Corona virüsü ve Çin'den sipariş

Alkol alsın bir eczaneden. Sprey şişesi gibi bir şeyle fıslatsın paketleri önce tek tek açmadan. Sonra içlerinde çıkanları temiz alkollü bezle silsin..
Normalde bir şey olmaz derdim de içiniz rahat etsin diye dedim..

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Geçenlerde kiz kardeşim bir kaç ürün çinden sipariş etmiş, makyaj fırçaları vs.
Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Sizce böyle bir virüs bir nesneden insana geçebilirmi?
valla bu şey benim de aklıma geliyor sonuçta çoğu şey Çin malı ve o Çin malları Türkiyeye geliyor ve hastalıkta onlardan dolayı gelir mi diye korkuyor insan ki zaten Aksarayda malesef 9 kişi aralarında Çinlide var karantinaya alınmış yazıyor haberlerde :KK43:

Her sene bi virüs çıkarıyırlar başımıza. Ben artık inanmıyorum böyle şeylere. Kesinlikle ensesi kalın ilaç firmalarının, ya da başka maddi çıkarı olan kişilerin işine yarıyor bu salgın haberleri. !! İnsanlık varolduğundan beri herhangi bi virüs ya da başka bi şey yüzünden soyu tükenmedi görüldüğü üzere. Hunharca üremeye de devam ediyor bütün dünya ..!!

O yüzden mi 80 kişi öldü? Belki şu anda bu sayı arttı bile.

Ne kadar okudunuz ki virüsün yapısını? 2015'te ki ölümcül SARS virüsünün mutasyona uğramış halidir bu virüs.

Tıpkı her sene ülkemizde risk faktöründe sayılan gribin (influenza a/b H1N1) her sene yeni geliştirilen aşısı gibidir. Tek farkı daha şiddetlisi..

Virüsler form değiştirir. Ve bunda geçmişte uygulanan yanlış tedavi yöntemleri neden olur. Antibiyotikler gibi. Bu ilaca dirençli virüsler daha da güçlenerek yayılır.

Bu demek değil ki antibiyotik hiç kullanılmayacak. Doğru şekilde kullanılacak..

Cehalet inkardan beslenir bunu unutmayın..

Her sene bi virüs çıkarıyırlar başımıza. Ben artık inanmıyorum böyle şeylere. Kesinlikle ensesi kalın ilaç firmalarının, ya da başka maddi çıkarı olan kişilerin işine yarıyor bu salgın haberleri. !! İnsanlık varolduğundan beri herhangi bi virüs ya da başka bi şey yüzünden soyu tükenmedi görüldüğü üzere. Hunharca üremeye de devam ediyor bütün dünya ..!!
Bu virüs laboratuvar yapımı olabilir, evet, böyle bir komple teorisi var. Ama o her sene başınıza çıkan virüs bir önceki senenin influenzasının evrim geçirmiş hali oluyor. Çünkü virüsler antibiyotiklere karşı direnç gösterip, kendi protein reseptör yapısını değiştirip, 24 saatte evrim geçirebilirler. İnsanlığın 10.000 yılda yaşadığını bir günde yapabilirler.
Dünya da insan ırkının silinmemesinin en büyük nedeni coğrafya. 1816da başlayan Kolera salgını dünyaya 50 milyona yakın insan öldürdü. Eğer insanlık sadece Avrupada olsaydı pekala da tükenebilirdi. Veba, tifüs, su çiçeği milyonlar öldürdü. Hele su çiçeği Kızılderililerin büyük çoğunluğunu yok etti. Virüsleri pekte hafife almayın. Bilimsel yayınları okursanız birçok virüs türünün antibiyotikleri hiç umursamadığını görebilirsiniz. Özellikle büyük baş hayvancılıkta antibiyotik kullanımı sağlıklı durumdayken vücudumuzda bulunan virüsleri çok güzel geliştirip ölümcülleştirdi.

Paketime (içine ve dışına) enfekte bir insan teması sonucu virüs bulaşmış mıdır?
İlk vaka 8 Aralık 2019'da Wuhan'da bir kişide görüldü. Ardından 31 Aralık'ta Wuhan'da 27 kişide sebebi bilinmeyen zatürre görüldü. Bu vakaların virüsle alakalı olduğu düşünülüyor. Wuhan dışındaki vakalar 13 Ocak itibariyle görülmeye başlandı. Çoğu da Wuhan'dan diğer bölgelere giden kişiler. 16-20 Ocak arası ivmelenmeye başlayan salgın binlerce kişiye yayıldı. Görüldü ki hiçbir semptom göstermeden 10-14 güne kadar vücutta kalabiliyor ve çevreye bulaşabiliyor. Semptomatik olmadığı durumları düşünecek olursak hesap yapmak zor. Ayın 16'sından sonra tespit edilen vakalar hızlanarak artmış durumda. Özetle yıl başından sonra risk arttı, 16'sından sonra çok daha arttı. Yayılma katsayısının 2.6 olduğu tahmin ediliyor. Yani her virüslü kişi ortalama 2.6 kişiye daha yayıyor. Bu da hızlı bir yayılım demek. Bu sebeple on milyonlarca kişilik şehirler karantina altına alındı, yayılımın yavaşlatılması amaçlanıyor.

Virüs bulaştıysa hala canlı mıdır?
Önceki Corona virüsleri baz alırsak çoktan ölmüş olması çok muhtemel. Ama "bilmediğimiz farklı bir dayanıklılık gösterir mi" endişesine sahipseniz ve garantici olmak istiyorsanız durum netleşinceye kadar birkaç hafta bekleyebilirsiniz.

1. Bir süre siparişlerinizi askıya alabilir, iptal edebilirsiniz.
  2. Size gelen paketleri birkaç hafta balkonunuzda açık havada bekletebilirsiniz.
  3. Paketi açık havada açarken (tam koruma sağlamasa da) maske ve eldiven kullanabilir ve içindekilere yüzey temizliği yapabilirsiniz. Bu tür virüslere karşı etkili olabilen maddeler alkol ve oksijenli su bazlı dezenfektan. Ancak elektronik ürünlere zarar verme riskleri var. Zarar görme riski olmayan ürünler içinse çamaşır suyu en garanti çözüm.

kargoyu almazsa bır sure gumrukte beklıyor sonra gerı donuyor
kargodan bulasacak olsa gumruktekılerın hepsı hastalıktan kırılırdı bence... dezenfektan ıle sılınıp yıkandıktan sonra bırsey olacagını sanmam
magazadan alıp gıydıgınız urunler nerden gelıyor sanıyorsunuz :)

kargoyu almazsa bır sure gumrukte beklıyor sonra gerı donuyor
kargodan bulasacak olsa gumruktekılerın hepsı hastalıktan kırılırdı bence... dezenfektan ıle sılınıp yıkandıktan sonra bırsey olacagını sanmam
magazadan alıp gıydıgınız urunler nerden gelıyor sanıyorsunuz :)
Tam aynılarını yazacaktım, yazılmış:)

Canlıdan canlıya geçen bir virüs ama koli üzerine hapşıran tıksıran olur mu bilmiyorum 😂
Alırken maskeli ve eldivenli alıp dezenfekte edip direkt çöpe atılmalı koli, içlerindeki malzemeleri ise ambalajlarıyla sıcak buhara hatta kaynar suya atmak, sonra tek tek yıkamak içinizi rahatlatır herhalde.

malzemelerde virüs varsa ve onlara dokunursanız size de geçer bence. kargo gelince kabul etmemek gibi bir seçeneğiniz varsa etmeyin, yoksa eldiven maskeyle teslim alıp doğrudan eve sokmadan dışarıdaki çöplerden birine atın gitsin. can mı önemli 150 TL lik ıvır zıvır mı:KK57:

Kızlar şu yeni duyulan coronavirüs hakında çok araştırma yaptım ve acayip bir şekilde kafaya takmış bir durumdayım.

Kargosu daha yolda gelmek üzeri. Bende çok panik atak bir insan oldum için o kargoyu hiç eve almamasını söyledim.
Olurmu olur ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz medya her seyide açık net söylemiyor almasın kargoyu evine

Tam aynılarını yazacaktım, yazılmış:)

Canlıdan canlıya geçen bir virüs ama koli üzerine hapşıran tıksıran olur mu bilmiyorum 😂
Alırken maskeli ve eldivenli alıp dezenfekte edip direkt çöpe atılmalı koli, içlerindeki malzemeleri ise ambalajlarıyla sıcak buhara hatta kaynar suya atmak, sonra tek tek yıkamak içinizi rahatlatır herhalde.
aynen
bırde kım bılır ne zaman sıparıs verıldı cınden gelmesı en az 1 ay suruyor o kadar surede zaten paketler karantınaya alınmıs gıbı olur e o hastalara doktorlar nasıl yaklasıyor nasıl tedavı uyguluyorlar oyle dusunursek gelen paketı de aynı sekılde maske ve eldıvenle acıp sılıp kullanabılırız

nerdeyse aldıgımız nefes bıle çinde uretılıyor artık :)

Kendin steril etmeyi araştır bence viral enfeksiyonlar vücudun dışında çok yaşayamaz aynı ortam da olmak gerekir yolda gelene kadar olur diye düşünüyorum veya virüsün vücud dışında ne kadar canlı kalabiliyor onu araştır derim

Bildiğim kadarıyla hayvan aracılığıyla bulaşıyor nesneyle bulaşır mı acaba

X