Çok üzgünüm:(

birde sorma olayını sen abartmışsın...

bi kere sevgilimin teyzesine gittik kahvaltıya.

kahvaltıdan sonra aaa ben size tatlı yapacaktım yapayım mı dedi...

e yapma dedik yani..

bu saate kadar yapmadıysan bu saatten sonra uğraşma de mi?

misafir gelince yemekler masa hazır olmaz mı misafir geldikten sonra yemek yapma işine girişilmesi abes olur yani..

onun için herşeyi hazırla çağır bundan sonra sende ablan ne yapıyorsa öyle yap.

ya bazı anneler de gerçekten çok abartırlar şu damat evi durumunu. benim rahmetli annem de ablamın evinde buzdolabından bişey almak lazım gelse açmazdı buzdolabını niye damat eviymiş de ayıpmış da. eskiler hep böyle. ama bi yandan da senin sürekli bişeyleri sorman annende rahatsız hissi yaratmış da olabilir

anneannem teyzeme bize geldiğinde açar dolabı takılır kafasına göre yemek mi yapılacak yapar birşey mi yenilecek getirir yenir rahat olmak lazım ne gereği var burası damat evi değil kızım ile damadımın evi sonuçta diye düşünülmeli kızı damadın kölesi ya da ücretli çalışanı mı sanki?

oğlunun evine gittiğindede aynı şekil yemek pişirir ütü yapar takılır kafasına göre...

gelini hiç birşey demez aksine çok uyanık hemen yırtık sökük ne varsa toplar getirir anne bu nasıl dikilecek dikebilir misin? yoksa atalım mı ? sanki hiç birşey bilmiyormuş ayağına yatar

anneannemde hemen ay getir getir dikeyim yapayım edeyım vah vah bu kız hiç yemek yapamıyor hiç ütü bilmiyor bunlar evde aç kalıyorlar diye üzülür ki gelini neredeyse 10 yıldır evli imkanı var mı bilmemesinin?

ay nerden nereye geldim ya ne alakaysa :44:

Onlar benim ailem ya, menemen yapalım mı desem nolurki, ben bekarken de böyleydim, samimiyetten dedim, ayrıca yapalımmı demedim, yapayım dedim.Yapalımmı desem nolur ki, ne varki çekinecek bu kadar süzülecek.
Sormadan götürdüğümde yemiyorlar bazen o yuzden sormuştum.
eşim hiç karışmaz hiçbirşeye , hatta fazla fazla yesinler ister asla hiçbişeyi sorun etmez,annemde bunu çok iyi biliyor, ayrıca eşim çalışıyor zaten evde değil ki.
Duş jelini sormamda samimiyetimdendi, çok terliyorum demişti, bende mis gibi olsun diye söyledim,çekinir kullanmaz diye,bunu bile ben ayıp etmişim haklısın, diyorum zaten ben hatalıyım suç bende.
Beni yoruyor yordu sadece onu demek istedim, ben onlara gittiğimde, ısrarla kurabiye yapalım şunu yapalım bunu yapalım vs diyor zorla yaptırıyor olur yapalım diyorum, tabaklarımızı dolduruyor,bende istiyordum beraber yapalım vakit geçirelim,ben onların ne yiyeceklerini biliyorum ama samimiyetten sordum başka neden sorabilirim ki ben kızıyım, ondaki hevessizlik beni üzdü.
ayrıca yani ailem,ne var sorsamda, hadi konu komşu olsa tamamda ailem ya,o yuzden anlamadım gitti,bunaldım.
nerden bileyim herşeye hayır diyeceğini, biz peynir zeytin yiyoruz diyeceğini böyle düşündüğünü, sanki yabancıymış gibi süzüleceğini,sormamdan rahatsız olacağını ben bilemedim.
girdim mutfaga yaptım ne yapacaksam, asap bozuklugundan kurabiyeye kabartma tozunu koymayı unuttum,
hiçbişey sormuyorum sormayacağım da zaten.Gerçekten çok zor,insanları memnun etmek.Hiçbir kötü niyetim yoktu sorarken de, güzel şeyler yapalım beraber istemiştim.

Ama sen baba evine gidiyorsun... Elbette ki dolabın kapağını açarken saniye düşünmezsin.
Bu damat evindeyim psikolojisi bizim anlam veremediğimiz birşey olsa da durum bu. Annelerimizin nesli böyle. Bu konu damadın ne kadar iyi olduğu ile de ilgili değil. Onların bunu aşıp bize ayak uydurmasını beklemek yerine, onları rahatlatmak daha yapıcı olur.
Siz bekarken annenize "menenem yap, menemen yapalım, menemen yapayım" diyebilirsiniz. Ama evlendikten sonra anneniz bu soruya yanıt vermekte çekinir. "Bu doğrudur" demiyorum, "ben de olsam öyle yaparım" demiyorum, ama "annelerimiz böyle, anlamaya çalış ona göre davran" diyorum.
Konu açmışsınız, naçizane önerim budur. Ki zaten annenizin en ufak bir dargınlığında "insanları memnu etmek zor" diye anlatıyorsanız misafir gibi hissetmekte pek de haksız sayılmaz. Misafir ememnun edilmeye çalışılır, edilemezse buna bozulk atılır. Anne değil...

Heskeste ayri bir dert, cogu kaynanasiyla gecinemez sende ananla sorun yasiyormussun. Annen ne istedigini bilmiyor sanki??? Yani sen bekarken nasildi? Az bucuk aynidir herhalde.
Normalde bende sorarim annemler bize geldiginde sunu bunu yapayim mi diye? Ama genelde yapma derler, sanirim benimde sormamam gerekiyor aslinda.
Yani ben bi sakinca gormuyorum senin ne yapalim? menemen yapalim mi? diye sormani. Sonucta evinize gelmisler bi kac gun kalacaklar illaki yenecek icilecek. Bana abes geldi annenin durumu, ama demekki arkadaslarin dedigi gibi damat evi psikolojisi var.

canım bencede sorma onlar senin ailenn ne yiyorlar ne seviyorlar bilirsin. yap koy önlerine istedikleri gibi yiyp içsinler annen belki sormandan rahatsız oluyordur. yapmak istemiyormuşta laf olsun diye soruyomuş gibi geliyordur ben hiç sormadan yaparım sevdiklerini yerler ama sorsam annemde der bazen aman uğraşma kızım ne varsa yeriz diye annede sen yorulma diye diyordur sana kıyamıyordur belki.

''Ki zaten annenizin en ufak bir dargınlığında "insanları memnu etmek zor" diye anlatıyorsanız misafir gibi hissetmekte pek de haksız sayılmaz. Misafir ememnun edilmeye çalışılır, edilemezse buna bozulk atılır. Anne değil...''

Bu yazdıgınız cümleye diyecek hiçbişey bulamıyorum gerçekten,ben zaten onları memnun etmeye çalıştığım için üzülüyorum, sizse gelmiş kendi ailemi memnun etmediğimi bu yuzden bozuk attıklarını yazıyorsunuz gerçekten diyecek hiçbişey bulamadım. Benim annem tabii ki burda misafir, bende bekar evimde misafirim.Bu bir gerçek zaten, tabii ki kendi evi gibi olmuyordur. Ama o yapalım edelim dediğinde, ısrar ettiğinde ben inatlaşmıyorum onun kadar.Bunu demek istiyorum. Rahat olabilir yani, o böyle rahatsız durdukça, herşeye uğraşma etme yapma derse ben kendimi kasıyorum bunu demek istemiştim ben. Bu yuzden üzüldüğümü ifade ettim. İnsanları memnun etmek zor dedim evet doğru, yanlış birşey söylemedim, hiçbişey yapmasaydım yapmasam bu defa kendi annemde olsa aç kaldık derdi buna eminim.

annnene sormadan yap herşeyi bence. anlıyorum sen de onu mutlu etmek istiyorsun ama eşinin yanında çekiniyorum gibicesinde trip yapıyor anladığım kadarıyla. benimki de yapar abzen. bence sen ona hiç sorma, söyleme, sessizce pişir önüne koy, yemezse anne lütfen hatrımız için ye faln de. annelerin böyle manasız tripleri oluyor. benki de ben en küçük olunca ablalarıma yapamaz da bana yapar, gücü bana yeter. takma bence, bu yaşından sonra değiştiremesin anneni, onun suyuna gitmen, onu üzmemen daha mantıklı ama kendini de yıpratma bu kadar.

Benim annemde çok alıngandır. 4 kız kardeşiz, 3 kız evliyiz. Her birimiz ne yapacağımızı bilemeyiz ki, aynı şehirdeyiz ve semt olarak bir ben uzağım. Diğerleri istesiği an arabayla 5 dk da gidebilirler. Bana çağırırım annemi ne özlemle ama alınganlığı hastalık boyutunda maalesef her bir lafımı ters anlar. Bir daha senin evine gelmem, yemem, içmem. Şu çocuk (torun) olmaza adımımı atmam falanlar filanlar. Çok seviyorum annemi, sende tabii ki. Ama öyle bir noktaya geliyoruz ki kaynana yapsa kaynanalık yaptı deriz yani o kadar. Ama annelerimizde maalesef bizi huzursuz edebiliyor. Çocuk doğurdum bakamazsın sen dedi. Kırkım bitene kadar bekleyecekti ve ben maalesef 20. günümde usulüyle babamla yolladım. Aslında deli gibi evine gideside var ama işte ben deyince ooo bin tane laf. Şükür şimdi hep der çocuğa çok iyi bakıyorsun, kabullendi. Beni de en çok üzen annem şeker hastası. Ben kendisine diyet usulü her şeyi yapıyorum, ızgara, salata şu bu. Ama inatla ben hayatta yemem diyor. Ama gidip ekmek yiyor. Yasak ne varsa tamam cezbedici ama yiyor işte, sağlıklısını ağzına sokmaz.Sonra şeker tavan yapıyor. Ben deyince de lokmalarını saymış oluyorum, iki göz iki çeşme. Çok daralıyorum öyle olunca da, bir an önce evine gitsin diye gözlerim. Ama annem işte gidince ben oturup ağlıyorum ama annem çoktan unutmuş oluyor herşeyi. Diğer kızlar hiç takmaz, nereye gidecekse gider ama ben bir tatil planı yapayım içinde olma ister. Diğerleri gider kendi başlarına hiç alınmaz. Ben genelde istanbul içinde yaptığım tatillere tüm ailemi götürüyorum, eşim sağolsun hiç ayırt etmez. Annemi doktora götürdük ilaç yazdılar ama bıraktı, ben deli değilim diyor. Ne alaka ama ilaçlar sakinleştiriyordu. Bababmı düşman gibi görüyordu misal ilaç aldı ben babana kızamıyorum demişti bana. Yani kabul etmiyorlar ama takıntıları hastalık olmuş, elden de bir şey gelmiyor. HEr gün arıyorum, 1 gün aramazsam niye aramadın diye merak ediyor. Halbuki ben her an müsait biri değilim ama yaratıyorum. 1 dakika da olsa sesini duyuyorum. Kendi annesi yaşıyor annesini beğenmez evlat ayırıyor der, bize kızar onun yanında benii, benim yanımda ötekini turar. Ben ciddi cddi tekrar doktora götürüp tedavisine baktıracağım. Alınganlık yüzünden intihar etti bundan 5 ay önce, ciddi ciddi ölümden döndü. Ölseydi bizler ne olacaktık umurunda değil. gözüm görmez kulağım duymaz diyor bize. Ben anlattım kendisine bir daha böyle bir yanlış yapma ne olur diye. Bizleri düşünmüyorsan bekar kızını düşün diye. Söz verdi inşallah bir daha yaşatmaz. İnsanlar sağlıkları için neler yapmazken sen kendi sağlığını ne hakla yok eder bizi üzersin dedim. İnşallah canım annem ya seni çok seviyorum . Kendi derdimi döktüm kusura bakma...

Benim anneme benzer tavırlar gördüm.
Biraz tuhaf halleri gerçekten ama kötü niyetleri de yok elbette, ama insanın zoruna gidiyor gerçekten.
Ben de başka şehir de yaşıyordum önceden, annem geldiğinde birşey hazırlarsın onu yemem, içer misin diye sorarsın içmez,
özel havlu verirsin istemez, duş için özel birşeyler verirsin istemez (ona özel hazır kese mesela, yeni açıyorum paketinden, sanki ben sosyetikmişim gibi davranıyor ve bazen söylüyorda bunu), oğlumun odasında bazası var, oğlum küçük olduğu için
henüz odasında bazasında yatmıyor, bizim yatak odamızda ki beşiğinde yatıyor, diyorum ki mesela koltukta yatma anne
baza da rahat rahat yat, yok yatmazmış orada canı sıkılıyormuş vs vs. Sonra da gidip yatıyor.
Doğumuna geldiğinde 15 gün kalmıştı ve oturma odasında ki koltukta yatmıştı, koltuklarda hafif eğimli, o zaman da demişti ki,
bu koltuklar hiç rahat değil, günlerdir burada yatıyorum, bunu söylediği zamanda gideceği zaman :)
Sanki söylese ben yerini değiştirmeyeceğim. Bir daha ki gelişinde de baza da yat diyorsun, istemiyor, koltukta yatacakmış :)
İnsan istiyor ki kendi evleri gibi rahat etsinler, ne istiyorlarsa çıkarıp yesinler, içsinler vs vs. yok boğazına diziyorlar.
Ben annemi böyle kabullendim, takılmıyorum bu tavırlarına artık.
Boşverin siz de, sormayın, yapın koyun önüne ister yesin ister yemesin, verin eline havlusunu ister kullansın ister kullanmasın.

yaa canım kıyamam sana da anneciğine de..kadıncağız belliki utanıp sıkılıyor sana zahmet vermek istemiyor ama böyle yaparken de çok abartıyor seni baydığının farkında değil.bir de sanırım çok hassas ve alıngan tabiatlı.sen de öylesin.anneni elinden geldiğince hoş tutmak istiyorsun ama o bir şekilde buna izin vermiyor.oysaki her yapıp ettiğine ok dese sen de o da rahat edeceksiniz.ama belliki annenin karakteri böyle..sen yine de ona açıklamaya çalış,annecim sen şimdiye kadar beni besledin büyüttün,ben şimdi evlendim sizi özlüyorum gelince de sana hizmet etmek istiyorum ama sen bana müsaade etmiyorsun aşkolsun ben çok üzülüyorum.lütfen rahatına bak uzat ayaklarını sana hizmet etmekten zevk alıyorum canım annem fala deyip ellerini öpün onu onore edin.o da çok mutlu olacaktır bence

Anneler öyle öyle :)
benimki de öyle. sofra kurmaya başlarız ona gerek yok, buna gerek yok, o yeter, bu yeter, uğraşma, boşver. anneme kalsa bi çorba yetecek neredeyse :) ama ona gidince de çeşit çeşit döktürür. şimdi bi de bebeğim var, artık geldi miydi girişir işlere senin elin kolun uzanmaz iş göremezsin bebekten der kendi evimde otelde gibi olurum. kendimi pis pasaklı hissederim bazen :)

anne olmak böyle bişey galiba, sen yorulma da o el havlusuyla da kurulanır, çerez de yemeyiverir, iki öğün yemek de yeter ona..

senin anlattıkların da bu tip şeyler gibi geldi bana ama sen çok negatif anlatmışsın o enteresan. bu kadar rahatsız olmasan aslında..

Konuyu okuyunca kayınvalidem gördüm

Evet benim kayınvalidem böyleydi, hala da öyledir

Evlendikten 1 yıl sonra evimize geldiler.
15 gün kaldılar.
Ben de tam olarak tanımadıgım çin hep soruyordum.
Anne şöyle mi yapalım, anne böyle mi yapalım.
Her cevap sen bilirsin kızım, yok hayır yorulursun vs. vs.

Ama ben hiç bir zaman kötü düşünmedim.
Çünkü biliyordum ki ben yorulmayayım,
geline iş yaptırdı demesinler diye böyleydi.
Bir de eşimden çekiniyor diye düşünürdüm.
hani eşime annem kötü davranıyor gibi olmasın diye..
(Bunda haklılık payı da vardı)

Neyse gel zaman git zaman bir araya gelip gittikçe ben çözdüm olayı.
Artık sormuyorum.
Yapıyorum, koyuyorum vs vs..

Şimdi 4 yıldır aynı şehirdeyiz,
hiç sormam bile

Konu sahibi arkadaşım, inan altında bir şey arama,
sizi düşündüğü için yapıyordur..

Ve bir kez daha kayınvalidemin beni kendi kızından ayırt etmediğini gördüm bu konuda.
Allah razı olsun....

Son düzenleme:

Ne kadar şanslısın arkadaşım. Kızından ayırmaz dedin ya içim cız etti.
Genel olarak aynen davranırım ama annemde kv'de karışmaz Allahları var hatta yardım etmeye çalışılar. Fazla kasmamak en iyisi. Doğal davranınca ilişkilerde yolunda gidiyor. En azından bu konuda. .

cnm öyle üzüntüden biraz negatif anlatmışım,sinirden herşeyi batmış bi anda farkındayım, yoksa olurmu öyle şey canım o benim

şu an bir sorun yok, dün mutfaga girdim ona söylemeden herşeyi yaptım, ne güzel yediler içtiler, hiçbişeye hayır yemem demedi çok şükür:) Beni yormamak için yapıyor biliyorum ama herşeye en başta hayır, yapma, yorulma ile başlayınca bi süre sonra insanın sabrı taşıyor.Çok şükür iyiyiz, keşke dilimi tutsaydım hiç olmasaydı,sormasaydım,söylemeseydim önüne koysaydım, acemilik işte telaştan, hevesten yüzüme gözüme bulaştırdım yine.neyse 3 günleri kaldı zaten, şu 3 gün mutlu olsunlar

Son düzenleme:
sende sorma cnm annenın ıstedgı gibi yap....benım annemde aynıdır aslında yapma otur der yada kalkar kendı yapar kıyamadıgından...annelerın ıcınde kötü bir nıyet olmaz belkı eşinden rahatsız oluyor senıniçin degılde eşinden yana ne de olsa el evi bi nevi...bu olayı kendi içinde çok buyutmussun bence oluruna bıraksaydın mahvolmazdı hıcbırsey...dıye dusunuyorum:)

Yooo tam tersini yazmaya çlaışmıştım. Aşırı derecede memnun etme çabasına girmişsiniz. Resmi bir misafir gibi aşırı ihtimam göstermişsiniz. Misafir gibi davrandığınız için misafir gibi hissetmiş, demek istemiştim. Yani memenun edilmeye çalışılan ve memenun edilmeye çalışılan kişi misafirdir. Dolayısıyla kendini misafir gibi hisseder anlamında yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…