Mart ayında öğrendim hamile olduğumu,evliliğimin 8. ayında.beklemiyorduk seni sürpriz yaptın bize.
ama elimde testle kalakaldım annecim,hoş geldin diyemedim gözlerim parlayarak,
olduğum yere yığıldım dizimin bağı çözüldü deyimini hiç anlayamazdım,anladım...
babanı aradım sevindi,idrak edemedi durumu,durumumuzu,
kızdım ona sinirlendim,sevinme geçen hafta ki doktor maceramızı hatırlattım,sustu.
sus pus olduk telefonda ne olacaktı şimdi?
Haberini almadan 1 hafta önce böbreklerimden rahatsız olduğumu sanıp,sık idrara çıkmam yüzünden(daha öncede böbreklerimde kumdan dolayı gitmiştim)doktor yolunu tuttuk.
doktor kan tetkiklerime bakıp bir de ivp çekelim dedi.muayene sırasında son adet tarihimi sorup daha adet tarihime 2 gün olmasına rağmen beklememiz gerekmediğini çekilebileceğini söyleyip ivp ye yolladı.
bu lanet ivp için 1 gece öncesi birkaç ilaç alıp bağırsakları boşaltmak lazım ertesi gün damara verilen ilacın böbreklerden geçişi izlenmesi gerekiyormuş.
işgence gibi bir gecenin sabahında hastaneye gidip röngene girerken teknisyenin sorusunu ciddiye almalıymışım bebeğim,
''hamile olabilir misiniz?''
zaten hastaneye gelmeden idrar testi yapmıştım bana göre yoktun sen,o gün gönül rahatlığıyla söyledim,
''yok değilim test yaptım''
yalancıymış annem o testler,
röntgene girip 6 kez röntgen çekindim.
sonrası hikayemizin başı...
gittiğim bütün doktorlar aynı şeyi söylediler.
''Erken bi dönemde çekinmişsin ama bu risk taşımadığı anlamına gelmez.''
''Risk çok büyük... yeni oluşum evresinde yüksek miktarda radyasyon verilmiş.engelli,zeka özürlü,eksik organla doğabilir...''
Bu liste uzadı gitti annecim,bi kaç muayeneden sonra söylenenler uğultu gibi gelmeye başladı.
tutunacak dal aradım,bi doktor da benim böyle bi hastam oldu sağlıklı doğdu bebeği deseydi,keşke...
8.haftanda sana veda ettim bebeğim,çıkmadı içimden acın,yüreğimden sızın,hep kendimi suçlayacağım,''acaba doğsaydın nolcaktı'' sorusunu hep sorucamhep suçlayacağım kendimi biliyorum.
annecim,bugün doğacaktın takvimimize göre ,
sen hep benimlesin
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BEBEĞİM,HOŞGELDİN ARAMIZA..
özü dilerim çok uzun oldu.
Arkadaşlar anlatıp vicdanımın sesini size de duyurmak istedim,beni suçlayanlarınız olcak belki,bende suçluyorum ama alamadım ben bu riski 9 ay bu çelişkiyle yaşaymazdım.
Bir bebegi engelli olabilir diye oldurmek kusura bakmayin bana insanlik disi geliyor. Ne yani evladiniz sonradan engelli olsaydi olmesinimi isteyecektiniz? Benim bir yakinima bebegin beyninde sorun oldugu ve dogsa bile yasamayacagi soylendi ama o 9 ay karninda tasidi bebek dogduktan 1 ay sonra eceliyle vefat etti. Allahin verdigi cani Allah alir ben karismama dediler esiyle. Oyle koyu muhafazakar bir aile olmamasina ragmen bunu diyebildi. Engelli de olsa o bir canli olacakti.
sokakta kalmis bir engelli gordunuzmu bugune kadar?Anne baba bir kazada ölürse ne olacak? O yavruya kim bakacak?
Bir bebegi engelli olabilir diye oldurmek kusura bakmayin bana insanlik disi geliyor. Ne yani evladiniz sonradan engelli olsaydi olmesinimi isteyecektiniz? Benim bir yakinima bebegin beyninde sorun oldugu ve dogsa bile yasamayacagi soylendi ama o 9 ay karninda tasidi bebek dogduktan 1 ay sonra eceliyle vefat etti. Allahin verdigi cani Allah alir ben karismama dediler esiyle. Oyle koyu muhafazakar bir aile olmamasina ragmen bunu diyebildi. Engelli de olsa o bir canli olacakti.
sokakta kalmis bir engelli gordunuzmu bugune kadar?
sokakta kalmis bir engelli gordunuzmu bugune kadar?
Bana gore bir insanin engelli dogmasi yada sonradan engelli olmasi arasinda bir fark yok. Dogacak bebegi engelli olabilir dusuncesiyle oldurmek benim insanlik anlayisima ters. Yurtlarda sadece engelliler degil normal cocuklarda cinsel tacize ugrayabiliyor. Bu yuzden engelli yasamasin demek asil mantik disi. Benim ablamda engelli babamda polis. Bir gunde bizden sonra ne olur bu kiz demedi. Cekip vurmayada kalkmadi tam tersi o olurse allah gecinden versin babam annem yikilir. Cunku iclerinde sonsuz bir insan sevgisi merhamet var. Bunu herkesin anlamasi beklenemez. Engellimi aman yasamasin basimizi agritmasin mantigi var sizde.
peki bunu yaşamış ve aldırma yönünde karar vermiş bir kadına ve o kadın böylesine acı çekerken bu şekilde cevp yazmak nasıl geliyor size? bırakın bunun hesabını Allah sorsun.
ne kadar acımasızca bir yorum bu..
siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama engelli olup da sokaklarda yaşayan ve başlarına çok çirkinn şeşyler gelen insanlar da var..
Bende size kurtaj sirasinda bebegin neler yaptigiyla ilgili yapilan arastirma sonucunu google da arayarak okumanizi tavsiye ediyorum. Ben okudugumda dehsete dustum ve canli bir bebegi oldurenlere karsi dusuncem bugunku halini aldi. Ben ankarada yasiyorum ve sokakta durumu kotu insanlar goruyorum ve gerekli yerleri telefonla arayarak yardimci olmalarini istiyorum. Ama aralarinda engelli olanini hic gormedim :) cogu evsiz kalmis yada ayyas sizmis kalmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?