Corona testi yaptıramamak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.811
548
31
Merhaba kızlar, yine canım çok sıkkın..

Ankara' da ikamet ediyorum malum. 4 gündür hastayım, önce boğaz ağrım oldu. Ctesi günü hafif boğaz ağrım başladı. Pazar günü arttı, baş ağrısı eklendi. Pazartesi yani dün akşama doğru vücudumun her yeri ağrıyordu, sızlıyordu. Yani boğaz ağrısı, baş ağrısı, arada gelen öksürük, boğazda takılma hissi, halsizlik vardı. Dün akşam 6 gibi komşudan arabasını rica ettik, benimde işim var hemen halledip gelirseniz sevinirim dedi verdi. Gönlü yoktu farkettim ama şehir hastanesi çok uzakta, oğlum var, eşim astım hastası, mecburen alıp gittik. Gittiğimde önümde 320 kişi vardı sıra bekleyen. Araba emanet, hemen gelin dediği için geri gittik eve. Bugün oğlumla bindim dolmuşa eşim işte diye, sakin olur gündüz dedim gittim yine şehir hastanesine. Aynı tablo, yine o kalabalık orada. üstelik bu kez acile almadılar, enfeksiyon polikliniğine yönlendirdiler. 200 kişi önümde vardı, ayrıca birde mola varmış yarım saatte o sürecek dediler, ben 2 buçuk gibi ordaydım, ordaki personeller sıranız 7 gibi gelir deyince çocuk var yanımda diye geri çıktım. Başka bir devlet hastanesini aradım, 'test yapıyoruz acilden giriş yaptırın, gelin' dediler. Yine çocuğumla gittim o hastanenin aciline, girdim bu kez buradada test kiti kalmamış, ne zaman gelceği belli değilmiş, başka hastaneye gidin dediler. Telefonda niye demediniz diyorum, unutmuşlar demeyi!

Aldım oğlumu eve döndüm.. O kadar canım sıkkın ki. Özel de testler 250 liradan başlıyor, bu parayı vermezsen ne halin varsa gör oldum resmen. Kendimi karantinaya alayım tamam da varsa hastalığım ilerler bana zarar verirse diye korkuyorum. Aracımız yok ordan oraya çocukla sürünüyorum. Zaten hastayım bir de insanları tehlikeye atıyorum. İnanın hem kendime hem oğluma 3 kat maske taktım. Eldiven taktım öyle gittim sırf varsa kimseye bulaşmasın diye.

Ayrıca test kiti kalmadı diyen hastanede, daha önceden test yaptırıp negatif çıkan bir hastaya doktor tanıdığı diye gözümün önünde negatif ama olsun al sen bu ilacı iç deyip bir kutu ilaç verdi. Dönüp benim yüzüme bakmadı, tomografi bari çekin dedim umursamadı kimse. Çok canım sıkıldı. Sizinle paylaşmak istedim.

Evet çok çaresiz kalmışsınız sizi anlıyorum ama komşunuzun arabasını almanızı doğru bulmadım. Umarım ona korona olduğunuzdan şüphelendiğinizi söylemişsinizdir. Sadece siz özelde test yaptırın. Pozitif çıkarsa zaten evdeki herkese bulaşmıştır diye düşünüyorum. Hep beraber izole olun. İl sağlık müdürlüğüne bildirin. Çevremdeki hastaların evine kadar gelip ilaç veriyorlar. Çok geçmiş olsun

O kadar çok test yaptıran yaptırmak isteyen var ki bunun hükümet ile ilgili olduğunu zannetmiyorum..
Evet ama test yaptırmak istemek hakkımız bence. Sonuçta ailemi riske atmak istemiyorum. Eşim e geçse o işe gidiyor, oradaki insanlar riske atmak istemiyorum. Bunu da testle anlayabilirim bir tek.

Toplu taşımaya bir şey diyemem ama eğer hastalık riskiniz varsa keşke komşunuzun aracını almasaydınız. Çok geçmiş olsun dilerim sadece üşütmedir, ateşiniz de yok sanırım. En iyisi parayı verip özelde yaptırmak. Sağlık sistemimiz de şahane işliyor maşallah. Hastanelere düşenin vay haline.

Gecmis olsun kuzum , bildigim kadariyla coronada yuksek ates olmasi lazim , saglik ocagina falan gitsen onlar bi baksa olmuyor mu?
Teşekkür ederim canım, Yüksek ateş yok bende ama herkeste olmayabiliyormuş, sadece geçen hafta iki akşam kısa süreli ateşim 37 lerdeydi. O zaman başka bişeyim yoktu ama.

Gecmis olsun kuzum , bildigim kadariyla coronada yuksek ates olmasi lazim , saglik ocagina falan gitsen onlar bi baksa olmuyor mu?
Belirtiler değişti. Hafif semptomları da var.. sadece tat ve koku kaybı veya ishalde test için yeterli sayılabiliyor. Ayrıca hiç belirti vermeden atlatan (süper taşıyıcı) sayısı da fazla

Ank da sadece şehir hastanesinde mi yapılıyor test?
Bilmediğimden soruyorum, burada ikamet ediyorum da hiç tek hastane olduğunu bilmiyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X