Corona mücadelesinde artık top vatandaşta..Haydi birlik olma zamani

Bizim bilinçli olmamız şu durumda çok birşey farkettiemez, toplum bilinçli olmadıkça :/ aslında mesela bir cumartesi pazar günü bütün kanallar ortak yayın yapsa, temizliğe ve virüse dair uuzzzzuuunn bir kamu spotu izletilse çok güzel olur.

Şu ortamda düğün ertelemeyen cahilin düğününe ben olsam gitmem
Bugün kayınvalidemle konusurken düğünü ertelemiyor musunuz dedim. Yok ne diye erteleyelim aylardır bununla uğraşıyoruz yapacağız dedi. Daha bir şey diyemedim malesef ki aman bir şey olmaz kafasında tamam ben de panik havasında değilim ama en azından tedbirli olmaya çalışıyoruz. Malesef ki gitsek de olmuyor gitmesek de bebeğim var. Bilmiyorum ne yapacağım kendi aileme bırakırım heralde napayım. Uğrayıp çıksak iyi olurdu ama düğün sahibi sayılır eşim. Bilmiyorum keşke ertlense

Bizim normal aylık alışverişimiz milletin kıtlık alışverişi.
Evde haftalık 12 litre süt, 5 6 kilo yoğurt, 3 koli yumurta, 3 kalıp peynir, 4 paket makarna, 1 kilo pirinç, 1 kilo bulgur falan tüketiliyor.
Bunlar aklıma gelen tabi

Arada alıyoruz ama aylık olarak temel olan bozulmayacak şeyleri temin etmeye çalışıyoruz, çocukların ne an ne isteyecekleri belli değil, dünya harbi yaşamayalım diye temkinliyiz.
Ama hiç ambalajlı şeyleri steril etme niyetine girmemiştim, anladım ki çok zormuş

Benim hayatımda bi değişiklik olmadı her zaman yanımda temizlenecek şeylerim olur çok da dikkat ederim kendimi eve kapatacak değilim her gün spora gidiyorum insanlar biraz temiz olmayı öğrenirse hiç birşey olmaz dışarda orayı burayı tutma telini sil anahtarını yıka dediklerim bana deli derdi ama işte şimdi hepsi dezenfektanla geziyor

Bende servise cikinca acil omiriligimden ameliyat oldum hic kimildamadan 10gün yatarsam taburcu olacaktim ama enfejsiyon nedeniyle şiddetli ishal mide bulantisi yüksek ateş nedeniyle ameliyatim tutmadi. Sonrasinda 7 gün enfejsiyon tedavisi sonrasinda 2.ameliyat oldum.10 15 günde cikabilecegim hastaneden 1 ayda ciktim. Rabbim ne muhtac etsin ne eksik etsin.

Benimde cantamda evimde herzaman el dezenfektani vardir. Para isiyle ugrastigimdan ofistede masamda var. Eskiden kimse yüzüne bakmazdi esim bile dalga gecerdi benimle.simdi bana marka soruyorlar. Kuzenim dis doktoru calistigi hastanede koridorlarda el dezenfektani var ve eskiden kimse kullanmiyormus. Dün konuştukta simdi hastaneye gelenler caliyorlarmis kutusuyla.

Sizin küçük çocuklar vardı değil mi ? O zaman normal ama biz evde 3 erişkin bireyiz, her öğünde 3 çeşit yemek de yapmıyoruz, bizde tek çeşit yenir, kızartma gibi kuru şeyler varsa yanına 2. çeşit yemek yapılır, biz daha çok salatacıyız, o yüzden aylık gıda tüketimimiz birçok aileye göre çok çok az.
Ben ayda 1 kilo pirinçten fazla almam mesela çünkü tüketemeyiz, bazı kuru erzakları 1 kilo bile almıyorum fazla geliyor, bizde en çok giden çay, şeker, un, yağ o da bizimkilere 3 çeşit yemek yapma, kek yap börek yap kurabiye yap, o yüzden diyorum biz açlıktan ölmeyiz diye zaten gıda tüketimimiz minimum seviyede :))))

Bizde ayniyiz. Ben disardan büskivi kek hazir gida meyve suyu vs.almiyorum oglum dogdugundan beri. 50 kg un aliyorum herseyimi evde yapiyorum ekmek dahil. Haliyle cok fazla malzeme oluyor evde. 5kg sivi yag 1 ay yetmiyor. Oglumla esim masallahlari var öğütüyorlar .

Bu arada masallah bunlar haftalikmi. Biz 4 kisiyiz ama bu kadar cok degil ama alisveristen biktim

Evde kaç kişisiniz siz :O

Türkiyede ilk ölüm vakaları olsa rahatlar o tayfa sanırım biraz. Ama işte kendilerine olur o zamam insallah, baskalarin sevdiklerine değil.
Yinede sanmıyorum bugün kaç tane düğün vardı tanıdıkların. Bebek mevlüdünü bile düşünün salonda yapmış kuzenim ben gitmedim.

Yinede sanmıyorum bugün kaç tane düğün vardı tanıdıkların. Bebek mevlüdünü bile düşünün salonda yapmış kuzenim ben gitmedim.

O zaman sonra insanlar ölmeye baslasa hiç hükumeti suçlamasin. Bari tek uymayana bulaşsa neyise insanların bencilligi de ne biliyim. Almanyadada bazı kendilerini bilmezler aynı devam ediyor. Heleki instagramda kendini birşey zanneden tayfa yine grup bukusmalarina felan devam ediyor. Sanki okullar felan bosuna yasaklandi. Böyle salaklar yüzünden yakında buraya da ev karantinasi gelir

Bu arada masallah bunlar haftalikmi. Biz 4 kisiyiz ama bu kadar cok degil ama alisveristen biktim
4 kişiyiz, çocuklar daha küçük.
Ama yemek yemedikleri için her şeyi içine katmaya çalışıyorum.
Börek seviyorlar, börek sosum 3 yumurta 1 kase yoğurt 1 bardak sütten oluşur.
Her akşam yemeğinde salata yerine 1 er kase yoğurt vardır, çocuklar günde yarım litreyi aşkın kişi başı süt tüketiyor derken sonuç böyle
Evde kaç kişisiniz siz :O
2 yetişkin 2 çocuk ama mutfağı çok seven bir kadın
Ve yaptığı her şeye illa bir şeyler koyarak daha yararlı olsun diye uğraşan bir anne.
Dışarıda yemek bize daha ucuza geliyor

Masallah sifa olsun hepsine. Biz anne baba 6 yas tek cocuk var yani 3 kisiyiz. Bende haftada 7.5kg süt aliyorum.5kg yogurt 2.5kg süt olarak tüketiliyor. Bende hep mutfaktayim . severek yapiyorum herseyi.elim hep unda.

Şuan beni en çok üzen kreşlerin zorunlu tatile girmesi.. e özel sektörde çalışanlar ne yapacak benim gibi kreşten başka çaresi olmayanlar ne olacak? Tamam bir anlamda doğru bir uygulama ama yarın iş var bebek ne olacak?

Hakikaten ne yaptınız?
İlgilenebilecek birileri var mı?
Meb e bağlı olanlar kapatıldı ama oyun evleri açık, sürekli reklamlarına denk geliyorum.
Çevrenizde var mı bu tür yerler?

Canımın içi bize kamu spotu da fayda etmiyor halkın bir kısmı ne yazık ki bir musibet bin nasihatten yeğdir düşüncesini taşıyor, virüs mü bize bir şey olmaz havasındalar.
Yıllar yıllar evvel AIDS hızlı yayılmaya başlamıştı, Türkiye'de de görülen vakalar oldu, bulaş yollarından biri malum(+18) halkla sokak röportajları yapıldı, verilen cevapların çoğunluğu biz Türk'üz bize bir şey olmaz

Corona var hala düğün, nişan, kına organizasyonları yapanlar varmış, hadi aylar evvelinden planlandığı için erteleme vb olamadı diyelim, az evvel bir haber sitesinde okudum, bir şehirde mağaza açılışı mı varmış neymiş, ücretsiz ürün dağıtımı olmuş sanırım, millet izdiham yaratmış birbirini ezmiş, başlık coronaya rağmen gibi bir şeydi o yüzden dikkatimi çekti, yahu uzmanlar olsun, bakanlık olsun diyor ki kişiler arası 1-1,5 metre mesafe olsun, mümkün olduğunca izole yaşayın, ne açılışı ki bu katılıyorsunuz böyle, katılmazsak ölür müyüz?

Benim şehirdışında yaşayan ileri IQ'lu bir akrabamda başka bir yakınımı arayıp okul tatil olmuşken uçağa bindirip bana yolla çocuğunu gezdireyim demiş çünkü bir haftalık tatil kararı yurtiçi turistik seyahat için verildi.

Bakanlık bu kafaya ne yapsın? Arayıp kadın senin süper zekana hayran kaldım desem anlamaz, doktor edasıyla konuşur bir de, duruma göre neredeyse kendini enfeksiyon uzmanı, yerine göre kardiyolog, jinekolog, yaşam koçu vs ilan ettiğinden hiç uğraşamayacağım

Bizim insanımızın mottosu bu "Bize birşey olmaz yeeeaaa".
Ama nedense kıtlıktan çıkmış gibi alışveriş yapmayı da ihmal etmiyorlar
Bazı insanlar başına gelmeden hiçbirşey farketmez. Dilerim ki başlarına gelmez ama dediğim gibi, birey olarak temiz olabiliriz ama bir yere gelemeyiz. Giz istediğimiz kadar ellerimizi dezenfekte edelim adamın biri gelip toplu alanla avucuna hapşurup elini oraya buraya sürdükten sonra ne olacak ki? Keşke bir an önce bilinçlensek ama annem ülkeyi ilk kez böyle gördüm diyor, apartman bile kolonya koruyormuş. Yavaş yavaş öğreniyorlar gibi, sence umut var mı?

Hayırlısıyla şu Corona'dan kurtulursak şuraya yazıyorum kuzu, ölürsem mölürsem Mune abla dediydi dersin, biz aynı tas aynı hamam devam ederiz, suya sabuna dokunmadan aylarca yaşarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…