- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.952
- 158
- 39
- Konu Sahibi caykasigi1234
Kaynanalar için bir sürü konu açılıyor da bu konu için mi açılmayacak?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaynanalar için bir sürü konu açılıyor da bu konu için mi açılmayacak?
Uygun bölüme açıldığı müddetçe konu kısıtlaması yok, lakin sanırım yazan diğer üyelerle karşılıklı yanlış anlaşılmalar olmuş, misal şu konuyu okuyunuz tam da coronayla alakalı bir içerik:Kaynanalar için bir sürü konu açılıyor da bu konu için mi açılmayacak?
Coronayla milletin gerçek yüzünü gördük.He ayrıca konu dönüp dolaşıp marketlerde kalmayan makarnalara, yemek tariflerine geliyor, yani demek ki her dakika Corona konuşmak yerine zihnimizi başka şeylerle de meşgul etme isteğimiz var.
Sormayın, burada henüz kavga eden görmedim ama dün kırmızı mercimeğim bitti diye markete gittim, çamaşır suyu reyonuyla makarna reyonu bomboştu, kasadaki kızı gide gele tanıdığımdan, çamaşır suyuyla makarna yok dedim, abla sabah 2'şer koli açıp koyduk yine hangi ara bitti, ne diyeyim ki ben bu insanlara dedi:))))Coronayla milletin gerçek yüzünü gördük.
Bugün ank ulusta kolonya için kavga eden amcalar vardı, evden hanımdan nasıl tembih aldılarsa
Sormayın, burada henüz kavga eden görmedim ama dün kırmızı mercimeğim bitti diye markete gittim, çamaşır suyu reyonuyla makarna reyonu bomboştu, kasadaki kızı gide gele tanıdığımdan, çamaşır suyuyla makarna yok dedim, abla sabah 2'şer koli açıp koyduk yine hangi ara bitti, ne diyeyim ki ben bu insanlara dedi:))))
Kolonya zaten zincir marketlerde koklamalık dahi kalmamış
Evde zorunlu karantina endişesiyle çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar ama karantina aylarca sürerse erzakları biterse ne yapacaklar bilmiyorum :)
Bu arada benden sizlere tüyo zincir marketlere değil de mahalle bakkalları, mini marketlere bakın, o gibi yerlerde hala kolonya bulma ihtimali yüksek, herkes büyük marketlere gittiğinden bakkal ve mini marketlerin ürünleri yerli yerinde duruyor, hem de gayet uygun fiyatlara, burada bir mini markette 1 litrelik 80 derece limon kolonyası 20 liraydı.
Uygun bölüme açıldığı müddetçe konu kısıtlaması yok, lakin sanırım yazan diğer üyelerle karşılıklı yanlış anlaşılmalar olmuş, misal şu konuyu okuyunuz tam da coronayla alakalı bir içerik:
Son günlerdeki gündemden yoruldum ve anksiyetem yavaş yavaş ayaklanıyor
Sürekli kötü haberler okumaktan bir şey olacakmış gibi yaşamaktan eskiden atlattığım anksiyetem geri dönüyor. Her şeyi unutur oldum. Allerjim tavan grip de gibiyim kötü senaryolar düşünmeye başladım. Ben babam öldüğünden beri annemi kaybetme korkum var hep. Anneme virüsün ciddiyetini de...www.kadinlarkulubu.com
İnsanlar tüm haber programlarında, sosyal medyada devamlı aynı konuya maruz kalınca psikolojileri ciddi anlamda etkileniyor, hele YouTube da yayınlanan tüm videoları seyretseniz virüs bulaşmasa bile psikolojik tahribatı büyük olur, şu an çok şükür birçok ülkeye nazaran virüs krizini iyi yönetiyoruz, umalım da daha fazla yayılım olmasın ama birkaç hafta içinde daha fazla insanda görülme riski var mı var, bu durumda bölgesel veya tüm ülkeyi kapsayan evde karantina uygulaması yaşanabilir, bu durumda linkini verdiğim konuyu açan hanımefendi gibi insanların karantina sürecinde sorun yaşama ihtimalleri yüksek ne yazık ki.
Allah sabır versinEsra Elönü'nün babası emekli imam Şaban Elönü, umre dönüşü bu sabah İstanbul Gaziosmanpaşa'daki evinde hayatını kaybetti.
Habertürk'te yer alan habere göre; Gaziosmanpaşa Merkez Camii emekli imamlarından olan Şaban Elönü'nün evinde Sağlık Bakanlığı yetkilileri inceleme başlatırken ailenin de takibe alındığı öğrenildi.
İstanbul'da yaşayan 62 yaşındaki Elönü'nün ölüm nedeni henüz tespit edilemezken koronavirüse bağlı olup olmadığı ya da başka bir rahatsızlıktan kaynaklanmadığı incelemerden belli olacak.
Elönü’nün Umre dönüşü grip belirtileri olduğu bunun haricinde bilinen bir rahatsızlığı olmadığı ifade edildi. Son olarak geçen hafta Umre’den dönen bir yolcuda virüs tespit edilmesi üzerine bu sabah Umre’den gelenler Ankara ve Konya’da öğrenci yurtlarında karantinaya alınmıştı.
Kaynak Esra Elönü'nün umreden dönen babası hayatını kaybetti
Alt başlık açılması mümkün olmaz, sürekli aynı konuyu açmayı da engellemiyor maalesef konuları birleştirmiyoruz zaten ama günlerdir açılan kaçıncı konu valla inanın bende bilmiyorum ama sizler mesela bu konuyu takip etmek istiyorsanız konunun sağ üst kısmında takip et yazan bir yer var, ona basıp takibe alırsınız, Corona virüs üzerine konuşmak bilgi paylaşmak isteyenlerin çoğu açılmış konuları bir şekilde takibe almış durumda.Peki bu konu için bdvnin altında özel bir bölüm açılsa da orada konuşsak? Bdv den de kalıcı link verilir, insanlar oraya yönlendirilir.
Böyle büyük bir konu için tek başlığa toplamak konuyu öldürmekten farksız, ne insanlar soru sorabilir ne de takip edebilir. Forumda yasaklamanın bir adım ötesi olur.
İnsanların bunun bir maraton olduğunun ne küçümsenmemesi ne de panik yapılmaması gerektiğinin bilincinde olması lazım, uçtan uca savrulmanın gereği yok.
Aileden grip belirtileri gösteren biri olduğunda ne yapılır açıkçası bende bilmiyorum. Annem astım hastası, en çok kendisinden korkuyorum. Bugün bile hafif hafif öksürüyormuş, evden çıkmamasını ve bol bol dinlenip uyumasını sağlıklı beslenmesini söyledim. Keşke yetkililer olası bir grip durumunda ne yapmamız gerektiğini söylese.Allah sabır versin
Bu tip haberler çoğalmasın inşaallah, herkese sağlık sıhhat nasip olsun.
Hazır yeri gelmişken virüs var aman ne yapacağız diye devamlı aynı eksende yazmak yerine, evde alınan önlemleri yazsak daha mı iyi olur?
Mesela ailemizden birinde grip gibi görünen bir sağlık sorunu varsa ne yapmalıyız?
Avm, cafe gibi insanların çok olduğu yerlerde bulunmamalıyız tamam ama kadın olarak alışveriş bizde, çocukların ihtiyacını karşılamak bizde, mecburi dışarı çıktığımız durumlar oluyor, o zaman ne yapacağız nelere dikkat edeceğiz?
Virüs insandan insana bulaşıyor ama takılan maskelerin nemlenmesi, klimalı ortamlar, nemli ortamlar çoğalma yayılma hızını arttırıyor, peki biz ne yapacağız?
Misal ben el havlularını kaldırdım çünkü el yüz yıkayıp havluya silince nemleniyor, sonra diğer aile ferdi kullanıyor, belki bende virüs var bilmiyorum ki, el yüz yıkamalarında kağıt havlu kullanıyorum, kapı kollarını elimle değil dirseğimle açıyorum, o gün evde bile olsam mutlaka ağız burun temizliği yapıyorum, dışarı çıkarken cebime kolonyalı mendiller koyuyorum, sık sık evi havalandırıyorum.
Bu arada Mune abla, belgesel severim dersen Coronavirüs: Sessiz Katil ve sevgili filmdelisi bin önerdiği Coronavirüs Gerçeği adlı belgeselleri izlemeni tavsiye ederim. Durumun ne derece önemli olduğunu, dünyadaki son durumu, yapılan yanlışları ve alınması gereken önlemleri anlatan 2 güzel belgesel.Allah sabır versin
Bu tip haberler çoğalmasın inşaallah, herkese sağlık sıhhat nasip olsun.
Hazır yeri gelmişken virüs var aman ne yapacağız diye devamlı aynı eksende yazmak yerine, evde alınan önlemleri yazsak daha mı iyi olur?
Mesela ailemizden birinde grip gibi görünen bir sağlık sorunu varsa ne yapmalıyız?
Avm, cafe gibi insanların çok olduğu yerlerde bulunmamalıyız tamam ama kadın olarak alışveriş bizde, çocukların ihtiyacını karşılamak bizde, mecburi dışarı çıktığımız durumlar oluyor, o zaman ne yapacağız nelere dikkat edeceğiz?
Virüs insandan insana bulaşıyor ama takılan maskelerin nemlenmesi, klimalı ortamlar, nemli ortamlar çoğalma yayılma hızını arttırıyor, peki biz ne yapacağız?
Misal ben el havlularını kaldırdım çünkü el yüz yıkayıp havluya silince nemleniyor, sonra diğer aile ferdi kullanıyor, belki bende virüs var bilmiyorum ki, el yüz yıkamalarında kağıt havlu kullanıyorum, kapı kollarını elimle değil dirseğimle açıyorum, o gün evde bile olsam mutlaka ağız burun temizliği yapıyorum, dışarı çıkarken cebime kolonyalı mendiller koyuyorum, sık sık evi havalandırıyorum.
Maalesef her yerde bu durum yaşanıyor şu an, bizim burası ki Büyükşehir değil, merkezi bir yer değil, köy statüsünden yeni çıkmış minicik bir yer ama marketlerde ne makarna var, ne çamaşır suyu, market çalışanları her gün makarna çamaşır reyonuna yeni ürün koyduğu halde anında bitiyormuş.Kizlar şaka gibi bim de ne makarna ne mercimek ne un kalmamis. her sabah yeniliyoruz dedi kasiyer. Evde makarnam var ama oglum cubuk makarna diye tutturdu saka gibi. Millet koliyle aliyormus. Benim evdede 3 ay yetecek erzak var ama virüse özel degil.ben stok yapmadim. Ama 1 çuval unum tarhanam kesme makarnam konservelerim köyden getirdigim kurularim var. şükür aç kalmayiz. Ama marketin hali tedirgin etti. Millet wc kagidi birakmamis .
Daha bilincli olmak lazim çölyak hastalari glutensiz un bulamiyormus
Ablacım ben ikisini de seyrettim, hatta Çin'den doğruluğu teyit edilmemiş bazı ses kayıtlarına kadar herşeyi dinledim, Corona salgını Ocak ayında açıklandı, o andan itibaren seyretmediğim video, haber programı, takip etmediğim Prof ve doktor kalmadı:))Bu arada Mune abla, belgesel severim dersen Coronavirüs: Sessiz Katil ve sevgili filmdelisi bin önerdiği Coronavirüs Gerçeği adlı belgeselleri izlemeni tavsiye ederim. Durumun ne derece önemli olduğunu, dünyadaki son durumu, yapılan yanlışları ve alınması gereken önlemleri anlatan 2 güzel belgesel.
Ay tövbeler olsun bir daha toplu alışverişe!Sormayın, burada henüz kavga eden görmedim ama dün kırmızı mercimeğim bitti diye markete gittim, çamaşır suyu reyonuyla makarna reyonu bomboştu, kasadaki kızı gide gele tanıdığımdan, çamaşır suyuyla makarna yok dedim, abla sabah 2'şer koli açıp koyduk yine hangi ara bitti, ne diyeyim ki ben bu insanlara dedi:))))
Kolonya zaten zincir marketlerde koklamalık dahi kalmamış
Evde zorunlu karantina endişesiyle çılgınlar gibi alışveriş yapıyorlar ama karantina aylarca sürerse erzakları biterse ne yapacaklar bilmiyorum :)
Bu arada benden sizlere tüyo zincir marketlere değil de mahalle bakkalları, mini marketlere bakın, o gibi yerlerde hala kolonya bulma ihtimali yüksek, herkes büyük marketlere gittiğinden bakkal ve mini marketlerin ürünleri yerli yerinde duruyor, hem de gayet uygun fiyatlara, burada bir mini markette 1 litrelik 80 derece limon kolonyası 20 liraydı.
Malesef ki insanlar dinlemiyor.Maalesef her yerde bu durum yaşanıyor şu an, bizim burası ki Büyükşehir değil, merkezi bir yer değil, köy statüsünden yeni çıkmış minicik bir yer ama marketlerde ne makarna var, ne çamaşır suyu, market çalışanları her gün makarna çamaşır reyonuna yeni ürün koyduğu halde anında bitiyormuş.
Bazı insanlara bu yüzden kızıyorum, hiçbirimiz açlıktan ölmeyiz ama bu kadar bilinçsiz alışveriş yaparak yaşlıları, hamileleri, yeni Doğum yapmış kadınları, çocukları ve herşeyi yiyemeyen bazı hastaları mağdur ediyorlar.
Ablacım ben ikisini de seyrettim, hatta Çin'den doğruluğu teyit edilmemiş bazı ses kayıtlarına kadar herşeyi dinledim, Corona salgını Ocak ayında açıklandı, o andan itibaren seyretmediğim video, haber programı, takip etmediğim Prof ve doktor kalmadı:))
Benim gibi seyreden bir sürü insan vardır, seyretmese bile haberleri takip etmeleri kafi lakin kaba bir laf olacak özür dilerim ama doldurma akılla olacak iş değil bu, biz buradan ne kadar yazarsak yazalım insanların kendisinin bilinçlenmesi lazım, aylardır bu virüs yakın temasla bulaşır deniyor, yakın teması bırakmıyoruz, yurtdışından gelenlerin bir kısmı kendi kendini tecrit dahi etmiyor, doğum yapanı, ibadetini yapanı, hasta olanı ziyaret edeceğiz diye uğraşıyoruz.
Hiç mi dışarı çıkmayacağız? Mecburuz çıkacağız, az evvel markete gittim çünkü eve ihtiyaç kadar alışveriş yapıyorum, eksileni yerine koymam gerekiyor ama kimseyle çok yakın mesafede olmamaya çalışıyorum, eve gelir gelmez hemen banyoya koşuyorum, işte bunları zorla yaptıramazsınız, insanların kendinin düşünüp yapması lazım, CoronaVirüs Gerçeği belgeselinde insanları zorla karantinaya aldıkları sahneler var ya, işte insanların yönetimin aldığı bir takım önlemlere riayet etmemesinin sonucudur.
Misal Sağlık Bakanlığımız 14 kural adı altında kamu spotu yayınlıyor, yahu bizim böyle bir kamu spotuna dahi ihtiyaç duymamamız gerekirdi, Corona olsun olmasın dışarıya çıkmışsanız el yüz ayaklar yıkanmalı, ev işyeri gibi kapalı alanlar sık sık havalandırılmalı zira grip virüsü bile kapalı alanda daha fazla etkili ve daha çok insana bulaşma riskine sebep oluyor.
Çok afedersiniz ama annem hastaneye yattığında hastane tuvaletinde bile tuvalet kuralları asılıydı, wcye girmeden sifonu çekmelisiniz, wcyi kullandıktan sonra sifonu çekmelisiniz, ellerinizi yıkamalısınız, alafranga wclerin üzerine ayakla basmamalısınız diye, bunu bize hatırlatmamaları bile gerekir ama sana bir şey diyeyim mi? Anneme refakat ettiğim 15 gün boyunca o wcye giren 10 kişiden 7'sinin ne sifon çektiğini duydum ne el yıkadığını gördüm, üstelik hasta bölümümüz göğüs hastalıkları kısmıydı, yatan hastaların hepsi zatürreden yatıyordu, refaketçiler o yıkamadıkları elleriyle hastalarına yemek yedirdi, wc kapılarını dirseğimle açıp her bulduğum dezenfektana yapışmak zorunda kaldım sayelerinde.
Yani bu virüs burada korkmayın endişe etmeyin diyenlerden ziyade hijyen kurallarına uymayan hala avm, cafe gezip yurtdışı seyahat sonrası kendine zorunlu tecrit uygulamayanlardan yayılacak.
Maalesef her yerde bu durum yaşanıyor şu an, bizim burası ki Büyükşehir değil, merkezi bir yer değil, köy statüsünden yeni çıkmış minicik bir yer ama marketlerde ne makarna var, ne çamaşır suyu, market çalışanları her gün makarna çamaşır reyonuna yeni ürün koyduğu halde anında bitiyormuş.
Bazı insanlara bu yüzden kızıyorum, hiçbirimiz açlıktan ölmeyiz ama bu kadar bilinçsiz alışveriş yaparak yaşlıları, hamileleri, yeni Doğum yapmış kadınları, çocukları ve herşeyi yiyemeyen bazı hastaları mağdur ediyorlar.
Ablacım ben ikisini de seyrettim, hatta Çin'den doğruluğu teyit edilmemiş bazı ses kayıtlarına kadar herşeyi dinledim, Corona salgını Ocak ayında açıklandı, o andan itibaren seyretmediğim video, haber programı, takip etmediğim Prof ve doktor kalmadı:))
Benim gibi seyreden bir sürü insan vardır, seyretmese bile haberleri takip etmeleri kafi lakin kaba bir laf olacak özür dilerim ama doldurma akılla olacak iş değil bu, biz buradan ne kadar yazarsak yazalım insanların kendisinin bilinçlenmesi lazım, aylardır bu virüs yakın temasla bulaşır deniyor, yakın teması bırakmıyoruz, yurtdışından gelenlerin bir kısmı kendi kendini tecrit dahi etmiyor, doğum yapanı, ibadetini yapanı, hasta olanı ziyaret edeceğiz diye uğraşıyoruz.
Hiç mi dışarı çıkmayacağız? Mecburuz çıkacağız, az evvel markete gittim çünkü eve ihtiyaç kadar alışveriş yapıyorum, eksileni yerine koymam gerekiyor ama kimseyle çok yakın mesafede olmamaya çalışıyorum, eve gelir gelmez hemen banyoya koşuyorum, işte bunları zorla yaptıramazsınız, insanların kendinin düşünüp yapması lazım, CoronaVirüs Gerçeği belgeselinde insanları zorla karantinaya aldıkları sahneler var ya, işte insanların yönetimin aldığı bir takım önlemlere riayet etmemesinin sonucudur.
Misal Sağlık Bakanlığımız 14 kural adı altında kamu spotu yayınlıyor, yahu bizim böyle bir kamu spotuna dahi ihtiyaç duymamamız gerekirdi, Corona olsun olmasın dışarıya çıkmışsanız el yüz ayaklar yıkanmalı, ev işyeri gibi kapalı alanlar sık sık havalandırılmalı zira grip virüsü bile kapalı alanda daha fazla etkili ve daha çok insana bulaşma riskine sebep oluyor.
Çok afedersiniz ama annem hastaneye yattığında hastane tuvaletinde bile tuvalet kuralları asılıydı, wcye girmeden sifonu çekmelisiniz, wcyi kullandıktan sonra sifonu çekmelisiniz, ellerinizi yıkamalısınız, alafranga wclerin üzerine ayakla basmamalısınız diye, bunu bize hatırlatmamaları bile gerekir ama sana bir şey diyeyim mi? Anneme refakat ettiğim 15 gün boyunca o wcye giren 10 kişiden 7'sinin ne sifon çektiğini duydum ne el yıkadığını gördüm, üstelik hasta bölümümüz göğüs hastalıkları kısmıydı, yatan hastaların hepsi zatürreden yatıyordu, refaketçiler o yıkamadıkları elleriyle hastalarına yemek yedirdi, wc kapılarını dirseğimle açıp her bulduğum dezenfektana yapışmak zorunda kaldım sayelerinde.
Yani bu virüs burada korkmayın endişe etmeyin diyenlerden ziyade hijyen kurallarına uymayan hala avm, cafe gezip yurtdışı seyahat sonrası kendine zorunlu tecrit uygulamayanlardan yayılacak.
Ay tövbeler olsun bir daha toplu alışverişe!
Aylık alışverişi hafta içi kıtlık olduğundan yapamadık, bugün eşim gitti.
Eve giren her şeyi sirkeli bezle temizledim, sakız dahil.
1 saat sürdü, bir daha mı tövbe!
Gider 3 kutu süt, yoğurt peynir alır yerim.
Evdeki tüm gıdalar buzluk dahil bitene kadar, süt ürünleri hariç bir şey almam, işkence çektim
Evet ablacım onu diyorum ya, Corona olması şart değil, normalde zaten kişisel hijyen kuralları var ve bunlara uymamız gerekiyor, hem kendi sağlığımız hem toplum sağlığı için ama uymuyoruz, daha düne kadar İnsanlar sokakta birbirinin yüzüne aksırıyordu, suya sabuna dokunarak el yıkama zaten şu haberle ortada, ki haber tarihine dikkatinizi çekerim taaa 2019'un başlarında yapılmış bir haber, Sağlık Bakanlığı daha ne yapsın, onlar bile topluma bu bilinci aşılayamadıysa sen ben ne yapabiliriz?Malesef ki insanlar dinlemiyor.
Mesela aldığının 2 katı alabilirsin, 2 paket makarna alacağına 4paket al ama kalıpta 20 paket makarna, 5 paket tuvalet kağıdı alma yani.
Bu durumda zor durumda kalan insanlar çok oluyor, mesela kardeşim bugün markete gitmiş annem için kolonya almaya, bir tane bile yok dedi. Hayır evde oturanların ağırlıkta olduğu bir semtte yaşıyorlar ama nedense herkes kolonya ya abanmış. Uzmanlar bas bas bağırıyor fazla kolonya, dezenfektan elleri tahriş eder, evde olduğunuz müddetçe su ve sabun kullanın, sadece dışarıdaysanız dezenfektan ya da kolonya kullanın diyorlar. Bizimkiler neredeyse kolonya ile duş alacak.
Halbuki temiz bir millet olarak biliniyoruz demekki insanımız sadece evini temizliyor çünkü ben ne zaman toplu kullanılan bir tuvalete gitsem kokudan içeriye giremiyorum. Afedersin ama millet arkasında bıraktığına bakmadan tuvaletten çıkıyor :/ dediğin gibi bunların hepsi aslında yapılması gereken, uyarısı bile yapılmaması gereken şeyler. Ama ben umutluyum bu virüs bize sifon çekmeyi, dışarıdan gelince el yıkamayı öğretir. :/
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, maalesef öyle, bunu söyleyince kızıyorlar ama biz evimizde temiziz, toplu kullanım alanlarında arkamızdan temizlesinler işleri ne diyerek temizlik elemanlarına bırakıyoruz tüm pislikleriBende yasadigim yerden istanbuldaki bir hastaneye sevk edildim 1 ay hastanede yattim. Ilk 2 gun yer olmadigindan acilde yattim. Wc ler heleki bayan wc leri cok fenaydi. 2 gün sonra servise cikarildim ama bu seferde enfeksiyon kapmiştim 7 gun enfeksiyon tedaviside oldum. Yani wc nin kapisina adam koysalar saat basi temizle diye yine pis yine pis olurdu. bazen hem cinslerimden cok utaniyorum herseylerini acik secik firlatip atiyorlar.