Corona döneminde evde tek başına bebek bakmak

kirmizi puantiye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
2.712
2.478
133
Bebeğim 5 aylık. Gündüzleri tek bakıyorum. Akşamları eşim de destek oluyor.
Coronadan dolayı evden pek çıkmıyoruz. Kontrolden kontrole aşıdan aşıya dışarıya çıkıyor desem yeridir.
Hava iyiyse balkona çıkarız bazen. Perdesi açık camdan dışarı bakarız. Hava soğuksa evin içinde de fazla gezemiyoruz. Her oda sıcak değil.
Tv gündüz hiç açılmıyor. Gece eşim geldiğinde açıyoruz ama bebeği ters yönde tutuyoruz pek bakamıyor.
Arada kitap okuyorum ona az yazılı bol resimli olanlardan.
Zeka kartlarından almıştım onlara bakıyoruz.
Yaptığım her şeyi söylemeye çalışıyorum ama sıkıldığım da oluyor.
Evimiz tenha bi yerde. Bir binada 3 ayrı aileyiz.
Sizce böyle bir yerde ve bu şekilde bebeğimin dil gelişimi geri kalır mı?
Benim gibi olan var mı?
Başka neler yapabilirim?

korkmayin siz ve babasi surekli konusun onunla.Hatta is yaparken ,bulasik yikarken her seyi her seyi anlatin bir arkadasiniza anlatir gibi.Benim annem oyle yaparmis.ben cok erken konusmusum.Cocuk ilk seyleri anne ve babadan ogreniyor korkmayin yani..bosun dememisler anadil diye..

Gayet güzel yapıyorsunuz. Onunla konuşun kitap okumaya devam edin. Dısarıdan ne kadar uyaran alırsa o kadar faydası olur. Şuan dışarıda sosyallesebilecek dönemde değil zaten. Bir de şöyle bir örnek vereyim size benim bir ogrencim var annesi ve babası işitme engelli ana kendisi normal. Kız gayet güzel konuşuyor çoğu öğrenciden daha iyi ifade ediyor kendisini.

Seninde mi annenin çevresinde fazla insan yokmuş o zamanlar?
İnşallah ya devam edeyim ben konuşmaya o zaman.

O yüzden diyorum dışarıyı pek bilmiyor. Karantinada gibiyiz :))
Daha iyi olsun daha çok şey görsün isterdim bu zamanlar. Evde kendim yetmem ki heralde

Lİsede bir arkadaşım vardı. Anne babası sağır dilsizdi. Şehre uzak müstakil evde, çevrede iki üç komşuyla yaşıyorlardı. Dört kardeşlerdi, dördü de konuşabiliyordu. Hatta arkadaşım öğretmen, abilerini bilmiyorum. Uç bir örnek oldu ama vesvese yapmayın boşuna.

Seninde mi annenin çevresinde fazla insan yokmuş o zamanlar?
İnşallah ya devam edeyim ben konuşmaya o zaman.
Kesinlikle canim.benim annem de calisiyordu.Nasil buyuduk bizler eskiden sasarsin.Biz uc kardeste erken konustuk..Annem camasir yikarken ,bulasik yikarken hem is yaparmis hem de benimle konusurmus.Anlatirmis,anlatirmis.Eger konusamasaydi dilsiz insanlarin cocuklari konusamazdi.Cocuklarimiz ormanda yetismiyor,ustelik bu hastalikta eninde sonunda bitecek..Eger cocukta fiziksel bir rahatsizlik yoksa endiselenmeyin.

Neden dışarı çıkarmıyorsun
Sarın güzelce tenha yerlere gidin
Benim de bebeğim bizden başka kimseyi görmüyor ama çıkarıyorum yürüyoruz
Tenha yerlerde hiç olmazsa apartmanda isek bahçeye indiriyorum sitelerin arasında geziyoruz
Sahile götürüyorum yürüyoruz
Benim için dışarıda her ne görse onun için kar
Korona ilk çıktığında biz de eve kapandık 2 ay
Bebeğim dışarda havlayan köpekten bile korkardı
O zaman burnumu dışarı çıkarsam virüs kapacağim zannederdim
Şimdi köpek görse dokunmak istiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…