şu sitede demeyecek yüzlerce kişi var
artık kendini kasma canım.sen yapacağın yemeği yap koy.sorma onu mu yapyım bunu mu yapayım.
banyo mu yapacak havlusunu koy banyoya ister silinsin,ister silinmesin.
meyveleri çerezleri ortada tut.canı isterse alsın yesin,yemese de boşver,bir de böyle dene bakalım
şimdi herkes,annendir seni düşünüdüğünden diyorlar da,kaynana böyle davransa bunu diyecekler mi acaba
K.valide çok farklı Egem tabiki.
Bir kere k.valide evde yabancı gibi davranmaz, çünkü kendi oğlunun evi olduğunu düşündüğü için çok rahattır, hatta gelin orda ondan yabancıdır ona göre. K.valide ister. Devamlı ister yok demez, ya da getirmediğinde kırılır.
Kendi annen söz konusu olduğunda kendini yabancı gibi hisseder, bu tartışılamaz bir gerçektir.
Ayrıca sana ömrünü feda etmiş bir anne ile bir an bile emei geçmiş iki insan kıyaslanamaz.
Birine canını verirsin, diğerine eşine olan saygından, eğer k.valide iyiyse iyiliği olduğu için sevgiden yaparsın ne yaparsan.
Annene defalarca nazın geçer ama k.validene geçmez bir defa dahi.
''Benim annem gelsin, k.valide gelmesin v.s tarzındaki düşüncelerde bende senin gibi düşünüyorum ama bazı zamanlarda bu kıyas mümkün değil.
artık kendini kasma canım.sen yapacağın yemeği yap koy.sorma onu mu yapyım bunu mu yapayım.
banyo mu yapacak havlusunu koy banyoya ister silinsin,ister silinmesin.
meyveleri çerezleri ortada tut.canı isterse alsın yesin,yemese de boşver,bir de böyle dene bakalım
şimdi herkes,annendir seni düşünüdüğünden diyorlar da,kaynana böyle davransa bunu diyecekler mi acaba
şimdi bu konuyu aynı şekilde 1 gelin açsaydı ama aynı cümlelerle,gelen yorumlar ne olurdu biliyor musun
zıkkımın kökünü yesin,ne uğrşıyorsun
Evet ya en samimi olduğum insan bile açmısın dese tokum derim. Bu samimiyetsizlik değil, ne bileyim söyleyemem.
Hele birde ''yemek yemez miydiniz ? '' cümlesi yok mu adunul beni çıldırtıyor. Bukadar olumsuz soru sorulabilir. Birkere soru kökü bile olumsuz. ''Hayır yemezdim '' demekten başka birşey geçmiyor insanın içinden.
Çay içer misiniz yerine, çayı sormadan demlemek '' sıcak soğuk ne ikram edeyim'' ya da kahvenizi nasıl alırdınız ? ''şeklinde sorular sormak lazım.
Yemek vaktinde geliyorsa aparatif birşeyler hazırlanabilir. [
Merhaba
1,5 yıllık evliyim,ailemden ayrı şehirde evlendim, burda yapayalnızım.
annemle babam geldi evime, yılda bir kez geliyorlar o da gelirlerse yani biletlerini aldık çağırdık öyle geldiler.
Ben kpssye hazırlanıyordum, ramazan gelecek diye hemen sınav bitimindeki haftasonuna almıştım biletlerini, yeriz içeriz diye.
Ama annem herşeye önce hayır diyor,Örneğin annemin çeyizime koydugu çarşafı zevkle seriyorum(ben geldiğimde serersin demişti) bunu serme diyor, misafirine serersin,
Büyük koltuğu hazırlıyorum, küçük daracık koltukta yatarım diyorum.
anlıyorum kıyamıyor olabilir ama çok fazla yapıyor ,bende insanım
Banyoya girecek, havlusunu bile hazırlamıştım veriyorum yok diyor, saçı boyalı diye gidip el havluma silmiş saçını,
anne o zaman sana baş havlusu vereyim diyorum, ama vucudunu bu önce verdiğim büyük havluyla kurularsın diyorum,önce hayır diyor sonra tamam diyor,o istediği için evde eski havlu arıyorum başını silecek diye küçük olanını getiriyorum,ama bu defada getirdiğim küçük havlunun vucudunu kurulamayada yeterli olacagını,diğerini kullanmayacağını söylüyor,
bende ''anne küçüğünü getirmiştim o zaman büyüğünü getireyim onun diyorum''.Bir havlu bile bu kadar mesele oluyorAnne duş jelleri almıştım kullandın değilmi diyorum yok ben şampuanla vücudumu yıkadım diyor
Pikniğe gidicez diye önceden heveslenip hazırlıklar yaptım, etleri aldım, bol bol yeriz dedim, koyduklarımı fazla diye çıkardı, bunları siz sonra yersiniz fazla dedi, iyi dedim, ondan sonrada ben yiyemem dedi, 1 tane ancak yerim diyor.Piknikte tabağına bile koydurtmuyor.kalan 1 küçük eti 3 ümüz paylaşalım kalmasın dedim, yememek için kaçıyor, hatır için çiğ et yenir dememişlermi
Ne yersiniz diye sormak ayıp mı? Sorulmazmı? Sormayıp getirilirmiş, yiyen yermişMenemen yapayım diyorum, yok yapma oturalım diyor,neden yeriz işte diyorum, sonra sen yiyeceksen yap diyor,sonrada sen bilirsin diyor, Sonra geliyor ben doğrayayım diyor, yok anne herşey hazır biber doğrucam sadece diyorum, ''sonra yine yapma istersen yemeyiz diyor''.Yapıyorum tabaklara koyuyorum, bakıyorum kendi tabagından benim tabagıma gizli gizli koyuyor,halbuki yer ben öyle biliyordum ,bi rahatsızlığıda yok, kendiside bize öyle yapar hatta tabaklarımızı doldurur Yapıncada yiyor ama hoşuna gidiyor.
Anne köfte yapalım diyorum yok yapmayalım ne varsa onu yiyelim diyor, patates salatası havuç salatası yapıcam diyorum yok yapma diyor,
ben anlamıyorum istiyormu istemiyor mu bende insanımneden hayır diyor anlayamıyorum bazen yapmayayım o zaman diyorum.
Tabağına 2 dilim karpuz koyuyorum, koyma diyor, sen koyma biz alırız diyor.Yani önce herşeye bir hayır,hayır.
Kuruyemiş getirdim uzattım yermisin diye, yok hiçbişey yiyemem dedi, 2 dk sonra gitti kendine başka çekirdek koydu,kuruyemiş koydum yine kendisine. Gerçekten 2 dk olmuştu.
Kendisi yaprak getirmiş oralardan, yaprak sarması yaparız diye ben hayır demiyorum yapalım tamam diyorum belim ağrısa da yapıyorum.
dondurma yiyelim dedik, anne hangisini istersin neyli seversin diyorum seç listeden istediğini diyorum, bi tuhaf hareketler, ne olursa diyor, siz ne yiyorsanız diyor,seçmiyor illa bir sivrilik yapıyor
Yürüyüşe çıkalım dedim hep beraber, önden önden gidiyor, yavaş yavaş yürüyoruz sahilde, biraz yürüyoruz, ki kendisi yürüyerek nerelere gider, yürümeden duramaz, pat oturuyor, taşa oturalım diyor,biz ayakta onu bekliyoruz, anne ayakkabınmı vuruyor dönelim istersen zaten yavaş yürüyoruz diyorum.Yani hep bir sivrilik hissettiriyor, çok yoruldum
en ağırıma gidende şu oldu
Ben yeni seramik tencere seti aldım, onlar burdayken geldi, evimdeki eski teflonları anneme gösterdim, anne bak çizilmiş hep kötü oldu ,sana aralarından iyilerini vereyim, diğerleri çok kötü soyuluyor diyorum, onlarda illa yok bişey diyor, çizilmemiş,çatalla kazınması lazımmış çizilmiş denmesi için diyorAma ben o vebali alamadığım için, konuşma uzuyor bu yuzden Sonra iyi almıyorum hiçbirini diyor, sanki ben vermek istemiyomuşum gibi oldu Çok üzüldüm ben bu duruma. Sonra da geldi ben fakire verecektim ondan öyle dedim dedi.İyide öyle söyleseydin al hepsini götür derdim dedim.Ama öyle söylememişti Sonra beni ablamla karşılaştırdı o böyle yapmıyor önüne koyar al istediğini der dedi Yiyecekleride yiyin dememeliymişim, önlerine koymalıymışım, tabaklarına koymamalıymışım, isteyen alırmış,ne yapayım diye sormamalıymışım, ''iyide anne samimiyetten soruyorum dedim,sormadan getirince de hiç yiyemem diyebiliyosun dedim''Ben artık dayanamadım tartışma çıktı, anlayacağınız rezil oldu yine okadar hayalim memnun etme çalışmalarım Moralim bozuldu gerçekten çok üzgünüm Hiçbirşey yapmayacağım kendisi hazırlasın ne yiyecekse,gerçekten yıprandım
kendi annem.
haklısınız üzerlerine düştükçe, yesinler içsinler yapalım edelim dedikçe ters tepiyor sanırım,
Bir dilim karpuz yiyecekse koca karpuzu neden kesiyorum, üzülüyor insan
Ben onlara yedirmeyi seviyorum, bir arkadaşın dediği gibi çok sıkmışım kendimi,
kendi hallerine bırakmalıyımhatalıyım bunaldım bende bi an dayanamadım, keşke tartışma olmasaydı
Ben yemiyorum hiçbişey evde de diyor peynir zeytin diyoröyle yapmalıymışım koymalıymışım önlerine 2 çeşit
ama herşeye bi havluya bile tamam denmezmiben onun için yıkamışım hazırlamışım
hiçbirşey yapmayacağım gerçekten, şimdide kalkmış yerleri siliyor mutfagı temizliyor, ben anlamadım hiçbişey
En kötüsüde ablamlar onla öyle yapmıyormuş, bu çok ağrıma gittiBen yemek lafı ediyomuşum gibi oldu,ben yüzüne vuruyomuşum gibi oldu
ben tencere vermek istemiyomuşum gibi oldubilmiyorum haftalardır onlar için plan yapıyodum çok üzüldüm, dayanamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?