• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok yorgunum..

hayalleriolankiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
791
761
53
Merhaba herkese. Bana vericeğiniz akıllara ihtiyacım var.
23 yaşındayım. 18 yaşımdan 22 yaşıma kadar süren bir ilişkim vardı sonra terkedildim. Büyül bi kavga sonucu birbirimize çok ağır şeyler söyleyerek ayrıldık. Sonrasında ben cok aradım ama karsı taraf gururundan yada kendını haklı sandıgından dönmedi. Bende acımı kabullendim ve çok ağır bi aşk acısı döneminden geçtim. Karsı tarafın baska sehirde olması benı dahada kötü etmişti, tüm ailem bana destek oldu bu süreçte. Ben karsı tarafın acı cekmedıgını benı dusunmedıgını dusunuyordum bu durum benı dahada acıya sürüklemişti. Aylar geçti ben onu hiç içimden atamadım görüştüğüm oldu herkesle beraberken aklımda hep o vardı keske o olsaydı. Eğer o olsaydı böyle olmazdı derdim hep. Sürekli dualarımda onuncbaana geri dönmesini istiyodum. Namaz kıldım hep o dönsün diye dua ettim. Arkadaslarıma ne zaman ondan bahsetsem “saçma gelebilir biliyorum ama bitmiş givi hissetmiyorum” diyodum. Her neyse bigün onun istanbulda oldugunu gördüm sosyal medyadan ve keske karsıma cıksa demiştim içimden o gün biz karsılastık. İkimşzde duraksadık sonra ben arkama bakmadan geçip gitmiştim. Bu karsılasmadan bir ay sonra kendisi benim semtimde işe başladı sabahları denk gelıp karsılasıyoduk tabi ben gururumdan bakmıyodum. Sonrakı gunler yolumu değiştirdim.. bir hafta sonra baska biyerde karşılaştığımızda benımke konusmak istedi, ne konusucaksın dedim beni okadar ateşe attın sana ulasmaya calıstııkca engelledın benden ne istiyosun dedim. Onunda benı unutamadıgını dönmek isteyip dönemediğini söyledi bana. Ağladı. Kendını paraladı. Bende ağladım onunla birlilte. Birbirimize sarılıp ağladık çok özlemistik. Ona hem cok kızgındım ama bi okadsrds özlemiştim oda ben baskasıyla evlendimmi diye aylarca kafasında kurmuş durmuş bana hiçbiyerden ulasamamıs karsısına cıkınca ben kızarım diye ilk cesaret edememiş ama sonradan cesaretini toplauıp beni durduruo konusmak istemiş. Ben onun bana olan sevgisini hissedebiliyorum nasıl desem ayrıykende hissediyodum. İçimden hiç atamadım. İkşmizimde hayatına baskaları giremedi. Onunda girmemiş bunu bana kanıtladı zaten. Bir resmimizi paylaşmış eskilerden instagramda. Tümmarkadasları yorum atmıs barıstıgınıza sevindim, bikaç arkadaşı sen zaten unutamamıstın anlatırken gözlerinden belliydi felan yazmıslar. Bunları gorunce dahada kötü oldum. Şimdi asıl sorun tabii ki ailem. Benı üzdüğü için çok karşılar, ne yapmam gerek bilmiyorum aslında bende naptıgımı bilmiyorum. Araya 6 aykadar ayrılık girmiş tekrar toparlarmıyız bukadar ayrı kalıp barışıp mutlu olan varmı.. bi yol gösterin ne olur.. gidemiyorumda kalamıyorum da simdi.. seviyorum ama herkes inanmamam gerektiğini söylüyor buda benm guvenımı kırıyor.. bi yol gösterin.. sevgime sahip çıkmalımıyım yada bitirmelimiyim bende. İlerde acabalarla kalırmıyım.. ikinci bir şans tanımalımıyım.. napmalıyım

Siz üzülürken, gurur yapmayip ararken size yüz vermeyen biriyle tekrar denemek ancak sizi üzer. Ben olsam guvenmezdim, bir daha ayrilirsaniz daha büyük bir yıkım olur ayrica 6 ayda onun hayatına birinin girmedigini nereden biliyorsunuz belki denedi görüştü ayrildi? Yani bence ailenizi dinleyin denenmişi tekrar yasamaya ne gerek var, olmuyorsa da hayrinizadir. O olsun diye dua etmek yerine hayirlisini dilemek gerekiyor. Ben ablaniz olsam (ki yas olarak oyle sayilirim) kardesimin onu üzen biriyle tekrar görüşmesini istemezdim.

eski işe de eski eşe de dönülmez derler. bir kere bu üzüntüyü yaşamışsınız aklınızdan silebilecek misiniz? kendinize yeni bir yol çizin eskisini biliyorsunuz zaten. çoğu zaman özlediğimiz şey kişiler değil yaşadığımız duygular oluyor. kimsenin yeri doldurulamaz değil

Biz bir kere 9 ay ayrı kaldık sonra 3 ay ayrı kaldk birbrmize vurmamak dışında herşeyi söyledik bu kavgalarda. Sonuç 3 senelik evliyiz çok şükür bugüne kdr bir problem yaşamadk ilk günden daha fazla seviyoruz birbirimizi.. seviyorsanız sahip çıkın birbirinize.. aileniz zamanla ısınır sever insan aşkı bir kez buluyor şanslısınız bulmuşsunuz kaybetmeyin derim

ben bu durumlara biraz farkli bakiyorum genelden. ben de sevgilimle 4 ay kadar suren bir ayrilik yasadim, ama oncesinde bizim sorunumuz yoktu. ikimizin de kafasinin mesgul oldugu bir donemdi, stres altindaydik ve birbirimize patladik ayrildik. yani ortada cok asiri buyuk bir sorun veya devamli olan bir durum yoktu. anlik bir seydi.

daha sonra biz de bir araya geldik ama tabi boyle dramatik olmadi acikcasi. ve ben cevremden hic olumsuz bir yorum almadim cunku zaten benim iliskim ve karari ben veririm. ben ayrilmistim, ben baristim, gerekirse yine ayrilirim. iliskiyi yasayan benim, karari da ben veririm. biri laf edecek olsa aynen bunlari soylerdim.

siz karsinizdaki kisiden eminseniz bir daha deneyebilirsiniz. ben kendimden de sevgilimden de emindim tekrar basladim, bir daha da o sekilde buyuk bir kavga etmedik. pisman da degilim.

ayrılma nedeni neydi acaba ? büyük bir kavga ve kırıcı sözler söylendiyse barışmak mantıklı değil bence de zaten bir kere ayrılık yaşanınca eskisi gibi olmuyor

Yıllarca ayrı kalıp tekrar barışan tanıdıklarım da var, en yakın arkadaşım 11 ay sonra barıştı eski sevgilisiyle 2 sene birlikteliğin üstüne evlendiler. Böyle örnekler çok çevremde. Barıştıran sonra devam ettiremeyen tekrar denemeseydik keşke diyenler de var. Bunun bir genellemesi olmamalı bence. Hayat sizin, eğer denemek istiyorsanız deneyin ama şunun bilincinde olun kimse sizden kıymetli değil

23 yaşındayım. 18 yaşımdan 22 yaşıma kadar süren bir ilişkim vardı sonra terkedildim. Büyül bi kavga sonucu birbirimize çok ağır şeyler söyleyerek ayrıldık. Sonrasında ben cok aradım ama karsı taraf gururundan yada kendını haklı sandıgından dönmedi. Bende acımı kabullendim ve çok ağır bi aşk acısı döneminden geçtim. Karsı tarafın baska sehirde olması benı dahada kötü etmişti, tüm ailem bana destek oldu bu süreçte. Ben karsı tarafın acı cekmedıgını benı dusunmedıgını dusunuyordum bu durum benı dahada acıya sürüklemişti. Aylar geçti ben onu hiç içimden atamadım görüştüğüm oldu herkesle beraberken aklımda hep o vardı keske o olsaydı. Eğer o olsaydı böyle olmazdı derdim hep. Sürekli dualarımda onuncbaana geri dönmesini istiyodum. Namaz kıldım hep o dönsün diye dua ettim. Arkadaslarıma ne zaman ondan bahsetsem “saçma gelebilir biliyorum ama bitmiş givi hissetmiyorum” diyodum. Her neyse bigün onun istanbulda oldugunu gördüm sosyal medyadan ve keske karsıma cıksa demiştim içimden o gün biz karsılastık. İkimşzde duraksadık sonra ben arkama bakmadan geçip gitmiştim. Bu karsılasmadan bir ay sonra kendisi benim semtimde işe başladı sabahları denk gelıp karsılasıyoduk tabi ben gururumdan bakmıyodum. Sonrakı gunler yolumu değiştirdim.. bir hafta sonra baska biyerde karşılaştığımızda benımke konusmak istedi, ne konusucaksın dedim beni okadar ateşe attın sana ulasmaya calıstııkca engelledın benden ne istiyosun dedim. Onunda benı unutamadıgını dönmek isteyip dönemediğini söyledi bana. Ağladı. Kendını paraladı. Bende ağladım onunla birlilte. Birbirimize sarılıp ağladık çok özlemistik. Ona hem cok kızgındım ama bi okadsrds özlemiştim oda ben baskasıyla evlendimmi diye aylarca kafasında kurmuş durmuş bana hiçbiyerden ulasamamıs karsısına cıkınca ben kızarım diye ilk cesaret edememiş ama sonradan cesaretini toplauıp beni durduruo konusmak istemiş. Ben onun bana olan sevgisini hissedebiliyorum nasıl desem ayrıykende hissediyodum. İçimden hiç atamadım. İkşmizimde hayatına baskaları giremedi. Onunda girmemiş bunu bana kanıtladı zaten. Bir resmimizi paylaşmış eskilerden instagramda. Tümmarkadasları yorum atmıs barıstıgınıza sevindim, bikaç arkadaşı sen zaten unutamamıstın anlatırken gözlerinden belliydi felan yazmıslar. Bunları gorunce dahada kötü oldum. Şimdi asıl sorun tabii ki ailem. Benı üzdüğü için çok karşılar, ne yapmam gerek bilmiyorum aslında bende naptıgımı bilmiyorum. Araya 6 aykadar ayrılık girmiş tekrar toparlarmıyız bukadar ayrı kalıp barışıp mutlu olan varmı.. bi yol gösterin ne olur.. gidemiyorumda kalamıyorum da simdi.. seviyorum ama herkes inanmamam gerektiğini söylüyor buda benm guvenımı kırıyor.. bi yol gösterin.. sevgime sahip çıkmalımıyım yada bitirmelimiyim bende. İlerde acabalarla kalırmıyım.. ikinci bir şans tanımalımıyım.. napmalıyım
Belki dediğiniz gibi deliler gibi aşiksiniz. Ama yaşim senden buyuk haliyle daha çok olaya şahit olarak artik bu tür ilişkiler bana hiç samimi gelmiyor. Taş devrinde değiliz. Ulaşimin en çok gelişdiği yillardayiz. Ulaşamadi ne demek?? Inandiniz mi? Engeli kaldirip yazaydi yeniden. Yeniden karşilaşdiniz o da boşdaydi ve yeniden başladiniz. Bilmiyorum hayatina sendeki ozelliklerden bir tik daha iyisi çiksaydi yok bemim kalbim başkasi için atiyor diyip kesideremezdi. Sizin de karşinjza ondan iyisi çikmamişki siz de başkasiyla deneyememjşsiniz. Ben sevgiyi hafife alan biri değilim ama dizi kivaminda ve bu yaşlarda fazla dramatikleşdirilip aşk sevda süsü vermeyi doğru bulmuyorum. Yeniden deniyorsaniz deneyin tabi kendi hayatiniz. Herkesin hayatinda kavga da olur bariş da. Onemli olan neden kavga edildiği, kavga olurken size karşi tavri... çunki bir insanin kalitesi aralari bozukken ortaya çikar. Ve karakterini çok ' guzel' yansitmiş. Beni engelleyen insan ' artik senden mesaj arama gelsin istemiyorum, senj bundan sonra hayatimda gormek istemiyorum' demiş sayilit ve ben bunu affedecek biri değilim

Herkesin hikayesi farklı. Kimi ayrılır barışır mutlu olur, kimi barışır pişman olur.
Kesin bir formülü yok bu işlerin.
Barışırsan ilerde ne olur bilemem ama barışmazsan aklında hep ‘acabalar’ kalacak.
Yani kalbinin sesini dinle diyorum.
Ayrılık sebebiniz kararında etkili olmalı ona göre düşün. Bazı huylar değişmiyor çünkü.

Evlilik için acele etmeyin. 23 yaş çok erken. Ailenize hemen ters düşmeyin çünkü haklılar. Belki yeniden üzüleceksiniz ama denemeye değer. Uzun süre ölçün tartın ailenizin gönlünü almak da onun sorunu olsun. O kendini affettirsin siz artık kendinizi yıpratmayın

Şöyle söyleyeyim...
Çok güzel anlaşabilirsiniz, mutlu olabilirsiniz, iki tarafta isterse ve siz de öncelikle kendi değerinizi bilirseniz.
Fakat....
Bu size yapılan muameleler gün geçtikçe, hatta mutlu oldukça, size bir hançer gibi döner.
Gururunuz kırıldığı için, kendinizi affedemezsiniz, onu da.
Ailenize karşı hep mahcup kalırsınız ve de gurursuz hissedersiniz.
Sizin hikayenizin hepsini bilmiyoruz, o yüzden ayrılın birleşin diyemem buradan kimseye.

Bir defa ayrılıp yeniden beraber olan çiftlerin çoğu ileride temelli ayrılıyor. Sade bir tane eş tanıyorum, evli ve 2 çocuklu ayrıldılar, ikisinin hayatındada kimse olmamış, birkaç sene sonra yeniden evlendiler ama çift terapisi yaptılar ve çok mutlular. Kadın baştaki halinden daha mutluyum diyor. Bir tane de çift komşumdu. Tam 6 defa ayrılıp 7. defa evlendiler. 3. defa evlendiklerinden sonra, Burda ha evlenirsen, hediye almicaz dedik. Ama 7. Evlilikleri daha hala tutuyor ve Mutlu'ya benziyorlar.
Eğer ciddiye götürmek istiyorsanız ilişkinizi bir kaç saatliğine çift terapisi ne giderim ben olsam. Cünkü geride yaptığınız hataları anlayın ve yeniden yapmayın.

Back