• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok yoruldum napicam

poncikellazey

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
325
280
23
27
Selamlar..biraz uzun olacak ama fikirlerinize ve tecrubelerinize ihtiyacım var hanımlar...
20 aylik kizim var..suan babasıyla ayrıyız (bosanma süreci) .Kızım yaklaşık 2 haftadır çok değişti..kucağımdan inmek istemeyen,yere koymuş olsam ağlayıp ayaklarıma yapışan, kapıdan adım atsam peşimden ağlayarak gelen,lavaboya gitsem dahi kapida bekleyen huysuz bir cocuk oldu..Napicagimi şaşırdım..yeterince ilgi gösteriyorum beraber aktivite yapiyoruz oyun oynuyoruz geziyoruz ama dışarıda dahi kucagimdan asla inmiyor..gece uykusu desen zaten 2 saatte bir ağlayarak uyaniyor.tollam 5-6 saate düştüuykusu ..sabah 5 -6 da uyanıyor en geç 7;30 ...kucağımda gezmek istiyor,balkona çıkarıyorum gece olduğunu bir yere gidemeyeceğimizi söylüyorum anlayıp uykuya dalıyor ama yatağına yatırdığım an yine ağlıyor..kucagima atlayıp tekrar gezmek istiyor..bu sorun değil tabi ki ama gece kalkıp yemek istiyo, yine de yediriyorum karnı tok uyudugu halde..benden başkasına asla gitmiyor gittiği an sinirlenip kendini yere atıyor..aksama kadar kucagimdan inmiyo bnden ayrilmiyogercekten artık çok kötü durumdayım..ve kendi psikolojim bozuldugu gibi kızımın da psikolojik olarak etkilendiğini hissediyorum..son zamanlarda artık bağırmaya da başladım çocuğa..çünkü gerçekten kolum kopuyor aksama kadar ..babaya giderken ağlayarak gidiyor bnden kopamıyor acaba ondan mı etkileniyor diye düşünüyordum fakat önceden boyle degildi asla.aglayarak giderdi ama bu tür davranışlar asla yoktu .son zamanlarda böyle oldu ve inanın artık cok yoruldum..araştırma yaptım ama çözüm bulamadım birde burda yazıp fikir almak istedim.yukarida da bahsettiğim gibi şuan zor bir surecteyim ve gerek psikolojikmen gerek fiziksel olarak çok yorgun hissediyorum..fikirlerinizi almak istiyorum..bu kucak işinden nasıl vazgecirebilirim..? Tek basina kalıp oyun oynayıp gezmesini nasıl sağlayabilirim?

Çocuklarda güven duygusu sarsıldığında böyle tepkiler verdiğini okumuştum
Anne baba bir aradaydı şimdi baba yok ondan size bu kadar bağımlı olmuş olabilir.
Yarım gün bile olsa kreşe yazdırma durumunuz varsa diğer çocuklarla kaynaşmak iyi gelebilir
Şu an sadece sizi görüyor çünkü

Çocuklarda güven duygusu sarsıldığında böyle tepkiler verdiğini okumuştum
Anne baba bir aradaydı şimdi baba yok ondan size bu kadar bağımlı olmuş olabilir.
Yarım gün bile olsa kreşe yazdırma durumunuz varsa diğer çocuklarla kaynaşmak iyi gelebilir
Şu an sadece sizi görüyor çünkü
Cok küçükken ayrıldık 1 sene falan oluyor..o zamanlar küçüktü yani..kres durumuna gelince aklımda ama çok küçük olduğu için endişeleniyorum haberlerde neler okuyoruz ..

çocuklar etrafında olan her biten şeyi hisseder..
hatta çok küçükken ayrıldık yazmışsınız sizin kalp atışınızı bile hisseder bebek.. emzirdiyseniz sütünüzden bile gerginliği hisseder.. bebeklerin hislerinin çok kuvvetli olduğu hep yazılır
şuan maşallah 20 aylık.. şimdiki folikasit bebeleri neyin ne olduğunu farkedior..
düşünsenize bi babaya gidiyor bi anneye... ee babada yada babanın bulunduğu ortamda sizin gösterdiğiniz ilgi ve güven verilmiyorsa ki 20 aylık bir bebek için bu imkansız.. yani mutlaka anne daha iyidir.. sonuç böyle olabilir..
bence bebeğiniz çok küçük.. ve ne olursa olsun anne babasınız
eş olmayabilirsiniz ama anne baba ünvanınız baki.. ordan boşanamazsınız
bu yüzden bebeğiniz için birlikte vakit geçirin sınırlı ve mesafeli olsada
aksi halde Allah korusun çocukta kalıcı sorunlara yol açabilir (psikolojik olarak)

Bizde oğlum 1.5 yaşındayken ayrıldık ama sorunlar bitmedi boşanma sürecidir, babasının oğlumu benden ayırmaya çalışmasıdır vs. çok psikolojisi bozuldu ve bir süre bitişik yaşadık (5 yaşına kadar) tuvalete gitsem, kapının önünde durup. anne gel diye ağlıyordu. Bende bir türlü kreşe başlatamadım, işime bile onu da götürdüm. Ama artık anasınıfına pedagog yardımı ile başlattım başka çare olmadığı için, öyle atlattık şükürler olsun ki.

Back