çok üzgünüm bebeğim...

felicity ve ebushhh aynı şeyleri yaşasaydım galiba ben de aynı kararı verirdim ve tabii ki ardından da sizin gibi üzülürdüm .Ama bak feli ebushun çocuğu olmuş sonra. o çocuğa ikisinin de sevgisini vermiştir eminim.
Bir de şöyle birşey var tamam engelli de olsa onun da yaşama hakkı var deniliyor peki bile bile engelli olmayı kendisi nasıl kabul edecekti bakalım.Geçen gün beyni olmayan bir çocuğun haberini okudum çok etkilendim.Bu çocuğa sorsaydık acaba bu şekilde dünyaya gelmeyi o da ister miydi.hepimiz bir engelli adayıyız ama burada bahsedilenler bebeklerde ortaya çıkan çok ağır anomaliler olabilir.

Son düzenleme:

Insallah ayni seyi yasarsiniz demeye getirmissiniz ama ben kurtaja karsiyim yeterli olmustur umarim bu cevabim.

Insallah ayni seyi yasarsiniz demeye getirmissiniz ama ben kurtaja karsiyim yeterli olmustur umarim bu cevabim.

niyetim size beddua etmek felan değil,ihtimal dahilinde konuştum,
böyle konuşarak konuyu kürtaj yanlıları-kürtaj karşıtları konumuna indirgemeyin lütfen.
Allah size selamet versin yaşamayan bilmez.

evet canım o günden sonra kendime çok iyi baktım. Tekrar hamile kalmak için.
Eşimde çok destek oldu ikinci hamileliğimde 6. aydan sonra yine düşük tehlikesi yaşadım, bebeğim aşağıdaydı çok ağrı veriyordu ama bir gün of demedim. O karnımda sol tarafa yatınca çok rahat uyuduğunu öğrendim 9 ay boyunca sadece soluma yattım. Kolum çürüyordu neredeyse
Gülerken ve ağlarken çok hopluyor göbeğim rahatsız olacak diye kendimi turuyordum
Biraz abartı geliyor ama Böyle bir şey geçince insanın başından sonraki şansına sımsıkı sarılıyor.
Öyleki herkes çocuğunu sever benim çocuğum benimle oyun bile oynamak istemiyor çünkü onu sürekli öpmeye çalışıyorum sıkıyorum
felicity, sende kendine çok iyi bak tatlım. Önce sağlığını kazan ki bebeğine her anlamda yetebilesin.
İnşallah allah tekrar nasip eder.
Bu düşünceler hiç bir zaman gitmiyor insanın kafasından 4 sene oldu hala aklımda bir 4 senede yine aklımda olacak ama eskisi gibi acıtmayacak acınıda en güzel hafifleten yeni bir can oluyor. Aklıma her düştüğünde ona bakıyorum nasip olsaydı belki şimdiki bebeğim olmayacaktı diyerek kendimi avutuyorum

Allah bana da bi sevgi yumağı verir inş,haklısın böyle bi olay yaşayan herkes ikinci şansına 4 elle sarılır kuşkusuz,
Bebeğinin hayırlı uzun bi ömrü olur inş.....

Gerçekten cok ama cok üzüldüm.. Allah inşallah sağlıklı bir bebek nasip eder de acını unutturmaz belki ama hafifletir hiç değilse..
Ben olsaydım, keşke falan demeyeceğim. Zaten için yanmış. Hakkında hayırlısı olsun..

siz ne diyorsunuz Allah aşkına? ne kadar gaddarca yorumlarınız var..bende sizi okuyunca dehşete kapıldım..

konu sahibi üzüntüsünü paylaşıyor,yaptığının yanlışını doğrusu sevabını günahını size sormuyor!!

siz görmüyorsanız bu olmadığı anlamına gelmez.

az daha insaflı olun..yeterince üzdünüz arkadaşı...

konu sahibi arkadaşım,Rabbim büyük..İnşallah 2.bebeğini sağ salim kucağına alacaksın..

Son düzenleme:

EMPATİ yapabilen insanlar çoğalır temennisi içindeyim,
sizden ricam lütfen diğer arkadaşa ne derse desin başka cevap yazmamanız.
acımı anlamadığı belli...
güzel dilekleriniz için teşekkürler

Son düzenleme:
herkesin doğrusu yanlışı farklı arkadaşım, sen zaten kendini yeterince üzmüşsün.
bana göre sen en doğrusunu yapmışsın.
Ben de senin gibi o riski göze alamazdım.
Bebeğin engelli doğma riski bir yana,
Röntgen ileride çocuk kanserlerine de neden olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir teşhis yöntemi.
Hatta 50 lerde ultrason yokken röntgen kullanılırmış , daha sonra araştırmalar o dönemdeki çocuk kanserlerinin artışının nedeninin röntgen olduğunu ortaya koyunca hamile kadınlarda röntgen kullanımı yasaklanmış.
Allahım en kısa zamanda sana yeni bir bebek verir inşallah.

bana olası durumlar hakkında söylenenlerde bu da vardı,hatta beni en çok üzen de bu olmuştu,doğup da benim yüzümden 7-8 yaşlarında bi çocuğun kanserle mücadele etmesi...daha nasıl anlatayım ki....

gözlerimde yaşlarla okudum yazınızı..

ama siz yapılması gerekeni yapmıssınız. onun vebalini almak daha mı iyiydi ?

sağ olsaydı gözünüzün önünde hep bir yanı eksik size baksaydı..

imtihan dünyası umarım en güzel zamanda rabbim size bir bebek nasip eder.

yasadıgınız aynı olayı en yakın arkadasım yasadı. sizin kararınızı verdi o da. icinden acısını atmak zaman aldı. suan 2.bebegi kucagında .. bazen hala der ilk bebegim de olsaydı nasıl olurdu ya da suan kızımı severken kardesine ihanet ediyor mu oluyorum diye.

yıpratmayın kendinizi vadesi bu kadarmıs.Rabbim herseyi kararlamıştır.

Konu sahibinin gunahi sevabi beni tabikide ilgilendirmezki ben zaten cehennemde yanacaksin demedim. Bana gore yanlis oldugunu belirttim. Fazlada uzatmak istemiyorum. Allah adini agzina almak yetmiyor onun emir ve yasaklarinida bilmek gerekiyor.

Konu sahibi yeterince üzülmüş yıpranmış.
Meselenin dini boyutunu yargılamak sorgulamak bize düşmez.
Herkesin kendi kararı.
İnşallah 2.bebeğinizi sağ salim alırsınız kucağınıza.
Bunu düşünüp avutun rahatlatın kendinizi.

Allah sabır versin, hiç anne olamayacak biri olarak içim sızladı okurken, kaybetmeye rağmen ne güzel bir sevgidir o

Üzmemeye çalışın kendinizi, Rabbim hayırlısı ile sağlıklı bir evlat nasip etsin size, bu acıyı unutturacak çok güzel günleriniz olur inşallah

gözlerim dolu dolu okudum canım bende boşandım.1 kez hamilelik yaşadım kimyasal gebelikmiş.4 gün hamile olduğumu zannederek yaşadım doktorlar sayesinde meğerse miniğim içimde oluşamadan yokolup gitmiş çok zor bilirim.o 4 gün bana masal gibi gelmişti.Sonu mutlu biten masallar sizin olsun inşallah

Canım benim yaa.. İçim bir garip oldu... Daha çok yeni evlisiniz olur, bir daha olur.. Üzme kendini önüne bak

bana söylenen bi sözü bende sizin için zikretmek istiyorum
Allah büyüktür,dua ile yakarıp umudu kesmemeliyiz,O yoktan var eden olmaz deneni oldurandır,
umut kesmek olmaz

Konu sahibinin gunahi sevabi beni tabikide ilgilendirmezki ben zaten cehennemde yanacaksin demedim. Bana gore yanlis oldugunu belirttim. Fazlada uzatmak istemiyorum. Allah adini agzina almak yetmiyor onun emir ve yasaklarinida bilmek gerekiyor.

fazla uzatmak istemiyorum ama söylemeden geçmeyeyimmm cehennemde yanacaksın diye belirteyim diyosun,
çok sığsınız çookkk
şimdiye kadar sustum ama siz artık bunalttınızz.

felicitty acını paylaşıyorum arkadaşım,ne kadar zor bir karar olduğunu tahmin ediyorum.her zaman içinde kalacak bir ukde olacak bebeğin..
umarım sağlıkla yeniden hamile kalır,bebeklerini kucağına alırsın..
bu kürtaj tartışmalarını daha önce,yasalaşması gündeme geldiğinde burada çok yaptık..ne kadar seviyeli tartışan kadınlar varsa ,bir o kadar da körü körüne inanmış,ve kesin dille insanları dini yönden yargılayıp,yaralayan kadın da vardı o konularda..hala google daki saçma sapan,doğruyla alakası olmayan,sadece insanların duygularını sömürmek için hazırlanmış kürtaj videolara inanıp yorum yapıyolardı..
o yüzden arkadaşım herkesin inancı kendisine,hesabını verecek kişi de kendisi öldüğünde..kimsenin kimseye hiçbir konuda günaha girdin deme hakkı olduğunu düşünmüyorum hiçbir konuda..

Konu sahibi arkadaşım,

Gözlerim dolu dolu okudum ben de diğer arkadaşlar gibi, lütfen kendinize psikolojik baskı uygulamamaya çalışın. Sonuçta test yapmışsınız, hamile olduğunuzu bilmiyormuşsunuz, doktorlar da biraz daha dikkatli olabilirmiş. En iyi kararı verdiğini düşünüyorum, sonuçta engelli doğsaydı, hem sen hem o çok acı çekecektiniz. Evet, insanın başına sonradan da kaza gelebilir, hepimizin engelli olma ihtimali var nihayetinde bir kaza sonucu.. Fakat bence doğuştan engelli doğacağı bilinen bir çocuğu doğurmak, yazıktır.
Biliyorum, acı bir durum ama en azından doğru bir karar vermiş olmanız acınızı biraz hafifletmeli, yoksa size de yazık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…