Corona virüsü ve Çin'den sipariş

Bu yazıya göre endişe etmemize gerek yok. Bir ay sürdü bizim kargomuz.

Sirkeyle dezenfekte edin kutuyu evi her yeri ellerinizi sık sık yıkayın bende taktım bir kaç gündür
Aynen.Kişisel temizliğe dikkat etmek, temiz hava birde bağışıklığı güçlendirici gıdalar en iyi tedbirler

Her sene bi virüs çıkarıyırlar başımıza. Ben artık inanmıyorum böyle şeylere. Kesinlikle ensesi kalın ilaç firmalarının, ya da başka maddi çıkarı olan kişilerin işine yarıyor bu salgın haberleri. !! İnsanlık varolduğundan beri herhangi bi virüs ya da başka bi şey yüzünden soyu tükenmedi görüldüğü üzere. Hunharca üremeye de devam ediyor bütün dünya ..!!
Domuz gribinde aşı firmaları falançok büyük vurgun yaptılar. Gripler falan devamlı oluyor zaten

Farkındaysanız Türkiye de satılan ürünlerin neredeyse çoğu Çin'den geliyor yani özellikle bijuteri ürünlerinin hepsi çin bir tek kargoya mi takıldıniz simdi tuhaf gercekten, koton zara bershka vs hepsi Çin'den geliyor bunların daha yeni mont aldım Zara'dan made in china yaziyor.. çocuklar için oyuncak %90 çin yani kaçış yok

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Geçenlerde kiz kardeşim bir kaç ürün çinden sipariş etmiş, makyaj fırçaları vs.
Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Sizce böyle bir virüs bir nesneden insana geçebilirmi?
Cnm ben sanmiyorum bulasacagini.kargo zaten ortalama 1 ay icinde eline ulasacak. Virus o kadar sure canliligini korumasi mumkun degil.

Virüsler canlı organizma ile münasebet halinde değilse varlıklarını sürdüremezler. En fazla birkaç saat içinde canlılıklarını yitirirler. O sebeple gereksiz paranoyaya lüzum yok derim ben. İçiniz rahat olsun özetle.

almayın kargoyu. virüsler uzun süre yaşayabilir.

bence ülkeye çinden kargo girişi yasaklanmalı sanırım amerika falan öyle yapmış. öyle duydum ama emin değilim
Virüsler uzun süre yaşayabilir bilgisine nereden Sahip oldunuz acaba? Virüsler canlı organizma ile temas halinde değilse birkaç saatten fazla yaşayamazlar. Basit bir biyoloji bilgisi bu. Lütfen insanları yanlış bilgilerle korkutup, tedirgin etmeyin.

çin, kendilerine ait ünlü web siteleri üzerinden yaptıkları satışlar ile dünya devi olmayı başardı. fakat bu virüs ile bir çok komplo teorisi yazıldı. bunlardan biri de çinden gelen kargolarda virüs tehlikesi. The simpsons çizgi filminde de bununla ilgili bir manipüle söz konusu. Bakteriler canlı organizmadan başka bir canlı organizmaya geçerek ürerler. Aldığın üründe bakteri olsa bile çok yaşayamadan imha edecektir kendini. Fakat bu virüsün mutasyona uğramış yani insan tarafından üzerinde bir tür oynama yapıldığını ve artık önünü alamadıklarını bazı çinli doktorlar kabul ettiklerini göz önünde bulundurarak tedbiri elden bırakmamak da fayda var.

Daha sabah 3 paket ürünüm geldi. 5 gün öncede 1 paket geldi. Valla ben hepsini eldivenle açtım. Etil alkole bastım ürünleri. Yoksa üzüm sirkeside olabilir. Icim rahat etsin diye. Ki bu virüsler canlı ortam olmadan aktif olamıyor. Yani ortalama kargo 25 günde geliyor virüsün yaşaması teoride çok çok düşük ihtimal . Ayrıca gümrükte denetleniyor cihaz ile virüs taşıyan imha ediliyor diye duydum

Trt haberde prof dr acıkladı ticari alısverişler durdurulmadı virus acık havada etkisiz kalıyor dedi. Yani ürünlerinizi güvenle kullanabilirsiniz

Almayın ne olur, ne olmaz haberlerde uyarmışlarda allah korusun Türkiyeye de yayılmasın şu illet 😷

150 lira mı içimin rahatlığı mı diye bakarım ben mevzuya

150 lira için kafayı yemezdim

Sen kardeşine al o malzemeleri ver, gelenleri de at madem

Virüs nasıl bulaşır, mantıklı mıdır değil midir bilemem bu arada sırf içinizin rahatlığı için dedim
Evet sanırım öyle yapacağım

Evet en iyisi almamak peki kargo kapıya gelirse ne yapsın ki?
Merhaba biz de yeni siparis verdik esim sipariş vermisti internetten bir kac urun ama mynette bununla ilgili haber var bir orayı okuyun isterseniz bende sizin gibi tedirgin olmustum ama oradaki uzman aciklama yaoinca rahatladim
Cansiz urunlerin üzerinde yasamini sürdüremez diyordu

Bence kullanmayın çünkü virüsler dış ortamda kristal yapıda kalabiliyorlar ve henüz bu virüsün dış ortamda ne kadar yaşadığını bilmiyoruz henüz hiç riske atmaya gerek yok

X