• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Besin Alerjisi

Gastroya da gittik ama daha çok alerji ile ilerledik. Bir süre sonra ben dayanamadım dana eti yedim, kanama aynıydı artmadı deyince dana etini açtılar. Artık diyet çok geç mi etki etti geçme zamanı vardı da o zaman mı geçti çok kestiremiyorum. Yavaş yavaş diyet açma sürecine girdik. Geri dönmemizi gerektirecek belirtiler olmadı
Sizin kakasinda ki kan durumunuz nasıldı? Her bezde oluyor muydu çok muydu az miydi? Artık normal kaka nasil onu bile bilmez oldum ben. Kansız uzun süre gecen zamaniniz oldu mu mesela? Diyet açma surecinizde kan ve mukus sıfırlandı mi

Sizin kakasinda ki kan durumunuz nasıldı? Her bezde oluyor muydu çok muydu az miydi? Artık normal kaka nasil onu bile bilmez oldum ben. Kansız uzun süre gecen zamaniniz oldu mu mesela? Diyet açma surecinizde kan ve mukus sıfırlandı mi
Başta her gün oluyordu ancak her bezinde olmuyordu. Düzelmeye başlayınca kaka yapma sıklığı da azaldı. Sonra kanlı bez aralığı açıldı örneğin 2-3 günde 1 gibi. 1 haftaya uzadı falan. En son kesildi ama diyet açmayı yine de aşama aşama ilerledik bi anda açmadık.

Başta her gün oluyordu ancak her bezinde olmuyordu. Düzelmeye başlayınca kaka yapma sıklığı da azaldı. Sonra kanlı bez aralığı açıldı örneğin 2-3 günde 1 gibi. 1 haftaya uzadı falan. En son kesildi ama diyet açmayı yine de aşama aşama ilerledik bi anda açmadık.
Kesilmesi diyetin kaçıncı gününü ya da ayını buldu ? Kusura bakmayın biraz fazla soruyorum ama gerçekten çaresiz gibi hissediyorum

Ben alerji testi yaptırdım bir çok şeye alerjisi var. Hatta alerjisi olan şeyleri chatgbtye yazıp ona göre çapraz alerjenleri belirledim. Ama yine de kakasinda mukus bazen belli belirsiz kan devam ediyor. Bizim alerji listemizi şu şekilde paylaşayım belki fikir olur.

1️⃣ Süt ve Süt Ürünleri Alerjisi

🚫 İnek sütü
🚫 Keçi sütü (Çapraz reaksiyon riski nedeniyle)
🚫 Koyun sütü (Çapraz reaksiyon riski nedeniyle)
🚫 Peynir, yoğurt, kefir, tereyağı, dondurma (Süt içerdiği için)

2️⃣ Yumurtaya Alerjisi

🚫 Yumurta akı
🚫 Yumurta sarısı

3️⃣ Kuruyemiş Alerjisi

🚫 Fıstık
🚫 Fındık
🚫 Badem
🚫 Antep fıstığı (Tüm kabuklu kuruyemişler yüksek risk taşıyor.)

4️⃣ Baklagil Alerjisi (Çapraz reaksiyon riski yüksek!)

🚫 Soya
🚫 Nohut
🚫 Mercimek
🚫 Fasulye (Beyaz fasulye dahil)

5️⃣ Tahıl Alerjisi

🚫 Buğday (Gluten içerdiği için)
🚫 Çavdar

6️⃣ Balık ve Deniz Ürünleri Alerjisi

🚫 Balık karışımı (Tüm balık türleri riskli olabilir.)
🚫 Ton balığı

7️⃣ Et Alerjisi (Çapraz reaksiyon nedeniyle bazı etler alerji yapabilir.)

🚫 Koyun eti (Süt alerjisi olan bazı kişilerde tepki yaratabilir.)

8️⃣ Tohum ve Baharat Alerjisi

🚫 Susam (Çapraz reaksiyonları tetikleyebilir.)
🚫 Karabiber (Spesifik baharat alerjisi olduğu için riskli.)

📌 Alp İçin Çapraz Alerji Riski Olan Besinler

Bu besinler doğrudan alerji listesinde olmasa da, çapraz reaksiyon riski nedeniyle dikkatli olunmalı:

🔸 Dana eti (Süt proteini ile çapraz reaksiyon gösterebilir.)
🔸 Keçi ve koyun eti (Süt alerjisi olanlarda tepkiye neden olabilir.)
🔸 Kestane, avokado, muz, kivi (Susam alerjisi olanlarda çapraz reaksiyon gösterebilir.)
🔸 Kabuklu deniz ürünleri (karides, midye, istiridye, yengeç) (Balık alerjisi olanlarda tepki gösterebilir.
Ee yiyecek bir şey kalmadı ki :(

1 yaş olmadan geçti. Ben de diyet yapıyordum. Sadece kanlı, mukuslu kaka vardı. Bir de pişik sık oluyordu.
Diyete rağmen kan geliyor muydu? Benimkinde de benzer şikayetler var bi de gaz ve sivilcemsi
Vücut tepkisi bazen. Alerji Dr ve çocuk doktorum genel durumu sorunlu olmadıkça ve kilo almaya devam ettikçe 1 yaşına kadar ara ara görebiliriz kan diyor.

Diyete rağmen kan geliyor muydu? Benimkinde de benzer şikayetler var bi de gaz ve sivilcemsi
Vücut tepkisi bazen. Alerji Dr ve çocuk doktorum genel durumu sorunlu olmadıkça ve kilo almaya devam ettikçe 1 yaşına kadar ara ara görebiliriz kan diyor.
Evet diyete rağmen gelmişti. Bir yaş olmadan geçti şükür

Evet diyete rağmen gelmişti. Bir yaş olmadan geçti şükür
O kadar rahatlattınız ki beni. Psikolojim bozuldu gerçekten çok sıkıntılı bir süreçmiş bu. Mama versem bütün derdi bitecek biliyorum ama bağırsaklarının alışması için de emzirmeye devam etmek istiyorum inatla

O kadar rahatlattınız ki beni. Psikolojim bozuldu gerçekten çok sıkıntılı bir süreçmiş bu. Mama versem bütün derdi bitecek biliyorum ama bağırsaklarının alışması için de emzirmeye devam etmek istiyorum inatla
Evet gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor, yiyip içemediğiniz için sosyal yaşantınız da etkileniyor. İnşallah geçer en kısa sürede.

3.5 yaşında oğlum hala paketli gıda şekerli ürün tüketmedi ama alerji maması batağına düştüm zamanında. Üzülüyorum. Lohusalık yetersizlik psikolojisi sürekli çocukta sorun varmış gibi algı yaratılması vs. Doktor arkadaşım vardı. Kakada kan gördüm diyete başlamam lazımmış diyince bana dedi ki olabilir öyle şeyler belki poposu çatlaktır geçer çok takılma bence diyet yapma dedi ciddiye almadım o zaman. Şimdi konuşuyoruz da o arkadaş da saçma bir şey yapıyordun ama çok üstüne gelemedim diyor 😂
Sizin ne oldu peki ne zaman geçti

Back