• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok zor geçen bir hamilelik ve stres dolu bir doğum...

Almira2017

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2018
404
529
103
33
Hamilelik benim için yaklaşık 5.5 ay boyunca gece gündüz kusmalar bu yüzden iyi beslenememe ve serumlar iğneler hastanede yatmalarla dolu bir süreçti.. 6. ayımla beraber biraz rahatladım fakat bu sefer de bebeğim 2 haftalık bir gerilik yaşamaya devam ediyordu. Doktor normal deyip duruyor ama gerilik benim içimi kemiriyordu. 7 ay olduğunda gerilik 3 haftaya cikti. 8. Ay da 4 hafta olunca doktorum bazi testler yaptirdi ama sonuclar hep negatif cıktı. Ben 38-39. haftama geldiğimde bebeğim ultrasonda 34-35 haftalık gorunuyordu. Doktorumuz dogumu bekleyip gorucez deyip duruyordu. Eşimle içimiz rahat etmedi ve baska hastaneye gittik. Orada yapilan kontrolden sonra bebegin acilen alinmasi gerektigi soylendi bize. Bebegin icerde gelismedigi ve olum riskinin dahi bulundugunu... bununla ilgili bizi eğitim arastirma hastanesine yonlendirdi emin olmak icin ve orda da bir an once dogumun gerceklesmesi gerektigini soylediler. Ertesi gune yani 21 Aralik 2017 gunune sezaryen randevusunu aldik ama o 20 aralik gecesi bana gecmek bilmedi öldüm öldüm dirildim ya bebegime bisi olursa ya gec kalinirsa diye... sabah oldu ve 9 da giris yaptim hastaneye annem ve esim yanimdaydi beni sakinlestirmeye calisiyorlardi 10 gibi doktor geldi ve doguma hazirlanmam gerektigini soyledi. Onlugu giydirdiler pesinden sonda taktilar ( canim o kadar yandi ki anlatamam ) ve beni 10 da ameliyathaneye goturduler. Ben o esnada titreme nobetine tutulmustum. Benim pesimden iceriye kuvöz getirdiler ve ben onu gorunce iyice kotu oldum :( Sonrasinda belimden igne yapildi ben bunun canimi cok acitacagini dusunmustum ama hic de oyle olmadi. Beni sedyeye yatirdiklarinda sakinlestirici vermisler doktorun soylemesi uzerine. Cunku cok endiseli ve stresliydim :( Bu yuzden bebegimi dogduktan hemen sonra gorme sansimi kaybettim ve bunun icinde sonra cok uzulmustum ama neyseki saglikli dogmus ve kuvoze konmasina gerek kalmamisti :) ama ben uyandigimda bebegimi goremeyince cok korkmustum ve ustune deli gibi bir titreme baslamisti bende ama nasil bir titreme.. Tirnaklarim mosmor olmustu ellerim buz gibi ve bembeyaz.. odama ciktiktan sonra yavas yavas kendime geldim bebegim benden once cikmisti odaya :) ayni gece ayaklanmis ve ertesi gun de tabucu olmustum :) yalnizca bas cevresi kucuktu anne karninda yasadigi gelisim geriliginden dolayi :( suanda 5 aylik ve kafa cevremiz hala geriden geliyor bingildak acik oldugu surece kafatasi buyumeye devam edermis beklememiz gerekiyormus.. Sabredip iyi dusunup bekliyoruz. Herkesin bebegine saglik diliyorum en onemlisi bu cunku... :)

Hem de o kadar zor ki.. kendi cektigim onca aciyi unuttum yeter ki bebegim saglikli olsun dedim hep.. Sana da hayirli dogumlar diliyorum saglikla bebegini kucagina alirsin insallah :)

Canım bebeğin doğduğu zaman başı cm dediler ? Şuan kaç cm olması gerekirken kaç görünüyor. Bide dışardan farkedilir bi küçüklük mü?

Canım bebeğin doğduğu zaman başı cm dediler ? Şuan kaç cm olması gerekirken kaç görünüyor. Bide dışardan farkedilir bi küçüklük mü?
Bebeğim 32 cm doğdu baş çevresi. 10 aylık olacak 4 gun sonra ve bas cevresi 42. Kısacası baş cevresi küçük doğdu oyle de devam ediyor canim. Nöroloğa da götürdük içimiz rahat etsin diye, hiçbir sıkıntı yok dedi. Gözle görülür bir küçüklük yok. Ve maşallah zehir gibi :)

Gecmis olsun cnm
Rabbim saglik versin
Bise sorucam alninda ucgenlesme falan var mi ? Ucgen kafa durumu yani ?

Back