• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Besin Alerjisi

Günde 3-4 kez nemlendiriyorum ama yine de çok kuru. Bioderma kullanıyorum. Aslında doktor şimdilik sadece yumurta diyeti verdi ben en azından süt ürünlerini azaltayım dedim ama haklısınız tamamen kesmem gerekiyor. Aslında merak ettiğim bez bölgesinde neden döküntü olmuyor
Benim bebeğimde de bez bölgesinde döküntü olmuyor. Bu cildine göre değişen bir şey

Çok teşekkür ederim çok detaylı anlatmışsınız. Peki bu diyete rağmen sütünüzde azalma olmadı mı? Benim en büyük korkum o sütüm zaten çok fazla değil bir de yetmeyecek kadar azalırsa alerji maması vermek zorunda kalırım onların tadı da çok kötüymüş.
Bu diyeti yaparken günlük etinizi yanında bol limonlu zeytinyağlı salatanızı ve ara öğünde meyvenizi yerseniz de zaten kaliteli beslenmiş olursunuz endişelenmeyin

Tereyağı da süt ürünü onu da kesmeniz gerekiyor. Eser miktarda bile yiyeceklerinizde süt ürünü olmamalı
Evet süt ürünü de aslında söylemek istediğim doktor sadece yumurta diyeti önermesine rağmen ben tereyağı hariç süt ürünlerini de kestim ona rağmen azalma olmadı aksine çok çok arttı bunlara alerjisi olsaydı az tükettiğim zaman azalmış olması gerekmiyor muydu

Yaaaa moral oldunuz umarım benim de öyle olur çünkü artık sıkı bir diyetten kaçış yok vücudunun %90 ı kırmızı döküntü
Hayır olmadı. Hatta bi ara ne yesem alerji oluyordu, ciddi bi eliminasypn diyeti yapmak zorunda kaldım ve sadece patates yedim. O dönem de sütümün yağlılığı ve miktarı değişmedi. Bebeğim yine güzel kilo almaya devam etti. Yediğimiz şeylerle sütün bir alakası yok, yenilenler sütü sadece anlık arttırıyor. Süt mideden değil beyinden salgılanıyor yani, sütü tek arttıran şey uyku bol bol su içmek ve moral.

Çok teşekkür ederim çok detaylı anlatmışsınız. Peki bu diyete rağmen sütünüzde azalma olmadı mı? Benim en büyük korkum o sütüm zaten çok fazla değil bir de yetmeyecek kadar azalırsa alerji maması vermek zorunda kalırım onların tadı da çok kötüymüş.
Ben 5 ay çok katı diyet yaptım alerji maması da içmedi oğlum sadece anne sütü aldı ve sütümde hiç azalma olmadı, bebeğimde normal kilo aldı. Sadece mutlaka kırmızı et yedim haftanın 3-4 günü ve bol bol su içtim. Birde ise yariyormu bilmiyorum ama dut kurusu yiyorum her akşam. Hala ek gıdada çok yavaş ilerliyoruz ek gıda+ anne sütü alıyor sadece

Merhabalar 80 günlük bebeğim var atopik dermatit cilt sorunumuz var buna besin alerjisi eşlik ediyor sut ve yumurtaya kesin alerjisi var ama diyet yapmama rağmen her gün vücudu kizariyor egzamasi artıyor her şeye dikkat ediyorum paketli gıda disardan yemek vs asla tüketmiyorum ekmeği bilr evde yapiyorum ama asla düzelme yok bebeği böyle olan anneler siz nasıl bi yol izlediniz yardımci olur musunuz artık kafayı yemek uzereyim
Benim de 34 günlük kızım da besin alerhisi var doktoru süt ve süt ürünlerini kesti ancak ben yumurta kuruyemişte tüketmiyorum ekmeğide evde yapıyorum paketli gıda tüketmiyorum kızımın durumuda öyle şuan yüzündeki döküntüleri geçmediği gibi göğsünde de kabarıklıklar oluştu hatta çoğaldı ne yapacağımı bilmiyorum doktoruna yazdım siz ne yaptınız nasıl oldunuz

Benim de 34 günlük kızım da besin alerhisi var doktoru süt ve süt ürünlerini kesti ancak ben yumurta kuruyemişte tüketmiyorum ekmeğide evde yapıyorum paketli gıda tüketmiyorum kızımın durumuda öyle şuan yüzündeki döküntüleri geçmediği gibi göğsünde de kabarıklıklar oluştu hatta çoğaldı ne yapacağımı bilmiyorum doktoruna yazdım siz ne yaptınız nasıl oldunuz
3.5 aylik oldu neredeyse hiç bisey yemiyorum ama yine egzamalari ayni çıkıyor ama evin sıcaklığını düşürdüm,sürekli buhar makinesi çalışıyor gece yatarken üzerini Bile ortmemeye başladım, ve çok iyi nemlendiriyorum cildini azalmaya başladı diyeti de ayni sıkilıkla devam ettiriyorum su an sebze meyve Hindi eti somon tüketiyorum şu an biraz düzelmeye başladı gibi biraz daha gözlem yapicam.kuzu eti hem doyurucu hem de en alerjik olmayan ama ben yiyemedim için hindi eti Somon yiyorum. Biz Ankara da oturuyoruz yüksek basınç etkili olduğu için o bile etkiliyor cildini .bizim kaçıncı atagimiz oldu ama şu an daha iyiye gitmeye başladı biraz sabır bu işler deneye yanila bulmaya çalışın sizde günlük ne yediğimi yazmaya başladım bir de ben

Cilt tepkili olanlar daha uzun sürüyor normalde ama siz erken atlatmışsınız maşallah. Bizim bağırsak tepkili erken geçer dediler ama malesef öyle olmadı. Daha da uzamaz inşallah
Yaa bizim en baştan sute alerjimiz olmayabilir çünkü ben direk emin olmadan katı diyete girdim süt vb şeyleri 7 ay tuketmedim. Şuan bilindik elma, kuruyemişler, tahin,kakao, bazı sebzelere alerjisi var hala. Kendisinde de süt ueunleri ve yumurtayı denemedim daha yeni baslayacagim inşallah çabuk atlatirlar çok uzun ve yorucu bir süreç 😔🤍

Back