Çok zor durumdayım lütfen kınamadan yargilamadan yardim edin

Enerjim yok hic biseye yapmak istiyorum bunlari ama kafam govdeme agir geliyo kpss hazirlanmaya calisiy
O enerjiyi yaratacak kişi sensin canım bak benim de daha önce kendimi kaybettiğim bir ilişkim oldu. Ne kötü şey olursa olsun sadece onunla olmak istiyordum. Beni her yerden engelledi gittim 2 3 tane hat aldım ve ona ulaşmaya çalıştım. O senin sevgilin gibi toksik biri değil bu arada ama ben senin gibi aşırı bağımlıydım ondan bahsediyorum. Şu an o zaman olduğum kişiden o kadar farklıyım ki. Çok güzel bir üniversitede okumaya başladım, sosyalleştim, fransızca öğrendim, o kişiyle olan ilişkimi iyileştirdim (artık ona bağımlı olmadığımı biliyor ve o da böyle olmamı istiyordu zaten) Evet onu çok seviyorum ama bana şiddet uygularsa hakaret ederse ayrılırım. Biliyorum zor ama sen de değişebilirsin gerçekten.

28 yaşında mısınız yani şimdi??
Bir an önce profesyonel bir destek almaya bakın bizim ne düşündüğümüzün çok önemi yok çünkü burda size çok yararı olacak yorumların yanında sizi dine çekecek yorumlar da görebilirsiniz.
Yani ne desem bilemiyorum ben şu an mesela. Ailenize de bir şeyler demek geliyor içimden yine susuyorum.
Uzmanlara başvurmak en mantıklı olanı
Ailemin hic sucu yokki onlarida pesimde mahfettim zavalli annem neler cekti

B
O enerjiyi yaratacak kişi sensin canım bak benim de daha önce kendimi kaybettiğim bir ilişkim oldu. Ne kötü şey olursa olsun sadece onunla olmak istiyordum. Beni her yerden engelledi gittim 2 3 tane hat aldım ve ona ulaşmaya çalıştım. O senin sevgilin gibi toksik biri değil bu arada ama ben senin gibi aşırı bağımlıydım ondan bahsediyorum. Şu an o zaman olduğum kişiden o kadar farklıyım ki. Çok güzel bir üniversitede okumaya başladım, sosyalleştim, fransızca öğrendim, o kişiyle olan ilişkimi iyileştirdim (artık ona bağımlı olmadığımı biliyor ve o da böyle olmamı istiyordu zaten) Evet onu çok seviyorum ama bana şiddet uygularsa hakaret ederse ayrılırım. Biliyorum zor ama sen de değişebilirsin gerçekten.
u gucu kendjmde bulamiyorum onsuz hic misim gibi kendimi ona kanitlamam lazimmis gibi bunlari yaparsam onun gozunde siradan herkes gibi olurum gibi

Yeni bi hayat istiyorum hatta birini sevmek tekrardan sevilmek ama kimseyi sevemem kimse onun gibi komik.olamaz gibi degsiik dusuncelerim var birde korkuyorum demistki kimseyle evlenemezsn mahfederim rezl ederim
Kimseyi sevmeyi düşünme o bir sonraki level. Hatta arzulama bile. Önce kendini sev. Psikolojik destek al. 10 yılını verdiğin adamın kalıplarından sıyrıl. Kendini geliştirecek kitaplar oku. Herseyi toparlayıp bağımlılığından kurtulup yeni bir sen olduktan sonra gerisi gelecektir. İlk önce kendini kurtar.

Canım benim emin ol kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Onun gerçekten mutlu olabileceğini mi sanıyosun? Sana ettiği hakaretleri uyan tamda kendisine layık bir kadınla olup onunla sınanır. Bu hiç şaşmaz emin ol. Sen ne zaman kendi ayakların üzerinde güçlü ve mutlu bir kadın olursan o zaman bin pişman olur ama iş işten çoktan geçer. Kendine bu kötülüğü yapma. Paranı kazan arkadaş edin gez eğlen hayatını yaşa
Neden sanki beni cok seviyormus askimdan oluyormus gibi birakmadi bi birakti geri yalvardi yakardi bi birakti geri yalvardi yakardi defalrca dedim sevmiyorsan git o gitti ben gitmedim ben gittim o gitmedi ailesine rest cekti onla evlncm sizi silerim isyer kabul edin etmeyin ailesinide hic bi kotuluk saygisizlik etmedimki

Neden sanki beni cok seviyormus askimdan oluyormus gibi birakmadi bi birakti geri yalvardi yakardi bi birakti geri yalvardi yakardi defalrca dedim sevmiyorsan git o gitti ben gitmedim ben gittim o gitmedi ailesine rest cekti onla evlncm sizi silerim isyer kabul edin etmeyin ailesinide hic bi kotuluk saygisizlik etmedimki
Senin gibi her şeyini kabul eden saf birini bulamayacağı için geliyodur
Bence sevip sevmemesinden ziyade sana olan tutum ve davranışlarına odaklan. Seviyor olsa bile bu nasıl bi sevgi? Sence sevginin içinde şiddet hakaret olabilir mi? İnsan sevdiği kişiye o hakareti yakıştırabilir mi yüreği elverir mi ? Kişi sevdiğine dünyaları bağışlar... Sevgi böyle bir şey değil. Seven kişi merhametli olur. Merhametsizlik gördüğün yerde sevgiyi arama

B

u gucu kendjmde bulamiyorum onsuz hic misim gibi kendimi ona kanitlamam lazimmis gibi bunlari yaparsam onun gozunde siradan herkes gibi olurum gibi
Ya bence onun gözünde nasıl görundüğün umrunda olmamalı, çünkü o seni yargılayabilecek bir durumda değil. Kendisi zaten rezil bir insan, seni aldatmış yani milletin "namusunu" yargılayacak durumda değil. Ama eğer bunu bu kadar kafaya takıyorsan sana şunu söyliyim: ben eskiden bağımlı biriyken sevgilimin gözünde şimdiki kadar değerli değildim. Şu an bana çok daha fazla saygı duyuyor ve çok daha fazla seviyor. Kendine saygı duymayana kimse saygı duymuyor maalesef...

Senin gibi her şeyini kabul eden saf birini bulamayacağı için geliyodur
Bence sevip sevmemesinden ziyade sana olan tutum ve davranışlarına odaklan. Seviyor olsa bile bu nasıl bi sevgi? Sence sevginin içinde şiddet hakaret olabilir mi? İnsan sevdiği kişiye o hakareti yakıştırabilir mi yüreği elverir mi ? Kişi sevdiğine dünyaları bağışlar... Sevgi böyle bir şey değil. Seven kişi merhametli olur. Merhametsizlik gördüğün yerde sevgiyi arama
Cok tesekkur ederim haklisiniz ben soylenen herseyin bilincideyim farkindayim amma sanki kafamda icimde iki kisi var bazen birisi geliyo bana yilardir bunlari diyo yaptiriyo cok kotu mnipule olmusum psikoljimi o ve onun gizli sekli olan ailesi bitirdi ustelik tehdit edildim yillarca cok korkunc seyler yapabikirdi bunun korkusuda beni mecbur birakti ki en son yine tehdit etti ama korkuula yasamak beni daha cok olduruyo her gun yaptimi yapcakmi ne yapcak diye surekli diken ustundeyim kendimi telkin edip bosvermeye calisiyorum

Ya bence onun gözünde nasıl görundüğün umrunda olmamalı, çünkü o seni yargılayabilecek bir durumda değil. Kendisi zaten rezil bir insan, seni aldatmış yani milletin "namusunu" yargılayacak durumda değil. Ama eğer bunu bu kadar kafaya takıyorsan sana şunu söyliyim: ben eskiden bağımlı biriyken sevgilimin gözünde şimdiki kadar değerli değildim. Şu an bana çok daha fazla saygı duyuyor ve çok daha fazla seviyor. Kendine saygı duymayana kimse saygı duymuyor maalesef...
Namusu sorguluycak en son insan kendisi ahlaksizin onde gideni ama erkektir yapar kadin yapmammali kafasina sahip beni burdaki herkes gibi uayarmaya calisan arkadaslarimdan koparmaya calisti kopardi onlari tehdit bile etti

Kimseyi sevmeyi düşünme o bir sonraki level. Hatta arzulama bile. Önce kendini sev. Psikolojik destek al. 10 yılını verdiğin adamın kalıplarından sıyrıl. Kendini geliştirecek kitaplar oku. Herseyi toparlayıp bağımlılığından kurtulup yeni bir sen olduktan sonra gerisi gelecektir. İlk önce kendini kurtar.
Cok tesekkur ediyorum size ve herkese kizanada yargilyanada o kadar iyi geldiki eger burda sizin yazdiklarinizi gorse hepinize bana dediklerinizi derdi ona gire sizin gibi benim gibi dusunenler modern caga uymus kotu kadinlar basit insanalr o farklisini ariyo ha aileside gayet modern yasiyo ona gore ters ama onlar ne yapsa haklilar ve kaliteliler namuslular. Cift kisiklikli yaratik nasil becereiyo bilmiuorum icinde pislik bir seytan var ama tanisaniz cok merhametki kaliteli delikanli modern cagdas biri sanardiniz

Daha önce senin gibi başka bir kadına aynı şeyi söylemiştim bu forumda. Şu kısıtlamaların, hakaretlerin onda birini ana babanız yapsa ailem çok baskıcı, çok toksik, beni travmalarla büyüttüler diye bilmem kaç yıl söylenir, kurtulmak için binbir yol ararsınız. Üzerinizde hiçbir emeği olmayan elin adamı yapınca bırakın kurtulmayı adamın kölesi oluyosunuz
Yok ailem beni hic ksiitlamadi kisitlasada onlara karsi gelmedim bu konu haric karsi gelmedim hic sanidginiz gibi biri degilim ama vakit ayirip yorum yaptingiz icin ckk teskkr ederim kizilsada ayiplanda suan burdaki her yorum benim icin degerli beni kendime getiriyo

Bu yaşadıklarınızı yıllarca kendinize nasıl reva gördünüz? 1 ay değil, 1 yıl değil tam 10 yil hemde.
Lütfen aynanın karşısına geç ve kendine sor tüm bu yaşadıklarını hak ediyor musun diye?

Kesinlikle tedavi olmalisiniz. Bu adamdan kurtulsaniz bile sizin ruh halinize sahip kadinlar yine belalı manyak tiplere aşık oluyor. Duzgun erkeklerden sıkılıyor.

Bu yaşadıklarınızı yıllarca kendinize nasıl reva gördünüz? 1 ay değil, 1 yıl değil tam 10 yil hemde.
Lütfen aynanın karşısına geç ve kendine sor tüm bu yaşadıklarını hak ediyor musun diye?
Haketmiyorum. Ama yasamadan bilinmez nasil bunhale geldi anlamadim o kisiyi tanisaniz belki anlardiniz suan bile kafamda bisey sen kendine göre anlattin aslinda cok iyi seylerde yapti o hakli o kurallarini koymustu sen uymadin bile bile kbul ettinndiuor ama bu icimdeki sesin yanlis oldgnu yillardir bi psikopat cift kisilikli psilik yuzunden oldgnu biliyorum ama icimdekileri dogru yada yanlis buraya anlatmak burda payladmak fikir almak cok iyi geliyor

Kesinlikle tedavi olmalisiniz. Bu adamdan kurtulsaniz bile sizin ruh halinize sahip kadinlar yine belalı manyak tiplere aşık oluyor. Duzgun erkeklerden sıkılıyor.
Bundan cokkorkuyorum zatennyasim gecti yasayamadigim bir hayat var ve en guzel yillarim igrenc bir sekilde heba oldu kalan hayatimi olabildigince guzel ve telafi ederek gecirmek istiyorum baskasina kiymakda istemiyorum kendime tekrardan kiymakta tedavi olmam gerektiginin farkindayim Allah yuzume baktida farkettirdi suan maddi durumum ve imkanlarim el vermiyor bi sekilde bu sureci kendimce halletmeye calisiyorum

Merhabalar. Biraz uzun yazicam icimdekileri elimden geldigince anlatmaya caliscam. Burdaki bayanlar bana akil verip yardim ederseniz cok sevinirim. Ben 18 yasimda birini sevdim sevgili olduk tam 10 sene yakin zamana kadar birlikteydik ayrildik. Nerden baslasam bilmiyorum basit bir aşk hikayesi degil. Çok seviyordum haddidenden fazla. Ne yaparsa yapsin ne derse desin hep kendimi mecbur hissettim asla vazgecmedim yalvardim birakamdim. Aldatildim dayak da yedim kufur hakaret tehdit. Evlenme teklif etti ailelerimiz tanisti olmadi. Hep ne yaparsa yapsin cok sevdiginden yapiyo yapisi boyle ben oyle yapmasaydim o boyle yapmazdi o hakli ben hataliyim o ve ailesi mukemmel hep boyle dusundum halada boyle dusunuyorum. Kotude olsa nolursa olsun olsun dedim. Çok seviyor gibiydi aglayip yalvarip ayaklarima kapandigini bile bilirim seni sevmiyorum diyip hakaretler ettiginide. Kiskanligin haddi hesabi yoktu yillarca kacak gocek hapis gibi yasadim cunku ona layik temiz namuslu olmaliydim ben farkli olmaliydim cok sevdigi icin cok kiskancti. Ben hep boyle dusunuyordum aldatsada ayrildigimizda baskalariyla olsada be haketmistim o yapabilirdi hep boyle dusundum cunku ona mecburdum namuslu olmak zorundaydim. Bana akla hayale gelmicek midenin almayacagi yakistirmlar kufurler etti onlarada hep bahane buldm alkolluydu ofkeliydi onu reddettigim sinir ettigim icin cok sevdiginden yapti dedim onun en igrenc hali bile gecici olarak tiksinti yaratiyodu sonra yine herseyi unutup cilginlar gibi sevyodum duzelcek olcak kiymetimi anlicak. Sonralar artik bitsin istedim tehditler basladi Allah a sigindim ama kararli duramadim onsuz nefes alamadim sanki cildircaktm. Kullanilmis hissediyorum degersiz. Bana en son alkolluydu dediki sen o... sun hep diyordu sinirlenince yasadiklarimizdan vuruyodu beni namussuzsun vs aileme bana kufurler hakaretler. Baskasini sevdim birbirmiz cok sevdik olmadi dedi sonra aklim senle ayrildigimiz donemde biriyle sevgili olmustum onda kaldi dedi . Evden cikmam hastane vs zorunluluk disinda yasakti okul bittikten sonra sadece onunla bulusmaya gidebilirdim ailemdekilerden herkesden kiskaniyordu arkadaslarimdan koptum telefon numarami vermem yasakti sosyal.medya.zaten imkansiz. Sonra ben bi cesaret yeter dedim herseyi goze aldim numarami degistirdim en son konusmamizdan bana hakaretler kufurde senle evlenmem baskasiula evlencem sana ailemde o... diyor sen oylesin dugune gittin kendini erkeklre gosterdin vs yine igrenc tehditler kufurler baskasiyla evlen felan dedi. Ertesi gece tekrar aras acmadim numarami degsitedim sonra ki gunler evi felan aradi farkedince numarami degistirdigimi bidaha aramadi. Simdi ben yeni bir hayat istiyorum ama onun kurallari disina cikamiyorum cikinca kendimi aceba hakkimda o ve ailesi ne dusunur herkes gibiymis mi der vicdanen sanki ona ihanet ediyormus gibi hissediyorum . Onun kurali disina cikinca arrik donmez istemedigi biseyi yaptin hissi. Bu durumlardan kurtulamiyorum. Merak ediyorum onu o iyi super bi insan gibi be haksizim haketmisim gibi hissediyorum. Siz nelee dusunuyoranuz bu anlattiklarim hakkinda.
Kendinize bunu nasıl yaptınız? İnsan sevince güzelleşir. Küfür, şiddet, aldatmanın sevgiyle ne ilgisi var?

Şimdi 28 yaşındasınız sanırım işiniz gücünüz de vardır. İşten izin alın, alıp başınızı gidin başka yerlere. Ben kimim, bu hayattaki amacım ne, bu hayatta neleri severim, sevdiklerimi çoğaltmak için nasıl emek vermeliyim, diye sorun kendinize.

Kıskançlığın çocukluktaki temel ihtiyaçların karşılaşmadığından geldiğini bilin. Suç sizde değil. Sevdiğinden kıskanmıyor bunu anlayın. Sevmeyle hapsetme arasında bir ilgi yok.

Kendinize bunu nasıl yaptınız? İnsan sevince güzelleşir. Küfür, şiddet, aldatmanın sevgiyle ne ilgisi var?

Şimdi 28 yaşındasınız sanırım işiniz gücünüz de vardır. İşten izin alın, alıp başınızı gidin başka yerlere. Ben kimim, bu hayattaki amacım ne, bu hayatta neleri severim, sevdiklerimi çoğaltmak için nasıl emek vermeliyim, diye sorun kendinize.

Kıskançlığın çocukluktaki temel ihtiyaçların karşılaşmadığından geldiğini bilin. Suç sizde değil. Sevdiğinden kıskanmıyor bunu anlayın. Sevmeyle hapsetme arasında bir ilgi yok.
Bi isim gucum yok calismak ise girmek imkanimi var oyle bi sey yapsam beni mahfederdi hic bisey yapmasa herkes gibisin para duskunu erkeklere kendini gosterecen namussuz damgasi yerdim kendisi asalak gibi yasiyor uni mezunu is begenip cslismiyor memur olmaya calisiyor ailesinin durumu iyi tabi okuz gibi besliyolar evde benide ailemin sirtinda asalak gibi yasatti guya evlenince is kurcakti bana bize beraber caliscaktik. Soruyorum kendime bunlari hayatin tadini alamiyorum hic bseu zevk vermiyor icimden cok sy yapmak geliyor aslinda biraz bisey yapinca kafam dagiliyor mutlu oluyorum unutuyorum sonra birden bisey oluyor onunla yapmaliydim hc tadi yok gibi bi his beni cildirtan nasil ne mal oldgnu bildigin boylesine igrenc bi insana hala masumane asik gibi duygular besliyorum anlamiyorum bi hata ettim onunla ve yillarva kendimi onu cekmelisin diye cezalandirdim sanirim

Haketmiyorum. Ama yasamadan bilinmez nasil bunhale geldi anlamadim o kisiyi tanisaniz belki anlardiniz suan bile kafamda bisey sen kendine göre anlattin aslinda cok iyi seylerde yapti o hakli o kurallarini koymustu sen uymadin bile bile kbul ettinndiuor ama bu icimdeki sesin yanlis oldgnu yillardir bi psikopat cift kisilikli psilik yuzunden oldgnu biliyorum ama icimdekileri dogru yada yanlis buraya anlatmak burda payladmak fikir almak cok iyi geliyor
Kurallar onun kurallari o uymasin, sen uymayinca adam seni dövmek için haklı olsun. Ne haklısı yahu dayağın hakaretin haklılığı mı olur. Normal bir iliskide kavga edersin, trip atarsin 1 2 gün küs kalırsın. Bu adam seni kum torbasi gibi anca hirpaliyor. Dugune gittin diye namusuna dil uzatan adamdan da sana hayır gelmez. Kendinizi kandırmayın bu adamın iyi bir tarafı yok.

Kurallar onun kurallari o uymasin, sen uymayinca adam seni dövmek için haklı olsun. Ne haklısı yahu dayağın hakaretin haklılığı mı olur. Normal bir iliskide kavga edersin, trip atarsin 1 2 gün küs kalırsın. Bu adam seni kum torbasi gibi anca hirpaliyor. Dugune gittin diye namusuna dil uzatan adamdan da sana hayır gelmez. Kendinizi kandırmayın bu adamın iyi bir tarafı yok.
Iste biliyorum bunu icimden kafamdan bisey diyoki yok ya aslinda surda cok merhametliydi suna su iyilgii yapti sana soyle soyle guzel seyler yapmisti su iyi yonleri vardi boylesine bir pisligi sevdigimi kabul edmedigim icin kendimi kandirmayai rahatlatmayi seciyorum sanirim

Bi isim gucum yok calismak ise girmek imkanimi var oyle bi sey yapsam beni mahfederdi hic bisey yapmasa herkes gibisin para duskunu erkeklere kendini gosterecen namussuz damgasi yerdim kendisi asalak gibi yasiyor uni mezunu is begenip cslismiyor memur olmaya calisiyor ailesinin durumu iyi tabi okuz gibi besliyolar evde benide ailemin sirtinda asalak gibi yasatti guya evlenince is kurcakti bana bize beraber caliscaktik. Soruyorum kendime bunlari hayatin tadini alamiyorum hic bseu zevk vermiyor icimden cok sy yapmak geliyor aslinda biraz bisey yapinca kafam dagiliyor mutlu oluyorum unutuyorum sonra birden bisey oluyor onunla yapmaliydim hc tadi yok gibi bi his beni cildirtan nasil ne mal oldgnu bildigin boylesine igrenc bi insana hala masumane asik gibi duygular besliyorum anlamiyorum bi hata ettim onunla ve yillarva kendimi onu cekmelisin diye cezalandirdim sanirim
18 yaşından beri birliktesiniz. He yaptığınız şeyde onu aramanız normal. Alışkanlığa dönüşmüş. Birey olmayı, ondan ayrı hareket etmeyi öğrenmeniz lazım. Toksik bir ilişkiden çıkanlara çok güzel tavsiyeler okumuştum. İnternette bulabilirseniz bu tür şeyler okuyun

X