• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm çok..

Eşinizin söylemi çok çok yanlış evet ama bu yaşlardaki çocuklar da biraz sorumluluk alıp kahvaltıya bi ekmek almaya gitmeyi becerebilsinler yani. Çocuk babanın sözünü dinlemeyince adam haliyle sinirlenmiş. Böyle el bebek gül bebek büyütülmemeli bence, kahvaltıya gelmemesi de zaten yanlış. Baba oğul bence birbirlerinden özür dileyip sorunu halledebilirler
katılıyorum. çocuk varken babaya düşmez markete gitmek. hepimiz çocuk olduk. ve sesimizi çıkarmadan yaptık. çünkü onun yapabileceği zaten o. onu da yapmazsa nasıl sorumluluk alacak? tabi ki söz ağır, kesinlikle böyle üzecek şeyler söylenmemeli ama doğru bir dille o çocuğu markete göndermeliydiniz konu sahibi

Biz küçükken herkes bir şeylerin ucundan tutardı. Market öyle uzak bir yerde değilse, çocuğun da bi sorunu yoksa gidebilir yani. Yalnız bana 1.5 ekmek çok abartı geldi ya, yerine farklı bir besin koyulması gerektigini düşünüyorum. Benim çocuğum da 1.5 ekmek yese ben de lafını ederim höh yani😬

“1,5 ekmek yiyorsun ama markete gitmiyorsun” lafında o kadar büyütülecek bir şey yok. Bu kadarcık lafla travmaya uğranıyorsa biz iyi gelmişiz bu yaşlara 😃 Siz sanki çocuğa porselen bebek muamelesi yapıyosunuz gibi geldi bana.
Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ya? Bence ağır bir laf. Sanki çocuğun yediğini hesaplar gibi benim de hiç hoşuma gitmezdi.

Konu sahibi ben sizin gibi anneleri çok seviyorum 😃 kim ne derse desin valla. Umarım bu tartışma çocuğun önünde olmamıştır ama babasına doğru konuş diye ayar vermeniz benim pazar günümü neşelendirdi. Ağzınıza sağlık. Ben de çocuğumun yediğine içtiğine imalı da olsa laf edecek birine haddini bildirirdim. Gözüne batıyorsa dünyaya getirmeseydin yani. Çocuk o anlık bakkala gitmiyor diye yediğine laf edilirse tabii kalvaltı etmek istemez.

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz ya? Bence ağır bir laf. Sanki çocuğun yediğini hesaplar gibi benim de hiç hoşuma gitmezdi.

Konu sahibi ben sizin gibi anneleri çok seviyorum 😃 kim ne derse desin valla. Umarım bu tartışma çocuğun önünde olmamıştır ama babasına doğru konuş diye ayar vermeniz benim pazar günümü neşelendirdi. Ağzınıza sağlık. Ben de çocuğumun yediğine içtiğine imalı da olsa laf edecek birine haddini bildirirdim. Gözüne batıyorsa dünyaya getirmeseydin yani. Çocuk o anlık bakkala gitmiyor diye yediğine laf edilirse tabii kalvaltı etmek istemez.
Evet tam olarak böyle düşünüyorum. Çocuk markete gitmediği için yaptırım görmeli. Annesi bu yaptırımı uygulamayıp çocuğun duyacağı şekilde babayı fırçalarsa bu çocuğa daha hiçbir şey yaptıramazsınız.

Ayrıca 12 yaşındaki bir çocuğa aşşşırı hassas bir canlıymış muamelesi yapılmasını da yanlış buluyorum. Evde hassas canlı muamelesi gören çocuklar akran zorbalığına çok maruz kalıyor. Bunun da üstesinden gelemiyorlar.

Evet tam olarak böyle düşünüyorum. Çocuk markete gitmediği için yaptırım görmeli. Annesi bu yaptırımı uygulamayıp çocuğun duyacağı şekilde babayı fırçalarsa bu çocuğa daha hiçbir şey yaptıramazsınız.

Ayrıca 12 yaşındaki bir çocuğa aşşşırı hassas bir canlıymış muamelesi yapılmasını da yanlış buluyorum. Evde hassas canlı muamelesi gören çocuklar akran zorbalığına çok maruz kalıyor. Bunun da üstesinden gelemiyorlar.
Hiç katılmadım.
Babasının ettiği bu laf özelinde düşünmek lazım. Sadece bu örnekle aşşşırı hassas canlı muamelesi yapıldığını düşünmek yanlış geldi.

Ben sana hak verdim çok ayıp etmiş. Sen de yiyorsun ekmek alıp gel demekle 1,5 ekmek yiyorsun demek arasında çok fark var. Şu yaşımda annem dese bir daha ekmek yerken hep aklıma bu gelir. Ağır konuşmayı seviyor herhalde. Gidip çocuktan özür dilesin. Güzel bir vakitte de hem oğlanla hem eşinle ayrı ayrı konuş. Benim oğlum da 11 yaşında ben markete göndermiyorum. Korkuyorum araçlarlardan ve kötü niyetli insanlardan

Genelde kocalarının boyunduruğu altında kalmış, kocasının ağzına bakan, hakkını savunacak cesareti omayan kadınlar gördüğüm için burda, tavrını sevdim M Micra23 . Boşver iyi yapmışsın. Ama çocukların önünde herzaman eşinle takım ol. Birbirinizin otoritesini sarsmayın.

Çok olağan bir durumu sinirlenip gelip yazmışsınız buraya.Baba oğluna sinirlenmiş,oğlan da bu aralar sıkıntılı.Peki anladım.Esinize baba musveddesi dedirttiniz bir yorumda.Gercekten eşiniz bu tabiri hakediyor mu?Samimi bir soru.

Hiç katılmadım.
Babasının ettiği bu laf özelinde düşünmek lazım. Sadece bu örnekle aşşşırı hassas canlı muamelesi yapıldığını düşünmek yanlış geldi.
White mocha önceki yorumlarından da seni severim ben arkadaslar olayı biraz farklı algılamış sanırım canım sorumluluktan kaçtığımi çocuğuma sorumluluk vermek istemediğini düşünmüş .. Oysa ki hiç öyle değil onun aldığı sorumluluk en fazla beni rahatlatir.Sorumlulugu vermenin yolu ekmek saymak değildir zannımca örnek olmaktır ..

Çok olağan bir durumu sinirlenip gelip yazmışsınız buraya.Baba oğluna sinirlenmiş,oğlan da bu aralar sıkıntılı.Peki anladım.Esinize baba musveddesi dedirttiniz bir yorumda.Gercekten eşiniz bu tabiri hakediyor mu?Samimi bir soru.
Haketmiyor tabi ki o konuya katıldığı mi soylemiyorum.Avaz avaz bagirmak size normal geliyorsa bana normal gelmiyor ekmek saymak size normal geliyorsa bana normal gelmiyor

Çok inat bir çocuk olduğunu belirtmişsiniz tabi ki anne olarak içiniz acıyor üzülüyorsunuz ancak çocuğunuzun da aşırı inat olması normal değil şahsen erkek kardeşlerim babam markete git bunu al dediğin de hiç bir zaman ben gitmem demezlerdi. Yani biraz çocuklar üzerinde annenin ve babanın otoritesinin olması gerekiyor bence.

Haketmiyor tabi ki o konuya katıldığı mi soylemiyorum.Avaz avaz bagirmak size normal geliyorsa bana normal gelmiyor ekmek saymak size normal geliyorsa bana normal gelmiyor
Eski konularınıza bir göz gezdirdim, hepsi eşinizle ilgili. Ama bu adamdan iki çocuk yapıp evliliği sürdürmekte ısrar etmişsiniz. Muhtemelen adamın her hareketi size batıyor, çocuklarınızı da babalarından korumaya çalışıyorsunuz. Ekmek saymamış, örnek vermiş. Sayı vermeseydi sorun olmayacak mıydı? Yine olacaktı. Çünkü adam gözünüzde şeytan, siz çocuklarınızı bu şeytandan korumak zorunda olduğunuzu düşünüyorsunuz.

Yani şimdi ne diyeyim hanımefendi.Kendi yuvanız kendi aile dinamiğiniz.Keşke böyle şeyler yaşanmasa.Ama çocukların ergenliği gerçekten zor bir dönem,çocuğunuz da oldukça zor zamanlar yaşatıyor size belli.Baba da dolmuş demek ki.Bakın çocuğum yok ama inanın anne babaları yargılayamıyorum ve empati kuruyorum bazı zamanlarda.Cocuk yüzünden anne babanin fikir ayrılıklarına düşmeleri de çok olağan geliyor bana.Yaşanan olayı çok dramatize etmiyor musunuz?Böyle baba olmaz olsuna getirten yorumlar mi istiyorsunuz.Emin olun bu tarz yorumlari yapanlar, 21-30 yaş arası evli bile olmayan,çocuk büyütmenin ne demek olduğunu zerre anlamayacak insanlardır.

Evet, eşiniz daha farklı şekilde söyleyebilirdi ama bizler de ergen olduk. Çocuklara cam vazo muamelesi yapılmasına karşıyım.
Ekmek alınacaksa siz ya da eşiniz değil evin 12 yaşında çocuğu o ekmeği itirazsız alıp gelmeli..özellikle erkek çocuk üstünde baba otoritesi önemli. Siz çocuğun duyacağı şekilde babayla bunun tartışmasını yaparsanız daha da çocuğa laf dinletemezsiniz. Aman psikolojileri bozulmasın ,aman incinmesinler diye diye çok değişik bir kuşak yetişti.Z kuşağı denen kesim evlere şenlik.Biraz da üzülüp kırılmalılar herkes hep bizim onlara davrandığımız gibi davranmayacak maalesef.

Genelde kocalarının boyunduruğu altında kalmış, kocasının ağzına bakan, hakkını savunacak cesareti omayan kadınlar gördüğüm için burda, tavrını sevdim M Micra23 . Boşver iyi yapmışsın. Ama çocukların önünde herzaman eşinle takım ol. Birbirinizin otoritesini sarsmayın.
Boşver canım anormal durumları normallestirip ertesi gün eşiyle kaldığı yerden devam edip tavrını sergileyemeyen kadınlar gibi olmak istemiyorum

Back