Cok yoruldum.. beni kullaniyor

Bazıları gercekten keyfinden veriyor. Sütü olmasına ,bebege yetmesine ve bebek emmesine ragmen. Mama içince bebek uyuyor sakinleşiyor diye. Çünkü icinde şeker var pek çok mamanın ve ağır. O sebeple uyuyor bebek. Bazısı da kendisi uyumak için mama veriyor gece bebege babasi bakıyor çünkü m Tabi kendilerinin tercihi bisey diyemem herkes istediği gibi besler ama gerçekten keyfinden verenler var

Bal ve pekmez sağlıklı olarak bilinse de çok fazla şeker içerir sanki o yaşta bebeğe doğru olmaz
Yaniiii olabilir.. Ben henüz bebeğimi doğurmadım ama böyle böyle öğreneceğiz işte bilemedim araştırmak lazım.. Aslında doğal bal pekmez sağlıklı gibi gelmişti bana ama her sağlıklı şey de her yaşta kullanılmayabilir haklı olabilirsiniz araştırmak lazım

Ben keyfimden vermiyorum.. hatta mama içirdiğim zaman sütüm yetmiyor diye ağlıyorum.. sağdım emzirdim ne yaptysam yetmedi ne yazk ki.. yettirtemedim.. meçbur mama ve meme gittim.. konu sahibi ben uğraştm yettirtim deyince kendimi bebeğime karşı daha yetersiz hissediyorum.. herkes çektiğini ve yaşadığını bilir. Bazılarımızda gerçekten süt olmuyor.. şimdi o yorumunu görünce bende yaptm aynılarını benim niye çoğalmadı diye oturdum ağlıyorum. Bebeğime köttlük mü yaptm diyorum. Ne gerk var mama verenleri kıyaslamayı ?

Anneye ihtiyacı var onun. Yanı sizi kullanmıyor. Ve meme emzikten önce vardı. Yani memeyi emzik niyetine kullanamaz. Tam tersi emziği meme gibi kullanmak ister

Hayır neden ağlıyorsun ki canim. Mamaların üzerinde de yaziyor zaten anne sütünün olmadığı ve ya yetersiz olduğu durumlar da diye. Bende merakımdan bakmıştım. Sen yetersiz olduğu için veriyormussun ama bazısı keyfinden veriyor. Sen sütüm yetmiyor diye ağlama bence süt olayi çünkü biraz psikolojik. Olumlu pozitif düşün.. her zaman hayatta boyle düşünmek lazım. Ve benim de sütüm yetersiz olsaydı bende verirdim ama bazısı keyfinden veriyor ben onu demistim lafım senin durumundakilere degil inan..

Yok hiç sağlıklı degil. Bal zaten allerjen bir şey. Pekmez in icinde de şeker var. Doğal şeker diyorlar. Doğal şekerde sağlıklı degil. Yani meyve şekeri de sağlıklı degil. Şekerin hic bir türlüsü iyi değil.

Yok ben konu sahibi mamayı kötüledi diye dedim. Vermek zorunda olanlar var bari kötülemeyin demek istedim.. vermek zorunda olan biz üzülüyoruz sonra..

Bebeğiniz ilk uykuya geçtiğinde çok uzun tutun memede ben öyle yapıyorum gece ya bi defa uyanıyor ya da uyanmıyor.gece uykusuna geçeceği sırada iki memeyi de uzun uzun veriyorum bazen 40 50 dk tutuyorum ayağıyla kulağıyla oynuyorum yada meme değiştiriyorum emmeye devam etsin diye. Emzik kullanmıyor en geç 21:30 uyuyor bi kere daha 00:00 da veriyorum artık sabaha kadar uyanmıyor.sizde isterseniz bi deneyin bebeğiniz susuyor da olabilir ve gün içinde bol bol sarılın sizi özlüyor size ihtiyaç duyuyor belliki.

Yok ben konu sahibi mamayı kötüledi diye dedim. Vermek zorunda olanlar var bari kötülemeyin demek istedim.. vermek zorunda olan biz üzülüyoruz sonra..
Keyifle büyüt cocugunu canim. Hem anne sütü de alıyor merak etme.. Benim annemin güyaaa bak güya diyorum sütü azmista bize mama vermiş. O zamanlar da türkiyede yoktu oyle her yerde mama. Yurtdışından geliyordu. Pahaliydi da. Neden güya diyorum çünkü komşusu 3.ayda sütü azmista mamaya geçmiş. Onun icin demişti ki bence uğraşmıyor .. demek ki kendi de uğraşmamış. Ve hiç umrunda değil. Hic te üzülmedi sizi emzirmedim diye.. Sen bebisin keyfini çıkar yerim onu konu sahibi de araştırınca görecek mama inek sütünden cok daha iyi. .

Bebeğiniz kaç yaşında?

Inek sutu ve kakao okudum sanki dogru mu bu?
Acilen cocuk ve bebek bakimiyla ilgili bilgilendirilmeniz gerek. Kitaplar alin,aile sagligi merkezine gidin doktorla gorusun bir seyler yapin. Kakao verilir mi,inek sutu verilir mi 15 aylik bebege inanamiyorum okuduklarima

Ayy teşekkür ederim canım Allah razı .. sende keyifle ve sağlıkla büyüt bebişini inşaALLAH Beni annem o pirinç unlu lapalarla büyütmüş. Sütle büyütmüş. Benden de herkes aynısını bekliyor. Ama ben devam sütünü tercih ediyorum. Gerçi şuan mama aldığı için 5. Ayında ek gıdaya başladık doktor takviyesiyle .. İnsan sadece anne sütü veremeyince birde ilk çocuk ne hayaller kuruyorsun falan bide 7 buçuk aylk doğmuş.. Üzülüyorsun herşeye böyle olumsuz yazıları görüp, cümleleri duyunca

Yok eyvah pirinç unlu lapa cok feci birsey o zamanlar onlar vardi ama buyukler oyle bildigi icin oyle diyor bende kayinvalideme sormuştum anne sütü içmeyen ne içerdi diye.
Dedi ki pirinç unlu lapa şekerli su. Ne bulurlarsa veriyorlardı. Gerçi şimdi o çocuklar da ölmedi yani yaşıyor ama üzülmüştüm sabahtan akşama şekerli su yada lapa yese dOyar mi ki yazık.. simdi guzel alternatifler var aslında cok şükür bu mamalar var diyecekleri yere olumsuz konuşuyorlar bazen ne yazık ki..

Yıkılmadım yaşıyorum biz gene iyi bisden öncekiler analarımız babalarımız neler yerdi kimbilir

Yalniz inek sutu 12 aya kadar yasak bebege. Sonrasinda anne isterse verebilir. Tercih meselesi yani. Dunyada milyonlarca insan sut tuketiyor. Ben kendim sevmiyorum, bebegime de vermeyi dusunmuyorum ama bu benim tercihim. Veren anneyi kucumseyecek bir durum yok ortada. Bu kadar sasirmaniz da sasirtici.

Evet 12 aya kadar yasak,sonrasında verilebilir,bu bal icin de geçerli ama bu inek sütü 12 aya kadar zararlıdır sonrasında birşey olmaz gibi bir durum değil. Yani mümkünse hic verilmemeli çünkü bütün insanlara zararlı. Eskisi kadar süt tüketimi varmı ki? Gerçi cici bebe tüketimi varmis o da vardır..

Iste 'mumkunse hic verilmemeli' kisisel bir cikarim. Kimi doktor verilmesinde sakinca yok diyor, kimi vermeyin diyor. Veren insana niye veriyorsun, vermemelisin demek bana gore yanlis. Herkesin kendi tercihi. Ayrica formul mamalarin fiyati ortada. Butcesi ona elvermeyen zorunluluktan veriyor olabilir. Yargilamak cok kolay.

Araya kaynadım ama inek sütü zararlı mı yaa gerçekten

Hic verenine denk gelmedim. Doktorum bile sakin verme,mecburi durumlarda 2 yasa kadar formul mama tavsiye ediyordu bagirsaklari icin. Bu yuzden sasirdim. Sizin sut sevmemenizle alakali bir durum degil 15 aylik savunmasiz bir cocuktan bahsediyoruz, siz kendi tercihinizi yasayabilirsiniz ama o yasayamaz yani haliyle. Bu aylarda bebegine kakaolu sut verenin aklina da tercihine de sasiriyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…