• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Coronasavar

Yüksek lisanstayım. Onun dersleri, projeleri var. Bazı şeyler hala belirsiz. Çok stres yaptırıyor insana

Zor bir süreçseni çok iyi anlıyorum,kızımda yaşadı bunu 1,5 sene .
Stres yapman çok normal,herey yoluna girer merak etme sen başarırısın bunuda.

Zor bir süreçseni çok iyi anlıyorum,kızımda yaşadı bunu 1,5 sene .
Stres yapman çok normal,herey yoluna girer merak etme sen başarırısın bunuda.
Hocalar ve yönetim tehdit mesajı atar gibi bu süreçte herkesi geçirirler nasılsa diye düşünmeyin geçirmeyeceğiz diye mail atıp durmasalar daha az stres yaşarım 😅

Hocalar ve yönetim tehdit mesajı atar gibi bu süreçte herkesi geçirirler nasılsa diye düşünmeyin geçirmeyeceğiz diye mail atıp durmasalar daha az stres yaşarım 😅

Hocalarda veriyor gazı tabi,çalışsınlar öyle geçsinler modundalar. :olamaz:

Geçmiş olsun hayrdır ne oldu sana,iyimisin şimdi.
Geçmiş olsun. Neyin var ki?
Şimdi nasılsın?
Günaydınnn. Dersim var diye erken kalktım @Vander foto atacakmışsın 👀

Loreth Loreth tekrar geçmiş olsun. Neden böyle oldu acaba ya
Geçmiş olsun loreth.
Vitamin takviyesi kullanıyor musun?
Vücudun alarm veriyor olabilir ya da hasta olmamak adına direniyor olabilirsin, en temizi hemen ilaca başlamak.
Doktora gittinmi? Tamam zamanlar biraz zorlayici fakat doktora gitmen önemli bence. Gida zehirlemesi olsaydi simdiye kadar sisteminden çikmis olmaliydi. Bilemedim, endiselendim simdi :KK43:
Günaydın canlar. Sağ olun ya, gerçekten. Öncelikle corona değilim bence, yani ateşim yok, öksürük yok, solunum sıkıntısı gibi bir şey asla yok.

Sıkıntım her yanım ağrıyor. Saç diplerimden ayak parmaklarıma kadar. Yürürken bile acı çekiyorum. Dün sabah iyiydim, ev işlerini, yemekleri hallettim, öğleden sonra bir düşüş başladı, akşam ağrıdan ağlıyordum. Öyle bir tepetaklak düşüş. Başım çatlıyor, ağrı kesici aldım, işe yaramıyor. Eşim doktora gidelim dedi ama evde iki küçük çocuk olunca, sanırım "ölüyorum" diye düşürsem ancak doktora giderim şu şartlarda.

Saçma sapan şeyler oluyor vücudumda, mesela dün göğsümde mastit başladı, o da acıyor şuan. Her şey birbirini tetikliyor sanırım. Dişlerim bile ağrıyor. Yatmaya çalışıyorum ama eşim de bir proje yetiştiriyor, sürekli başımızda olamıyor ama koşturmaya çalışıyor işte. Çocuklarla ilgilenme kısmı biraz ağır geliyor. Bakalım daha da kötü olursam zaten "anam kuyruğu titreteceğim galiba" kıvamına gelir, doktora giderim.

Günaydın canlar. Sağ olun ya, gerçekten. Öncelikle corona değilim bence, yani ateşim yok, öksürük yok, solunum sıkıntısı gibi bir şey asla yok.

Sıkıntım her yanım ağrıyor. Saç diplerimden ayak parmaklarıma kadar. Yürürken bile acı çekiyorum. Dün sabah iyiydim, ev işlerini, yemekleri hallettim, öğleden sonra bir düşüş başladı, akşam ağrıdan ağlıyordum. Öyle bir tepetaklak düşüş. Başım çatlıyor, ağrı kesici aldım, işe yaramıyor. Eşim doktora gidelim dedi ama evde iki küçük çocuk olunca, sanırım "ölüyorum" diye düşürsem ancak doktora giderim şu şartlarda.

Saçma sapan şeyler oluyor vücudumda, mesela dün göğsümde mastit başladı, o da acıyor şuan. Her şey birbirini tetikliyor sanırım. Dişlerim bile ağrıyor. Yatmaya çalışıyorum ama eşim de bir proje yetiştiriyor, sürekli başımızda olamıyor ama koşturmaya çalışıyor işte. Çocuklarla ilgilenme kısmı biraz ağır geliyor. Bakalım daha da kötü olursam zaten "anam kuyruğu titreteceğim galiba" kıvamına gelir, doktora giderim.
Lorethcim bu ertelenecek bir şey değil.
Muhtemelen kan testinde enfeksiyon çıkacak.
Acilen doktora gitmen lazım, çokça yaşadığımdan biliyorum bu durumu.
Özel hastanelerin eve doktor ya da online muayene sistemleri başladı, bu şekilde ön muayene olarak bir başvur istersen.
Mastit başlı başına büyük bir sorun ve antibiyotik gerektiriyor.
Derhal ilaca başlamış olman lazım çünkü.
Saç dibine kadar ağrı, titreme vb şeyler tek serum ve ilaçla geçiyor ama işte doktor görmesi gerek mecburen, bekledikçe azalmaz.
Geçen sene 2 kere böyle oldum, sabah akşam serumla ancak 3 günde toplayabildim.
Geciktirme nolur.

Ama dahada kötülesirsen, toparlanmanda daha çok zaman alir. Erken tedavi sart. Anne olmak, ilk basta kendine bakmak demektir. Cocuklari anneanne/babaannelere birakmazmisiniz? Bir iki saat için bile. O süreçtede esin ile doktora gidersiniz. Hiç degilse bare neyin oldugunu bilirsin. Gerekirse antibiyotik felan alirsin.

Corona'nin belirtileri hep ayni degil zaten. Bazeleri öksürmeden sadece agir bir yorgunluk ve istahsizlik yasayabiliyorlar. Yani korkutmak istemem, corona oldugunu demiyorum zaten. Ancak hastaligin agir olabilir. Ihmal etme.

Bu kadar sıkıntının nedenni bence senin mastit olman,mastit sıkıntı yapar ağrın olur halsiz düşersin.
Senin bu dönemde emzirme durumun yok değilmi.

Daha ne kadar kötü olabilirsin ki 😕
Yazıldığı gibi online muayene seçeneğini deneyebilirsin hastane ortamına girmek istemiyorsan ama ihmal etme. Evde yatmakla geçecek bir şeye benzemiyor

Lorethcim bu ertelenecek bir şey değil.
Muhtemelen kan testinde enfeksiyon çıkacak.
Acilen doktora gitmen lazım, çokça yaşadığımdan biliyorum bu durumu.
Özel hastanelerin eve doktor ya da online muayene sistemleri başladı, bu şekilde ön muayene olarak bir başvur istersen.
Mastit başlı başına büyük bir sorun ve antibiyotik gerektiriyor.
Derhal ilaca başlamış olman lazım çünkü.
Saç dibine kadar ağrı, titreme vb şeyler tek serum ve ilaçla geçiyor ama işte doktor görmesi gerek mecburen, bekledikçe azalmaz.
Geçen sene 2 kere böyle oldum, sabah akşam serumla ancak 3 günde toplayabildim.
Geciktirme nolur.
Ama dahada kötülesirsen, toparlanmanda daha çok zaman alir. Erken tedavi sart. Anne olmak, ilk basta kendine bakmak demektir. Cocuklari anneanne/babaannelere birakmazmisiniz? Bir iki saat için bile. O süreçtede esin ile doktora gidersiniz. Hiç degilse bare neyin oldugunu bilirsin. Gerekirse antibiyotik felan alirsin.

Corona'nin belirtileri hep ayni degil zaten. Bazeleri öksürmeden sadece agir bir yorgunluk ve istahsizlik yasayabiliyorlar. Yani korkutmak istemem, corona oldugunu demiyorum zaten. Ancak hastaligin agir olabilir. Ihmal etme.
Haklısınız, normal şartlar altında çoktan gitmiştim doktora. Corona muhabbeti sağlıklı düşünmemi engelliyor sanırım.
Özel hastanelerin eve doktor olayını bilmiyordum filmdelisi filmdelisi . Buna hemen bakacağım. Enfeksiyonda ateş olmaz mı? Benim ateş 37 filan. Ya çocuklar sebebiyle endişeliyim. Eşim arabayla götürürüm seni dedi. Sonuçta taksi de risk. Ay ama hastane de risk. Yani ölümcül değildir herhalde, dayanabilirim psikolojisine girdim. Sabahları biraz iyi oluyorum, geçti diyorum. Ama akşamları cidden kötü durumdayım. Galiba bunun için de doktora gitmem lazım ya. :( Of, tam da zamanı cidden ya.
Bu kadar sıkıntının nedenni bence senin mastit olman,mastit sıkıntı yapar ağrın olur halsiz düşersin.
Senin bu dönemde emzirme durumun yok değilmi.
Daha önce 2 kere mastit oldum, ateşim 39-40 oluyordu. Bunda ateşte yok ama göğsüm feci sancıyor. Enfeksiyon diye biz de düşündük ama yine ateş olmaması tuhaf. Ateşim olmayınca da doktorları boşuna mı oyalarım diye düşündüm bir yandan.

Haklısınız, normal şartlar altında çoktan gitmiştim doktora. Corona muhabbeti sağlıklı düşünmemi engelliyor sanırım.
Özel hastanelerin eve doktor olayını bilmiyordum filmdelisi filmdelisi . Buna hemen bakacağım. Enfeksiyonda ateş olmaz mı? Benim ateş 37 filan. Ya çocuklar sebebiyle endişeliyim. Eşim arabayla götürürüm seni dedi. Sonuçta taksi de risk. Ay ama hastane de risk. Yani ölümcül değildir herhalde, dayanabilirim psikolojisine girdim. Sabahları biraz iyi oluyorum, geçti diyorum. Ama akşamları cidden kötü durumdayım. Galiba bunun için de doktora gitmem lazım ya. :KK43: Of, tam da zamanı cidden ya.

Daha önce 2 kere mastit oldum, ateşim 39-40 oluyordu. Bunda ateşte yok ama göğsüm feci sancıyor. Enfeksiyon diye biz de düşündük ama yine ateş olmaması tuhaf. Ateşim olmayınca da doktorları boşuna mı oyalarım diye düşündüm bir yandan.

Aynen enfeksiyonda ateş olur,sen ynede bir doktora git bence ihmal etme sakın ne olur.

Çok geçmiş olsun.
Ama antibiyotik kullanman gereken bir durum olabilir, bekledikçe daha kötü olabilir.
Ben de bir defasında bu şekilde hasta olmuştum. Her yerim ağrıyordu, yattığım yerde tenime değen kumaş bile canımı acıtıyordu. Tek başımaydım, sürünerek ağlaya ağlaya gitmiştim doktora. Bir ton ilaç verdi. 8-10 gün antibiyotik kullandım da iyileştim. Zaten ancak 3. gün kendime gelebilmiştim.
İhmal etme bence.

Hastaneler kalabalık diyorsan aile hekiminizi arayıp bir danış istersen. Duruma göre oraya gidersin.

Özel hastanelerin eve doktor olayını bilmiyordum filmdelisi filmdelisi filmdelisi filmdelisi . Buna hemen bakacağım. Enfeksiyonda ateş olmaz mı? Benim ateş 37 filan. Ya çocuklar sebebiyle endişeliyim. Eşim arabayla götürürüm seni dedi. Sonuçta taksi de risk. Ay ama hastane de risk. Yani ölümcül değildir herhalde, dayanabilirim psikolojisine girdim. Sabahları biraz iyi oluyorum, geçti diyorum. Ama akşamları cidden kötü durumdayım. Galiba bunun için de doktora gitmem lazım ya. :KK43: Of, tam da zamanı cidden ya.

Doktor degilim ama mesela kizimda iki kulaginda enfeksyon olmasina ragmen ates olmamisti. Yani her enfeksyonda ates var mi bilmiyorum. Ancak durumun ciddi bence. Bu kadar çok agri ve halsizlik normal degil. Yani gayette ölümcül olabilir.

Sen keyfi hastaneye gitmiyorsun. Yani "ay basim agridi, burnum akiyor" durumu degil. Evde kalip, tedavi görmedigin için daha kötü olup, atiyorum komaya girmende bir risk. Acili en azindan arayabilirsin, yada güvendigin bir ev doktoru, her kimse arayabilirsin ve sonrada yanina gidebilirsin.

Esin çoçuklar ile arabada beklerse, sen yanliz basina gidebilecekmisin hastaneye? Eger o sekil olursa, bence hiç düsünmeden git. Risk çok düsük olur. Iyi bir hastanede acil ve corona bölümü ayri zaten.

Loreth Loreth son durumu gördüm çok üzüldüm 😔 ben iyileşmişsindir diye düşünüyordum. Hastane riskli ama bu şekilde hem iyileşemiyorsun hemde evdekilere de bulaşabilir ve o zaman daha kötü olur🙁
Hiç olmazsa aile hekimini arayıp danışsan?

Loreth Loreth şimdi okudum yazdığını. Kuzu araba varsa yoğunluğun az olduğu bir hastane araştırıp gitsen. Var mıdır bilmem ama en azından vakanın az görüldüğü bir semtte özel hastane araştır. Riski en aza indirmen lazım. Ve ihmal etme git mutlaka doktora. İlla her hastaneye giden kapmıyor bak yakınım ameliyat oldu ki vakaların çok fazla görüldüğü bir muhitte. Negatif çıktı yine de testi.

Allah korusun iltihap, enfeksiyon varsa ve ilerlerse daha kötü olur senin için. Ne olur ihmal etme.

Tek tek cevap yazamıyorum, yine yatacağım arkadaşlar. Civardaki özel bir kaç hastaneyi aradık, eve doktor hizmeti için sıraya girmek gerekiyor ve iki üç günden önce mümkün değilmiş. Yaşlılara öncelik veriyorlar bir de. Haklılar onlar da yani. Randevu alıp doktora gideceğim, eşim arabada bekler. Hangi bölüme gideyim onu da bilmiyorum, ona bakıyorum şimdi. Enfeksiyon bölümü mantıklı gibi. 😕

Back