Çok üzgünüm:(

Aynen benim annem ve büyük ablam :( bende çok sinir oluyorum, üzülüyorum bu tavırlara.
sürekli bana yok sizin borcunuz var,(Var tamam ama bu kadar abartılacak kadar değil) almayın, etmeyin, gerek yok, yemicem.

inanır mısınız? doğum yaptığımda yanımda kaldı annem, 1-2 gece, hiç bir şey yemedi desem yalan olmaz. Gider yemek yapardı önüme koyardı kendi yemezdi. Ben aç değilim halbuki aç biliyorum.... Sonra çaktırmadan mutfakta kuru ekmek soğan yemeler falan :))) Allahım komedi gibi...
anne neden bana bunu yapıyosun bak dolap dolu, yok mu? sanıyosun da yemiyosun? yapma bunu diyordum. Sonraki günler evi yakında diye git gel yaptı, kalmadı bizde. Hep evden yemek taşıdı, kendi yaptıklarını yiyor sofrada bizim malzemelerle yapılanlara dokunmuyor. Hani olur ya ben anayım taş yerim siz doyun misali :)))
lohusa lohusa zıvanadan çıkardı beni. Bağırdım en sonunda yediğim yemek mideme mi gidiyor nereme gidiyor anlamıyorum böyle yapıcaksan hiç gelme evime bıktım artık dedim. Bundan sonrada senin evinde bir yudum yemek yemem dedim.
Kendiside evinde doldurur sofrayı, taşır da taşır yiyelim diye.

En sonunda eşimle anneme gidince bizde sofrasına oturmadık, dedik sen bize aynını yapıyorsun yemiyorsun bizde senin evinde yemiyoruz hadi bakalım. Dedik. O gün bugündür evime geldiğinde yer içer :) ses etmeden. Yinede ne gerek vardı bilmem ne der tabi...

Gerçekten bıktırıyor yok ben artık kendimi suçlamıyorum
yine bugun aynen başladı hemen.
Kahvaltıya peynir doğranmazmı, peynir tabagında 2-3 dilim kalmış eklenmezmi, ''yok ekleme bu yeter''
Afedersiniz sucuklu yumurta yapacaktım, sucugun tavada cok kalan yagı alınıp öyle yumurta kırılmıyormu, yani kendiside alırdı fazla yağını, alayım biraz yagını diyorum ''yok alma''
anne alayım cok yag bıraktı diyorum ''yok alma'' hatta kendini yırtıyor alma diye:(
sucuklar biraz fazla kızarmaya başladı, ocaktan çektim 2 dk, ocak boşa yanıyor kapat demeye başladı.

Sabah markete gittik bana çikolata gösterdi bunlardan alalım diye, olur alayım dedim, yok ben sana alırsam dedi,anne seni benimi var hepimiz yiyoruz işte dedim, yok anne alırım işte alışverişe geldik dedim, yok ben alırsam derken artık yeter dedim aldım elinden attım sepete.
Evine hep kepek ekmeği alır, babamda öyle kepek yer, markette ''yok biz kepek yemiyoruz alma'' dedi.
İyide anne dün sen kepek almıştın dedim. Başka ekmek yoktu dedi.İyide ben mi yanlış gördüm beyaz da almıştı kepekte almıştı.
Bilmiyorum anlayamıyorum gerçekten anlayamıyorum

Yooo tam tersini yazmaya çlaışmıştım. Aşırı derecede memnun etme çabasına girmişsiniz. Resmi bir misafir gibi aşırı ihtimam göstermişsiniz. Misafir gibi davrandığınız için misafir gibi hissetmiş, demek istemiştim. Yani memenun edilmeye çalışılan ve memenun edilmeye çalışılan kişi misafirdir. Dolayısıyla kendini misafir gibi hisseder anlamında yazdım.

Kendiside bize aynısını yapar, bende mi kendimi el gibi hissedeyim o zaman, hatta daha bile fazlasını yapar zorlar illa yiyin der,şunu yapayım bunu yapayım der.Annem oldugu için misafirlere bile yapmadıgım kıymetimi veririm tabiki böylede olmalı, ama kendini yabancı gibi hissetmesi başka bişey ben buna anlam veremiyorum, bir de herşeye habire zahmet olacakmış gibi davranması.

dün akşam yemek hazırladım hepsinin tabaklarına koydum annem bana az koy dedi hatta az koydum. Babama sordum bu iyimi fazlamı diye, şeker hastası çünkü babam, tamam kızım çok iyi dedi.
ben çok toktum çünkü yemek yaparken doydum atıştırdım vs.Eşim de masaya geçti bende salata koydum kendime onlara eşlik etmek için.
Annem masaya gider gitmez, babam tabagından biraz almamı istedi, baba neden sen iyi demiştin dedim.
Sonra anlaşıldı ki ben yemiyorum diye yemek bitmiş sanmış annem, hemen babamın tabagına karışmaya başlamış. Annem yanımdaydı mutfakta, tencerede daha yemek vardı bilmiyormuydu anlamadım.İşte ben bunu anlamıyorum
Neden yabancı gibiler, ne var normal koymuşum tabagınıza,bi sorun yok, oturun yiyin.Yok fazla yok az, yok ona kalmadı buna kalmadı. Yok ki böyle bişeyde nerden cıkartılıyor 2 dk da.

Back