canım benim. yalnızlık hissi insanı içten içe yiyip tüketir. ama şunun bilincinde ol yalnız insanlar kaliteli insanlardır. sanatçılar, edebiyatçılar hep bunlardan çıkmıştır. illa arkadaşım olsun diye kendine baskı yapma. bırak. rahat ol. kendin ol. sadece insanlara gülümse. hal hatır sor. gerisin bırak. insanlar içinde mutsuz olduğunu veya sorunların olduğunu belli etme. çünkü kimse senin derdini umursamaz. eğer konuşmak istiyorsan Allah'a iltica et. herşeyini anlat. derdini sorununu.... allahım bu sıkıntımı sana havale ediyorum de. düşünme. herşey kendiliğinden hallolur. kendini sev. eski insanlar itikafa girip halk ile ilişkisini 40 gün keserlermiş. kendi içlerine dönerlermiş. sana zarar verecek arkadaşların olacağına yalnız ol. kazık yiyeceğine, arkandan iş çevireceklerine... boşver ya. kendi hayatını yaşa. sinemaya git, tiyatroya git, kitap evlerini dolaş, tarihi mekanları dolaş, camileri gez. ibadet et. yapacak binlerce şey var. bunlarla vakit kaybetme. yaz mesela. otur bir günlük tut. sırdaşın o olsun. henüz çok gençsin ve emin ol yapacak çok iş var. haftada bir gün sporada gidebilirsin. daha kolay ortam olur. asık suratlı olma. hayata gülümse. renklerin olsun bir sürü hayata renk kat. hızırı bekleyeceğine hızır sen ol. birinin derdi varsa gücün yettiğince çözmeye çalış. fakir insanlara yardım et miktar az da olsa. harçlıklarından ver sadakanı. maneviyatını güçlendir. onlar sana gelmiyorsa sen onlara git. karşılık beklemeden iyilik yap. iyilik bilmez nankör deme kimseye sonra. iyiliği yap bırak. gerisi onun sorunu olsun. sen güzel şeyler yap. camilerde kuşlar olur. onlara yem at. onlar beslendikçe huzur bul. mahalledeki çocuklara şeker alıp dağıt. yüzleri gülsün. içinde ki negative elektiriği sonsuzluğa bırak. güneşe çık ve içini pozitif enerjiyle doldur. çünkü herşey enerjidir.