• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cola Zero mu Cola Light mı?

soruya cevap: HİÇBİRİ
neden?Çünkü:
1) Gazlı içecekler doğal hiçbir madde içermezler dolayısıyla içilmesi vucut için gereksiz. Onun yerine taze sıkılmış veya %100 meyve sularından içmeni tavsiye ederim.
2) İçindeki şeker veya tatlandırıcı şekeri bir anda yukseltip bir anda dusureceği için daha cok tatlı ihtiyacı hissedersin, alışkanlık haline geldiğinde vucutta insülin direnci gelişir.
3) Kontrolsuz kullanılan tatlandırıcılar, pankreas ve diğer organlara zarar verebilir, basta şeker hastalığı olmak uzere cesitli hastalıklara yol acabilir.

kısaca hiçbiri...

soruya cevap: HİÇBİRİ
neden?Çünkü:
1) Gazlı içecekler doğal hiçbir madde içermezler dolayısıyla içilmesi vucut için gereksiz. Onun yerine taze sıkılmış veya %100 meyve sularından içmeni tavsiye ederim.
2) İçindeki şeker veya tatlandırıcı şekeri bir anda yukseltip bir anda dusureceği için daha cok tatlı ihtiyacı hissedersin, alışkanlık haline geldiğinde vucutta insülin direnci gelişir.
3) Kontrolsuz kullanılan tatlandırıcılar, pankreas ve diğer organlara zarar verebilir, basta şeker hastalığı olmak uzere cesitli hastalıklara yol acabilir.

kısaca hiçbiri...

Aynen katılıyorum,sırf şeker deposu,çok zararlı,ayrıca içindeki kafein de bağımlılık yapıyo,tabi herkesin kendi tercihi...

Çok zararlıymış. bugün Doktorumdakı diyetisyen kesinlikle hergün 1 bardak kola içen yılda 5- 6 kilo alır dedi. Sanırım dogru. evlendikten sonra çok tüketmeye başladım. eşim seviyo bende içmeye başladım. Kilolar yerleşmeye başladı. Belki tek neden bu degildir ama zararlı. bir bırakabilsek. eve almamak lazım.

Ben de eskiden severek içerdim.Bağımlılık yapıyor sanki ya.O tada alışınca vazgeçmek zor oluyor.Ama ben 4-5 yıldır içmemeye çalışıyorum.Yani çok nadir arada içiyorum.Onda da zero da ligt da içmem.Normalini içerim.Madem zarar göreceğim bari tadı güzel olsun derim :1: nadiren canım.

bende kucukken teyzelerim bana kola icirirlerdi icinede 2 - 3 kasik seker koyarlardi tadi cok güzel oluyordu diye
alismistim ve hep kolayi öyle icerdim daha kücüktüm nerden bilecektimki kilo yapacagini :43: cok kilo almistim o zamanlar simdide verme derdindeyim

bende zeronun light gibi şekerli olduğunu düsünenlerdendim. Hatta diğer koladan dahada şekerli geliyordu bana, ama zeroya alıstım bir süre sonra normal kola acayip şerbet gibi gelmeye basladı, lighttada seker hissettm ama zeroda yok

Back