrım vardı öyle ki gece uyuyamıyordum, ağrılarım uzun süre dewam ettti parol içiyodum o sebepten, deli gibi öksürüyordum, ilaçları kullandım bn mecbur çünkü ciğerlerime temas etmişti hatta işe yaramadı tekrar hastahaneye gittim 2. İlaç tedavisi başladı , buna ek olarak mandalina portakal ıhlamur çok tükettim, ekstra c vit kullandım , yemekleri sağ olsun teyzemler yaptı getrdi çünkü bn kalkamıyordum yataktan ve çok ilginç bi hastalık hiç bişeyim yoktu bi anda ortaya çıktı bi anda bitti... ama hala yürüsem yoruluyrm nefesim kesiliyo... o da umarım geçer..
Gecmis olsun annemde pozitif hemen hemen ayni seyleri yasiyor ve bugun 7.gunu ben de cok korkuyorum eklemleri cok agriyor surekli uyumak istiyor halsizlikten.. ilk gun bogaz agrisi ile basladi sonra bi baktik iyi oldu ertesi gun eklemleri agridi basi agridi oksuruk olmadi ates cok hafif oldu simdi de bugun 7.gunu gogsu agriyor bogazi agriyor halbuko dun cok iyiydi c vitamini icemiyor midemi bulandiriyor diyo sumak suyu iciriyoruz bilmiyorum ya kotuye giderse diyede korkuyorum inslalah hemen atlatir cok uzuluyorum elimden de birsey gelmiyor

Rabbim kimseye yasatmasin birdaha okadar illet bi hastalikki annem basini yataktan kaldiramiyor cok halsiz yorgun bitkin Cok korkuyorum dua ediyorum anneme herkese butun hastalarimiza. Annemin 7 gunu bugun ilk normal bogaz agrisi bas agrisi ile basladi normal grip zannettik sonraki gun eklem agrilari siddetlendi ve koku kaybi yasadi burnu hic akmadi bugun 7.gun bogaz agrisi gogus agrisi ve halsizlik var uyumak istiyor surekli korkuyorum daha da ilerlicek diye.
D vitamini veriyorum.et suyu sumak suyu nane limon buhar cektiriyorum biraz iyi geldi gibi ama halsizlik cok var. Baska ne iyi gelir ne olur bana da birsry deyin 5 aylik kizim da var hem onunla ilgileniyorum hem ev ile ilgileniuorum yeterki iyi olsunlar yeterki atlatsinlar stres yapiyorum birde korkuyorum sutum az gelicek diye bebegimlede ilgilenmem.gerekiuor babam sukur atlatti bugun 12.gunu onun ama annem beni acikcasi korkutuyor baska tarif varsa soyleyin ne olur yapayim annem de seker de var. Iyi olurmu gunden gune suana kadar en buyuk sikayeti eklem agrisi oyle siddetli oksuruk yok atesi de yok ama surec illaki beni korkutuyor. Bana da bi tarif verin ne yapabilirim nasil atlattiniz yada belirtileriniz gun gun nasildi annem daha da kotu olurmu bana oyle.geliyorki bi ani bi anini.tutmuyr bi gun hic bireeyi yokken ertesi gun.yine kotu.oluyor cok farkli bi hastalik

neler yaptınız bu süreçte ..ne yediniz içtiniz o an sizi rahatlattı iyi geldi ? evdeki aile bireyleriyle nasıl yaşadınız ? kendinizi nasıl izole ettiniz onlardan ....heleki çocukları olan bir anne ne yaptı ? nasıl onları bırakıp ayrı odada 15 gün durdu ...yemekleri kim yaptı ..hele bide kimseleri yoksa..yanlis bilgi mi bilmiyorum ama ilaç bile vermiyor hastaneler tedavi eden yok gibi şeyler duyuyorum ..bu dogrumu...bu başlıkta bildiğimi bütün etkili şeyleri paylaşalım ..ozelliklede tecrübeli olanlar bu hastalığa yakalananlar ...hepimizin ortak derdini
Biz evde 4 kişiyiz 3 kişi pozitif 1 i negatif çıktı ve dokunduğumuz heryere dokundu bulunduğumuz ortamda az da olsa bulundu,son günlerde yaptigimiz yemekten yedi.. Ama yine de etkilenmedi..D vitamini eksikliğiniz varsa kesinlikle takviye alın çok önemli bu süreçte.. Biz bol bol c vitamini ve zencefil çayı tukettik.. Verilen ilaçların kullanılmaması gerektiğini söyleyen birçok kişi var ama ben kullanılması taraftariyim virüsün tamamen ölmesi adına.. Bol bol dinlenin, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın..Bolca ilik su tuketin..Sadece ilk gunler agrilar cok asiri oluyor ona da söylenen ağrı kesici iyi geliyo zaten.3-4 gun sonunda koku alamayabilirsiniz ama o da kalmiyo sonunda.. 10 güne kalmadan düzeldik çok sukur.. Inşallah siz de grip gibi atlatırsiniz geçer gider kalmaz biseyiniz.. Çok geçmiş olsun 💚

Gecmis olsun annemde pozitif hemen hemen ayni seyleri yasiyor ve bugun 7.gunu ben de cok korkuyorum eklemleri cok agriyor surekli uyumak istiyor halsizlikten.. ilk gun bogaz agrisi ile basladi sonra bi baktik iyi oldu ertesi gun eklemleri agridi basi agridi oksuruk olmadi ates cok hafif oldu simdi de bugun 7.gunu gogsu agriyor bogazi agriyor halbuko dun cok iyiydi c vitamini icemiyor midemi bulandiriyor diyo sumak suyu iciriyoruz bilmiyorum ya kotuye giderse diyede korkuyorum inslalah hemen atlatir cok uzuluyorum elimden de birsey gelmiyor
Size de geçmiş olsun, evet bi ara iyi oluyır insan aaa iyileştüm dyr sonra hopp tekrar başa dönüyor,bnm boynumun sağ ve sol tarafındam ayak bileğime kadar inanılmaz bi ağrı vardı parol içiyodum iyi geliyody, bnm de iki göğsümün arası acıyor ve ağrıyodu ki 2 hafta geçti üstünden hala çok mükemmel değilim, bol bol limonlu su içsin mandalina portakal nar yesin ben çok tükettiö o dönem.. inşallah atlatr bn 23 gün çektiim

allah yardımcımız olsun...evde atlatmak sanırım daha iyi. bir arkadaşım covid pozitif oldu aldığı ilaçlar midede kanama yapmış hastanede şimdi bilemiyorum artık :/

Size de geçmiş olsun, evet bi ara iyi oluyır insan aaa iyileştüm dyr sonra hopp tekrar başa dönüyor,bnm boynumun sağ ve sol tarafındam ayak bileğime kadar inanılmaz bi ağrı vardı parol içiyodum iyi geliyody, bnm de iki göğsümün arası acıyor ve ağrıyodu ki 2 hafta geçti üstünden hala çok mükemmel değilim, bol bol limonlu su içsin mandalina portakal nar yesin ben çok tükettiö o dönem.. inşallah atlatr bn 23 gün çektiim
Ciddimisiniz annemin 8.gunu bugun siz hap kullandinizmi annem baslamadi korkuyor yan etki yapar diye. Halsizlik oluyor bide cok kirginlik var vucudunda atlatirmi acaba korkutuyor beni

Biz evde 4 kişiyiz 3 kişi pozitif 1 i negatif çıktı ve dokunduğumuz heryere dokundu bulunduğumuz ortamda az da olsa bulundu,son günlerde yaptigimiz yemekten yedi.. Ama yine de etkilenmedi..D vitamini eksikliğiniz varsa kesinlikle takviye alın çok önemli bu süreçte.. Biz bol bol c vitamini ve zencefil çayı tukettik.. Verilen ilaçların kullanılmaması gerektiğini söyleyen birçok kişi var ama ben kullanılması taraftariyim virüsün tamamen ölmesi adına.. Bol bol dinlenin, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın..Bolca ilik su tuketin..Sadece ilk gunler agrilar cok asiri oluyor ona da söylenen ağrı kesici iyi geliyo zaten.3-4 gun sonunda koku alamayabilirsiniz ama o da kalmiyo sonunda.. 10 güne kalmadan düzeldik çok sukur.. Inşallah siz de grip gibi atlatırsiniz geçer gider kalmaz biseyiniz.. Çok geçmiş olsun 💚
Bizde ailecek covid olduk en cok etkileneni annem oldu seker oldugu icin. Bugun 8.günü istahsizlik var koku alamiyor bide halsiz cok kotu insallah atlatir ya daha da kotu olmaz inslalah

Ciddimisiniz annemin 8.gunu bugun siz hap kullandinizmi annem baslamadi korkuyor yan etki yapar diye. Halsizlik oluyor bide cok kirginlik var vucudunda atlatirmi acaba korkutuyor beni
Aynı semptonlar, ben 23 gün yattım, hareket etsem yorulup kalıyordum, halsizlşkten bayılcak gibi oluyordum, hafızam bile nerdeyse düzgün değildi bi ara ismimi hatırlayamadım çok ciddiyim 2. Gğn sesimi komple kaybettim , ve 23 gün boyunca sesim hep kısık yada orta derecede çıkyordu, ilaçları kullandım ben, yani ne olduğu belirsiz bi hastalık, kendimi riske atamazdım, iyi mi ettim kötü mğ bilmiyorum ama hiç düzelmedim ben sonra tekrar hastahaneye gittim ,TOmografi çekildi ciğerlerime temas ettiğini 2. İlaca başlamam gerektiğini söylediler ki öksürmekten boğuluyodum ve kapalı alanda nefesim kesiliyodu, mecbur kullandım3. Günde öksğrükten kurtuldum sadece.. 23. Günde normale döndüm ama hala konuşurken çok zorlanıyorum uzun cünleler kuramyrm, nefesim kesiliyo, bi şey yapınca yorulup öksürüyorım... yani kaç gün sürer bilmyrm ama benim ağırdı maalesef

Bizde ailecek covid olduk en cok etkileneni annem oldu seker oldugu icin. Bugun 8.günü istahsizlik var koku alamiyor bide halsiz cok kotu insallah atlatir ya daha da kotu olmaz inslalah
Çok geçmiş olsun.. Yas geregi onlar daha zor atlatiyolar bu süreci tabiki. Ama çok şükür nefes darlığı vs yoksa inşallah bunlar geçecek şeyler.. Benim annemde mide bulantısı, baş ağrısı, kas kemik ağrıları halsizlik baya vardı.Ama 10 gunde o da düzeldi çok şükür içinizi ferah tutun. Bizde ücumuzde de koku kaybı oldu ama şuan yavaş yavaş duzeliyo anneniz de çabucak düzelir inşallah.. Hepinize de acil şifalar versin Rabbim

Back