Cok yoruldum.. beni kullaniyor

Karnı aç olduğundan ya da diş çıkardığı için saat başı uyanıyor olabilir mi?

Haklsiniz fakat Maalesef o devam sütüde cok sagliksiz icinde neler neler var, o yüzden dogal seyler vermek istiyorum, aliskanlik oldugunun bende farkindayim mesela bu gece yine hic Uyutmadi

Ne vereceğinize kendiniz illa ki karar verirsiniz , doktorunuza da danisiyormussunuz zaten ; diyeceğim tek şey gece beslenmesini kesmelisiniz

Ancak memeden kestiginiz gibi devamında süt v.b ni de vermemelisiniz .

Çocuklar çabuk alışıyor. Yeter ki bir hafta sabır edin.

Uykuya geçmeyi öğrenecek.

Evet şart değil. Inek sütü fermente olduğu zaman faydalık yoğurt peynir vs. Yine de sen bilirsin tabi canim

Haklsiniz fakat Maalesef o devam sütüde cok sagliksiz icinde neler neler var, o yüzden dogal seyler vermek istiyorum, aliskanlik oldugunun bende farkindayim mesela bu gece yine hic Uyutmadi
Devam sütü mü sağlıksız?
Neler var içinde bir yazın lütfen, haberimiz olsun.
Ama lütfen yazın, bekliyorum çünkü.
İnek sütünün demir ve kan değerlerini nasıl etkilediğini de bir sorun doktorunuza aynı zamanda.

Ben çocuklarıma 2 yaşa kadar süt vermedim, devam sütü içtiler. Ama şimdiler de mama firmaların baskılarıyla bize bu şekilde yansıtıldığına benzer şeyler duyuyorum. Mantıken her şeyin doğalı makbul, buda yadsınamaz bir gerçek. Yine de herkes danıştığı uzmana güveniyor.
Başlığınızda herhangi bir art niyet yada anneliğinizi eleştirir bir şey göremedim. Özellikle emzik kullanmayan bebekler bunu yapıyor. Ben, kardeşlerim, arkadaşlarım aynı şeyi yaşadı. Ve hepimiz emme dürtüsüyle emzik niyetine kullanıyor yorumu yaptık. Fakat burada cımbızlayıp, ayar vermeye çalışan bununla mutlu olabilen insanlar var malesef. Görmezden gelmeniz yeterli.

Çocuklarla ilgili konularda anne yüreğimiz istikrarlı olmamızı engelliyor malesef. Yemek yemediği için danıştığım doktor, "hiç bir canlı açlığa dayanamaz, istediği zamanlarda verin" yorumu yaptığında ona hak vermiş ama eve gidip yesin diye kırk takla atmıştım. Hatta o yerken ben doyacak kadar mutlu olurdum.

Bebeklerin yeni bir şeye alışması hemen hemen 1 hafta sürer. 3-4 günde alışacağına dair sinyaller vermeye de başlarlar, ama istikrar şart. Bir defasında başarıp diğerinde pes edip verirseniz başa sararsınız. Biraz ağlamasına dayanmak, dikkatini başka şeye yöneltmek, bir süre uykusuz kalmak şart. Ben memeyi bırakma döneminde eşimden destek almıştım. Geceleri genelde o kalkıp yeniden uyutmaya çalışmıştı, beni göremeyince de pes edip uyumuştu. Sizde bunu deneyin bir süre, hatta eskilerin yöntemleriyle bir süre sütün o alıştığı tadını alamasın. Kv min defalarca söylemesine rağmen ilk başlarda oralı olmamıştım ama canıma tak edince meme başına sirke sürmüştüm. Kokusunu duyunca kafasını çeviriyordu.

Brnim küçük oglum da aynı bebeğiniz gibiydi. Geceden sabaha kadar emmeden 1 saat durduğunu bilmem. O emer3k ben emzirerek sabahlıyorduk. Gündüz de sürekli emmek istiyordu iş ve yemek yapmayı, diğer çocuğumla ilgilenmeyi geçtim tuvalete gidemiyordum. Sonunda artık pes ettim ve 1.5 yaşında sütten kestim.
Ben de zaten az yemek yiyor ya daha fazla zayıflarsa diye düşünmüştüm ama tam tersi oldu. Süt, yoğurt, yumurta herşeyi yemeye başladı. Meğer sürekli emdiği için açlık hissini bastırıyormuş. Sizin bebeğimiz de sütten kestikten sonra iştahlanabilir.

Beni kullanıyor nasıl bir başlıktır ya ?
Bahsettiğiniz bebeğiniz.Kullanmak ve konu ne alaka ?

Bence önce başlığı düzeltin ona konsantre olup icerige cevap yazmayacak üyeler yoksa.
Bu dönemsel olabilir özellik le diş çıkarma döneminde. Önceden böyle değildi demissiniz. Bunun alışkanlığa dönmemesi için gerekirse 50 defa da uyansa kendi yatağına götürün. Ayrıca anne sutu emen çocuk öyle sute şeker de kat san balda Kat san içmiyor.
Tek çare emzirme sikligini azaltmak galiba 10 defa uymuyorsa 3unde emzir 7sinde başka şekilde uyutmaya çalış. Tabi bu çok sabır gerektiren bir ış.
Böyle yazıyorum ama benim kzimda öyleydi sabaha kadar sagimdan soluma dönemezdim memeddn kestikten sonra da emerken beraber uyudugunuz için yine tek yatmazdi. Ama ikincide öyle yapmıyorum. 10 kerede emse geri yerine birakiyorum birde gece yatmadan karnını doyurursam çok uyanmiyor

Olur mu mama öcü, kaka.. Sütü yetmeyene bile öyle. Ay sürekli emzir gelir, çoğalır. Mama verme çok zararlı... ne yapalım biz bu bebeklere tarhana mı içirtelim.

Emziği bıraktığından değil o; bebekler büyüdükçe memeye daha bağımlı hale gelir ve sürekli emmek ister. Normal şeyler yaşıyorsunuz bilginiz olsun. Birkaç ay daha emzirin sonra kesersiniz.

Bakın Ben mama veren anneleri kesinlikle kötülemek istemiyorum bu benim de başıma gelebilir ve gayet normal, ben de mama ile büyümüşüm fakat ben emzirebilmek için neler çektim ve 15 ay emzirdim bu saatten sonra da Mama vermemek istemediğim için süt vermek istiyorum ben de başlarda iki yaşına kadar süt vermeyecegim dedim fakat insan tecrübe yaşadıkça fikirleri değişebiliyor

Aynı tavsiyeyi kayınvalidem bana da verdi sirke sür dedi, sanırım ben de birkaç ay daha sabredip sütten keseceğim, gerçekten bunu sadece çeken anlar gece uykusu olmadan aylarca yaşamak çok zor

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim ben de aynı sizin gibi düşünüyorum 15 ay emzirdim emzirdimkten sonra devam sütüne geçmek istemiyorum çünkü doğal olduğunu düşünmüyorum ne olursa olsun içinde mutlaka ve illaki katkı maddeleri bulunmaktadır, yaşlılarımız sanki mama ile mi büyüdü gayette sağlıklılar ve eminim onlar da inek sütü içerek büyüdüler geçmişe bakarsak cevaplar zaten çok basit, fakat mamayı desteklemeyen anneler hemen kötü damgası yiyor, Bence herkes bu konuda kendi karar vermeli her anne bebeği için her şeyin en iyisini ister

Bu defa da güvenli bağlanma olmuyor

15 aylık bebek icin beni kullanıyor nedir y?
Kvde,görümce konusu falan sandım
Niye kullansın sizi,annesiniz size ihtiyacı var.
Mamayla bile gece kac kere kalkıyorz.
Evi turluyorz 1 yasında kızım.
Hic beni kullanıyor bu diye düsünmedim.
Emzirme bırakma yöntemlerini arastırabilirsiniz.

Mamayı desteklemeyen anneler nerde kötü damgası yiyor?
Ama siz sunu atlamıssınız EMMEYEN BEBEKLER VAR!
Kızım 3 aydan sonra meme redii yasadı,naptıysak dönmedi.
1 yasında hala sagıp veriyorm.
Sagmak emzirmekten daha zor.
Ama emziren anneler,mama verem annelei keyfinden veriyor sanıyor.
Yok oyle bisey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…