• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üzgünüm çok..

Mesajıma ek yapmak istedim. Ben yerinizde olsaydım eşimi o ekmeği almaya göndermez, oğlumu gönderirdim. Gitmezse de sofraya oturtur ekmeksiz o kahvaltıyı yaptırırdım. (17 yaş oğlum var ) bazen de alttan almamak gerekiyor ki nerede ne yapması gerektiğini öğrensinler yoksa parmaklarında oyuncak oluyoruz maalesef.

Boşver canım anormal durumları normallestirip ertesi gün eşiyle kaldığı yerden devam edip tavrını sergileyemeyen kadınlar gibi olmak istemiyorum
E siz normalleştirmeyip yine kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Ne farkınız var bu kadınlardan?

Merhabalar 40 yaşındayım maalesef için paramparça çok üzgünüm ..12 yaşında oğlum var fazlasıyla inat bir çocuk ..Onun psikolojisini iyice bozmamak adına biraz alttan alıyorum .Bir oğlum daha var yedi yaşında ..Eşim sürekli bunu sen böyle yaptın vs diye üzerime gelir bazen fazla alttan alsam da birazda şifresini cozdugum için çok üzerine gitmeden analigimi yürütmeye çalışıyorum.Gel gelelim son konumuza sabah eşim kahvalti için büyük çocuğumu markete göndermek istedi sanırım .ben kahvaltı hazirliyordum duymadım .Gitmedi çocuk belli ki .Baktım bağırıyor bir buçuk ekmeği sen yiyorsun ben değil sen otur ben giderim sesimi çıkarmadım ama hançer yemiş gibi de oldum
Ekmek alıp geldi kızdım öyle konuşulur mu cocukla gibi ne diyorsun sen dedim .Başladı sen bunları ayiriyorsun oysa hiç öyle değil olamazda.Cocik kahvaltıya gelmedi haliyle bak gelmiyor diyor çünkü sen bunu böyle yaptın.Kafam çok bozuldu kulaklarımda hala o bor bucuk ekmek çınlıyor.Agzima geleni saydim aynı sekilde ben de kazanıyorum aen yedirmiyorsun dedim canım yandığı için çok üzgünüm soluğu burda aldim
Sen bu çocuğu böyle yaptın diyen ebeveynler genelde çocuğun bakımona katkısı olmayan ebeveyn oluyor. Bebeklikten ilgilenmediği için çocuğun karakterini tanımıyor. Mesela kızım kıyafet konusunda çok hassas , aglamalı krizler vs ama eşim ya da ben bunu sen böyle yaptın demeyiz çünkü biliyoruz ki bebeklikten bu yana bu konuda hassas.
Bence de şu kadar ekmek yiyorsun sen al seviyesiz bir laf. Kendi paranızı harcayanıyor olmanız zaten problem o durumu derhal düzeltin. Eşinize de ayrı yerde uyarın çocukları ayırıyorsun demiş ya bu çok büyük bir problem. Çocuklar duyuyor bunu muhtemelen. Ayrıca bence kocanız çocukları ayırıyor. Tavsiyem hazır ergenlik evresi , evde birşeyler de yanlış gidiyor belli, her iki çocuğu da bir çocuk psikoloğu a gôtürmenizi tavsiye ederim. Eşiniz de gitsin psikolog ikinizle de konuşsun doğrularınız yanlışlarınız neler. Çocukların davranısları sebep değil sonuç oluyor. Sebepler herzaman ebeveynlerdedir

Babanın kullandığı cümle yanlış fakat babayla çocuk arasındaki ilişkiye çok fazla müdahale etmekte yanlış. Kendi çevremde gördüğüm bazı kadınlar babanın çocuğa en ufak müdahalesine hemen tepki gösteriyor sonra çocuk büyüdüğünde ise çocuğu kontrol edemediği için dert yanıyorlar. Sizden bağımsız şuan ülke genelinde çocuk üzülmesin diye her dediğini yapan anne sorunu var maalesef.

Konuyu tekrar okuyunca çok daha büyük sorunlarınızın olduğunu gördüm. Maalesef bu sorunun en büyük nedeni de sizsiniz. 12 yaşındaki çocuğun ekmek almak için bile babayı dinlememsi hiç normal değil. Adamın kendi çocuğu üzerindeki bütün etkisini yok etmişse gibisiniz. Ama bunu sonuçlarını babası değil siz çekeceksiniz.

Boşver canım anormal durumları normallestirip ertesi gün eşiyle kaldığı yerden devam edip tavrını sergileyemeyen kadınlar gibi olmak istemiyorum

Ay bide bu tarz yaklaşımlar türedi. Hem insanları beğenmez hem de beğenmediği insanların olduğu topluluğa soru sorarlar. Komik gerçekten.

Tavrını sergileyip, hiçbir işe yaramayıp kaldığı yerden devam etmek aslına bakarsanız çok daha kötü. Ağırlığı kalmaz insanın biryerden sonra.

Ekmeği fazla fazla alın herkes doya doya yesin🤭 olur öyle şeyler pazar kahvaltısında kavgasiz geçmez ne hikmetse ailelerde :) takmayın kafanıza her şeyi onunda çocuğu o babası yetiştirsin iki dilim ekmek yesin tövbe yarabbim ya babalarda yani

Ohoo benim .babam ulan bir fırın ekmek yeyin bide benim yeyin ama erindinizden altınıza edersiniz diye bağırırdi bizde arsız arsız gülerdik😅 ya bu kadar neden takıldınız ki
Bunları derkenki üslup çok önemli ama.Bir de böyle şeylerdeki tepkiler kişiye göre değişir.Kimi gülebilir bile ,kiminde inanın travma bile yaratabilir.1,5 ekmek yiyorsun lafi ,gayet de karşıdaki kişiyi çocuk olsun,büyük olsun acıtır. Ben baba haksız demiyorum ama çocuk üzerinde otorite böyle sağlanmaz.Daha da soğur babadan.Yapacagi şuydu ; gitmiyor musun oğlum? Tamam ,bu sabah ekmeksiz kahvaltı edebiliriz ,nasıl istersen deyip (bağirmadan ama)gerçekten o sofraya ekmeksiz oturacaklardi ve anne de buna uyum gösterecekti.Ebeveyn olmak bunu gerektirir.

Çocuğa sorumluluk verilmeli bende elbebek gül bebek odayı bile annenin topladığı bir bardak suyunu almaya erinen çocuğu sağlıklı bulmuyorum babanın sözleri hoş değil çocuğun gitmemesi de hoş değil.En azından sofra kurmaya yada toplamaya elinden telefon tablet herneys

Ben tek cocuktum, simariktimda bak biliyorum bunu ama annemle babam bir takimdi bana karsi, birinin dedigini digeri ezmezdi.

Inatciliksa bu konuda da üstüme tanimam ama iste karsimda tutarli 2 ebeveyn vardi, yani biri beni ekmek almaya yollamak istiyorsa digerinden yuz bulamayacagimi da bilirdim.

Ayrica ergen bir erkek cocugunun cok ekmek yemesi bana anormal gelmedi yahu, tamam ekmek yerine daha faydali olacak protein kaynakli gıdaları tuketse daha iyi ama iste bunye karbonhidrat istiyor cocuklarda cunku sokakta oynarken karbonhidrata da ihtiyac var (diyorum ama yeni nesil sokakta oynamadigi icin tabi 1.5 ekmek asiri cok dusununce)

Cocugunuzun kilo problemi yoksa babasinin bu lafina icerledigini, travma yasadigini hic sanmıyorum, sofraya gelmemesini inadina bağladım ben.

Evet, eşiniz daha farklı şekilde söyleyebilirdi ama bizler de ergen olduk. Çocuklara cam vazo muamelesi yapılmasına karşıyım.
Ekmek alınacaksa siz ya da eşiniz değil evin 12 yaşında çocuğu o ekmeği itirazsız alıp gelmeli..özellikle erkek çocuk üstünde baba otoritesi önemli. Siz çocuğun duyacağı şekilde babayla bunun tartışmasını yaparsanız daha da çocuğa laf dinletemezsiniz. Aman psikolojileri bozulmasın ,aman incinmesinler diye diye çok değişik bir kuşak yetişti.Z kuşağı denen kesim evlere şenlik.Biraz da üzülüp kırılmalılar herkes hep bizim onlara davrandığımız gibi davranmayacak maalesef.
+1

Bence çocuk anneyle baba arasindaki çatlağın farkında, inşallah gidipte baban haksizdi gibi motivasyon konuşması falan yapmadınız... Ya bence biz psikolojiydi zartti zurttu abartiyoruz artık, çocukları yetistirmiyoruz, çocuklar bizi oynatıyor parmağında... O lafları yemedik mı, fırına bakkala kim gitsin, çöpü kim atsın hep tantanalar, travma mı yaşadık, oğlunuz alışmış böyle inatla sizi terbiye etmeye. Gerçekten de alttan almayla olmaz bu iş siz annesiniz her inadını alttan alarak onu hayata hazirlayamazsiniz.

Bunları derkenki üslup çok önemli ama.Bir de böyle şeylerdeki tepkiler kişiye göre değişir.Kimi gülebilir bile ,kiminde inanın travma bile yaratabilir.1,5 ekmek yiyorsun lafi ,gayet de karşıdaki kişiyi çocuk olsun,büyük olsun acıtır. Ben baba haksız demiyorum ama çocuk üzerinde otorite böyle sağlanmaz.Daha da soğur babadan.Yapacagi şuydu ; gitmiyor musun oğlum? Tamam ,bu sabah ekmeksiz kahvaltı edebiliriz ,nasıl istersen deyip (bağirmadan ama)gerçekten o sofraya ekmeksiz oturacaklardi ve anne de buna uyum gösterecekti.Ebeveyn olmak bunu gerektirir.
Bu sabah ekmeksiz kahvaltı edip sofraya oturmak mi bunu filmdeki süper babalar dışında kim yapar sizce biraz gerçekçi olmakta fayda var . Herkes her saniye melek olamıyor malasef ben bir anneyim benimde sinir anım cokca oluyor hangi bir gün nezaketten kırılalım

Eşinizin tutumu yanlış ama kesinlikle diğer söylediklerinde haklı.
Sofraya ailecek oturma kavramına uymayan kişi çocuğunuz ? Eşiniz kırgın, sinirli, öfkeli de olsa gitmiş ekmeği almış? Sizin yaptığınız doğru mu sizce?
Pardon benim yanlışım nedir evlat ayırıyorum diye suçlandığim mi

Evet, eşiniz daha farklı şekilde söyleyebilirdi ama bizler de ergen olduk. Çocuklara cam vazo muamelesi yapılmasına karşıyım.
Ekmek alınacaksa siz ya da eşiniz değil evin 12 yaşında çocuğu o ekmeği itirazsız alıp gelmeli..özellikle erkek çocuk üstünde baba otoritesi önemli. Siz çocuğun duyacağı şekilde babayla bunun tartışmasını yaparsanız daha da çocuğa laf dinletemezsiniz. Aman psikolojileri bozulmasın ,aman incinmesinler diye diye çok değişik bir kuşak yetişti.Z kuşağı denen kesim evlere şenlik.Biraz da üzülüp kırılmalılar herkes hep bizim onlara davrandığımız gibi davranmayacak maalesef.
Her dediğiniz de haklısınız da evli misiniz ya da annemisiniz bilmiyorum ama bu durumda benim ne kadar yiprandigimi tahmin edemiyorsunuz belli mi

Back