Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

okudum konunu, yapılan yorumları da. İnan alnından öpülesi bi kadınsın. bu davranışların karşısında seni baştacı yapacak çok kişi var. Hem eş anlamında hem aile anlamında söylüyorum bunu. Senin yaptıklarını hata olarak değerlendirmiyorum ben. tahmin ediyorum o zaman başka türlü davranmak senin için mümkün değildi. Çok sevmişsin eşini hayatının merkezi yapmışsın senden önce gelmiş ama yeryüzünde hiçbir erkek için kendisinden önce bir başkası gelmez.

Ben senin kadar zorluk yaşamadım ama, arabada önde oturmakla ilgili ve eşimin kimseleri beğenmeyip de benimle evlenmesi gibi laf sokmaları aynen yaşadım.. " x kimseleri beğenmezdi, çok merak ediyorduk kiminle evlenecek diye öyle herkese kulp takarsan olacağı bu" gibi bir laf:))

Bir psikologa gitmek ve eşini hatalarıyla yüzleştirmek istemeni de çok iyi anlıyorum. ama kendi hatalarını görebilecek olgunlukta değil sanırım eşin. Sen çok güçlü bir kadınsın, inşallah hakkında hayırlı olan kararı vereceksin.
Teşekkür ederim, bu tarz insanlara aslında layıkıyla cevap vermek gerek ama ben yapamıyorum çoğu laflarına cevap veriyorum ama iğneleyici, kırıcı şeyler söylemek istemiyorum. Ama hakediyorlar kesinlikle, bu lafın üzerine ne denir ki bu laf sırf kırmak için söylenmiş, cevap verdin mi peki onlara?

canım anladığım kadarıyla övünmeyi çok seviyorlar kompleksli oldukları için ama senin arkandan kötü konuşmadıklarına sevindim şakaya getirip laf sokuyorlar sen de öyle yap cevaplarını ver abinizi almasam evde kalacaktı işsiz güçsüz adamı kim ne yapsın de takma bunları kafana içine atıyorsun üzülüyorsun eşine de yansıtıyorsun böyle çıkıyor sorunlar orda sen de ona cevap versen daha rahat edeceksin büyütmeyeceksin bu kadar
tatile gidn mutlaka uzaklaşmaya ihtiyacınız var
İnanın onlar eşimi övdükçe benim eşimi yerden yere vurasım gelirdi, birkez ben görevliydim şehir dışına gidicektim 1 günlügüne eşimde benle gelicekti işi yok ya, hazırlandık başladılar eşimi övmeye aman çok yakışıklı, nazar neğmesin demeler, sonra kızkardeşi dikkat et elinden kaçırma dedi. Ben de asıl o beni kaçırmasın elinden dedim.
Aynen..Ben de duydum 1-2 kişiden.. Benden daha iyisi,daha güzeli,daha akıllısı çıkmışsa oğlunuzun karşısına,ki hiç sanmıyorum... Alsaymışsınız oğlunuza dedim...Eşimin bu cümlelerime cevap verecek olan akrabası çıkmadı...

O gün bu gündür bu tarz yorum yapmıyorlar... :KK9:
Çok yerinde güzel cevap vermişsin eminim bakakalmışlardır. Bunlar da aslında biliyorlar neyin ne olduğunu ama amaçları üzmek o zaman biz cevap verince üzülmeyi almaları gerek.

canım ben eşimden önce kayınvaldemle tanıştım tanıdık olduğu için bize oturmaya gelmişti ve o ara görüştüğüm çocuk kapıda elinde çiçekle saatlerce yalvardı herkes herşeyin farkında merak etme hiç uğraşamam onlarla konuşsun dursunlar
Kayınvalidenin buna şahit olması çok iyi olmuş, farkındadır elbet öyle bir olay yaşanmasa bile bir insana bakınca nasıl biri olduğu anlaşılır, yine de 1-0 galip başlamışsın sen :KK66:

Kayınvalidenin buna şahit olması çok iyi olmuş, farkındadır elbet öyle bir olay yaşanmasa bile bir insana bakınca nasıl biri olduğu anlaşılır, yine de 1-0 galip başlamışsın sen :KK66:

öyle demiyordu kendisi ama oğlum kimseleri beğenmezdi sana gelince ne oldu anlamadık diyordu ilk evlendiğimiz sıralar belki ben fesatım ya güzel bişey de söylemiş olabilir bu cümleyle

sana kendi konuma yazdığımı yazmak istiyorum..

bu gün ağabeyimle konuşuyorduk...

sevmek kolay kate dedi..

birinden hoşlanmak...aşık olmak hatta..

zor olan güvenmek...

sevmeyi bilene sevmek kolay...

sevmek çünkü senin yüreğinle alakalı bir şey..onun kalbiyle ilgili değil..

güven ise tamamen onun karakteriyle alakalı...

Kesinlikle asıl problem eşim, ben bunun farkındayım ailesi melek olsaydı bile bir süre sonra farkedilecekti bu çünkü biz olmamışız ona göre,
sorumluluk almıyor zaten, ayın 1 i gelir kirayı hatırlamaz bile ben gönderirim, burada su saatleri evin içinde her ay saat okuyama geldiklerinde evde kimse olmuyor yüzden saati kendimiz okuyup, telefon edip endeksi bildirip borcumuzu öğrenmemiz ve bankadan ödememiz gerek, bunu hep ben yapıyorum her ay bu sorumluluk benim, elektrik faturasını da ben takip ediyorum, evin eksiklerini ben düşünüp alıyorum, yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik yine benim üzerimde, birgün düşündüm eşim olmasa benim hayatım daha rahat olur, en azından aile faktörü olmaz, sürekli gidip gelme, laflarını çekme derdim olmaz.
O zaman kafama dank etti bunlar, aman çekemicem artık dedim.

Son düzenleme:
öyle demiyordu kendisi ama oğlum kimseleri beğenmezdi sana gelince ne oldu anlamadık diyordu ilk evlendiğimiz sıralar belki ben fesatım ya güzel bişey de söylemiş olabilir bu cümleyle

Eğer sana karşı bundan sonraki davranışları iyiyse bu sözünü iyiye yorabiliriz bunu sen bilebilirsin.
Benim eşimin teyzesi oğluna kaç tane kız gösteriyorlar kimseyi beğenmiyor, en son biriyle daha tanıştırıyorlar annesi nasıl olsa beğenmez diyor çünkü kendisi beğenmemiş, oğlu tamam beğendim diyor şaşırıyor sana daha iyilerini gösterdik onları beğenmedin bunu niye beğendin diyor, o da beğendim işte diyor evlendiler şimdi. Bunları zavallı kız duysa kim bilir ne kadar üzülür. Eminim bir yolunu bulur anlatır gelinine.

Eğer sana karşı bundan sonraki davranışları iyiyse bu sözünü iyiye yorabiliriz bunu sen bilebilirsin.
Benim eşimin teyzesi oğluna kaç tane kız gösteriyorlar kimseyi beğenmiyor, en son biriyle daha tanıştırıyorlar annesi nasıl olsa beğenmez diyor çünkü kendisi beğenmemiş, oğlu tamam beğendim diyor şaşırıyor sana daha iyilerini gösterdik onları beğenmedin bunu niye beğendin diyor, o da beğendim işte diyor evlendiler şimdi. Bunları zavallı kız duysa kim bilir ne kadar üzülür. Eminim bir yolunu bulur anlatır gelinine.

Gönül........................

sana kendi konuma yazdığımı yazmak istiyorum..

bu gün ağabeyimle konuşuyorduk...

sevmek kolay kate dedi..

birinden hoşlanmak...aşık olmak hatta..

zor olan güvenmek...

sevmeyi bilene sevmek kolay...

sevmek çünkü senin yüreğinle alakalı bir şey..onun kalbiyle ilgili değil..

güven ise tamamen onun karakteriyle alakalı...
Çok çok doğru söylemiş, güvenmek çok zor bundan sonra nasıl güvenicez bilmiyorum en güzel yıllarımızı boşuna mı harcamışız, düşünmek istemiyorum bunları.
Ben şimdi değil 20-30 yıl evli kalanları 2-3 yıl evli kalanlara şaşkın gözlerle bakıyorum nasıl yürütüyorlar bu evliliği diye, hele boşanıp yeniden evlenenler nasıl başardılar bunları çok merak ediyorum. Tekrar yeni bir insana güvenmek mümkün mü?

evet mutlaka yapar onlar oğullarının kimi beğendiğini umursamıyorlar kendilerine uygununu arıyorlar ama böyle biri yok çünkü kim olursa olsun kıskanacaklar oğlumu elimden aldı diye sıkılmadıysan biraz daha kayınvaldemden alıntı yapayım belki neler varmış dersin
'sen beni oğlumdan ayırabileceğini mi sandın haddini aştın sen'
oğluna 'ya onlar ya ben' onlarla beni ve oğlumu kastediyor

Ya eş doktorsa ?? :KK9:

O zaman çıtayı yükseltmek gerekir sanırım ...Ne milletvekkilleri ne bakanlar...:KK60:

Benim durumum bu.. çıtayı yükseltmem lazım yani.. hakikaten eski bir bakanın oğlu istemişti benimle evlenmek öyle yükseltebilir miyim çıtayı? :))
Nişanlandığımızda biraz fazlam vardı, beni kilolu buldukları için burun kıvırıyorlardı herhalde. 38 bedeni zorluyordum ama kilo verdim şimdi 36 bedenim.Valla ne yalan söyliyim fıstık gibiyim :)) Ne zaman gitsem tepeden tırnağa süzüldüğümü hissederim, ojem azcık aşınmış olsa, kaşlarımda bir iki tel çıkmış olsa utandırılacak kadar süzülürüm. Hiçbir giydiğime saçıma başıma asla olumlu birşey söylemediler ama yok haklarını yemiyim gelinliğimi çooooook beğendiler. E çünkü onların dediği yerden kiraladım:))
Güya üstüme göre dikildi bisürü kusuru vardı ama ben düğün günü saçımla makyajımla enerjimle o kadar güzeldim ki bütün akrabalarım arkadaşlarım gördüğümüz en güzel gelindin dediler.

Benim durumum bu.. çıtayı yükseltmem lazım yani.. hakikaten eski bir bakanın oğlu istemişti benimle evlenmek öyle yükseltebilir miyim çıtayı? :))
Nişanlandığımızda biraz fazlam vardı, beni kilolu buldukları için burun kıvırıyorlardı herhalde. 38 bedeni zorluyordum ama kilo verdim şimdi 36 bedenim.Valla ne yalan söyliyim fıstık gibiyim :)) Ne zaman gitsem tepeden tırnağa süzüldüğümü hissederim, ojem azcık aşınmış olsa, kaşlarımda bir iki tel çıkmış olsa utandırılacak kadar süzülürüm. Hiçbir giydiğime saçıma başıma asla olumlu birşey söylemediler ama yok haklarını yemiyim gelinliğimi çooooook beğendiler. E çünkü onların dediği yerden kiraladım:))
Güya üstüme göre dikildi bisürü kusuru vardı ama ben düğün günü saçımla makyajımla enerjimle o kadar güzeldim ki bütün akrabalarım arkadaşlarım gördüğümüz en güzel gelindin dediler.

benim durumum da bu..o yüzden çıtayı yükseltelim o zaman dedim zaten :KK9:

güzelllik konusuna gelince eşime beğendikleri kızların,eşimin beğendiği kızların hiç birisini kendimden üstün görmedim..hepsine 10 basarım ,avatar resmim bile kendimin..:KK9: :KK9:

şaka bir yana şu an eşimin ailesi ile şu an hiç bir sorunum yok..olmadı da...

Allah herkesin ailesine huzur ve mutluluk versin....

evet mutlaka yapar onlar oğullarının kimi beğendiğini umursamıyorlar kendilerine uygununu arıyorlar ama böyle biri yok çünkü kim olursa olsun kıskanacaklar oğlumu elimden aldı diye sıkılmadıysan biraz daha kayınvaldemden alıntı yapayım belki neler varmış dersin
'sen beni oğlumdan ayırabileceğini mi sandın haddini aştın sen'
oğluna 'ya onlar ya ben' onlarla beni ve oğlumu kastediyor
Sen kaynaların çekiştirildiği konuda var mıydın hatırlamıyorum, geyik sohbeti kısmına alındı gerçi. Güzel bir konuydu orda bir sürü güzellemeler vardı kaynanalara dair. Senin ki de orda oskara aday olmasa da dikkat çekerdi. Bu arada zaten evlenince oğlun ayrılmış senden daha ne bekliyorsun, asıl kendisi ayırmak istemiş. Eşin ne tepki verdi bu olayda merak ettim. Benim kaynananın pek bir olayı yok arabada öne oturmak ve hiçbirşeye karışmamak dışında ama kızları yetiyor tabi.

Her gittiğinde süsenip öyle git, kıskanıp çatlasınlar. Hayatta en nefret ettiğim şey süzülmektir, yani biz onlara öyle baksak rahatsız olmazlar mı acaba?
Bizim de öyle bir durumumuz vardı ben çok olmasada biraz onlara nazaran daha kiloluyum ama ilk başlarda bunu ima ediyorlardı şimdi ben de zayıfladım dicek bir lafları kalmadı, g...zekalılar benim burdaki düğünümle memleketimdeki düğünü kıyaslıyorlardı, ya aslında çok çok cahiller görmemişler o yüzden böyle yapıyorlar. Ne konuşmasını bilirler ne oturmasını kalkmasını.

benim durumum da bu..o yüzden çıtayı yükseltelim o zaman dedim zaten :KK9:

güzelllik konusuna gelince eşime beğendikleri kızların,eşimin beğendiği kızların hiç birisini kendimden üstün görmedim..hepsine 10 basarım ,avatar resmim bile kendimin..:KK9: :KK9:

şaka bir yana şu an eşimin ailesi ile şu an hiç bir sorunum yok..olmadı da...

Allah herkesin ailesine huzur ve mutluluk versin....
Avatardaki senin resmin mi ben tülin şahinin resmi sandım, benziyorsun sanki.
Ne güzel olmasın da umarım hep böyle devam eder.

bence eşiniz düzelmişken bi şans daha verin belki herşey farklı olur..taşıncaksnz nasılsa uzaklaşcksnz..belkı eskiye dönersinz..denemeye deger diye düşünuorum..

Aslında ailelerimiz bile olsalar biraz araya mesafe konulmalı,çok fazla içli dışlı olunmamalı ..Biz izin vermediğimiz sürece söz sahibi olamamalılar ,kendi kurduğumuz ailemizle ilgili kararları sadece eşlerimizle etki altında kalmadan verebilmeli,maddi manevi kazancımız kendi kurduğumuz ailemiz için olmalı diye düşünüyorum..Çok mu bencilce sizce ????

Avatardaki senin resmin mi ben tülin şahinin resmi sandım, benziyorsun sanki.
Ne güzel olmasın da umarım hep böyle devam eder.

evet.benim resmim.tülin şahin mi ? bilmem, hiç benzetmiyorum kendimi ona...gerçi ondan epey yaşlıyım :KK70:

umarım hep böyle devam eder..belki de ailelerden uzak şehirlerde olmanın avantajları....ama yine de Allah ın gücüne gitmesin,şikayetim yok hiç birinden şimdilik...

bence eşiniz düzelmişken bi şans daha verin belki herşey farklı olur..taşıncaksnz nasılsa uzaklaşcksnz..belkı eskiye dönersinz..denemeye deger diye düşünuorum..
Eşimde düzelme emareleri var ama benimle ilgilenme şeklinde yoksa ailesine bir dur demiş değil ve her görüştüğümüzde beni sinir edicek birşey söylüyorlar, taşınıyoruz bu güzel bir şey ama ben içimde herşeyin tükendiğini hissediyorum.

Aslında ailelerimiz bile olsalar biraz araya mesafe konulmalı,çok fazla içli dışlı olunmamalı ..Biz izin vermediğimiz sürece söz sahibi olamamalılar ,kendi kurduğumuz ailemizle ilgili kararları sadece eşlerimizle etki altında kalmadan verebilmeli,maddi manevi kazancımız kendi kurduğumuz ailemiz için olmalı diye düşünüyorum..Çok mu bencilce sizce ????
Haklısın neden bencillik olsun ki, böyle olması gerekiyor zaten neden benim ailem birşey beklemiyorken onun ailesi bekliyor, tabi ihtiyaçları varsa yardıma koşarız ben zaten eşime göre daha düşünceliyim, eşime onlara karşı daha düşünceli olması konusunda hep uyardım, mesela ablası eşinden para istiyor eşi ya yok diyip vermiyor ya 5 lira veriyordu, ben eşime yanında para varsa ablana biraz para ver diyordum, onlara giderken eşim çöp götürmez ben gideceğimiz zaman gel şurdan tatlı alalım derdim. Ama ne oldu suçlu hep ben oldum niye çünkü düzeni değiştirdim fazla iyi olmak iyi birşey değil. Şimdi bazı kıyafetlerimi atarım yine onlara vermem.
evet.benim resmim.tülin şahin mi ? bilmem, hiç benzetmiyorum kendimi ona...gerçi ondan epey yaşlıyım :KK70:

umarım hep böyle devam eder..belki de ailelerden uzak şehirlerde olmanın avantajları....ama yine de Allah ın gücüne gitmesin,şikayetim yok hiç birinden şimdilik...
Resim biraz küçük bilmiyorum ben ilk bakınca onun resmi gibi algıladım.
Ailelerle farklı şehirlerde yaşamanın çok büyük avantajları var zaten, biraz da ondan kaynaklanıyordur ama kötü olsalardı oradan da ulaşırlardı en azından siz gittiğinizde ya da onlar geldiklerinde bulurlardı birşeyler. Burda öyle konular da var kaynana iki ayda bir gelip kalıyormuş.

Ben birşey sormak istiyorum yanlış hatırlamıyorsam sizin açtığınız bir konuydu. Eşinizin annesi öz annesi mi. Geçen hafta öyle bir konu okumuştum çok öncelerde açılmış olması lazım. Eşim evlatlık vs diye başlıyordu... O başlığı bulamadım şimdi de. O sebeple soruyorum.:44::44::44::44:

X