Tavuk Yemekleri Çökertme Kebabı(Tavuk İle)- Yörsan yoğurt sponsorluğunda

En kısa zamanda denicem de bişi sormak istiyorum meraktan... normalde çökertmenin patatesini rendeliyip kızartıyorlardı sanki .. böyle daha mı güzel olıyır?? Yoksa orjinali böyle mi??

En kısa zamanda denicem de bişi sormak istiyorum meraktan... normalde çökertmenin patatesini rendeliyip kızartıyorlardı sanki .. böyle daha mı güzel olıyır?? Yoksa orjinali böyle mi??
Çok Çok Çok ince yapman gerekıyor. Ne ince yapsan o kadar iyi . Bende elimde kesiıyorum ama çok çok ince :deli:
Rendeyse nasıl oluyor onu hayal edemedım. Du bı bakem netten

Çökertmeeeden çıktım da Halil' im :halay::KK76:
Kebap yapıyoruz efenim :rapci:

Misafirlerinizin ağzını açık bırakmak mı istiyorsunuz!
Eşinizin sizi iltifat yağmuruna mı boğmasını istiyorsunuz!
İşte adres burası güzeller :spor:

Çökertme kebabı basit ama gösterişli sunumuyla göz dolduran bir tarif gerçekten :KK45:

Malzemelere geçebiliriz :KK22:

Malzemeler
- Tavuk göğsü( kişi başına göre)
- 2 büyük boy kızartmalık patates
- Pulbiber
- Karabiber
-Tozbiber
- Kekik
- Tuz
- 3 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1diş sarımsak
- 1 kase yoğurt( üzerine dökmek için)
Eki Görüntüle 2164201
Öncelikle tavuklarımızı marine ederek işe başlıyoruz.Jülyen şeklinde tavuklarımızı doğruyoruz.Baharatlar ve3 kaşık yoğurdumuzu kabımızın içine alıyoruz,tavuğumuzla güzelce harmanlayıp en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 2164202
Tavuklarımız dinlene dursun, dinlenmesinin bitimine yakın patatesleri hazırlamaya başlayabiliriz. İnce uzun şekilde kızartmalık doğruyoruz.
Tavuk ile aynı anda kızartmaya başlıyoruz sıcaklıkları eşit olsun diye.
Eki Görüntüle 2164203
Eki Görüntüle 2164204
Kızarttığımız patatesleri tabağın altına gelişigüzel diziyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. Kızaran tavukları da üzerine ilave ediyoruz.
Son olarak da kızdırdığımız tereyağını yemeğimizin üstüne gezdiriyoruz :cool:
Yemeğimiz hazııırrr:kk77:
Eki Görüntüle 2164206

Afiyet bal şeker olsun :KK200:
Kısa sürede hazırlanabilecek en lezzetli yemeklerden birisi denemenizi öneriyorum , ev yapımı limonatam da bu güzel tarife eşlik etti canlarım seviliyorsunuz :KK200::KK19:

Sunum gelsin :KK22::KK200:
Eki Görüntüle 2164209
Eki Görüntüle 2164218 Eki Görüntüle 2164219
Ellerine sağlık canım bnm Harika görünüyor oğlum patateslerden başlar hepsini yer tam onluk yemek:-) :KK36:

Evet o şekil yapanlarda var canım kibrit şeklinde kesilmesi doğru olanı aslında en ince olacak şekilde :)
Rendeleme şekil olarak bana pek iç açıcu gelmiyor samanımsı bir görüntü oluşturuyor arzuya göre yapılabilir tabi :KK66:

Çökertmeeeden çıktım da Halil' im :halay::KK76:
Kebap yapıyoruz efenim :rapci:

Misafirlerinizin ağzını açık bırakmak mı istiyorsunuz!
Eşinizin sizi iltifat yağmuruna mı boğmasını istiyorsunuz!
İşte adres burası güzeller :spor:

Çökertme kebabı basit ama gösterişli sunumuyla göz dolduran bir tarif gerçekten :KK45:

Malzemelere geçebiliriz :KK22:

Malzemeler
- Tavuk göğsü( kişi başına göre)
- 2 büyük boy kızartmalık patates
- Pulbiber
- Karabiber
-Tozbiber
- Kekik
- Tuz
- 3 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1diş sarımsak
- 1 kase yoğurt( üzerine dökmek için)
Eki Görüntüle 2164201
Öncelikle tavuklarımızı marine ederek işe başlıyoruz.Jülyen şeklinde tavuklarımızı doğruyoruz.Baharatlar ve3 kaşık yoğurdumuzu kabımızın içine alıyoruz,tavuğumuzla güzelce harmanlayıp en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 2164202
Tavuklarımız dinlene dursun, dinlenmesinin bitimine yakın patatesleri hazırlamaya başlayabiliriz. İnce uzun şekilde kızartmalık doğruyoruz.
Tavuk ile aynı anda kızartmaya başlıyoruz sıcaklıkları eşit olsun diye.
Eki Görüntüle 2164203
Eki Görüntüle 2164204
Kızarttığımız patatesleri tabağın altına gelişigüzel diziyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. Kızaran tavukları da üzerine ilave ediyoruz.
Son olarak da kızdırdığımız tereyağını yemeğimizin üstüne gezdiriyoruz :cool:
Yemeğimiz hazııırrr:kk77:
Eki Görüntüle 2164206

Afiyet bal şeker olsun :KK200:
Kısa sürede hazırlanabilecek en lezzetli yemeklerden birisi denemenizi öneriyorum , ev yapımı limonatam da bu güzel tarife eşlik etti canlarım seviliyorsunuz :KK200::KK19:

Sunum gelsin :KK22::KK200:
Eki Görüntüle 2164209
Eki Görüntüle 2164218 Eki Görüntüle 2164219
Ellerine sağlık canım ,döktürmüşsün yine,başarılar dilerim.:KK36:

X