Toplamaya razıyım,yeter ki oynasınlar, oğlum daha küçük olduğu için beraber oynayamıyorla, ayrı ayrı da oynamıyorlar, etrafımdala sürekli.Bizimkilerden büyük haziran da 5 i bitecek.
2 numara 2.5 ugu biraz geçti.
1 saattir odalarında oynuyorlar .
Oyun bitince odayı toplamak da 1 saat sürüyor ama
Bu çocuklar ne zaman kendileri oynayamaya başlıyor fikri olan var mı?
Kızım dört yaşını geçti hala kendi kendine 10 dakikadan fazla oynamıyor,o 10 dakikada 10 soru soruyor
Kızımda öyle, susmuyor, küsüyor, hah diyorum biraz susacak o zamanda kızarak konuşuyorBenim küçük uyurken bile konuşuyor, bazrn kulak tıkacı kullanıp arada ‘hıhı evet annecim’ diye kafa sallıyorum.
Böyle bir konuşma sorma yok.
Film izlediğini düşün, bütün karakterler adına bu konuşuyor öyle bir şey
Ben o siralarda uyumaya gitmistim cicim. Artik uykusuzluk beni mahv etmisti.
Sonunda yari düklü bir rüyam oldu ama!! Bir bey ile sarilirken, tam bu bey beni öpüyor. Ben tabi çok mutlu ama o ne, agzim, dudaklarim, hiçbirsey his edemiyorum. Hani disçiden çikip, her yerin hissiz ya, iste öyle birsey.
Öpusme fena degildi fakat dudaklarim hissiz olmasaydi daha iyi olur gibi
Oyuncakları dönüşümlü olarak çıkarıyorum, çok oyuncak olmuyor ortada. Boyama da olmasa tek başına vakit geçirmesi hiç olmaz birde kesme yapıştırma yapıyor ama o kadar, diğerlerini yanında ya babasını istiyor ya beni. Ben oynamayınca da etrafta mızmız dolanıyor, bende o haline dayanamayıp oynuyorum yine. Böyle kısır döngü oluyor sürekli.Çok oyuncak alma kuzum, mümkün mertebe aynı oyuncaklardan farklı oyunlar kur.
Boya kalemlerinden yerde üçgen, kare, altıgen şekiller yapmaya başladı, boya kalemlerini alır dizer girintili çıkıntılı üstü açık otopark yapar. Fotoğraflamadım video atabileceğim bir gün atayım. Her yeni oyuncak, tek görev ve "Bunu çözmeme yardım et" demek. Bırak az oyuncağı olsun, yeni şeyler yapmak zorunda kalsın, hem hayal dünyası gelişir.
Bizim durum bu, oyuncak artık almaz olduk.
Ama kimi çocukta da huydur, sen cevap verdikçe güzel güzel, hep ilgilendikçe anlattıkça güzelce ister, verdikçe ister. Kendini biraz geri çekebilirsen çek. Ben "Kendin bulursun düşün bakalım" der çekilirim hep. Kovalarım arada içim kıyılır ama kovalarım "Bu onun iyiliğine" derim kendime, alanıma her zaman sokmam.
Bir de babaya yaktım, "Aslan baba ay ne güzel yaptı, benden daha güzel oldu" diye diye, babaya tezahürat. Geçmiş olsun babanın başına.
3 buçuk yaşında şimdi oynar 20 dk belki, yarım saati buluyor mu bilmiyorum, kendi kurar, dalar, arabalar ağaçlar. Kalemlerden parklar, çizer defterine bir şeyler kaka çizer genelde, arabalar üzerine basar yanlışlıkla onları yıkamaya götürür filan oyuna bak.
Artı bi de gün içinde anneannede oluyor, dedenin çok etkisi var, dede ile mükemmel oynuyor yaşıtı gibi. Onun da etkisi var, çocuk enerjiyi de atıyor geliyor eve genellikle.
Bizde durum bu. Tabi huydan da gider, bana pek çekmemiş. Bana çekse, ben kadar olsa, çocuğu bu yaşında vitrin tepesinden toplamamız gerekirdi. Verilmiş sadakamız varmış.
Onu yapıyoruz zaten de kıyafetten falan korkmuyorum, allah korusun enfekte olursa öbüşmeyle bulaşır bana
Oyuncakları dönüşümlü olarak çıkarıyorum, çok oyuncak olmuyor ortada. Boyama da olmasa tek başına vakit geçirmesi hiç olmaz birde kesme yapıştırma yapıyor ama o kadar, diğerlerini yanında ha babasını istiyor ya beni. Ben oynamayınca da etrafta mızmız dolanıyor, bende o haline dayanamayıp oynuyorum yine. Böyle kısır döngü oluyor sürekli.
Böyle sahaserler yapıyor arada
Tamamen kızıma aitBu çizim bebene aitse çok ama çok iyi ciddiyim, özel ilgi ister ciddiyim. Kime ait bu çizim?
Sana aitse, sen de özel ilgi isteyebilirsin ama çocuğuna önerdiğim şekilde değil tabi. : p
Neresini öptün adamın doğru söyle, Arya itiraf edebilirsin balım burada biz bizeyiz. Biliyorsun.
Tamamen kızıma ait
Bende çizsem bu kadar çizebilirim gerci, o kadar yetenekliyimdir
Ya benim 16 aylık olan zibidi odasına gidip kendi kendine kitap okuyor 15-20 dakika filan. Ablası 4 yaşını biraz geçkin ama o da bebekliğinden beri öyleydi. Şimdi odasına gidip kapıyı kapıyor, rahatsız edilmek istemiyor filan, bir ergen tripleri. Bazen 1-2 saat öyle takılıyor. Yapısal sanırım. Ya da evrenin bana torpili. =))Bu çocuklar ne zaman kendileri oynamaya başlıyor fikri olan var mı?
Kızım dört yaşını geçti hala kendi kendine 10 dakikadan fazla oynamıyor,o 10 dakikada 10 soru soruyor
İşte ben de arada lazerle oynatıyorum bu zibidileri. Eskiden bir kediciğim vardı, ondan öğrendiğim tüm numaraları şimdi kızlarıma uyguluyorum. Hepsi de işe yarıyor cidden. Ama leblebi sakat iş.Çocuklarla aktivite fikriylen geldim sizebiz yarım saattir leblebi sektiriyoruz. Yalnız benim çocuğum 4 ayaklı
Şaka yapmıyorum kendisi çizdi, çizerken yanında değildim hatta ama dün kağıt bebeklerle oynayıp kaldırdık, onlardan birine benzetmeye çalışmıs, bakarak çizmedi ama ayrıntılara dikkat etmiş, belindeki kemer, kolyesi, ayakkabısındaki çiçek hepsine dikkat etmiş oynarken.Vallahi mi diyorsun? Şaka yapmıyorsan bak 4 yaşındaki bir çocuk için çok ileri bir çizim kız.
Puan puan çizimden çocuklara yetenek tahlil edilir, resme çok yüksek yetenek çıkar kızından ciddiyim.
Ayakkabı ayrıntısı 4 yaşında vermek kolay değildir, elbiseye çiçekler, yakanın belin çift çizgi ayrıntısı, bunlar hep dikkat, görme puanıdır çocukta.
Senin kızın ilgisi de çok bariz, giyim üzerine. Bak sana tahlil; cicileri pek ama pek seviyor kızın, saçlarla oynamaktan çok giyim üzerine ilgisi. Makyaj boyama ilgisi yok; yüzü çabuk geçmiş, dinleme değil görmeden daha yetenekli çünkü kulakları çizmeyi unutmuş, onun yerine gözleri simetrik açmış. Parmak detayını atlamamış.
Bu çizim kızına aitse, bu yönünü partlat Yabanelma ciddi diyorum resime yeteneği var çocuğunun.
Ailede kimde var başka? Mimarınız vb. var mı?
Yönlendirmeden kendi çizdi varsayıyorum. Çok heyecanlandım şu an küçük yetenek ya. Yavrum.
Darisi tam duklu ruyalara sekerimBen o siralarda uyumaya gitmistim cicim. Artik uykusuzluk beni mahv etmisti.
Sonunda yari düklü bir rüyam oldu ama!! Bir bey ile sarilirken, tam bu bey beni öpüyor. Ben tabi çok mutlu ama o ne, agzim, dudaklarim, hiçbirsey his edemiyorum. Hani disçiden çikip, her yerin hissiz ya, iste öyle birsey.
Öpusme fena degildi fakat dudaklarim hissiz olmasaydi daha iyi olur gibi
Darisi tam duklu ruyalara sekerim
Şaka yapmıyorum kendisi çizdi, çizerken yanında değildim hatta ama dün kağıt bebeklerle oynayıp kaldırdık, onlardan birine benzetmeye çalışmıs, bakarak çizmedi ama ayrıntılara dikkat etmiş, belindeki kemer, kolyesi, ayakkabısındaki çiçek hepsine dikkat etmiş oynarken.
Çizim konusunda yetenekli, onun için birşeyler yapmak istiyorduk, bir daha ki dönem, öğretmeniyle de konuşmustuk bu konuyu.
Aile de hala yetenekli, karakalem çalışmaları var, eğitim aldı onun üzerine. Baba ve ben Çin Ali'den halliceyiz
Ya tutarsa, degil mi ama?Dua et bana canim. Ateist olabiliriz fakat böyle güzel dualarada hayir demeyiz
Senin oğlanın bu b.k meraki nerden geliyor acabasi, var mi bir hikayesi?Maşallah kuzuya
Tü tü tü kız nas felakını ayetel kürsünü oku.
Allah bahtını ömrünü güzel eylesin. Çok hoşuma gitti, gülümsetti beni.
Eski çizimlerime benzettim, görmesi iyi olanın resmi iyidir. Ben engellendim, bilerek yönüm değiştirilmeye çalışıldı biliyorsunuz zaten bunu anlat anlat sakız ettim ağzıma.Ne kadar erken fark etmek, bilinçli davranmak, o kadar iyi.
Stilist, modacı, mimar, ressam, mühendis her şey önce görme ve çizebilmeden geçer. Matematiği de iyi olur görenin genelde, bu yüzden sayısal bölüme verdiler zorla gittim ben. Şimdi sor bana matematik diye, istifra edesim geliyor.
Hadi hayırlısı kız, çok sevindim.
Benim oğlan anca kaka çizsin alkdjaslkd. Bunu da bana çizdirdiydi. "Anne kaka çiz kaka kaka boyayacağım" diye:
Eki Görüntüle 2611673
O çizdiğini de önce kaplumbağa sandım, sonra anlatıyor "Bu koooccaman bir karpuz ve tır onu taşıyor"
O sarı çizdiği de güneş ve kakasını yapıyor güneş.
Senin oğlanın bu b.k meraki nerden geliyor acabasi, var mi bir hikayesi?
Canım yazdıkların beni mutlu etti. 5 yaşında kızım ve uzun zamandır kalemlere ve resim yapmaya ilgisi var. Resim atmayı beceremiyorum amaVallahi mi diyorsun? Şaka yapmıyorsan bak 4 yaşındaki bir çocuk için çok ileri bir çizim kız.
Puan puan çizimden çocuklara yetenek tahlil edilir, resme çok yüksek yetenek çıkar kızından ciddiyim.
Ayakkabı ayrıntısı 4 yaşında vermek kolay değildir, elbiseye çiçekler, yakanın belin çift çizgi ayrıntısı, bunlar hep dikkat, görme puanıdır çocukta.
Senin kızın ilgisi de çok bariz, giyim üzerine. Bak sana tahlil; cicileri pek ama pek seviyor kızın, saçlarla oynamaktan çok giyim üzerine ilgisi. Makyaj boyama ilgisi yok; yüzü çabuk geçmiş, dinleme değil görmeden daha yetenekli çünkü kulakları çizmeyi unutmuş, onun yerine gözleri simetrik açmış. Parmak detayını atlamamış.
Bu çizim kızına aitse, bu yönünü partlat Yabanelma ciddi diyorum resime yeteneği var çocuğunun.
Ailede kimde var başka? Mimarınız vb. var mı?
Yönlendirmeden kendi çizdi varsayıyorum. Çok heyecanlandım şu an küçük yetenek ya. Yavrum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?