Çok yoruldum ve kararsızım

pts9645

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
12
1
1
28
Merhaba kizlar burayı hep uzaktan okurdum artık içimi dökmek istiyorum.. yaklaşık 2 seneye yaklaşan evliligim var severek evlendik evlendikten sonra şehir dışı gurbete gittim. Eşimin dini hassasiyeti yüksek bir insandı bunu biliyordum. Evlendikten kısa bir süre sonra 2 3 aylık evliyken eşim dini bir yerlere gitmeye başladı sabah gidip gece geliyor.. ( saat dilimi cok uzun gece 2 3 genellikle 2 ) tabi bu bizde büyük sorun oldu ben sürekli yalnız kalıyorum diye ağlamaya başladım. Eşimin tek savunması kötü bir yere gitmiyorum kumar alkol başka yer değil Allah rızası için yapıyorum oldu. Ben de Allah rizasina hayatımda önem vermeye çalışıyorum ama onun yaptığı şeyi doğru bulmuyorum. Sürekli eve geç gelir işi rahat olduğu icin gündüz de oraya gider orda daha mutlu olduğunu düşünüyorum bazen evden kaçmak için gittiğini söylüyor. Uzun zamandır ayrı yaşıyoruz artık yol ayrımına geldik. Yapamıyorum bu evliliği görülmediğimi , yok sayildigimi hissediyorum. Onun bana dediği şey birlikteyken mutlu olmaya odaklan birlikte mutlu vakit geçirelim. Bir gün öncesi ya cok gec gelmiş oluyor veya kısıtlı zaman olmuş oluyor orada ben ona güler yüz ve mutluluk göstermem gerekiyormus gece 12 de gelince kapıyı mutlu açmam gerekiyormuş vs vs. Siz olsanız ne yaparsınız Allah rızası için gittiği bir yol yöntemin yanlış orta yolu bulalım bu gitme gün sayısını biraz olsun azalt indir dediğim de cok tepki gösteriyor ben bu şekilde istiyorum diye diretiyor. İstememiş olsam ona hiç gitme derim ama o bunu görmüyor orta yolu bulmak değil kendi dediğimi yaptirmak olarak algılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız çocuk yok?

Merhaba kizlar burayı hep uzaktan okurdum artık içimi dökmek istiyorum.. yaklaşık 2 seneye yaklaşan evliligim var severek evlendik evlendikten sonra şehir dışı gurbete gittim. Eşimin dini hassasiyeti yüksek bir insandı bunu biliyordum. Evlendikten kısa bir süre sonra 2 3 aylık evliyken eşim dini bir yerlere gitmeye başladı sabah gidip gece geliyor.. ( saat dilimi cok uzun gece 2 3 genellikle 2 ) tabi bu bizde büyük sorun oldu ben sürekli yalnız kalıyorum diye ağlamaya başladım. Eşimin tek savunması kötü bir yere gitmiyorum kumar alkol başka yer değil Allah rızası için yapıyorum oldu. Ben de Allah rizasina hayatımda önem vermeye çalışıyorum ama onun yaptığı şeyi doğru bulmuyorum. Sürekli eve geç gelir işi rahat olduğu icin gündüz de oraya gider orda daha mutlu olduğunu düşünüyorum bazen evden kaçmak için gittiğini söylüyor. Uzun zamandır ayrı yaşıyoruz artık yol ayrımına geldik. Yapamıyorum bu evliliği görülmediğimi , yok sayildigimi hissediyorum. Onun bana dediği şey birlikteyken mutlu olmaya odaklan birlikte mutlu vakit geçirelim. Bir gün öncesi ya cok gec gelmiş oluyor veya kısıtlı zaman olmuş oluyor orada ben ona güler yüz ve mutluluk göstermem gerekiyormus gece 12 de gelince kapıyı mutlu açmam gerekiyormuş vs vs. Siz olsanız ne yaparsınız Allah rızası için gittiği bir yol yöntemin yanlış orta yolu bulalım bu gitme gün sayısını biraz olsun azalt indir dediğim de cok tepki gösteriyor ben bu şekilde istiyorum diye diretiyor. İstememiş olsam ona hiç gitme derim ama o bunu görmüyor orta yolu bulmak değil kendi dediğimi yaptirmak olarak algılıyor. Siz olsanız ne yaparsınız çocuk yok?
Ya dinine bağlı bir insan eşine daha fazla değer verir gece 2-3 lere kadar eşini yalnız bırakmaz. Aradaki o dengeyi kuramıyor eşiniz umarım bunun farkına varır. Paşamıza bak sen 12 de gelince güler yüzle kapıyı açacakmışız. Ver eline anahtarı gece kendisi girsin siz uyuyun

Eşiniz merkezli yaşamayın .
Siz de kendinize yeni uğraşlar bulun ,
Arkadaş ortamları , hobiler edinin .

Ayna tutarsanız , hatasını anlayabilir .

" sensiz de bi hayatım var " modeli olmalısınız.

Ayrıca yapmak zor , yıkmak kolay .
Bir aile büyüğünden destek alın.
Tabiri caizse kulağını çeksin eşinizin.

Ya dinine bağlı bir insan eşine daha fazla değer verir gece 2-3 lere kadar eşini yalnız bırakmaz. Aradaki o dengeyi kuramıyor eşiniz umarım bunun farkına varır. Paşamıza bak sen 12 de gelince güler yüzle kapıyı açacakmışız. Ver eline anahtarı gece kendisi girsin siz uyuyun
Kac kez denedim hocam kapıda kaldı arabada yattı onu beklemediğim günler oldu beklediğim günler sürekli kavga ettik.. beklemediğim günlerde oldu ama sürekli ev otele döndü sabah işe gidiyorum o oraya gidiyor akşam yemeğine bazen gelir bazen gelmez vs.. ama burda Allah rızası önemliymiş veya bu şekilde buna sabretmek gerekiyormuş güler yüz göstermek gerekiyormuş kötü yola gitmiyormuş vs

Ortada bir evlilik yok ki bence yapılacak şey belli. Ne demeye evlenmiş beyefendi, seni evde hizmetçisi yapmış bir de evden kaçıyor bahanesini de hazırlamış

Eşiniz merkezli yaşamayın .
Siz de kendinize yeni uğraşlar bulun ,
Arkadaş ortamları , hobiler edinin .

Ayna tutarsanız , hatasını anlayabilir .

" sensiz de bi hayatım var " modeli olmalısınız.

Ayrıca yapmak zor , yıkmak kolay .
Bir aile büyüğünden destek alın.
Tabiri caizse kulağını çeksin eşinizin.
Hocam ilk evlendiğimiz dönem çalışmadım daha sonra iş hayatına başladım o gittiği akşamları evde olmadığı zaman diliminde ek iş yaptım sırf evde yalnız kalmayayım diye onlar da yetmedi yorulup evde yatıp uyurum diye düşünüyordum ama sürekli düşünüyordum ben buraya onun için geldim ben şuan niue yalnızım evlilikten beklentim bu değildi vs diye kendimi yedim sürekli.. aileler de konuştu benim ailem beni haklı buluyor.. çift terapisi aldık o da çözümsüz oldu

Kac kez denedim hocam kapıda kaldı arabada yattı onu beklemediğim günler oldu beklediğim günler sürekli kavga ettik.. beklemediğim günlerde oldu ama sürekli ev otele döndü sabah işe gidiyorum o oraya gidiyor akşam yemeğine bazen gelir bazen gelmez vs.. ama burda Allah rızası önemliymiş veya bu şekilde buna sabretmek gerekiyormuş güler yüz göstermek gerekiyormuş kötü yola gitmiyormuş vs
Çok acayip Allah’ın rızasını biliyor ama eşine böyle davranıyor. Ben böyle insanların değişeceğini düşünmüyorum önceliği sen değilsin çünkü. Bu durum sizi çok yıpratır Allah yardımcınız olsun

Çok acayip Allah’ın rızasını biliyor ama eşine böyle davranıyor. Ben böyle insanların değişeceğini düşünmüyorum önceliği sen değilsin çünkü. Bu durum sizi çok yıpratır Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim amin Allah razı olsun çok büyük çıkmazdayım. Bir yerde Allah rızası diye düşünüyorum ama rıza tek buradan geçmiyor. Evet öncelikleri farklı hocam evinin adamı olmak istemiyor..

Karısını, evini, evliliğini ihmal ettiği sürece gittiği yerin neresi olduğunun önemi yok. Bu şekilde bir hayat sürmek istiyorsa evlenmemek gibi bir seçeneği de varmış.
Evli ise önceliği kendi evi, kendi karısı olmalı. Tabii ki dışarı çıkacak, istediği şeyleri yapacak ama bu evliliği pahasına olmaz.

Tam tersi olsa, kocanız evde sizi beklerken siz her gece atıyorum bir dergahta olsanız kendisi "karım Allah rızası için gidiyor" deyip susup oturacak mı?

Üzgünüm ama degismeyecek daha da kötüye gidecektir. İş yerinde bir arkadaşın eşi böyle dini yerler dedikleri yerlere(nedir ne değildir hiç bilmiyorum) gide gide öyle bir degisti ki. Kadın adamı tanıyamaz olunca boşamak zorunda kaldı.

İbadetini yapmak evine gelmeye, eşiyle zaman geçirmeye engel olur mu normalde. Hayir olmaz. Normal ortamlarda olmadığını ve gittikçe iliskinizin kotulesecegini düşünüyorum. Kabullenip susmaniz dogru degil. Resti çekin, ya gitmeyip evinde olacaksın ya da ben olmayacağım diye. Sizi secmiyorsa zaten yapmanız gereken belli.

Evde olmayan camiye haramdır demişler onun aslı vazifesi önce kocalık aile kurumunu boşlamasi Allah'ın hoşuna gitmez bu hangi dinde var ? Önce aile . Alo fetvadan kendisine fetva dinletin yada bir aile büyüğünüzu konuşturun kendisi sevap işlediğini zannederken aksine günaha giriyor.

Resti çekin, ya gitmeyip evinde olacaksın ya da ben olmayacağım diye. Sizi secmiyorsa zaten yapmanız gereken belli.
Bence de rest çekmeli ama restini yerine getirebilecekse.
Eğer restin sonucunu yapmaya cesaret edemiyorsa her şey daha kötüye gider.

Bu dinine çok bağlı adam siz gece yarıları evine gelseniz ne tepki verirdi acaba? Cevap belli, ayrılın

Saçmalamış... Bazı erkekler hiç birseyin ortasını bulamiyor. Yaşı kaç bu adamın? Annemler evlendiğinde babam 24 yaşındaymış. O da böyle gecelere kadar arkadaşlarıyla dünyayı kurtarirmis. Sonra geç yatıp sabah namazına kalkamadigi olurmuş 🤣 tezatliklar... Hatta bir kere annemi akşam bı arkadasina bırakmış. Bir kaç saat sonra güya geri alacak. Gitmiş arkadaşlarının yanına. Annemi unutmuş orada. Telefon filan da yok tabi. Annem ev telefonundan kayınpederini aramis beni unuttu oğlunuz diye. Annemi dedem almış eve birakmis. Babam eve gelince hatırlamış annemi unuttuğunu. Ama çok ilginçtir sonrasında bunlar çok başka yere evrilmis. Babamin uni.bitmis, şehir değiştirmiş, iş hayatı başlamış ve vs. Ama babam çok merhametli akıllı bir adamdı (annemi gezmede unutsada 🤣) Ben hayatım boyunca anne babamın ufacik kavgasına, bir ses yukselmesine asla ama asla şahit olmadım. Babam annemi öyle güzel severdi, her işine yardım ederdi, hatunum da hatunum modundaydi. Benim kurduğum yuva geldiğim aile kadar sevgi pitircigi değil mesela. Annem o arada ne yaptı ne etti bilmiyorum 🤣 sizinki böyle olur mu onu da bilmiyorum. Ama gördüğün en harika baba ve esti. Mekanı cennet olsun.

Yerinizde olsam muhtemelen beni takmayan adamı bende takmazdim. İş bulup çalışırdım, maddi bir kaygım yoksa elim genisse bol hobiler edinirdim. Gezilere gider geceleri bile bazen evde olmazdım. Bir kaç kez eşinizden sonra eve girin bakalım nasıl oluyor 😅

Paşamıza bak evlenmeseymiş o zaman gece gündüz orda kalsaymış.
Eşini böyle kırana yok sayana Allah rıza gösterir miymiş bir sorun bakalim?
Bir de manipüle etmeye çalışmıyorlar mı kuş kadar zekalarıyla komik bu erkeklee

Paşamıza bak evlenmeseymiş o zaman gece gündüz orda kalsaymış.
Eşini böyle kırana yok sayana Allah rıza gösterir miymiş bir sorun bakalim?
Bir de manipüle etmeye çalışmıyorlar mı kuş kadar zekalarıyla komik bu erkekler.
Evet aşırı manipulatif davranıyor vicdanimla vurmaya çalışıyor hocam

Bu dinine çok bağlı adam siz gece yarıları evine gelseniz ne tepki verirdi acaba? Cevap belli, ayrılın
Din için bu tarz yerlere git karışmam modunda hocam hatta bana bu evliliğin sürmesi için sende dahil ol böyle yerlere git diyor ama ben de gitmek istemiyorum evlilikten beklentim bu değil aile olmak istiyorum evliligimde yuva huzur olsun istemiştim

Üzgünüm ama degismeyecek daha da kötüye gidecektir. İş yerinde bir arkadaşın eşi böyle dini yerler dedikleri yerlere(nedir ne değildir hiç bilmiyorum) gide gide öyle bir degisti ki. Kadın adamı tanıyamaz olunca boşamak zorunda kaldı.

İbadetini yapmak evine gelmeye, eşiyle zaman geçirmeye engel olur mu normalde. Hayir olmaz. Normal ortamlarda olmadığını ve gittikçe iliskinizin kotulesecegini düşünüyorum. Kabullenip susmaniz dogru degil. Resti çekin, ya gitmeyip evinde olacaksın ya da ben olmayacağım diye. Sizi secmiyorsa zaten yapmanız gereken belli.
Arkadaşınızin eşi hala aynı durumda mi hocam gitmeleri gece geç gelmeleri devam ediyor mu bilginiz var mi

Back
X