Covid aşısı olamayanlar...

Ay yazik kadincagiza, cok uzuldum cok gecmis olsun Ben istanbul’da kaya özkuş’a akupunktur yaptirdim ama kac kez gitmistim vs hatirlamiyorum. Ondan sonra bir daha hic buyuk bir atak gecirmedim, tek tuk cok nadir cikip kendiliginden sonuyor

Ben de bir şey sormak istiyorum.ilk aşılar yapıldığı zaman Abd de bi dr iç kanamadan ölmüştü.Ve bu durumun aşı ile bağlantısı olup olmadığı ispatlanamadı.Benim plt değerim düşük.Aşı olmayı çok istiyorum fakat o dr hep aklıma takılıyor.Sizce alakası var mıdır riskli grupta mıyım ne dersiniz

Tamam çok sağolun ben aynısını yazayım ablaya.
Gerçekten çok kötü bir hastalikmis.surekli her ay bunu yaşıyor.evde iş yapamaz durumda şuan.mesela cam silse 1 hafta elleri kolları şişiyor,kızarıyor.surekli kaşınıyor,yanıyor.insallah İstanbul'a gider ve tedavi olur.baska şehirlere gitmişti ama faydalı olmadı.vok teşekkür ederim sağolun

Yahu yaslı inslarda yok yok hastaliklar gelmiş ürtiker den aşı olmasam rapor alsam olur mu diyor olma sen zaten kim zorluyor konu ne amaci ne hiç anlamadım
Sanırım şundan ötürü; hani hes kodu olmadan bazı yerlere giremiyorsun ya, başka bir komplo teorisi de aşıyı yaygınlaştırdıktan sonra aşısı olmayanın bir yerlere alınmayacak olması. Yani böyle böyle herkesi aşıya mecbur bırakacaklar diye bir senaryo dönüyor. Konu sahibi de ben zorunluluktan olmadım diye bir rapor alıp olayın dışında kalmak istiyor.
ben böyle anladım evhamından yola çıkaraksk.

Bak olabilir çip takıcaklar zaten olmayın annem olmayın guzum

Benim de alerjilerim var + kronik hastaligim var ama sinovac oldum korka korka :) cok şükür herhangi bir reaksiyon göstermedi vücudum ama biontechten korkuyordum
Bu arada canli asi degil mRna aşısı diye geçiyor onun etkisi nedir cok iyi bilmediğim icin kendi adima yaptirmaktan cekinirdim, yine de doktorunuzla.istisare edin
Herhangi bir anaflaksik şok olmasina karsin zaten aşı sonrasi 30 dk beklemeye alıyorlar herhangi bir durumda acil müdahalede bulunuyorlar.
Lütfen doktorunuzla koordineli gidin, aşı olamaz diye rapor vereceklerini de sanmıyorum zira zorunlu degil siz istemedikce yapmazlar.

Bak olabilir çip takıcaklar zaten olmayın annem olmayın guzum
Benim sıram da geliyor yakında çipleneceğim umarım
Penisilin alerjisi olanlarla ilgili bir haber okumuştum ama bilimsel bir dayanağını bulamadım. Görevliydim diyen arkadaş bir açıklasa var mı acaba öyle bir durum?
Yoksa bana da rapor lazım

Ya size sıra nasıl geliyor yaşliyim bana bakan yok şu aşi olmak istemeyenler yerine bizi seri aşılayın karşim yaa

Teşekkür ederim inşallah olmaz bişey

kendi doktoru kararsız kalınca güvenilir başka bir doktora sormak yerine kk ya konu açan kadınlar, kadınlarımız...
aşı olmamak için rapor almayı istemenin nasıl bir amacı var ?
diyelim bir gün geldi ve zorunlu oldu, o gün size en fazla aşı olmak istemediğinize ve çıkacak tüm sorunları kabul ettiğinize dair bir kağıt imzalatırlar.

ayrıca alerjiniz olup olmadığı soruluyor, ki böyle hastalar özellikle tam teşekküllü hastanelerde aşı oluyorlar. aşıdan sonra da belli bir süre bekletiliyorlar. yani kötü birşey yaşama ihtimali çok az.

ama size bu cevapları bizim değil tahlillerinizi ve sağlık geçmişinizi görebilen bir doktorun vermesi daha sağlıklı.

Teşekkür ederim bende aynı durumdayim şişlik şu anda belki 5 yerimde vardır artık saymıyorum hatta o kadar alıştım ki bir arkadasim gorupte aaa ne olmuş öyle diye tepki verdiğinde bile bişey değil yaa diyorum o kadar bütünleştik

bu linçlemek değil aslında. sadece kendisinin sağlık geçmişini bilebilecek ve uzman olan doktorun cevaplayabileceği bir konu.
çok fazla kadın bu tip uzmanlık gerektiren soruları işin ehlini bulmak yerine direkt burada soruyor. bence yanlış. sorusunun yanıtı buradan kolay çıkamaz bana göre.

Kararsızlığınızda çok haklısınız. Ben bir sağlık personeli emeklisi, virüsler, epidemi ve pandemilerle ilgili yüksek lisanslı bir bilim insanı ve gençliğimde aşı üretim birimlerinde aktif çalışan ve sorumlu olarak görev yapmış bir idareciyim. Ve maalesef ki on yıldır idiyopatik kronik ürtikerliyim. Ürtikeri alevlendiren, anaflaktik şoka, larinks anjıyoödemi gibi hayati tehlikelere yol açan etkenler her bir ürtikerli hastada o kadar farklı ki aşının Ürtikeri olanda neye yol açıp açmayacağını üretici firması da dahil hiç kimse bilemez diye düşünüyorum Hiç bir Dr da istediğiniz raporu size şu an veremez. Sadece güncel durumda yukarıda Dr arkadaşımızın da belirttiği gibi aşı alerjisinin çok nadiren ve ürtikerden bağımsız olarak geliştiği bilgisi hakim. Özetle ve Sonuç olarak seçim tam anlamıyla bize kalmış. Ya bu bilgiye dayanarak gerçek virüsü kaparsak zaten ürtikeri had safhada alevlendirip solunum sıkıntısı yaşatacağını düşüneceğiz ve bu düşünceyle aşının daha düşük olan riskini göze alıp yaptıracağız.( Ki aşıyı da ürtikerimizin daha hafif olduğu günlerde ve hastane ortamında ve durumumuz hakkında bilgi vererek yaptıracağız.) Ya da izole bir şekilde yaşayarak en azından şu ataklarım hafiflesin, sıram geçerse de en son grupta yaptırayım diyerek bekleme riskini göze alacağız. Bu arada minik bir bilgi yumurta alerjiniz yoksa veya yumurta ürtiker ataklarınızı artırmıyorsa aşının da ürtikerinizi etkileme ihtimali daha düşük. Ve ürtiker hastalarıyla haberleşilen sosyal medya gruplarında da bir çok ürtikerlinin aşıyı sorunsuz yaptırdıklarını okuyorum. Ama dediğim gibi her ürtiker kişiye özeldir. Bu nedenle kararın sorumluluğu sadece hastaya aittir.

Kortizon dan uzak durun o akut ürtiker için bir seferlik yapılır kronikte kortizon o an baskiliyor etkisi geçince en şiddetli haliyle geri dönüyor tecrübeyle sabit

Kortizon dan uzak durun o akut ürtiker için bir seferlik yapılır kronikte kortizon o an baskiliyor etkisi geçince en şiddetli haliyle geri dönüyor tecrübeyle sabit
Bende mecburen duzenli olarak vermislerdi cunku hicbir antihistaminik ise yaramiyordu ve tum vucudum kabarip kipkirmizi oluyordu

Aynen öyle ben hoş evden çıkmayan bir insanım ama senede 1 otele tatile gidiyorum uçağa biniyorum bunları düşündüm ama gereksiz bir düşünceymis hoş korkunun ecele faydası yok

Bu konuda haklısınız ama insanların aşağılamalarını, hastalık karşılaştırmalarını anlamlandıramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…