Cok yoruldum.. beni kullaniyor

Ve kendinize zorlastirmayin. Sizin kaygilarinizi stresinizi hissediyordur. Dert edecek bir durum yok alt tarafi bir memeyi kesiyorum diye dusunun. Zaten farkindaysaniz cocuk her sey icin agliyor o yasta. Ona dokunma diyosun agliyor. Onu yapma diyosun agliyor. Baska sekilde tepki vermeyi bilmiyorlar cunku. Agladigi zaman caninizi sikmayin onu oyalayacak birseyler bulun. Sizde cok rahat edeceksiniz. Bu sekilde devam edemezsiniz. Uykusuzluk cok kotu bisey.

Bu konudaki tecrübelerimi size anlatayim. Her annenin yetistirme davranis yontemi farklidir. Eger size uygulayabilirim derseniz kolay atlatacaginizi dusunuyorum.
  1. Eger gogusunuzu emzik olarak kullanmasini istemiyorsaniz kararli ve net olmalisiniz. Yavrunuz 15 aylikmis soylediklerinizi anlayacak yastadir. Emzirmeye devam edebilirsiniz ama gunde 2 defa yeterlidir. Fazla emerse yemek yemez. Zayif olmasinin sebebide budur. 1 yasindan sonra sutten fazla besinlere ihtiyaci vardir vucudun. Bakin hic bir cocuk acliga dayanamaz.
  2. Ya ilk olarak odasini ayirin yada emzirmeyi birakin. Ikisini ayni anda yaparsaniz zorlanirsiniz. Bana sorarsaniz ilk olarak gece emmelerini birakin. Cunku yatagina yatirdignizda gece sik sik uyanacaktir emme aliskanligindan dolayi. Yataginizdan sikca cikmaniz gerekir.
  3. Ben ilk oglumun odasini ayirdigimda aglamasi en fazla 3 gun surdu. Sonra alisti. Bazen yanima aliyorum yatagina gitmek istiyor bizimle uyuyamiyor. 2 yasinda suan.

Cok tesekkür ederim haklisiniz ilk önce emmeyi biraktirmaliyim umarim basaririm gece aglamasina hic dayanamiyorum cünkü kiyamiyorum ondan bir türlü zaten birakmiyor Biliyor agladiginda verdigimi 😫

Cok tesekkür ederim haklisiniz ilk önce emmeyi biraktirmaliyim umarim basaririm gece aglamasina hic dayanamiyorum cünkü kiyamiyorum ondan bir türlü zaten birakmiyor Biliyor agladiginda verdigimi 😫
Evet cocuklar cok akilli sizi sizden iyi oynatir ve yonetir 😁 ama izin vermeyin. Siz agladigi icin kotuluk yaptignizi dusunuyorsunuz ama asil kotuluk meme aliskanligidir. Geceleri guzel uyumasi lagzim. Nasil keyiflimi bebeginiz gunduzleri yoksa huysuzmu? Oglum cok keyifli ve aktif bir bebege donuste uykusu duzene girdikten sonra.

Bebeğiniz sizi kullanmıyor. Bir sebepten ötürü size ihtiyacı var ve teselliyi memede bulduğu için sizden ayrılmak istemiyor. Diş çıkarıyor olabilir, ayrılık kaygıları başlamış olabilir, gün içerisinde sizi özlüyor açığı gece kapatmak istiyor olabilir.. İki çocuğum var, 8 ayı tandem olmak üzere aralıksız 36 ay emzirdim ikisini.. Ne hissettiğinizi anlıyorum hem de çok iyi anlıyorum ama henüz inanın ki çok erken bırakmak için.

Kizlar lütfen yardim edin.. Bebegim 15 aylik emzigi birakti ve beni iki aydir Emzik olarak kullaniyor.. karni tok olsa bile tisörtümü indirmek istiyor.. hele geceler tam bi kabusa döndü.. yatagi odamizda oldugu icin emzirerek uyutuyordum ve sonra yatagina koyuyordum, fakat artik onada müsade etmiyor bagiriyor, bizim yatakta yatiyor ve her saat uyanip emip uykuya devam ediyor, cok yoruldum nolur yardim edin, gögüsten birakmak istiyorum fakat biberondan süt icmiyor.. zaten zayif korkuyorum kilo kaybedecek diye, ama artik gercekten dayanamiorum geceleri cok yoruyor beni, nasil kolay sütten kesip, siseden inek sütüne gecebilirm acaba bir kasik Kakao mu koysam :( hic istemesemde, ve nasil odasini ayirabilirim, Simdiden sagolun cevaplar icin
rem uykusuna tek basina gecmeyi beceremedigi icin saat basi uyanip tekrar yatiyor
uykulari duzene sokarsaniz en azindan geceleri rahat edersiniz emmeye uyanmayacagi icin

Emzik almayan bebeklerin hemen hepsi boyle. Uyumak icin emmeye ihtiyac duyuyorlar. Ya sutten keseceksiniz ya boyle devam.
Bir iki ay bekleyip sutten kesin bence. Inek sutune gerek yok ek gidayla doyar o

Kizlar lütfen yardim edin.. Bebegim 15 aylik emzigi birakti ve beni iki aydir Emzik olarak kullaniyor.. karni tok olsa bile tisörtümü indirmek istiyor.. hele geceler tam bi kabusa döndü.. yatagi odamizda oldugu icin emzirerek uyutuyordum ve sonra yatagina koyuyordum, fakat artik onada müsade etmiyor bagiriyor, bizim yatakta yatiyor ve her saat uyanip emip uykuya devam ediyor, cok yoruldum nolur yardim edin, gögüsten birakmak istiyorum fakat biberondan süt icmiyor.. zaten zayif korkuyorum kilo kaybedecek diye, ama artik gercekten dayanamiorum geceleri cok yoruyor beni, nasil kolay sütten kesip, siseden inek sütüne gecebilirm acaba bir kasik Kakao mu koysam :KK43: hic istemesemde, ve nasil odasini ayirabilirim, Simdiden sagolun cevaplar icin
Öncelikle iner sütüne alıştırmaya çalışmak doğru bi uygulama olmaz.
Yaptığınız yanlış uygulamalardan baz geçme konusunda da istikrarlı olmanız yeterli olur. Öncelikle aynı yataktan l kesinlikle yatilmaz bu çok önemli. Artık anne yatagiyla birleşik yatakta uyuması da doğru değil. Aynı odada yataklariniz ayrı olarak uyumalisiniz. Tabiki şimdi birden yapmanız da doğru olmaz. Bebeğiniz aslında emmek için kalkmıyo ama desteksiz uyuyamiyo ve her hafif uykudan sonra derin uykuya geçme esnasında uyaniyo ve sizin desteğinize ihtiyaç duyuyo. Öncelikle bu alışkanlıktan vazgeçirmek de kolay olmayacak . Çünkü alışkanlığı kırmak kolay değil. 15 aylık bebek artık gece beslebmesine ihtiyaç duymaz. Ancak 1-1.5 yaş arası bebeklerde bir anda memeye düşkünlük baslayabiliyo. Sizin bu süreci iyi yonetebilmeniz lazım . Her zaman her konuda istikrarlı olmanız lazım. Rutinler ve istikrar çocuklarda huzurun anahtarıdır.
Ek gıda kavramı artık bebeğinizde yok çünkü onun artık ana beslenme kaynağı bizlerin yediği gibi gıdalar. Anne sütü sadece destek. Gün içinde beslenmesini düzenleyin yani karnının tok olduğundan emin olun. Yatmadan 45 dk önce en son beslenmesini bitirmiş olmalı bu azami sınırdır. Yani yemek yedirip hemen yaptırmamalisiniz. Aslında karnının tok olduğunu siz emmesinden de anlayabilirsiniz. Benim oğlum emme alışkanlığı varken henüz düzenleme yapmadan önce uyanıp iki çekip uyuyodu. Yani beni kullaniyodu. Ac olsa emmeye devam eder .
Uyanınca yataktan kaldirmadan uyutmaya sakinleştirmeye çalışın olmadı kucağınıza alın ışığa çıkartmayın sakinlestirip yatağa bırakın ağlayınca tekrar alın. Bu süreç uzun sürebilir . Ama en fazla bir bir buçuk hafta. En zoru ilk bi kaç gün olur. Yattığı odanın tamamen karanlık olmasına dikkat edin.
Uyku rutini oluşturun. Mesela bizim uyku rutinimiz kucağıma alıp sadece uyuyacagi zaman söylediğim kovan kovan balın olsun ninnisi. Bunu duyunca uyuyacagini biliyo. Gece uykusundan önce de banyo yaptırıp 15-20 dk sonra ninni söyleyip yatırıyorum. Tabi söylediğim gibi kolay olmuyo . Bazen yarım saat bazen 45 dk uyutmaya çalışıyorum. Şuan 10 buçuk aylık. 1-1.5 yaş aralığında memeye duskunlesecegini bildiğim için şuan sadece sabah akşam emzirmeye alistirdim . Sabah kalkınca emiyo her iki memeyi de . Gün içinde çok huzursuz değilse emzirmiyorum, akşam yatmadan önce karnını doyurup emziriyorum. Eğer gece uyanırsa emzirip yatırıyorum yoksa sabaha kadar emzirmiyorum.

Gece emzirmeyi bırakın. 6 aydan sonra gece beslenmesine ihtiyaç yoktur. Ama başkalarının dediği gibi de mama fln vermeyin çok saçma emen bebeğe mama mu verilir

Kakaoyu çıkarın aklınızdan kilo kaybedecek diyede aşırı bir korkuya gerek yok bebektir bu 1 ağlar 2 ağlar alışır artık alıştırmak zorundasınız. Evladınız olduğu için kıyamıyorsunuz ama alıştırmak zorundasınız

Kizlar lütfen yardim edin.. Bebegim 15 aylik emzigi birakti ve beni iki aydir Emzik olarak kullaniyor.. karni tok olsa bile tisörtümü indirmek istiyor.. hele geceler tam bi kabusa döndü.. yatagi odamizda oldugu icin emzirerek uyutuyordum ve sonra yatagina koyuyordum, fakat artik onada müsade etmiyor bagiriyor, bizim yatakta yatiyor ve her saat uyanip emip uykuya devam ediyor, cok yoruldum nolur yardim edin, gögüsten birakmak istiyorum fakat biberondan süt icmiyor.. zaten zayif korkuyorum kilo kaybedecek diye, ama artik gercekten dayanamiorum geceleri cok yoruyor beni, nasil kolay sütten kesip, siseden inek sütüne gecebilirm acaba bir kasik Kakao mu koysam :( hic istemesemde, ve nasil odasini ayirabilirim, Simdiden sagolun cevaplar icin
Açtığınız başlık yüzünden hazırlıklı olun çok biliyorumcular var burada onlar konudan bağımsız önce başlığınızı yargılayacaklar..diğer meseleye gelince odası acilen ayrılmalı.. Kakao fikri pek iyi bir fikir değil sanki onun yerine bal pekmez gibi birşeyler olabilir sanki.. Ama odasını ayırıp kendisine ait ortamı olduğunu ona hissettirmeniz lazım bence..

Birde sutu tatlandirmakla felan ugrasmayin bence. Ben kendime zorluk cikaracak hicbirsey yapmiyorum. Sut heryerde ve herkesin evinde bulunur. Bal bulunmayabilir. Bebekler cok kolay varliklardir gercekten iki yavrumdada bunu farkettim. Ogluma ilk sut verdigimde istemedi. Ac uyudu. Ikinci kez cok az icti. 3. Deneyimde tum siseyi bitirdi sonrada hic sorun yasamadim. Ama siz rahat olun icecekmi icmeyecekmi kaygisina girmeyin. Cocuklar cokk ama cookk iyi yuz okurlar. Biz zamanla o yetenegimizi kaybediyoruz. Cocuklar cok iyi gozlemleyicidirler.

öncelikle sütünü biberondan içsin fikrini unutun

neden biberondan içsin ki bardak var

hazır emzikten de kurtulmuş

bebeyi de her zaman ememiyeceğini bilsin

açarsa kapatın olmaz deyin dikkatini dağıtın

öğünü zamanı olur evet dişi çıkar hasta olur aşı olur o zaman ağzında meme oturur da normal şartlarda olmaz

uyutma işi babasında iki günde alışır memesiz uyumaya

emerek uyuduğu için uyanınca da kaldığı yerden devam etmek istiyor

Haklsiniz fakat Maalesef o devam sütüde cok sagliksiz icinde neler neler var, o yüzden dogal seyler vermek istiyorum, aliskanlik oldugunun bende farkindayim mesela bu gece yine hic Uyutmadi
Evet bende sevmiyorum mama. Içinde şeker var. Üzerinde bile yaziyor öncelik anne sütü ama anne sütünün az olduğu durumlarda falan. Merakımdan bakmıştım 🥰 inek sütleri artik doğal değil. Doğalını geçtim cok zararlı. Zaten normalde çocuğunuz herseyi yiyip içiyordur herhalde. Yaşından ötürü. Bir arkadaş su demiş. Işe yararmı ki acaba deneseniz. Bende çok tedirginim benim cocuk cok ufak ama geceleri boyle yaparsa diye. Bir de zayif demissiniz yemesi icmesi normalde az mi?

Ben de ilk bebegime 1 yaştan itibaren inek sütü başlattım faydasini gördüm zararını görmedim, şimdi ikinci bebeğim oldu buna da aynı şekilde 1 yaşından itibaren inek sütü baslatmayi düşünüyorum alismasi acisindan 1 yaşında baslatmayi da önemli buluyorum. 15 ay emzirmek için yeterli bir süre birakip devam etmek sizin karaririniz buna sadece siz karar verebilirsiniz. Kakao bana da mantikli gelmedi, bal da çok önerilmiyor eğer inek sütünü hiç almazsa doğal bir pekmezle tatlandirabilirsiniz. Pekmezin demir emilini azaltır ama daha doğal bir tatlandirici.

Ben de ilk bebegime 1 yaştan itibaren inek sütü başlattım faydasini gördüm zararını görmedim, şimdi ikinci bebeğim oldu buna da aynı şekilde 1 yaşından itibaren inek sütü baslatmayi düşünüyorum alismasi acisindan 1 yaşında baslatmayi da önemli buluyorum. 15 ay emzirmek için yeterli bir süre birakip devam
etmek sizin karaririniz buna sadece siz karar verebilirsiniz. Kakao bana da mantikli gelmedi, bal da çok önerilmiyor eğer inek sütünü hiç almazsa doğal bir pekmezle tatlandirabilirsiniz. Pekmezin demir emilini azaltır ama daha doğal bir tatlandirici.

Cok sagolun bende sizin gibi düsünüyorum kimyasal devam sütü yerine inek sütü daha mantikli ve saglikli

Evet bende sevmiyorum mama. Içinde şeker var. Üzerinde bile yaziyor öncelik anne sütü ama anne sütünün az olduğu durumlarda falan. Merakımdan bakmıştım 🥰 inek sütleri artik doğal değil. Doğalını geçtim cok zararlı. Zaten normalde çocuğunuz herseyi yiyip içiyordur herhalde. Yaşından ötürü. Bir arkadaş su demiş. Işe yararmı ki acaba deneseniz. Bende çok tedirginim benim cocuk cok ufak ama geceleri boyle yaparsa diye. Bir de zayif demissiniz yemesi icmesi normalde az mi?

Yemesi icmesi simdi güzel, dis cikardi Türkiye ye geldik sicaktan cok etkilendi, genetik olarakda kücügüz:) ben köyden taze almak istiyorum inek sütü kafam karisik Doktor güne 30‘gramm süt ürünü peynir yogurt yeter dedi, yani süt bile sart degilmis

Back