Cok yoruldum.. beni kullaniyor

Iste 'mumkunse hic verilmemeli' kisisel bir cikarim. Kimi doktor verilmesinde sakinca yok diyor, kimi vermeyin diyor. Veren insana niye veriyorsun, vermemelisin demek bana gore yanlis. Herkesin kendi tercihi. Ayrica formul mamalarin fiyati ortada. Butcesi ona elvermeyen zorunluluktan veriyor olabilir. Yargilamak cok kolay.
Yok kişisel çıkarım değil. Evet maddi durum tabiki bisey diyebileceğimiz birşey değil ama vermeyin diyyor doktorlar tarafından. Ben aslında bilgi verme amaclı yazmıştım diğer arkadaşta o amaçla yazdı bence ama yanlış anlaşıldı herhalde.

Araya kaynadım ama inek sütü zararlı mı yaa gerçekten 🧐
Evet canim baya zararlı birşey.benim arkadasim çocuğuna surekli inek sütü veriyordu. Cocuk anne sütü almamıştı 3 ay falan emdi sonra biraz mama yedi ama 1;5 2 yaşındayken falan elinde hep biberon inek sütü veriyordu annesi. Cocuk uyumuyordu hic. Ben kansızlık olabilir bak dedim ve doktora götürdü Cocuk ta kansızlık çıktı. Inek sütü başta kansızlık sonra kemik erimesi ayrıca bağırsaklarda bozukluk yapiyor. Ancak fermente olunca faydası oluyor. Yoğurt mesela. Bir de inek sütü aynı zamanda alerjen.

15 aylik bebekte mama ya da devam sütü önerisi mi?? Daha neler..

Evet canim baya zararlı birşey.benim arkadasim çocuğuna surekli inek sütü veriyordu. Cocuk anne sütü almamıştı 3 ay falan emdi sonra biraz mama yedi ama 1;5 2 yaşındayken falan elinde hep biberon inek sütü veriyordu annesi. Cocuk uyumuyordu hic. Ben kansızlık olabilir bak dedim ve doktora götürdü Cocuk ta kansızlık çıktı. Inek sütü başta kansızlık sonra kemik erimesi ayrıca bağırsaklarda bozukluk yapiyor. Ancak fermente olunca faydası oluyor. Yoğurt mesela. Bir de inek sütü aynı zamanda alerjen.
Ayy ben hiç vermedim alerjen olabilir diye iyi ki de vermemişim. Anne sütü ek gıda yetiyor zaten. Teskür ederim açıklama için 🥰🤗

Herkes kendi bildigini gordugunu yaziyor bizim doktorumuzda mamayi hic onermiyor :) sutude onermiyor yogurt ver dese de 9.ayda mamayi kesecegiz dedi ama kizim obur oldugunda kesemedim.vee tum kasik mamalarin frontalleri gec kapattgni soyluyor ..yani demem o ki sute kotu derken mamayida yuceltmek komik geldi(bunu 9 ay mama vermis bir anne olarak soyluyorum) cocugumu mamayla besledim ama naail gozunuz kapali cok faydali falan diyebiliyotsunuz fabrikasyon bir seye anlamia degilim :) hani ben icirmeme ragmen tedirgin oldum keske herkes doktorculuk oynamasa surda kadin bir sey sordu diye yerin dibine sokmak ayyyy inanmiyorm larin yerine duzgun duzgun cevap verilse hepinizn anasi kitaplarla buyuttmus masallah :) hepinizin anasi egitim almis :) "aaaa sut muuu git biraz egitim al bilgi edin :) " arkaasinda dedigi gibi haftada 2 kutu mama aliyor kizim 90tl tanesi belki alim gucu yok ve aklina sut geldi belki oyle gordu bildi duydu.kucumser tavirlar tepeden konusmalar koskoca kadinlara hic yakismiyor .insan yetistirceksiniz bir de.iiinsanlar birilerine kotu hissettirdiginde ne zevk aliyor merak konum

Iste bu kansizlik çocuklarin kansiz olduğundan degil de yanlis referans araliklarindan kaynaklanıyor diyor çocuk doktorumuz. Normal degeri 10 birimmis. Ve ekliyor anne sütü alan bebekte kansizlik olmaz. Dudaklari yanaklarindan kirmiziysa zaten kansiz degildir diyor. Ben de cocuklarima cok süt icirdim. En az yarim litre. Bir sıkıntımız olmadı kansizlik vs.

Hic verenine denk gelmedim. Doktorum bile sakin verme,mecburi durumlarda 2 yasa kadar formul mama tavsiye ediyordu bagirsaklari icin. Bu yuzden sasirdim. Sizin sut sevmemenizle alakali bir durum degil 15 aylik savunmasiz bir cocuktan bahsediyoruz, siz kendi tercihinizi yasayabilirsiniz ama o yasayamaz yani haliyle. Bu aylarda bebegine kakaolu sut verenin aklina da tercihine de sasiriyorum ben.
Kakaoya bi sey diyemem, sut gayet de verilebilecek bir besin. Tu kaka diyecek bir durum yok. Hic vereni gormediyseniz nerede yasiyorsunuz merak ettim. Ben de sut vermem ama veren insani da bu kadar kucumsemek, ustten ustten konusmak dogru degil. Nihayetinde kabul gormus (1 yasindan sonra bebege verilebilir listesinde olan) ve milyonlar tarafindan kucuk yaslardan beri tuketilen bir besin. Iceni, bebegine vereni gorunce bu kadar sasirmak 🤷‍♀️

Iste bu kansizlik çocuklarin kansiz olduğundan degil de yanlis referans araliklarindan kaynaklanıyor diyor çocuk doktorumuz. Normal degeri 10 birimmis. Ve ekliyor anne sütü alan bebekte kansizlik olmaz. Dudaklari yanaklarindan kirmiziysa zaten kansiz degildir diyor. Ben de cocuklarima cok süt icirdim. En az yarim litre. Bir sıkıntımız olmadı kansizlik vs.
Evet anne sütü alan bebekte olmaz. Ama mesela anne sütü alan bebekte alerji olmaz diyen de var. Ama öyle bir olur ki anne hicbirsey yiyemez içemez . Sıkı diyet yapar. Bir de çocuklara 4.aydan itibaren demir takviyesi başlatan doktorlar var . Ben baslamicam. Bazi doktorlar da 1 yaşından sonra kan değerlerine bakıyor. Hayret ediyorum kan değerine bakmadan cocuga kab hapı verilmesine tabi bu da ayrı bir konu

Bazıları gercekten keyfinden veriyor. Sütü olmasına ,bebege yetmesine ve bebek emmesine ragmen. Mama içince bebek uyuyor sakinleşiyor diye. Çünkü icinde şeker var pek çok mamanın ve ağır. O sebeple uyuyor bebek. Bazısı da kendisi uyumak için mama veriyor gece bebege babasi bakıyor çünkü m Tabi kendilerinin tercihi bisey diyemem herkes istediği gibi besler ama gerçekten keyfinden verenler var
kesinlikle keyfinden verenler var. daha dogmadan hazırladi iki arkadasim kendilerini. cocuklari da hic emzirmeye calismadilar. hastanede hemsireler ne kadar denesiyse o kadar denendi. tabi oyle olunca cocuga duzen tutmasi kolay. 3 saatte bir soylenen miktarda mamayi verdiler, cocuk erken aglasa bile saati degil dediler vermediler. bizse gece gunduz emzirdik durduk cocugun ihtiyaci var diye.

kesinlikle keyfinden verenler var. daha dogmadan hazırladi iki arkadasim kendilerini. cocuklari da hic emzirmeye calismadilar. hastanede hemsireler ne kadar denesiyse o kadar denendi. tabi oyle olunca cocuga duzen tutmasi kolay. 3 saatte bir soylenen miktarda mamayi verdiler, cocuk erken aglasa bile saati degil dediler vermediler. bizse gece gunduz emzirdik durduk cocugun ihtiyaci var diye.
Evet gerçekten öyle. Mama içince tabiki de cocuk uyur. Ağır sonuçta,anne sütünün sindirimi daha kolay olduğu için daha çabuk acıkır . Saati olsun olmasin ağlayan cocuga vermemek gerçekten vicdansizlik ama. Benim çocuğum 2 aylik. 2.ayı bitirdik. Bana hep uyandırma boşver acıkınca ağlar zaten diyorlar ama Hic takmıyorum. Cocugu ağlatmadan ihtiyaçlarını karşılamak gerektiğini düşünüyorum. Ileri de daha mutlu birey olması icin. Zaten uyurken de emiyor ki. Uyumaya devam ediyor sonra.

Kakaoya bi sey diyemem, sut gayet de verilebilecek bir besin. Tu kaka diyecek bir durum yok. Hic vereni gormediyseniz nerede yasiyorsunuz merak ettim. Ben de sut vermem ama veren insani da bu kadar kucumsemek, ustten ustten konusmak dogru degil. Nihayetinde kabul gormus (1 yasindan sonra bebege verilebilir listesinde olan) ve milyonlar tarafindan kucuk yaslardan beri tuketilen bir besin. Iceni, bebegine vereni gorunce bu kadar sasirmak 🤷‍♀️
Ustten konusup kucumsemek degil,aklimiza gelmemistir,hayatimizda duymamistir ama cocuk yetistiriyoruz,okur ogreniriz,uzmana danisiriz degil mi? Artik kimse magarada yasamiyor,ac sefil insan bilmez anlarim. Ama internet platformunu kullanan her birey bazi seyleri bilmeli artik. Inek sutunun icinde ise yarayan hic bir sey yok,eger kucaginizdaki inek yavrusu degilse.
Yorumlarimdan rahatsizlik duyduysaniz gormeyebilirsiniz,ben kendimce akil verdim konu sahibine,begendigini takip etsin diye. Anne sutunu birakiyorsak onun yerine konacak sey formul mamadir,kakaolu inek sutu degildir. Hangi doktora sorsaniz bunu soyler. Kabul gordugu durumu da yanlis biliyorsunuz,mamayi anne sutune karsilik belirlenen miktarda verirler,inek sutu cok mecburi ise gunde az miktarda meyve verir gibi veya su verir gibi asiriya kacmadan ve ogun olusturmayacak sekilde verilebilir ancak. Anne sutu yerine gecemez

Hanimlar dogru olan sudur yada budur diyemeyiz. Her doktorun agzindan farkli bisey cikiyor. Bu biraz doktorun deneyimiyle alakali bence. Kimi doktor inek sutunu tavsiye etmez, kimisi mamayi. Internette ayni sekilde celiskili yazilar bulursunuz. 15 aylik yavrumu emzirmeden kesersem, inek sutu denerim. Inek sutunu icmezse yogurt yediririm. Yogurt yemezse illaki bunlarin icinde bulunsn vitaminler, demirler vs baska bir gidada vardir. Bir bebek 1 yasindan sonra herseyi yiyebilir. Oyle bir cagda yasiyoruzki hersey elimizin altinda. Hic bilmedigimiz gidalarla tanisiyoruz. Eskiden secenekler bukadar cok degildi. Arastirdinizmi bilmiyorum, formul mamada bulunan demir ve vitaminlerde yeterli degildir. Anne kendi ev doktoruyla istisare ederek ne uygun goruyorsa onu yapmali.

Kizlar lütfen yardim edin.. Bebegim 15 aylik emzigi birakti ve beni iki aydir Emzik olarak kullaniyor.. karni tok olsa bile tisörtümü indirmek istiyor.. hele geceler tam bi kabusa döndü.. yatagi odamizda oldugu icin emzirerek uyutuyordum ve sonra yatagina koyuyordum, fakat artik onada müsade etmiyor bagiriyor, bizim yatakta yatiyor ve her saat uyanip emip uykuya devam ediyor, cok yoruldum nolur yardim edin, gögüsten birakmak istiyorum fakat biberondan süt icmiyor.. zaten zayif korkuyorum kilo kaybedecek diye, ama artik gercekten dayanamiorum geceleri cok yoruyor beni, nasil kolay sütten kesip, siseden inek sütüne gecebilirm acaba bir kasik Kakao mu koysam :KK43: hic istemesemde, ve nasil odasini ayirabilirim, Simdiden sagolun cevaplar icin
Benim kızım 16 ayı doldurdu doğduğundan beri böyle
Öncelikle şunu diyeyim bebek anneyi kullanmaz
Size ihtiyacı var ki güvendiği yer annesi , memesi 😞
Benim kızım da gündüz meme meme diye dolanır ortalıkla
Gece de saat Basi bazen daha sık uyanır ama şimdi korona dönemi sütten kesmeyi hiç düşünmüyorum
Allah sağlık versin elbet geçecek bu günler

Back