Çorlu Kore mahallesi nasıl biryer?

Ayrıca size sununda cevabını vermek istedim zorlanmayin diyede yukardan bir kişinin bana yazdığı cevabı alıntıladim size hani bakmak için yorulmayın diye "Kore mahallesi halk içindeki ismidir, halka Kore mahallesi diyin hemen cevap gelir, ama resmiyetteki adı farklıdır. Ve Çorlu’nun en kötü mahallesi cidden. Keşke onun yerine Ergene’de Marmaracık ve Ulaş’tan bir arsa alsaydınız. Daha değerlenirdi. Kore’deki evi kiraya vermek de zor olur." Buyrun birde böyle olduğunu söyleyen kişilerde var kısaca sizmi gerçek söylüyorsunuz YUKARDAKİ arkadaslarmi ben bilemicem söylediğim gibi yaşanıp gorulucek sadece tereddutlerimden dolayı buraya yazmak istedim.

Ergene, marmaracık ve ulaş ucuz yerler değil eşinizin elindeki parayla zor alırdı.
İnsanlar oralardan arsa alıp villa yaptırıyor.

Bakın tapuya nerede oldugunu görürsünüz evinizin.
Yazın hangi mahalle söyleriz size neresi olduğunu.

Hayır Hıdırağa Hıdırağadır.
Halk arasında adı Kore mahallesi değildir.
Bunu kim diyor ya da yazıyor ise doğru değil.
Kore mahallesi ayrı bi yer.
Kimse Hıdırağa’ya Kore mahallesi demez.

Çingene mi dersiniz Roman mı yaşadığı yer zaten kendini hemen burası diye belli ediyor. Kore ve Sinop mahallesi.

Eşiniz belki 3 katlı apartman aldım diye geldi ama inanın yaşam standartlarınız var ise, hayatınızı yaşadığınız kaliteden bi öteye taşımak isteyen, insan seviyesine önem veriyor iseniz oturamazsınız.
Eşiniz kendi başına iş yapmış ama siz inanın yapamazsınız.
Kendi başına iş yapan adamlara bu sebepten gıcık oluyorum. Kar ettik sanıp insanı bataklığa sürüklüyorlar…

Evi biliyorsunuz sanırım. Çarşı aslında başka bir mahallede belediyeye mi yakın o zaman.

Valla neden gülmeyelim.
Tapu elinizde yazın mahalleyi söylesin insanlar size neresi oldugunu.
He Kore mahallesi uzak değil gayet yakın Hıdırağaya.
Gelişmediği için baya baya geride kalmış bir semt.
Bilene sorduk da yazıyoruz.
Dip dibe yerden eşiniz ev almış romanlar zaten dibinizde olacak…
Sizde iddialaşacağınıza tapu da adresine bakın , Google maps’tan neresi açıp bakıp gerçekle yüzleşin.
Yapılaşmadan anlarsınız nasıl bi lokasyonda oturacaksınız.

Zaten ben o denilen yerlerinde bilmiyorum ama sizin dediğiniz doğru bende kafasına göre işleri sevmiyorum ne yazikki başıma geldi yaşıyorum durumu çok büyük standartları olan bir insan olmadım ama eşim öyledir herzaman çevresinde kendini yüksek tarafta göstermeyi sever sizin dediğiniz gibiyde benden önce o yaşayamaz o zaman orda ama bende tabiki öyle çünkü ben İstanbul'da birsekilde orta seviyeli bir çevrede yaşadım o yüzden banada zor gelicegine adım gibi eminim zaten ama eşime bu durumu anlatamadım ondan kendi yasicak gorucek yukarda yazdığım cevaplarda da demiştim zaten ben hamileyim ve doktorum İstanbul içinde ben ondan her şekilde ailemde kalicam o bir süre sonra İstanbul'a geri donucek anlaşmamız bu şekilde işlerini topladığı gibi İstanbul'da ev acicak ondan ben çok o mah. Yasamicak kayınvalidem düşünsün gerisini ben öyle 1aylik filan giderim ziyaret amaçlı torununu görsün diye bir kat bize vermişlerdi orda kalırım ama sonra evime geri dönerim gerisi onların bilcegi iş kendileri istediler çünkü bu durumu.

Evi biliyorsunuz sanırım. Çarşı aslında başka bir mahallede belediyeye mi yakın o zaman.
Bir sefer gittim yan sokaktan gördüm mahalleyi tek hatirladigim evin üst sokağına doğru gittiğinde böyle magazalarin oldigi bir cadde var ve o CAD üstünde belediyenin çay bahcesimi desem yaşlı amcaların oturduğu büyük bir çay bahçesi var çok ilgilenmedigimdende zaten 1 sefer gittim.

Tapu bende değil ev kayinvalidemin üstüne alındı açık adresini görmedim bildiğim oda eşimden duyduğum hidiraga mah. Diye biryer ve bana gogle haritada evin konumu değilki önemli olan çevresindeki kişilerin kötü olup olmadığı lazımdı zaten romanların olduğu biryer olduğunu anladım korkum o mahalleye girmeyin Sakin diyen çok kişi oldu ee haliyle bu kadar kötüyse demekki suç oranları yüksek bir mahalle hiçbir konuda iddalasmiyorum ayrıca da bana insanlar cevap veriyor bende o an ne düşünüyorsan o şekilde cevap yazıyorum zaten binanın yan sokağından da olsa gördüm mahalledeki evlerin bir kacini eski yapılar hepsi kısa kısa bahçe içinde ama sokakta bir tane bile insan görmedim gittiğimde aklimida eltimin araştırmaları sonucu duyduklarım karıştırdı çünkü oda orda yaşayan bir tanıdığıyla birebir sorusturmus burda yazılanlara benzer şeyler söylenmiş kısaca sizde diyorsunuz dipdibe olduğunu mahallenin ozaman aynı konuda hem fikiriz bence.

Eşiniz binayı ne kadara almış ki; seneye 7 milyona satacakmış ?

Sizi nasıl bağlamayacak ? Eşinizden bağımsız kendinize ait bir geliriniz ve birikiminiz var mı ?

Eşiniz ne iş yapıyor da koca İstanbul'da bulamadığı elemanları Çorlu'da bulmuş ?
Eşyalarınız çok mu ? Beyaz eşya, tv ve elektronik aletleri, kişisel eşyalarınızı ailenizin evinde saklama imkanınız olur mu bir yer tutana kadar ?

Sizin ev kore mahallesinde değil o zaman ya siz yeri bilmiyorsunuz bence dediğiniz taraflar nispeten normal gerçi çorlunun yine kötü semtlerinden çok güzel semtleri var ama olsun orası da gelişmez çorlu ters istikamete doğru gelişiyo çünkü

Tam tabiki bilmiyorum yeri zaten Kore mah. Diyede internette okumuştum bizim mahalle hidiraga mah. Diye geçiyor eşim öyle söylüyor valalhi kayınvalidem ve eşimin kardeşi yasicak her daim biz arada gidicez bir süre sonra ondan kendileri bilir ben sadece mahalle kötümü onu bilmek istedim çünkü aradada olsa ben oraya çocuğumu getiricem ona göre davranmam gerekir zaten kotuysede eşim ailesini bırakmaz orda bakalım tasinsinlar 6 ayda belki olur nasıl biryer olduğu.

Eşim yazılım programa işi yapıyor birkaç projesi var onun satışını yaptırmak için call center ekibi arıyor ama yurtdışına çalışıyorlar daha çok Avusturya tarafları ondan Almanca dili bilip bilişim işinden anlayabilcek bir ekip arıyor neymiş İstanbul icindede bu tarz insanlar hep yazlık turistlik yerlere kaçmış depremden sonra söylediği bu Beylikdüzü tarafına gelicek bir kaç kişi bulsaydi satışta yapabilecek hiç o tarafa kaymazdi ama orda bulduğunu söylüyor.Esyalarim zaten eski çoğu her şekilde arada bir gitmeyi düşündüğüm için zaten o eve yollamayı düşünüyordum ama tabiki şahsi kendime ait eşyalarımı anneme getirmeyi düşünüyorum çünkü oraya ben yerlesmicem herşeyimi kullanmasinlar ama geri büyük eşyalar gitsin bu taraftan ev acarsa ya orda kalır yada iyi gibi olanları bu tarafa taşırım yenilerini alamazsa şuan öyle düşünüyorum. zatende ben İstanbul içine ev açtığını görmedikçe ailemin yanından cikmicam çünkü ben çocuğumu aile apartmanında büyütmek istemediğimi çok kez dedim onlara belki inat gibi görünüyor ama onlarda bana bunu mecbur bıraktılar resmen emri vaki yaptılar valalhi orda sitreslenicegime huzurum nerdeyse orda kalmam daha iyi çocuğum için orda biliyorum çünkü 2 gün sonra biryerden birşeyler benim moralimi bozucak öyle bir ortamdada çocuğum sağlıklı buyuyemez.Ben çekirdek aile olduğumuzu bana gösterirse eşim ne ala başka birşey istemiyorum tamam anneside önemli yine gideriz diyorum ama bizim evimiz ayrı olsun normal evli çiftler gibi istediğim bu .

Eşiniz binayı ne kadara almış ki; seneye 7 milyona satacakmış ?
1.700.000 öyle biliyorum ama içine baya tadilat gerekiyor eski dolaplar,banyosu,fayanslar yani baya iş var orda ben sahibindende bulmuştu orda görmüştüm resmini hiç içine girip bakmadım ama emlakçı işte her emlakçı satmak için ürününü bu tarz şeyler yapar benim düşünceme göre tabi görmedim çok kişi Kore mah. Aynı yer diyo ama aynı yer olmayıp sadece dip dibe olduğunu soyleyenlerde var hiç bir fikrim yok bu konuda gitsinler yerleşip görsünler güzelse kalsınlar ama temennim eşim durmadan annem annem diyceginden İstanbul içinde dursalardi iyi olurlardı ben çünkü istanbul dışına çıkmak istemiyorum İstanbul'u seviyorum çok ve gezmek istesem burda gezicegim çok yer var Çorlu'da bir çarşı birde alışveriş merkezi gördüm gittiğimde onlarda taş çatlasın 1 ay sonra biter ama İstanbul da çok seçenek var bilmiyorum valalhi artık bu konudan cok yoruldugimdan evliyim filan diye düşünemiyorum çünkü eşimde kendi var gibi hep konuşuyor ondan bana İstanbul içinde bir ev açsın birde ihtiyaçlarımızı karsilasin bebeğimle kendi anasının dibinde yaşasın ne diyim artık o kadar çok anlattimki biz çekirdek aileyiz bizide gör hep annem annem diyorsun tamam anneni at demiyorum köşeye ilgilen ihtiyaçlarını gör ama bir dengen olsun çok anlattım ama ağırlık hep o taraf olunca bende sinirleniyorum artık sanki ben bu çocuğu kendim yaptım hiç yok gibi kafasında lafa gelincede beni yanında istiyorsan gel corluya diyo yani beni zorla mecbur bırakıyor istemediğimi biliyor buda beni çıldırtıyor ondan en sağlıklısı benim için bir süre ayrı kalıp özlemek başka yol bırakmıyor.Dedim İstanbul'da gir isinle ilgili bir yere çalış 1+1 bile olsa bir daireye geçelim idareten yine kendi işini yapucaksa arta kalan zamanda yap hem yanımızda ol hem ben doktorumda rahat sitressiz doğum yapiyim ayağımızı yorganimiza göre uzatıp yaşayalım dedim ama dinleyen kim bende çare kalmadı yani kendi bilir gerisini.

Bende bu resimleri görmüştüm videolarida izledim bende sizin gibi düşünüyorum hidiraga mah. Burası değilse bile yakın olması bile yeter sonuçta bu tarz olaylar tek mahalle sınırı içinde kalmıyor çevre mahallelerde bulaşıyor ondan bir kaç olay olursa orda oldukları zaman diliminde benim dediğime gelicektir zaten kurtulmak isticektir kendisi esenyurta laf ediyor herşey var diye bu tarafta anladığım aşağı kalır yanlı değil hani kötü biryerden çık yine benzer yere git bana saçma geliyor zaten emlakçının dediği paraya anca kendi gibi dışardan gelen birine satabilir bu tarafları bilen kişide emlakçının verdiği fiyata asla almaz onada söyledim ama o iyi biliyomus emlak işini ben anlamazmisim kendi zarar edicek ne ediyim he dilerim ki etmesin 7 milyon iyi para herkes payını alsın gönlüne göre biryere yerlessin huzurlu mutlu yaşasın herkes benim dileğim budur ama benim dilememle olmuyor bazı şeyler yaşayıp gorucem bende.

Sizi nasıl bağlamayacak ? Eşinizden bağımsız kendinize ait bir geliriniz ve birikiminiz var mı ?
Yo onunla anlaşmamız var ben durumu ona anlattım oda bir süre sonra gelicem zaten İstanbul içine dedi sadece kısa süreliğine elemanların başında durması gerekliymiş ondan o tarafa gidiyor eşim ama kayınvalidem ve eşimin kardeşi kalıcı gidicek orda 3 daire var zaten biz ayrı eve cikicaz İstanbul içinde ziyarete gittikçe kalicaz dairemizde eşimde bu süre içinde tabiki bana maddi gelir gondericek çocuğu var sonuçta ama şuan burda para kazanamıyor söylediği bu he bakıyorum hesaplarinada gerçekten yok yani artık ne var bilemem bu tarafta yani şöyle düşünüyorum kocam uzun yol şoförü diye düşünüyorum çünkü ben ona seçenekler sundum hepsine olmaz dedi ve o evi bana emri vaki yaparak aldılar ondan azda kızgınım hepsine ben o apartmana birkere girsem eşim asla çıkmaz ordan biliyorum hayalindeki ev çünkü bende öyle huzursuz eğreti otururum çünkü benim kayınvalidem öyle hani kanaatkar biri değil sana evi sözü veriyorum der ama sen atıyorum gitmek istemiyorum kiralamak istiyorum desen izin vermez satmak istiyorum parasıyla istediğim yerde ev almak istiyorum desem onada izin vermez üstüne zaten binanın tapusu onun üstüne güya katları ayiricaklar ama maliyet şuan tuzlu geldiğinde kayinvalidemde ee kiralasan para onun hesaba gitcek sana göndermesi için kırk takla atman lazım yani orası aslında senin değil kayinvalidemindir bende kira bile olsa benim olsun istiyorum yani ne yapmak istediğinize eşimle ben sadece karar verelim en doğal hakkımda yani.ondan biz aynı apartmanda kesin kavga ederiz birde benim özel esyalarimin içinde hep kayınvalidem ben anneme gitsem temizlik yapıyorum bahanesiyle çekmecelerime
Girer eşyalarımı giyer kafasına göre bana sormadan tamam evde yokum ama bir ara sor yani ayıp bana göre bunlar zaten hep ben yokken gelir hiç ben varken gelmez garip biri yani mesafe koymada bana göre yarar var yoksa biryerde ipler koparsa eşim benide savunmaz biliyorum orda kafayı yerim ben ayrı olalım tatlı olalım benim düşüncem bundan direnmemde o yüzden.

Son düzenleme:
Yani eşiniz baya emlakçının tongasına düşmüş. Kimseyi de dinlememiş. Aynı amcam. O geldi aklıma. Ne yengemin lafına değer verir ne de başkasının. Başının dikine iş yapar. En çokta kendi bilir...
Kayınvalidenize geçmiş olsun, üstüne bir bardak soğuk su içsin. Çorlu'yu ve o mahalleleri bilmem ama belli ki gelişmemiş, belli bir alt kesimin yaşadığı mahalleler. Buraya da kimse 7 milyon lira falan vermez, en azından şu yakın zamanda. Ancak bir kentsel dönüşüme uğraması gerek o bölgenin. Umarım en azından verdikleri paraya eş parayı alabilirler. Gerçi alsalar ne olur. O zamana İstanbul'da veya daha iyi bir yerde o paraya ev, arsa bulabilir mi sanmam. Bu da onlara ders olur.
Benim size tavsiyem sakın gitmeyin. Çocuğunuzu öyle bir yerde büyütmeyin. Eşiniz size İstanbul için söz vermiş ama bana nedense pek sözünü tutacakmış gibi gelmedi. Adam size evi satıp , bina aldığında bile fikrinizi almamış, sormamış. Oldu bittiye getirecek sizi gibi. Oraya yerleşip ileride sizi de oraya götürmek isteyebilir. Ayrıca böyle ayrı gayrı, sizi hamile halinizde nasıl bırakmayı gözü aldı hayret. Aileniz sizinle olsa da insan eşini hamile haliyle bırakmaz. Nasıl bir ekip kuruyor ki İstanbul'da olmayıp Çorlu'da oluyor? Neyse siz çok yormayın kafanızı. Kendi düşen ağlamaz. Elbet pişman olurlar da geç olur her şey için.

Evler çok çok çok eski o bölgede Kore mahallesi değil, Hıdırağa olsun evler çok eski iç içe fikirtepe gibi…
Bi katını size verseler ne olacak Allahım kafalarına göre planda yapmışlar.
Siz orda oturmayı asla kabul etmeyin.
Herkesin durumu iyi olacak diye bi konu yada üst seviye olacak diye bi durum asla yok.
Ama insan ister ki standartları ne olursa olsun çevresindeki insanlar kaliteli olsun.
Buda insana en büyük mükafat derim hep.
Kafalarına göre iş yapıp sizi süreklemelerine izin vermeyin.

Asla buna izin vermem zaten bende bir sefer gitmemle az çok anladım he belki insanlar iyidir birşey diyemem ama ben İstanbul'da bile kötü bir semtte oturuyorken burdan git aynı benzer semte bana bu saçma geliyor tabiki çocuğumuda sağlıklı biryerde büyütmek en büyük hakkım diye düşünüyorum ondan asla o tarafa yerleşme derdim yok ben İstanbul içi istiyorum eşim İstanbul dışı ozaman İstanbul dışında biryer kendine göre yaptıysa bana İstanbul içinde bir ev açsın az orda az burda onunda gönlü olur benimde bu işin orta yolu başka olmaz zaten bana göre ve hırsızlık filanda çok varsa zaten kendilerinde yapamaz öyle biryerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…