Çok üzgünüm:(

esocial

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
287
3
68
İstanbul
Merhaba
1,5 yıllık evliyim,ailemden ayrı şehirde evlendim, burda yapayalnızım.
annemle babam geldi evime, yılda bir kez geliyorlar.
Ama annem herşeye önce hayır diyor,Örneğin annemin çeyizime koydugu çarşafı zevkle seriyorum(ben geldiğimde serersin demişti) bunu serme diyor, misafirine serersin,
Büyük koltuğu hazırlıyorum, küçük daracık koltukta yatarım diyorum.
anlıyorum kıyamıyor olabilir ama çok fazla yapıyor.
Banyoya girecek, havlusunu bile hazırlamıştım veriyorum yok diyor, saçı boyalı diye gidip el havlusuna silmiş saçını,
anne o zaman sana baş havlusu vereyim diyorum, ama vucudunu bu önce verdiğim büyük havluyla kurularsın diyorum,önce hayır diyor sonra tamam diyor,o istediği için evde eski havlu arıyorum başını silecek diye küçük olanını getiriyorum,ama bu defada getirdiğim küçük havlunun vucudunu kurulamayada yeterli olacagını,diğerini kullanmayacağını söylüyor,
bende ''anne küçüğünü getirmiştim o zaman büyüğünü getireyim onun diyorum''.Bir havlu bile mesele oluyor:(Anne duş jelleri almıştım kullandın değilmi diyorum yok ben şampuanla vücudumu yıkadım diyor.
Pikniğe gidicez diye önceden heveslenip hazırlıklar yaptım, etleri aldım, koyduklarımı fazla diye çıkardı, bunları siz sonra yersiniz fazla dedi, iyi dedim, ondan sonrada ben yiyemem dedi, 1 tane ancak yerim diyor.Piknikte tabağına bile koydurtmuyor.Ne yersiniz diye sormak ayıp mı? Sorulmazmı? Sormayıp getirilirmiş, yiyen yermiş:( Menemen yapayım diyorum, yok yapma oturalım diyor,neden yeriz işte diyorum, sonra sen yiyeceksen yap diyor,sonrada sen bilirsin diyor, Sonra geliyor ben doğrayayım diyor, yok anne herşey hazır biber doğrucam sadece diyorum, ''sonra yine yapma istersen yemeyiz diyor''.Yapıyorum tabaklara koyuyorum, bakıyorum kendi tabagından benim tabagıma gizli gizli koyuyor,halbuki yer ben öyle biliyordum ,bi rahatsızlığıda yok, kendiside bize öyle yapar hatta tabaklarımızı doldurur:(
Anne köfte yapalım diyorum yok yapmayalım ne varsa onu yiyelim diyor, patates salatası havuç salatası yapıcam diyorum yok yapma diyor,
ben anlamıyorum istiyormu istemiyor mu bende insanım.neden hayır diyor anlayamıyorum bazen yapmayayım o zaman diyorum.
Tabağına 2 dilim karpuz koyuyorum, koyma diyor, sen koyma biz alırız diyor.Yani önce herşeye bir hayır,hayır.
Kuruyemiş getirdim uzattım yermisin diye, yok hiçbişey yiyemem dedi, 2 dk sonra gitti kendine koydu.
Kendisi yaprak getirmiş oralardan, yaprak sarması yaparız diye ben hayır demiyorum yapalım tamam diyorum belim ağrısa da yapıyorum.
Ben yeni seramik tencere seti aldım, onlar burdayken geldi, evimdeki eski teflonları anneme gösterdim, anne bak çizilmiş hep kötü oldu ,sana aralarından iyilerini vereyim, diğerleri çok kötü soyuluyor diyorum, onlarda illa yok bişey diyor, çizilmemiş,çatalla kazınması lazımmış çizilmiş denmesi için diyor:( Ama ben o vebali alamadığım için, konuşma uzuyor bu yuzden:( Sonra iyi almıyorum hiçbirini diyor, sanki ben vermek istemiyomuşum gibi olduÇ.ok üzüldüm ben bu duruma. Sonra da geldi ben fakire verecektim ondan öyle dedim dedi.İyide öyle söyleseydin al hepsini götür derdim dedim.Sonra beni ablamla karşılaştırdı o böyle yapmıyor önüne koyar al istediğini der dedi:( Yiyecekleride yiyin dememeliymişim, önlerine koymalıymışım, tabaklarına koymamalıymışım, isteyen alırmış,ne yapayım diye sormamalıymışım, ''iyide anne samimiyetten soruyorum dedim,sormadan getirince de hiç yiyemem diyebiliyosun dedim.Moralim bozuldu gerçekten çok üzgünüm:(

Son düzenleme:
Durumu o kadar güzel özetlemişsin ki bence annene sor nasıl yapmamı istersin seni ne mutlu eder diye birde öyle dene derim,belki sana kıyamıyordur ya da beklentisi fazladır,sormadan öğrenemezsin..

kendi annenle böyle bir durum yaşaman zor olmuş canım..ben de ayrı şehirdeyim,bana da gelirler arada.ben yorulmıyım diye annem kendi evi gibi yapmaya çalışır herşeyi.ama sizdeki sıkıntılar gibi değil..
belki sen de fazla sıkıyosun kendini,rahat ol biraz.ne uygun gördüysen onu pişir,öyle sun önlerine..çok üstüne düşme annenin,biliyorum memnun etmeye çalışıyosun özeniyosun ama bırak kendi haline.belki o daha rahat hisseder kendini ve bu kadar sivrilmez..

öffff içim şişti bırak kardeşim hiç sorma kendi gelsin sölesin, meyveymiş koy büyük kaseyle önlerine, 3 bıçak 2 de tabak koy isteyen yesin, ne uğraşıyon ben 1 uğraşır 2 uğraşırım ama tahammülüm o kadar olur, bırakırım.....

sanki kendi anneniz değilde size misafirliğe gelmiş yabancı birini anlatıyormuşsunuz gibi olmuş. bence takmamaya çalış benimde annem bize geldiğinde anne akşam şunları şunları yapalım derim aman masraf etme aman ne gerek var o kadar çeşit yemeğe aman boşver peynir ekmek yeriz falan der geçiştiriverir. ama insan özeniyor değilmi rahat ettirmek istiyor bitanecik annesini.

allahım allahım yiyen yer yemeyen yemez boşversene arkadasımmm aaaaa oku oku şiştim Allah başka dert vermesin anne bugün ne yesek dıye sor sen yapar mısın rahatsızım de bakalım yapıp kendı yaptıgını yıyecek mı

Belki kıyamıyordur veya evinde kendini rahat hissetmiyordur çekiniyordur.
Bu yüzden canının istediği şeylere bile önce hayır diyip sonra dayanamayıp alıyordur.
Hani çok istekleri olan bi misafirmiş gibi görünmemek için belki de.
Güzelce konuşup rahatlatabilirsin bence

bu arada kaynanamı kendi annenmi?

kendi annem.
haklısınız üzerlerine düştükçe, yesinler içsinler yapalım edelim dedikçe ters tepiyor sanırım,
Bir dilim karpuz yiyecekse koca karpuzu neden kesiyorum, üzülüyor insan:(
Ben onlara yedirmeyi seviyorum, bir arkadaşın dediği gibi çok sıkmışım kendimi,
kendi hallerine bırakmalıyım:( hatalıyım bunaldım bende bi an dayanamadım, keşke tartışma olmasaydı:(
Ben yemiyorum hiçbişey evde de diyor peynir zeytin diyor:( öyle yapmalıymışım koymalıymışım önlerine 2 çeşit:(
ama herşeye bi havluya bile tamam denmezmi:( ben onun için yıkamışım hazırlamışım:(
hiçbirşey yapmayacağım gerçekten, şimdide kalkmış yerleri siliyor mutfagı temizliyor, ben anlamadım hiçbişey:(
En kötüsüde ablamlar onla öyle yapmıyormuş, bu çok ağrıma gitti:( Ben yemek lafı ediyomuşum gibi oldu,ben yüzüne vuruyomuşum gibi oldu:(
ben tencere vermek istemiyomuşum gibi oldu:( bilmiyorum haftalardır onlar için plan yapıyodum çok üzüldüm, dayanamadım.

bunları benim annem yapsa hiç biri zoruma gitmezdi...
yorulma diye o şekilde davranmış olabilir..
rahat bırak ki onlarda kendi evleriymiş gibi rahat etsinler..
sorma bunu yapayım mı, şunu yapayımmı diye...
git yap. sen sorduğun için belkide yapma diyor

bunca yıldır sen annenin huyunu, annen de senin huyunu öğreneme di mi?

ben ondan öğrendim zaten bunu, o bize öğretti, tabagına servis etmeyi, bol bol koymayı,yedirmeyi , istedikleri sevdikleri şeyi yapmayı.
Benim demek istediğim en başta hep hayır denmesi, ama o yapalım deyince ben hayır demiyorum hiçbişeye,gönlü kırılmasın diye, ta oralardan getirmiş diye, yapıyorum istemesem de.
Bir havluya bile tamam tşk ederim denmezmi, yok onu kullanmam bunu kullanmam.Benim demek istediğim bu, insanın gönlü kırılıyor reddedilince. Yıkanır ne varki diyorum, yok illaki yok diyor.
Haklısınız bir daha kendi annem de dahil hiçkimseye birşey teklif etmicem, istemiyosa kullanmasın, hayır diyorsa yapmıcam.

güzelim dert edilecek bişey yok annen sana kıyamıyorr ufak tefek şeyleri büyütme gözünde bu kadar, Rabbim başka dert vermesin anneyle olan aşılır.

bunları benim annem yapsa hiç biri zoruma gitmezdi...
yorulma diye o şekilde davranmış olabilir..
rahat bırak ki onlarda kendi evleriymiş gibi rahat etsinler..
sorma bunu yapayım mı, şunu yapayımmı diye...
git yap. sen sorduğun için belkide yapma diyor

Benim zoruma gitmiyor üzülüyorum.
Ben zaten rahat bırakıyorum ama evde yemek bittiği için sevdikleri şeyler olsun diye soruyorum:(
o ise olanı yiyelim diyor iyide babam da var eşim de var, hep peynir ekmek yiyemeyiz ki.
Ona kalsa hiçbişey yapmayayım oturalım peynir ekmek yiyelim. Kime sorayım annem diye samimiyetten soruyorum ne bileyim ben çekindiği için yapma dediğini,tokum dediğini, anlayamıyorum
keşke sormaz olaydım, yiyin demez olaydım, tabaklarına koymaz olaydım. Sağlığınız bozulsun umrumda değil haklısın çizik yok al bozuk tencereleride demeliydim.

Son düzenleme:
Ben zaten rahat bırakıyorum ama evde yemek bittiği için sevdikleri şeyler olsun diye soruyorum:(
o ise olanı yiyelim diyor iyide babam da var eşim de var, hep peynir ekmek yiyemeyiz ki.
Ona kalsa hiçbişey yapmayayım oturalım peynir ekmek yiyelim. Kime sorayım annem diye samimiyetten soruyorum ne bileyim ben çekindiği için yapma dediğini,tokum dediğini, anlayamıyorum
keşke sormaz olaydım, yiyin demez olaydım, tabaklarına koymaz olaydım. Sağlığınız bozulsun umrumda değil haklısın çizik yok al bozuk tencereleride demeliydim.

sen fazla kasmışsın kendini...
biraz rahatla...
annene biz kadınlar ne olsa yerizde erkekler yemek bekler yapsam daha iyi olur anne deyip geç mutfağa..
annen o senin...:69:
bu kadar sıkma canını..oda senin cabanı gördüğü için kıyamadı senin yorulmana eminim...:16:

Son düzenleme:

artık kendini kasma canım.sen yapacağın yemeği yap koy.sorma onu mu yapyım bunu mu yapayım.
banyo mu yapacak havlusunu koy banyoya ister silinsin,ister silinmesin.
meyveleri çerezleri ortada tut.canı isterse alsın yesin,yemese de boşver,bir de böyle dene bakalım:34:

şimdi herkes,annendir seni düşünüdüğünden diyorlar da,kaynana böyle davransa bunu diyecekler mi acaba:50:

artık kendini kasma canım.sen yapacağın yemeği yap koy.sorma onu mu yapyım bunu mu yapayım.
banyo mu yapacak havlusunu koy banyoya ister silinsin,ister silinmesin.
meyveleri çerezleri ortada tut.canı isterse alsın yesin,yemese de boşver,bir de böyle dene bakalım:34:

şimdi herkes,annendir seni düşünüdüğünden diyorlar da,kaynana böyle davransa bunu diyecekler mi acaba:50:

ben diyorum kayınvalidemide annem gibi seviyorum çünkü...:34:

Üzüldüm işte:(
evet kendimi kasmışım, sürekli herşeye önce hayır deyincede ,zaten cok tahammulu olan cok sabırlı bir insan değilim
iyice gerildim
aylardır onlar için plan yapıyordum yılda bir kere geliyorlar evime diye, nerden bileyim bir havluma bile kurulanmayacağını,bi havluya bile illa hayır diyeceğini, üzüldüm sadece üzdüm kendimi:(
hiç umursamamalıydım, olan oldu huzurum yine bozuldu kırk yılda bir geldiler yine olmadı yine yapamadım:(yine üzdüm onlarıda, mutlu edemedim, kaş yapayım derken göz çıkardım, tutamadım dilimi:(

Son düzenleme:
Üzüldüm işte:(
evet kendimi kasmışım, sürekli herşeye önce hayır deyincede ,zaten cok tahammulu olan cok sabırlı bir insan değilim
iyice gerildim
aylardır onlar için plan yapıyordum yılda bir kere geliyorlar evime diye, nerden bileyim bir havluma bile kurulanmayacağını,bi havluya bile illa hayır diyeceğini, üzüldüm sadece üzdüm kendimi:(
hiç umursamamalıydım, olan oldu huzurum yine bozuldu kırk yılda bir geldiler yine olmadı yine yapamadım:(
çok üzgünüm:(

açıkçası benim annem de böyle davransa bende çok üzülürüm,oluruna bırak bundan sonra:34:

Back