Çoklu besin alerjisi...

merhaba bebeginde inek sütü ve çoklu besin alersiji yaşayan anneler süreci nasıl geçirdiniz ve de alerjisini atlatabilen var mı kaç yaşında atlattınız paylaşırsanız sevinirim
Merhaba,

Benim kızımda da çoklu besin alerjisi çıktı 3. ayında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ustunden uzun zamaj gecmis ama alerjiniz ne durumda acaba gecti mi?

Merhaba. Biz de 4.5 aylık iken mukuslu kaka yaptık fakat doktorum çok önemsemediği için bende önemsemedim. 5 aylık iken kaşınmaya başladı oğlum, banyo yaptırırken kanatacak kadar kaşıntı. Başka doktora gittik ve şikayetlerimizi dinledi alerji dedi (bende alerjik bronşit, kuzenlerinde çoklu besin alerjisi var) yumurta diyeti yaptım düzelmedi, süt ürünlerine diyet verdi, oğlum 7 aylık ve hala kaşıntı devam ediyor. 5 aylık iken babamız portakal verdi kakada kan gördük. Sizlerden ricam diyet besinleri neler, ne yiyip ne içeyim. Kaşıntımız hala devam ediyor. Yüksek ihtimal ile benim yediğim birşey dokunuyor oğlum emiyor çünkü

Merhaba,

Benim kızımda da çoklu besin alerjisi çıktı 3. ayında.
Merhaba coklu besin alerjisi olan anneler bebeklerinize neyin alerji yaptigini nasil tespit ettiniz? Kan testinde dogtu sojuc çıktı mi? Diyet yapiyorum ama ota sebzelere, meyvelere, sute, ete herseye alerjisi var sanirim. Açlıktan olucem her gun kilo veriyorum sutumjn kalitesi dustu ve hala cocuk düzelmedi. Basina gelen var mi? Iyi bir dr oneriniz filan

Merhaba bebeginiz kac aylik ? Facebookta alerji ile yasam platformunu takip etmenizi oneririm. Nerede oturuyorsunuz ? Bizimde coklu gida alerjimiz var 1.bucuk yila yakindir diyetteyiz. Gecmis olsun

Arkadaslar eger bebeginiz bagirsak tepkili yani proktokolit ise kanli kaka gaz vb gibi belirtiler var ise ve testlerde alerjisincikmiyorsa vokta uzulmeyin. Ek gida ile kaka toparlar. Ve 1 yasindan sonra gecer muhtemelen. Ama cilt tepkiliyseniz eger o zaman gecmesi biraz daha uzayabilir belki. Eger istanbuldaysaniz. Sancaktepe sehit ilhan varank Emre Akkelle cok iyi bir doktor gidebilirsiniz. Biz hem cilt hem bagirsak tepkiliuiz. Ben 14 aydir sut yumirta findik diyeti yapiyorum. Yumurtayi yeni actim kendimde daha. Bebege hic gecemedik. Ondada sut yumirta bugday alerjisi var.

Merhba bnmde oglum 4aylik yaklasik 1ay once coklu gida alerjisi teshisi kondu 1aydir sadece sebze patates ve pirinc yiyebiliiyorum mercimek kurufasulye ve nohutta yiyebiliyordum fakat kusmasi azalmayinca bakliytida kesti dr umuz sadece pirinc patates ve sebzeyle besleniyorum bir yandanda alerji ilaclri reflu ve alerji ilaclari kullaniyoruz 2daha bu sekilde devam esicez ve sonra diyeti et yiyerek acip gozlemleyecegiz

Henuz 4aylik oldugu icin testlerin kesin sonuc vermeyecegini soyledi dr umuz ve hicbir test yptirmadi en iyisinin deneme yanilma yontemi oldugunu soyledi biz o sekilde ilerliyoruz istanbuldaysaniz doktorumuzu tavsiye ederim

Doktorun adı soyadı nedir acaba

Mrb kızlar benim oğlum. 2 buçuk aylıkken nokta şeklinde kanlı kaka yaptı bi kaç gün sonra tekrar yaptı bende süt ve süt ürünleri yemiyorum bide yumurta yemedim o sürede kanlı kaka olmadı 5 gün sonra yumurta yedim bi gün sonra kakada az kan vardı yemedim tekrar 3 gün sonra yine kanlı kaka ne yapacam nasıl bir yol izlicem çok canm sıkılıyor

Ay insallah dediginiz gibi gecer bizim kan mukus gaz hepsi var 10 gündür diyetteyiz henuz neye alerjisi var bilmiyorum tam olarak

Neyi tuketirsek bu alerjiye iyi gelir bilen var mi aramizda. Benn bi arastirma yaptim. Bu besin alerjisi yapan gidalar(bagirsakta emilemedigi icin bu besinler ama hepsi mi bilmiyorum tabi) bagirsak florasini guclendirmek alerjinin gecmesi icin faydali oldugunu ogrendim.

Nasıl

Kabak cekirdegi yaginin alerjiye iyi geldigi duydum ama emin degilim kesinlikle ve kendim denemedim daha. Probiyotik kullanmamizi soyledi doktorumuZ ona devam ediyorum. Arada bittikce hala kullaniyoruz. Dogru mu yapiorum bilmiyorum cunku doktor universite hastanesinde ve kendisine ulasamiyorum.

Merhaba, ne kadar sürdü alerjisi bebeğinizin, benim kızımın da herşeye alerjisi var, 9 aylık
Beni kizimin da herşeye vardı. 11 aylıkken birden geçti çok şükür. Nerden anladiniz derseniz yanağında kizariklik oluyordu hep egzaman o tamamen geçince ufak ufak yemediği şeyleri verdim ve hiç bisey olmadı o kadar çok sevindim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…