Gebeliğe Hazırlık Corona döneminde gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben ilk vaka tespit edildiginde 2 aylik hamileydim. Korunabilmek icin hastaneyi biraktim, muayenehaneye gitmeye basladim. Allahtan lekelenmem, agrim vs olmadi, surekli gidip gelmek zorunda kalmadim. Kimseye haberi yuz yuze veremedik. Sadece 1 kez bebek magazasina gidebildim. Her seyi internetten tadina varamadan aldim. Gebe veya yeni dogum yapmis arkadaslarimla gorusup sohbet edemedim. Dogurmadan once guzel ve uzun bir yaz tatili hayalim vardi, simdi molalarda tuvalete fpp2 maske ile girerek geldigim yazlikta bir hafta kalip donucem. Artik is yapamiyorum ama yardimcimizi almaya da korkuyorum. Kendi pisligimizde oturuyoruz. Doguma buyuk ihtimalle esim giremeyecek. Dogumdan sonra nasil bir tedirginlik olacak, yardima kimi cagirabilecegim bilmiyorum. Peki bekleseniz ne degisir? Bilsek ki 1 yila bu is bitecek, bekleyin gebeliginizin tadini cikarin derim. Ama hicbir sey belli degil. Bizim sansimiza da bu donem denk geldi. Kismetten oteye koy yokmus.

Mart ayının sonunda evlendim. Normalde yaşımdan dolayı korunmayı düşünmüyordum ama pandemi sürecinde korktum açıkçası. Temmuz ayında denemeye başladım ama İlk ay olmadı. Şimdi ikinci dalga gelecek diyorlar ama denemeye devam edeceğiz. Bende önceden hemen ilk denemede hamile kalırım diyordum ama yumurtlama zamanını denk getirmek bile çok zor. O yüzden inşallah hamile kalırsam daha fazla tedbir alıp süreci yöneteceğiz.

Kesinlikle virus nedeniyle böyle bir şeyi ertelemeyin. Tedbir alırsınız .ben hamileliğimi öğrendiğimde vakalar en yüksek olduğu zamandı. Pandemi anne olmaya engel değil rahat olun

Bende
benimde tedavi sürecim olacak ne zamana hamile kalırım artık orası kısmet bende ertelemeyi düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…